nemeza kaže:
Kolega ohotnik, što se tiče PA Cosmo grešiš, računajući i 2 Titova imaš ih desetak u Srbiji. Pozdrav.
Za titova dva znam A za ostale neznam i pricama neverujem Da li si ih licno video? Ima mnogo dosta skupljih pusaka u Srbiji ali ovoga modela konkretno neverujem da ih ima jer je redak i dosta skup za poluautomat.I negresim sigurno samo malo manje veruj u price
Kolega, ako si čitao moje postove do sada mogo si da vidiš da ja ne prepričavam "rekla kazala", a što se verovanja tiče svako može da veruje u šta hoće. Pozdrav.
lovac_ika kaže:
Pa sta znam Miske,ja na primer imam Ceski BENO 16kal. koji je tezak 2,7 kg. i mogu ti reci da ni jacim punjenjem sacme nisam imao bas neke ostije trzaje koji bih mi zasmetali pri ispaljenju drugog metka.a nemam amortizer na kundaku!
Znam druze ova darne puska o kojoj pricamo je cal 12\70,ako uzmemo u obzir punjenje,koje u opste nije isto ko 12 i 16,i gramazu koja se kod 16 krece od 28g do 32g,to i nije neki udar,ali udarac o rame kal 12 ,sa tezinom punjenja 34,36gr,koju opaljujes iz puske 3,2kg i 2,7 ima itekako razlike..ja licno imam Franchi 12,i bez problema pucam svu municiju od 24 do 36 gr,bez problema,ali je puska teska 3,3kg,a tagodje je moj favorit kal 16. posedujem orozaru toz 63 i iz nje pucam svu municiju namenjenu kal16.bez problema,.veliku ulogu igra i masa strelca,covek o 50kg i 90kg telesne mase,razlicito podnose udarac u rame,ali ako se vodimo cinjenicom da je masa prosecnog srpskog lovca 100kg,nema zime za nas..!!B)
kolega lepo si ovo srocio ,meni sa 120kg nijedno punjenje ,a ni teske puske ne predstavljaju problem.
Ova Darne na prethodnoj slicici je j....o lepa puska!Masa od samo 2,7 kg u kalibru 12 moze da bude problem ako se puca jaca municija.Ali,to bi u mom slucaju doslo do izrazaja tek u lovu predatora jer za sitnu divljac ima municije laganijeg punjenja koja je dovoljno ubojita.Na kraju,tu je par kolega sa foruma,recimo Sniper Hunter,da odrade neku dobru laboraciju od 28 g ili 30 g sacme i nema da fali.
Video sam na forumu "Lorist" pusku Darne ali u kalibru 16/70.Takodje je vlasnik zenska osoba.Ta puska je malo skromnije gravure i glava je crna.Eto,najmanje dve ih ima u Srbiji.
U svakom slucaju,rado bih je posedovao,mislim pusku,mozda pre ovu koja je prikazana na nasem forumu.A,za predatore bih se vec nekako snasao sa MP-153.
Mozda bi bilo zanimljivo napisati kako je ta koleginica dosla do ove puske i koliko ju je kostalo to zadovoljstvo?
aleksa kaže:
Ova Darne na prethodnoj slicici je j....o lepa puska!Masa od samo 2,7 kg u kalibru 12 moze da bude problem ako se puca jaca municija.Ali,to bi u mom slucaju doslo do izrazaja tek u lovu predatora jer za sitnu divljac ima municije laganijeg punjenja koja je dovoljno ubojita.Na kraju,tu je par kolega sa foruma,recimo Sniper Hunter,da odrade neku dobru laboraciju od 28 g ili 30 g sacme i nema da fali.
Video sam na forumu "Lorist" pusku Darne ali u kalibru 16/70.Takodje je vlasnik zenska osoba.Ta puska je malo skromnije gravure i glava je crna.Eto,najmanje dve ih ima u Srbiji.
U svakom slucaju,rado bih je posedovao,mislim pusku,mozda pre ovu koja je prikazana na nasem forumu.A,za predatore bih se vec nekako snasao sa MP-153.
Mozda bi bilo zanimljivo napisati kako je ta koleginica dosla do ove puske i koliko ju je kostalo to zadovoljstvo?
Pozz kolega,ma ko zna koliko pusaka DARNE ima u Srbiji,mi mozemo samo da nagadjamo,ima kolekcionara i lovaca koji imaju u posedu npr.samo DARNE oruzije,ljubitelji Francuskih pusaka!
lovac_ika kaže:
mpeca ,kolega je malopre pomenuo Cosmo poluautomat,to je karabin...A drane mislim da nema !
Kolega mala ispravka. Cosmo nije karabin, nego PA sačmarica sa neobičnom konstrukcijom, koja se prelama kao klasična jednocevka.
kolega nije tacno definisao koji COSMO,sem sto je poluautomat,ali COSMO pravi i krabine!
Koliko je meni poznato firma Cosmi pravi samo sačmarice, a i one su veoma retke i skupe. Dobro nas Čiča ispravi, pošto smo redom pogrešno pisali ime fabrike.
PA jel bih mogao detaljnije da nam opises,posto nemamo bas puno saznanja do sada!!!Kako te sluzi u lovu,koje su joj karakteristike,i td.......?????
Darne je nastao1881 Regis Darne cenjen je zbog linije,balansa,lakog i učinkovitog oružja.To je visoka kategorija oružja,kvalitete i cene.Postoji model R koja je na slici i model V. Prvo se proizvodio model R od R-11 DO R-17,koji ima jako zaključavanje,sigurnost i učinkovitost. Poizvodi se kao sačmarica i ekspres puška.Puni se prilikom podizanja ušiju ili leptira na glavi puške. Tako da se vozi po šini prema kundaku.Sve dolaze sa automatskim i selektivnim ejektorima.Sam izbacuje praznu čauru.Dužina cevi je 60 cm,posebnost je spajanje cevi. Meko spajanje na niskoj temperaturi,lotovane samo sa gornje strane.Proizvedena Saint- Etieene Francuska.
sara planina kaže:
Darne je nastao1881 Regis Darne cenjen je zbog linije,balansa,lakog i učinkovitog oružja.To je visoka kategorija oružja,kvalitete i cene.Postoji model R koja je na slici i model V. Prvo se proizvodio model R od R-11 DO R-17,koji ima jako zaključavanje,sigurnost i učinkovitost. Poizvodi se kao sačmarica i ekspres puška.Puni se prilikom podizanja ušiju ili leptira na glavi puške. Tako da se vozi po šini prema kundaku.Sve dolaze sa automatskim i selektivnim ejektorima.Sam izbacuje praznu čauru.Dužina cevi je 60 cm,posebnost je spajanje cevi. Meko spajanje na niskoj temperaturi,lotovane samo sa gornje strane.Proizvedena Saint- Etieene Francuska.
Hvala na opisu kolega,ja sam imao u ponudi pre par godina Darne za 3000 eur!koja bih cena realna bila za tu pusku,npr. kao tvaoja?
Takva puška može koštati od 1000 do 10000 eur.Sve je ovisno koji je model,u kakvom je stanju(orginalnom),očuvanost,upotrebljivost cevi(nagrizene),graviranje glave,drvo,... .
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6