Pre vise od deset godina smo kolega i ja gledali na kanalu kako caplja hvata male pacice i kada smo pricali drugima oni nam se smejali!
Pokusacu da skinem googl mapu (ako mogu) gde se lepo vidi kako Karpati "ulaze" u Srbiju,tacnije u Negotinsku krajinu (za koju mislim da je najbogatije i najraznovrsnije loviste u Srbiji) a posle se vez nastavlja preko Stare Planine do Rodopa a Rodopi su vec dovoljno poznati o kakvom se lovistu radi i sav taj masiv se pruza uz Rumunsku i Bugarsku granicu sa Srbijom.....i misljenja sam da daivljac kada zima stigne ranije na severu krene putem nize na jug,znam da to nisu ptice selice ali sam primetio sto kasnije stigne zima kod nas imamo vise divljaci i voleo bih da diskutujemo o tome a posebno o navikama i prirodnim preprekamo kao sto je Dunav na putu za Jug jer sam primetio kad se desi gola seca na nekoj parceli pod sumom kroz koju je prolazila divljac....menja pravac i putanju a to su skoro nebitne stvari i na prvi pogled veoma beznacajne
Ovakvu slicnu situaciju sam licno video pre desetak i vise godina ali sa kujom koja isla po tragu ds ..Kada smo stigli u dnu jaruge imali smo sta da vidimo ... Pola kera nestalo ...
Opet ovo je za razmisljanje... Koliko je srnecoj divljaci potrebno truda i srecice da bi odrasla u zrelu jedinku .... I domaca svinja ume da unakazi coveka..... A tek divlja ...
aca81 kaže:
Pokusacu da skinem googl mapu (ako mogu) gde se lepo vidi kako Karpati "ulaze" u Srbiju,tacnije u Negotinsku krajinu (za koju mislim da je najbogatije i najraznovrsnije loviste u Srbiji) a posle se vez nastavlja preko Stare Planine do Rodopa a Rodopi su vec dovoljno poznati o kakvom se lovistu radi i sav taj masiv se pruza uz Rumunsku i Bugarsku granicu sa Srbijom.....i misljenja sam da daivljac kada zima stigne ranije na severu krene putem nize na jug,znam da to nisu ptice selice ali sam primetio sto kasnije stigne zima kod nas imamo vise divljaci i voleo bih da diskutujemo o tome a posebno o navikama i prirodnim preprekamo kao sto je Dunav na putu za Jug jer sam primetio kad se desi gola seca na nekoj parceli pod sumom kroz koju je prolazila divljac....menja pravac i putanju a to su skoro nebitne stvari i na prvi pogled veoma beznacajne
Evo aco81 da se ne mučiš
za uvećanje klikni na mapu
Lepo se vidi protezanje karpata i preko Dunava i preko Negotinske krajine ....nekada su tim putem i Rusi migrirali bežeći od komunizma a kamoli ne divljač....Evo završi započeto....mislim da je zanimljivo...
aca81 kaže:
Evo aco81 da se ne mučiš
za uvećanje klikni na mapu
Lepo se vidi protezanje karpata i preko Dunava i preko Negotinske krajine ....nekada su tim putem i Rusi migrirali bežeći od komunizma a kamoli ne divljač....Evo završi započeto....mislim da je zanimljivo...
Izvini Jank tek sam sad video hvala za mapu
Govoricu kasnije o mojim iskustvima i zapazanjima iz mog lovista,kad,kako i zasto ima vise ili manje divljaci u lovistu ali me prvo interesuje misljenje lovaca koji love uzvodno pored Dunava.npr.Bela Crkva,Kovin.Deliblato.Smederevo....tj.koliko Dunav ima uticaj na njihovo loviste
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?