Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ZEISS optike

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ZEISS optike
sheytan
 Tebra CaE Grin ,

ne znam da li si dobro razumeo poJentu mog posta. Ona se odnosila pre svega na ono tvoje "Zeiss je Zeiss". Rekoh, taj Conquest, U BESPREKORNOM STANJU, ima mashala paralaxu na 100m. Dovoljan razlog da se ne slozim(o) sa stavom "Zeiss je Zeiss, Swar je Swar" i sl. B)

Na drugom forumu jedan cenjeni i vrlo isqsni kolega je testirao u sumrak Duralyt(nosetji na drugoj pushci, ako se dobro setjam, Leupold), i bio nachelno prezadovoljan.

Shta je zakljuchak ovih mojih pricha? Po meni, jeftiniji modeli zestokih brendova tje nam dati NEKE bitne stvari, ali NETjE SVE, shto je i logichno. Nekoga tje zadovoljavati, nekoga netje. Eto, taj isti Duralyt ima, beshe, samo 1 tip konchanice, verovatno radi smanjena troshkova.

Ne kazem da ne bih voleo da ga imam, naprotiv, ali bih bio svestan da to nije najbolja optika na trzishtu...

(onaj Conquest, ako to nije fabrichka greshka, je za svaq osudu... Shock Poredili ga isti dan sa nekim jeftinim Bushnell-om, kod njega paralaxa NULA...)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 Gledao ja Duralyt-aYes i gled'o i zagled'oOi
i nemam mnogo zamerki! U tom "cenovnom razredu" je sasvim OK, pogotovo ako se uporedi sa svim onim što može po našim prodavnicama da se nađe a mora se priznati da i nema velikoga izboraSad ...
Jedina moja zamerka a i najveća je TANKA KONČANICA!!! kod modela bez iluminacije dok ti sa illu(osvetljeni) već prelaze sa cenom taj svoj "rang" ...
Za lov po danu(zašta je i namenjena uglavnom jer u američkim zemljama lov noću nije dozvoljen a ovaj model je i bio prvo njima namenjen) može odlično da služi ali u smanjenoj vidljivosti(sumrak, svitanje ...) nema nikakve šanse sa takvom končanicom! A sa osvetljenom končanicom je skupConfusedJBG
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 ^ Bravo 2

iveli 3

Harmonika "Mala moja, ruski Duralyt-u..." Kolce

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 tebra sheKalanjikov
poredio sam Duralyta 2-8x42 sa Leupoldom Euro30 3-9x40
Po danu oštrina slike je bolja kod Duralyta! Oštra, jasna i kristalno bistra ... kao i kod svakog ZeissaConfused , dok kod Leupolda nije baš takva oštrina i bistrina pa iako je moj! Na svim daljinama Zeiss je bio "bolji" po tom pitanju a uglavnom kada sam promatrao sitnije ciljeve.
Sa prvim sumrakom počeli su problemi sa Zeissom!
Tanka končanica je počela da nestaje pa tako da iako se cilj mogao još nekako i videti nije se mogao i gađati, dok je tu MOJ Leupold počeo da prednjači sa Germany#4 končanicom(4A) jer iako za nijansu mutnija slika je uspešno otkrivala cilj a debela končanica omogućavala siguran pogodak!
E već kada je sumrak prešao u noć, tada su obe bile podjednake i neupotrebljive sa ma kakvom končanicomConfused ali da napomenem da se prilično duže vremena mogao koristiti Leupold zbog svoje končanice ali već kad su počele da se gube i konture objekata, ciljeva nije koristila ni #4 koja se još mogla uočiti
... ali sa obasjavanjem cilja sa farom opet je Leupold bio u prednosti i 4rka se mogla mnogo lakše i mnogo brže naneti na cilj!
...
Sve u svemu jedina zamerka je na tanku končanicu Zeissa inače ne zaostaje nešto mnogo primetno za skupljim modelima iz iste kuće.

Ovo što sam upoređivao, ova dva optička nišana, su najviše meni donela neke zaključke iako su njih dva toliko različita da su skoro "nemoguće za porediti" (a još je Leupold moj a Duralyt nijeGrin) ali ja drugi nisam imao za poređenje sa Duralytom a i ako bi već mom Leupoldu bio konkurencija onda ću sa njim i da ga poredimAngry

Eto meni je poređenje donelo bitne zaključke i dalo odgovore na neke nedoumice i razmišljanju o nabavci ...
-nadam se da će još komU pomoći u nedoumici i premišljanju
iveli 3
Dim

petar
 [xhide]Lepo opisano canis, odlicno si objasnio razlike, nemam ni jedan, niti imam u planu da ih kupim, ali bih ipak mnogo radije izabrao Leupold, ali to je vec stvar ukusa, cak i ako bi Duralyt imao istu koncanicu kao i tvoj Leupold, ipak bih prednost dao Leupoldu...B)[/xhide]
Just like old times!

ohotnik

canis aureus kaže:
tebra sheKalanjikov
poredio sam Duralyta 2-8x42 sa Leupoldom Euro30 3-9x40
Po danu oštrina slike je bolja kod Duralyta! Oštra, jasna i kristalno bistra ... kao i kod svakog ZeissaConfused , dok kod Leupolda nije baš takva oštrina i bistrina pa iako je moj! Na svim daljinama Zeiss je bio "bolji" po tom pitanju a uglavnom kada sam promatrao sitnije ciljeve.
Sa prvim sumrakom počeli su problemi sa Zeissom!
Tanka končanica je počela da nestaje pa tako da iako se cilj mogao još nekako i videti nije se mogao i gađati, dok je tu MOJ Leupold počeo da prednjači sa Germany#4 končanicom(4A) jer iako za nijansu mutnija slika je uspešno otkrivala cilj a debela končanica omogućavala siguran pogodak!
E već kada je sumrak prešao u noć, tada su obe bile podjednake i neupotrebljive sa ma kakvom končanicomConfused ali da napomenem da se prilično duže vremena mogao koristiti Leupold zbog svoje končanice ali već kad su počele da se gube i konture objekata, ciljeva nije koristila ni #4 koja se još mogla uočiti
... ali sa obasjavanjem cilja sa farom opet je Leupold bio u prednosti i 4rka se mogla mnogo lakše i mnogo brže naneti na cilj!
...
Sve u svemu jedina zamerka je na tanku končanicu Zeissa inače ne zaostaje nešto mnogo primetno za skupljim modelima iz iste kuće.

Ovo što sam upoređivao, ova dva optička nišana, su najviše meni donela neke zaključke iako su njih dva toliko različita da su skoro "nemoguće za porediti" (a još je Leupold moj a Duralyt nijeGrin) ali ja drugi nisam imao za poređenje sa Duralytom a i ako bi već mom Leupoldu bio konkurencija onda ću sa njim i da ga poredimAngry

Eto meni je poređenje donelo bitne zaključke i dalo odgovore na neke nedoumice i razmišljanju o nabavci ...
-nadam se da će još komU pomoći u nedoumici i premišljanju
iveli 3
Odlicno opisano i lepo poredjenje i u predhodnom postu tacno receno zasto je Zeiss Durayit namenjen i napravljen a to je za americko trziste gde bi konkurisao americkim optikama nizeg cenovnog ranga a dobrog kvaliteta.Nemojmo zaboraviti da je lov u Americi sa prvim sumrakom zabranjen i on je pravljen za takve uslove lova Dok leopoldov model je pravljen za uslove lova u evropi sto mu sam naziv modela kaze Euro a to je lov u sumrak i rani jutarnji.Kazes da do pojave sumraka je Zaiss imao jasniju cistiju sliku i bolje se vide detalji.Moj zakljucak je da je Zeiss pobednik za ono sto ga je fabrika namenila a to je celodnevni lov do sumraka A da leopold je u neku ruku nije ispunio u odnosu na Zeiss ono za sta je namenjen a to su uslovi lova u evropi u losim svetlosnim uslovima.

Podunavac
 Dali je neko imao prilike da proba ili pregleda Zeiss Conqest optike? Veoma su povoljne cenom, doduše u americi (oko 500$).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

sheytan kaže:
Hmmm... Moz da bidne, al ne mora...

Moj pobro pre nekolikih dana upucavao neki varijabl, iz Conquest serije. Kaze, solidnu paralaxu ima, da ne kazem MASHALA... Cry

she tebra end imenJache jemo
čekam al nikako da pojasniš situVaciju!?
O čem' se radi? Jel ustanovljeno dal je fabrička ili neka greška germany-chineYize porekla?
O kom varijabIlu se radi?, pošto mi ponudi pre par dana neki prikan taI model, var.3,5-10, po pristupačnoj mi ceni pa ... al se setih tebe i iskustva sa paralaxIJOM
...
Zbunjen
Dim

sheytan
 Tebra, evo proverih sa kolegom upucavačem, to je 3-9, valjda x40. Srećni bivši vlasnik ju je tapnuo - šuraq! Grin

Znači, ebo mu je odavno sestru, sad mu je i kevu! Smeko

Nemamo načina da utvrdimo da li je fabrička greška, sem ako bi ti taj tvoj ponudjeni stavio u nekakvu stegu i litčno proverio ima li paralaxu ili ne! Stari

Ili da progooglaš na anglijskom, ako vladaš njime dovoljno...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 ROFL
e šure, šure doći ćeš i ti na red ako se ne opametiš ...ROFL
Smeko
Dim

radislav
 Drugari ima li ko iskustva sa ZEISS Conquest 3,5-10x50 Rapid Z600 ReticlieHunting i sta mislite o njemu poSpavanje.RADE

RADE

LU Aleksandrovo
 Danas sam malo gledao kroz dve optike i jedan dvogled, svaki primerak je uglavnom preko 2500 evra. nema se šta reći sem da je ZEISS nenadjebiv u svakom pogledu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Ja sam danas gledao u novčanice od 500 evra, svaki primerak je takodje nenadjebiv Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

charuga

Lala kaže:
Ja sam danas gledao u novčanice od 500 evra, svaki primerak je takodje nenadjebiv Grin

ROFL

canis aureus

Podunavac kaže:
Dali je neko imao prilike da proba ili pregleda Zeiss Conqest optike? Veoma su povoljne cenom, doduše u americi (oko 500$).

Pre par dana priki je stigla iz Amerike Zeiss Conqest 4,5-14x50 silver.
odmah je montirana na 7mmRemMag i kaže da je prezadovoljan!! Inače je prika takmičar u streljaštvu i vodeći u zemlji u tim nekim disciplinama long renDŽa pa "dobro zna o čemu priča"!
Navodi da je na nivou imena Zeissa i da nema većih razlika od ostalih sem u ceniGrin i da za te pare koliko košta daje najviše!!!, pogotovo ako ima ko da je donese od jameraConfused vidi se pojeftinjena izrada što ne utiče bitno na funkciju a to što za skupljim modelima zaostaje za desetak minuta lova u sumrak nije toliko strašno da bi se plaćalo 3x više
Bistro i precizno!
Dim

DakiNS
 UH i tata bi sine
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kelt
 ov@ optik@ tr@3i i dob@r k@lib@r i dobru pusku. veliko uvec@nje t@m@n 3@ t@kmicenje u long ren3du B)
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:

Pre par dana priki je stigla iz Amerike Zeiss Conqest 4,5-14x50 silver.
odmah je montirana na 7mmRemMag i kaže da je prezadovoljan!! Inače je prika takmičar u streljaštvu i vodeći u zemlji u tim nekim disciplinama long renDŽa pa "dobro zna o čemu priča"!
Navodi da je na nivou imena Zeissa i da nema većih razlika od ostalih sem u ceniGrin i da za te pare koliko košta daje najviše!!!, pogotovo ako ima ko da je donese od jameraConfused vidi se pojeftinjena izrada što ne utiče bitno na funkciju a to što za skupljim modelima zaostaje za desetak minuta lova u sumrak nije toliko strašno da bi se plaćalo 3x više
Bistro i precizno!

To sam od Zeissa i očekivao. Premda me neki pametnjakovići ubeđivali da ne valja, kao oni probali, pa dobra samo za malokalibarku itd... Koliko je prika platio ako nije tajna?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... nije mu "kombinacija" sa 7mmRemMag za takmičenje već za lov sa čeke po vojvođanskim dužima a takmiči se sa TRG .338LapuaMag S&B PMII 3-12x50 ...
mislim da reče da je plaćena oko 900$
Dim

radislav

radislav kaže:
Drugari ima li ko iskustva sa ZEISS Conquest 3,5-10x50 Rapid Z600 ReticlieHunting i sta mislite o njemu poSpavanje.RADE

RADE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRUGLO optike, red dot, nišani,mušice .... OPTIKE I MONTAŽE 50 22.11.2017. 12:37
Optike Schimdt & Bender OPTIKE I MONTAŽE 107 18.11.2017. 13:55
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Ruske optike VOMZ (ВОМЗ) OPTIKE I MONTAŽE 16 10.12.2016. 12:25
Sa ili bez optike u lovu na srndaca LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 78 12.03.2016. 13:34
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,343 posete www.srbijalov.com