Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?
punisher
 Admini gde mi se dedoše upisi?????
Opaaa krenula cenzuraROFL.
Mora da Lala sedi pored monitora i drži makaze, pa seče li sečeROFL
Šalim se, nije bilo nešto bitno samo još par ličnih razmišljanja.

DakiNS

Indjijanac kaže:
što se tiče privatizacije u lovstvu ona je oduvek postojala kod nas ,oduvek su je bilo pojedinaca koji su se ponašali kao da je to njihovo privatnoIndjijanac

Onda smo džaba krečili LSS je odavno privatizovanPalica
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher
 A možda su se izgubili u vremenskom kontinumu ili crnoj rupi koja je u međuvremenu nastala.ROFL
Ili je na delu neka paralelna dimenzija. Vasijono eve meROFLROFL

DakiNS

punisher kaže:
Admini gde mi se dedoše upisi?????
Opaaa krenula cenzuraROFL.
Mora da Lala sedi pored monitora i drži makaze, pa seče li sečeROFL
Šalim se, nije bilo nešto bitno samo još par ličnih razmišljanja.

Svi su na broju upisiLovac 3

Sniper Hunter
 Tu su svi upisi kolega punisher ne manjka nijedan ,samo nastavite sa diskusijom

punisher
 Mišljenja sam da je i lovstvo polako podleglo postupcima "sumnjivih privatizacija" verovatno "tajfunski model", ili pripremi za isto.
Znamo svi da je postalo pomodarstvo kod naših političara i tajfuna druženje po lovovima sas diplomatski "hor" pa je to izgleda sve neki logični sled događaja.
Tajfun traži da se "opari" a političaru baš trebaju pare za kampanju ili alavu ženu i eto načina da se izvrši "oparenje".
Političar preko svojih veza i vezica u ministarstvu ili PSPŠV omogući tajfunu privatizaciju lovišta jer je LU koje bi trebalo da ima prednost iliti pravo preče kupovine ( zakupa ) odjenom zapalo u strašne dugove, i niz krivičnih, prekršajnih postupaka biva pokrenut protiv njega tako da ono jednostavno ne može biti garant kvalitetnog upravljanja sa državnom imovinom.
I eto preko noći mi obični lovci probudimo se u lovištu kako sa sve trubama naterujemo divljač gospodi, a ako nekog od nas i "oplete" nije šteta, pa ima nas 80.000 komaTa.

punisher
 A nešto mi govori da ovo o čemu pišem nije prazna priča. Jedno LU i neki veliki ljudi imali su "časne" namere oko VU Karađorđeva, odnosno njegove blizine, a naročito žice od pomenute ustanove, koja se jelte, naslanja na to LU.
Ali marim ja, to su samo priče i pričice. To vidu pa nabedu.

Djura33

sasa035 kaže:
Sto se mene tice sve treba prepustit privanom sektoru i ljudima koji su spremni da itekako investiraju u L.D.Naravno pod budnim okom drzave odnosno,ministarsva nadleznog za tu delatnost.I naravno potpuna decentralizacija.Plan i program prilagoditi potrebama lovista(netrebaju oni sa juga,centra i severa isto)i potruditi se da se radi iskljuciva na kvalitetu a ne kvantitetu.Decentralizovani jesmo ali ja to mislim da bi jos i bolje funkcionisalo po okruzima.Jer na vecem nivou "IZDAJA JE PITANJE VREMENA".A ovako jad i cemer dozivotni problemi i agonije,kforumi, delegati,drugovi i drugarice i Prle i Tihi...Druze Tito mi ti se kunemo...

Apsolutno, Sasa035, muka mi je vise o tim Upravnim Odborima, svakakvih budala koji misle da imaju pravo bogom dano, kvorumima, delegati, predsednici, itd....

Dosta vise tih komunistickih i socijalistickih, radnickih Samoupravljanja, tome vise nije vreme, jer ga vreme pregazilo, i nije vise u duhu sadasnjosti!!!!!

Potpuna privatizacija, davanje lovista po licitacijama i ulozenih sredstva, pod kontrolom Opstinskih kontrola, ili nekih vecih instanci, i reseno. To je moje skromno misljenje.

Pa su gazde odgovorne da imaju i sta da pucaju..........................

DakiNS

Djura33 kaže:

Apsolutno, Sasa035, muka mi je vise o tim Upravnim Odborima, svakakvih budala koji misle da imaju pravo bogom dano, kvorumima, delegati, predsednici, itd....

Dosta vise tih komunistickih i socijalistickih, radnickih Samoupravljanja, tome vise nije vreme, jer ga vreme pregazilo, i nije vise u duhu sadasnjosti!!!!!

Potpuna privatizacija, davanje lovista po licitacijama i ulozenih sredstva, pod kontrolom Opstinskih kontrola, ili nekih vecih instanci, i reseno. To je moje skromno misljenje.

E Djuro Djuro sam reče ono što niko sem gazda ne želi. Ne mogu da se složim sa vama nikako.Danas bi svako da bude neki gazda. Neću gazdu hoću kolegu sa kojim ću da se šalim , družim , ložim vatru za doručak, da se provedem i na snegu i na kiši doh se hrani divljač, da se smejem zayebancijama, a ne da idem u lov kao u market pa u red na kasu pa radno vreme pa lažni smeh kod kasirke pa ispitivački pogled kod nadzornika. Lov je hobi - sloboda sada mi je već na vrh glave ljudi koji ne vide dalje od nosa.UpsZbunjen

Sremac75
 Zar vi ne znate da su lovišta u Srbiji uglavnom već privatizovana?
I to bez pare i dinara?

Ne znate?

E pa jesu, i to od strane brojnih predsednika Lu koji se ponašaju kao da je lovište njihova prćija, rade u njemu šta hoće, samo privilegovani mogu da odstrele najbolja grla, neistomišljenicima ne dozvoljavaju da love....
Obično su i tajkuni blizu vatre, odn. takvih predsednika....i svima lepo!

Zar grešim?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Kockar
 Aplauz sremac75

Kockar
 to je rivatizacija bez para po sistemu udjes i uzmes sve i ne das nikome nista a i tebi niko nista ne moze. I ova druga bi bila dosta slicna ovoj tako da si sremac 1000% u pravu

PEZ

Djura33 kaže:

@ Kolega zar mislis da privatnik nece imati "budala" oko sebe koji ce uzgred biti gori od ovih sadasnjih?

@ "Svako vreme nosi svoje breme"...nesto se i ne primecuje da je ovo sadasnje mnogo bolje od proslih

@ Ko da ga kontrolise onaj sto mu je omogucio kupovinu(zakup)..."Vrana, vrani, oci ne vadi."

@ Gazde ce uvek imati sta da pucaju ali sta cemo mi(obicni ljudi) pucati veovatno nista,kolega nece se taj gazda nasekirati za prosecnog lovca, u "njegovom" lovistu(koje je do juce bilo moje,tvoje,nase u kome smo pravili ceke,lovacke domove,cuvali,brojali,prihranjivali divljac da bi na kraju sa prijateljima izasli u lov i ponesto odstrelili)ce loviti novokomponovana "elita" koja ce to naravno platiti ali mi od toga necemo imati, ama bas, nikakve koristi.

bturjane
 Lepa tema pa i ja malo da "serendam" moje misljenje je da privatizacija lovista bi mogla da uspe po nekom modelu jedinstvenog vlasnistva zemljista jel tako,to bi znacilo da u nekim krajevima ima sto privatnih sto pravnih lica koja imaju dovoljan broj ha zemlje u privatnoj svojini,pa mogu sami da registruju privatno loviste ili da odredjenoj firmi ustupe to pravo uz nadoknadu.dalje privatizovanje lovista kod nas u uslovima usitnjenih poseda zemlje skoro da teoretski nije moguce,zasto pa ako bi se i javio neki tajfun koji je spreman da privatizuje loviste morao bi sa svakim vlasnikom zemljista da sklopi pojedinacno ugovor da moze uz NADOKNADU da sprovodi lov i aktivnosti vezane za njega,e tu nastaje problem tajfuni bi da gazduju a da ne placaju,jer se u velikom broju demokratskim zemljama sva nadoknada placa vlasniku zemljista a on kao registrovano poljoprivredno gazdinastvo placa porez drzavi u koji je jedna od stavki i nadoknada za odstreljenu divljac na njegovoj zemlji,znaci plati pa klati,a da jos i da napomenem da je svuda u kapitalizmu tj.razvijenim zemljama koje neke kolege pominju pravo privatne svojine svetinja i da u Americi nezvani gosti na priv.svojini mogu bez zakonskih posledica po vlasnika zemlje da popiju metak ko dobro jutro jedini uslov je da vlasnik zemlje puca iz registrovanog oruzja,jelte nisu bas mrdnuli od teksaskih zakona s kraja 19 veka,ali da nastavim treba mnogo vode da protece pre nego se nadje neki koji se nije nekom vrstom prevare obogatio preko noci pa da udje u ovakav ili slican model privatizacije lovista jer je tu mnogo inputa na duzi period tako da ko god ima neku iluziju za zaradu preko noci moze da se obrise jer kao sto rekoste to su investicije na 50+ godina a taj period ovi nasi tajfuni nisu u mogucnosti da sagledaju zbog ogranicenja intelegencije i obrazovanja
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Kockar
 kad bi vratili Dusanov zakonik pola Srbije bi islo bez jedne ruke sunce ti zareno pa bi druga polovina jos morala da ih izdrzava.

sasa035

pez kaže:

Djura33 kaže:

@ Kolega zar mislis da privatnik nece imati "budala" oko sebe koji ce uzgred biti gori od ovih sadasnjih?

@ "Svako vreme nosi svoje breme"...nesto se i ne primecuje da je ovo sadasnje mnogo bolje od proslih Kolega Pez da ti nesto nekom u zakup ili privatizovati neznaci da taj neko postaje dozivotni vlasnik necega de ce sam elita moci da lovi.I neznam zasto mislis da onog trenutka kada se nesto tako i uradi lov postaje hobi bogtaih.Sto se mene tice tu ima mesta za sve koji su zaista zaljubljenici u prirodu i vole lov ane tamo neki krelci...I ako na kraju spominjs finasije...pa nemozemo se iskljucivo baviti necim samo sto volimo vec to mora nesto i da kosta!Nemislim astronomski ali zar ti ne bi bilo draze da platis lov i 200 a da u polju nema ljudi kojima tu mesto nije?!Ja bih.

@ Ko da ga kontrolise onaj sto mu je omogucio kupovinu(zakup)..."Vrana, vrani, oci ne vadi."

@ Gazde ce uvek imati sta da pucaju ali sta cemo mi(obicni ljudi) pucati veovatno nista,kolega nece se taj gazda nasekirati za prosecnog lovca, u "njegovom" lovistu(koje je do juce bilo moje,tvoje,nase u kome smo pravili ceke,lovacke domove,cuvali,brojali,prihranjivali divljac da bi na kraju sa prijateljima izasli u lov i ponesto odstrelili)ce loviti novokomponovana "elita" koja ce to naravno platiti ali mi od toga necemo imati, ama bas, nikakve koristi.

sasa035

sasa035
 [quote]sasa035 kaže:
[quote]pez kaže:
[quote]Djura33 kaže:

@ "Svako vreme nosi svoje breme"...nesto se i ne primecuje da je ovo sadasnje mnogo bolje od proslih Kolega Pez da ti nesto nekom u zakup ili privatizovati neznaci da taj neko postaje dozivotni vlasnik necega de ce sam elita moci da lovi.I neznam zasto mislis da onog trenutka kada se nesto tako i uradi lov postaje hobi bogtaih.Sto se mene tice tu ima mesta za sve koji su zaista zaljubljenici u prirodu i vole lov ane tamo neki krelci...I ako na kraju spominjs finasije...pa nemozemo se iskljucivo baviti necim samo sto volimo vec to mora nesto i da kosta!Nemislim astronomski ali zar ti ne bi bilo draze da platis lov i 200 a da u polju nema ljudi kojima tu mesto nije?!Ja bih.
sasa035

charuga

sasa035 kaže:

punisher kaže:

sasa035 kaže:
Sto se mene tice sve treba prepustit privanom sektoru i ljudima koji su spremni da itekako investiraju u L.D.Naravno pod budnim okom drzave odnosno,ministarsva nadleznog za tu delatnost.I naravno potpuna decentralizacija.Plan i program prilagoditi potrebama lovista(netrebaju oni sa juga,centra i severa isto)i potruditi se da se radi iskljuciva na kvalitetu a ne kvantitetu.Decentralizovani jesmo ali ja to mislim da bi jos i bolje funkcionisalo po okruzima.Jer na vecem nivou "IZDAJA JE PITANJE VREMENA".A ovako jad i cemer dozivotni problemi i agonije,kforumi, delegati,drugovi i drugarice i Prle i Tihi...Druze Tito mi ti se kunemo...

Kojim bre privatnicima?
Onima što su pokrali državu, upropastili fabrike?
Onima što ne plaćaju poreze i doprinose?
Onima zbog kojih se radnici sakate, seku prste, skaču sa zgrada?
Da im politika omogući lagodno privatizovanje onoga što su generacije gradile, kao što su privatizovali fabrike u sramnoj privatizaciji?
Ježim se te pomisli, jer kada danas vidim ko oko mene ima para i ko bi mogao i hteo da privatizuje to je sramota.
Najveći lopovi ove zemlje danas su bogataši i glume "engleske grofove i gospodu" samo im još dvorci i porodični grbovi fale.
Takvi da privatizujupuc puc
Pa lov je jedan od retkih slobodnih bastiona druženja, a veliki broj LU koji su imali dobro i pametno rukovodstvo dokazali su da ne treba da dođe do privatizacije ako se stvari u LU postave na svoje mesto.
Da vidim ja ko bi da privatizuje, pa da mu malo ispitam poreklo imovine, pa ako si čist druže u proteklih 25 godina privatiizuj onda.
Ako to država bude dozvolila biće to sumrak lovstva jer takvi neće voditi računa o divljači kao delu prirode koju treba negovati i čuvati, nego kao jedinkama za odstrel od kojih će oni moći dobro da zarade i ništa više.
Kolega kao prvo raspitaj se malo sta znaci privatizovati loviste.Primer pojedinac ili grupa koja zeli da privatizuje nemoze da kupi zemlju vec da je iznajmi na odredjeni vremenski period.U Evropi je zakupnina na 99 godina.Samim tim on dobija od drzave protokol sta i kako mora ali napominjem mora da radi i kakva su pravila ponasanja.Primer-kakva bi trebalo da bude struktura divljaci u odnosu na teren,koliko je duzan da ubaci sam divljaci u loviste kao primer fazana,koliko bi trebalo da ima lovaca i ono sto je apsolutno bezkompromisno a to su pravila ponasanja. Ako ti mislis da su to gluposti ja nemislim tako.A mislim da imam i dobre argumente. Pogledaj nacionalni par Mokra gora,koja je data Emiru Kusturici na upravljanje.Prvo je doterao lokalce u red.NEMA KRADJE DIVLJACI,NEMA KRADJE SUME I NEMA BESPRAVNE GRADDNJE.Tuze se sa njim ali je on sa njegovom grupom rendzera zaveo red i tu sumnje nema.Da li te je strah da lovis u lovistu gde ima dovoljno divljaci?Da li ti smeta da nema lovokradje ili da se ona svede bar na najmanji moguci procenat?Mislis li da je glupost se odstrane gospoda lovci koji nemaju nikakve moralne norme i koji se ponasaju kao kabadahije u lovu.Lovci koji i u sezoni i van sezone obilaze lovista u nadi da ce iskociti neki srndac ali neprolaze dobro jer je divljaci sve manje i manje.Nema bato pobilo se i bije se stalno. Mislim da kontrole po lovistima manjkaju jer drustva se kraparaju i nemaju sredstva za adekvatan broj lovocuvara,Broj vozila...Ako si spreman ja sam voljan da banemo u par lovista i na liscu mesta sam se uveris u moje reci. A da nepricamo o ovoj muci i nevolji LSS i dozivotnim precednicima i komunistickim idejam,kforumima ludilima i muci u nedogled... Ovo je samo moje misljenje i ja nemislim da treba svako da se deli.Ali ja mislim da postoji previse ljudi koji su zalutali u ove vode sto lovaca sto onih koji vode LU i LS. Naravno ima i dobrih ali ih je malo i imace ih sve manje ako se ovako nastavi.

pozdrav drugari..navratim ponekad,prelistam forum...batalio sam "serendanje" ali ovako dobar post skoro nisam procitao...iziritirao me je da napisem i ja nesto...
decko je 1000% u pravu...zadnjih dva meseca se bakcem sa cinovnicima u drzavnoj upravi...preuzimam neki lokal za milion duga,hocu da ubacim u budzet srbije milion ali nemoze...nisam stranacki obojen a i nedam nikom u dzep....muke tantalove...nemate pojma koliko bih te na drzavnim jaslama voleo zaposlene kod mene barem na tri meseca...
privatizacija neznaci samo pljackanje...mozete se druziti u bilo kom lovu,lovili u privatnom ili drzavnom lovistu...privatnika[zakupca] treba kontrolisati,"lovacki" organi da krenu da rade konacno svoj posao a ne da im je lovstvo privilegija i alajbegova slama....drzava je zavela red u mnogim segmentima,gorivo,cigarete zasto ne bi mogla i u lovstvu...
mnoge nase kolege zive u nekim proslim vremenima,garantovan posao,zarada,godisnji,besplatno zdravstvo,skolstvo...toga vise nema!!!trgnite se i ukljucite u trku sa vremenom,zivotom...nece niko uraditi nista ako sami ne uradimo nesto za sebe...mnogo losijih stvari nam se desava od privatizovanog lovstva pa se nesto nebunimo previse....poz
..............

sasa035

DakiNS kaže:

Djura33 kaže:

E Djuro Djuro sam reče ono što niko sem gazda ne želi. Ne mogu da se složim sa vama nikako.Danas bi svako da bude neki gazda. Neću gazdu hoću kolegu sa kojim ću da se šalim , družim , ložim vatru za doručak, da se provedem i na snegu i na kiši doh se hrani divljač, da se smejem zayebancijama, a ne da idem u lov kao u market pa u red na kasu pa radno vreme pa lažni smeh kod kasirke pa ispitivački pogled kod nadzornika. Lov je hobi - sloboda sada mi je već na vrh glave ljudi koji ne vide dalje od nosa.UpsZbunjen
Daki u tvojim upisima vidim da znas sta ne bi moglo da se promeni i veliku dozu skepticnosti u moja izlaganja.Primer NP Mokra gora je apsolutni primer toga kako nesto treba da se uradi.I niko nemoze da me uveri da taj model nemoze da se upotrebi i apsolutno najprakticnije primeni.Ako mi govorimo neuspelim tenderima koji su i pre raspisivanja bila u necijeim ruka onda licno mislim da smo se pomirili sa sudbinom.Ako stanemo po tebi na podizanju morala,kodeksa ponasanja i ostajanja na vec postojanjem..osudili smo sami sebe.Naravno da postoje nacini da se organizuje privatizacija lovista i po meni ako nesto neznamo hajde da to naucimo.Organizovanjem seminara uporedjivanjem zakona i nacina gazdovanja u ostalim zemljam itd.Ako pocnemo kao kolega Paniser ko sta to moze samo Kusturica i kakav EU mi necemo nikad kao oni moci jer su oni takvi ami ovakvi...Mislim da nacina ima treba imati volje i kvalitetne ljude koji znaju sta i kako hoce i nepostoji nezamislivo i nemoguce.Dokle god budemo kritikovali bez ikakvih ideja i predloga bicemo kao RADIKALI ZNAMO STA NECEMO I STA DRUGI POGRESNO RADE I UAAAA LOPOVI I IZDAJNICI.A NIKADA U SUSTINI NECEMO POGLEDATI ISTINU U OCI ZASUKATI RUKAVE I RADOM NAPRAVIT ZA NAS BOLJE SUTRA.OVAKO SMO JOS UVEK TAMO GDE SMO BILI ZADOVOLJNI DA BOLJE JE I OVAKO JER MOZE BITI GORE.
sasa035

Lala
 E moj Saša...
Koga zmija ujede i guštera se boji!
Posle svih onih silnih privatizacija koje su upropastile privredu, sad bi trebalo da poverujemo u poštenu privatizaciju lovišta? I da neće neko uzeti lovište, očerupati ga na brzinu, prodati šta god može od divljači, i onda 'ladno napustiti priču, odustati i vratiti golu ledinu? Neko d.o.o. (društvo ograničene odgovornosti), ograničeno odgovara - vlasnik nije odgovoran!

Drugo: da li si siguran da je lovstvo, u ovim uslovima i okolnostima kakve su trenutno u Srbiji, profitabilna grana? Ne zaboravi da se lovišta održavaju i finansiraju najvećim delom dobrovoljnim radom i članarinom lovaca!
Tek su krajem prošle godine prvi put sredstva iz novoformiranog Fonda za razvoj lovstva vraćena u lovišta - sa kakvim uspehom, ne znam, nije objavljeno da li su sredstva korišćena namenski. Kao što nije objavljeno ni ko je i koliko sredstava dobio, ni na nivou AP Vojvodine, ni na nivou centralne Srbije (ne pominjem KiM, jer ne znam da li tamo funkcionišu LU). LSS je nešto malo vraćao ranijih godina, ali ni blizu ovim ciframa koje sada vraća Ministarstvo, Uprava za šume.
Da li misliš, da u situaciji kada divljači nema mnogo, kada lovokradice tuku šta stignu i gde stignu, kada je komercijalni lov samo deo onoga što je nekad bio, kada lovci u Srbiji uglavnom nisu platežno sposobni da finansiraju lov po komercijalnoj ceni (nego love uz popust od 70%), da li, dakle, misliš da bi neki ozbiljan kapital ušao u priču? Možda, ali bi cene bile takve, da bi to bilo nepristupačno velikoj većini sadašnjih lovaca. Da li je to perspektiva lovstva u Srbiji? Bojim se da u nekoj budućnosti jeste, osim ako se LU ne opamete, i počnu da razmišljaju ekonomskom logikom, uz podršku struke.
Lovstvo je, ja mislim, nesigurnije čak i od poljoprivrede, a koeficijent obrta još niži! Prema tome: samo će najbolja lovišta biti interesantna za privatizaciju, ostala lovišta će tavoriti, opet do onog momenta, kada LU koje ih koriste, se ne opasulje i krenu da rade. A uspeh u lovstvu se ne postiže preko noći. Možeš ti za godinu dana da opustošiš lovište, ali ti treba pet godina da ga vratiš u prvobitno stanje, uz grdan rad i velika ulaganja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Strelišta u Srbiji LOVNO STRELJAŠTVO 106 10.02.2020. 15:01
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,981 posete www.srbijalov.com