ZEISS optike
|
sheytan |
Objavljen 17.04.2011. 21:50
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Tebra CaE ,
ne znam da li si dobro razumeo poJentu mog posta. Ona se odnosila pre svega na ono tvoje "Zeiss je Zeiss". Rekoh, taj Conquest, U BESPREKORNOM STANJU, ima mashala paralaxu na 100m. Dovoljan razlog da se ne slozim(o) sa stavom "Zeiss je Zeiss, Swar je Swar" i sl. B)
Na drugom forumu jedan cenjeni i vrlo isqsni kolega je testirao u sumrak Duralyt(nosetji na drugoj pushci, ako se dobro setjam, Leupold), i bio nachelno prezadovoljan.
Shta je zakljuchak ovih mojih pricha? Po meni, jeftiniji modeli zestokih brendova tje nam dati NEKE bitne stvari, ali NETjE SVE, shto je i logichno. Nekoga tje zadovoljavati, nekoga netje. Eto, taj isti Duralyt ima, beshe, samo 1 tip konchanice, verovatno radi smanjena troshkova.
Ne kazem da ne bih voleo da ga imam, naprotiv, ali bih bio svestan da to nije najbolja optika na trzishtu...
(onaj Conquest, ako to nije fabrichka greshka, je za svaq osudu... Poredili ga isti dan sa nekim jeftinim Bushnell-om, kod njega paralaxa NULA...)
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 21.04.2011. 20:52
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Gledao ja Duralyt-a i gled'o i zagled'o
i nemam mnogo zamerki! U tom "cenovnom razredu" je sasvim OK, pogotovo ako se uporedi sa svim onim što može po našim prodavnicama da se nađe a mora se priznati da i nema velikoga izbora ...
Jedina moja zamerka a i najveća je TANKA KONČANICA!!! kod modela bez iluminacije dok ti sa illu(osvetljeni) već prelaze sa cenom taj svoj "rang" ...
Za lov po danu(zašta je i namenjena uglavnom jer u američkim zemljama lov noću nije dozvoljen a ovaj model je i bio prvo njima namenjen) može odlično da služi ali u smanjenoj vidljivosti(sumrak, svitanje ...) nema nikakve šanse sa takvom končanicom! A sa osvetljenom končanicom je skup JBG
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 21.04.2011. 21:56
|

Lovčina

|
^ 

"Mala moja, ruski Duralyt-u..."
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 21.04.2011. 22:45
|

Admin

|
tebra she
poredio sam Duralyta 2-8x42 sa Leupoldom Euro30 3-9x40
Po danu oštrina slike je bolja kod Duralyta! Oštra, jasna i kristalno bistra ... kao i kod svakog Zeissa , dok kod Leupolda nije baš takva oštrina i bistrina pa iako je moj! Na svim daljinama Zeiss je bio "bolji" po tom pitanju a uglavnom kada sam promatrao sitnije ciljeve.
Sa prvim sumrakom počeli su problemi sa Zeissom!
Tanka končanica je počela da nestaje pa tako da iako se cilj mogao još nekako i videti nije se mogao i gađati, dok je tu MOJ Leupold počeo da prednjači sa Germany#4 končanicom(4A) jer iako za nijansu mutnija slika je uspešno otkrivala cilj a debela končanica omogućavala siguran pogodak!
E već kada je sumrak prešao u noć, tada su obe bile podjednake i neupotrebljive sa ma kakvom končanicom ali da napomenem da se prilično duže vremena mogao koristiti Leupold zbog svoje končanice ali već kad su počele da se gube i konture objekata, ciljeva nije koristila ni #4 koja se još mogla uočiti
... ali sa obasjavanjem cilja sa farom opet je Leupold bio u prednosti i 4rka se mogla mnogo lakše i mnogo brže naneti na cilj!
...
Sve u svemu jedina zamerka je na tanku končanicu Zeissa inače ne zaostaje nešto mnogo primetno za skupljim modelima iz iste kuće.
Ovo što sam upoređivao, ova dva optička nišana, su najviše meni donela neke zaključke iako su njih dva toliko različita da su skoro "nemoguće za porediti" (a još je Leupold moj a Duralyt nije ) ali ja drugi nisam imao za poređenje sa Duralytom a i ako bi već mom Leupoldu bio konkurencija onda ću sa njim i da ga poredim
Eto meni je poređenje donelo bitne zaključke i dalo odgovore na neke nedoumice i razmišljanju o nabavci ...
-nadam se da će još komU pomoći u nedoumici i premišljanju

|
|
|
|
petar |
Objavljen 22.04.2011. 00:05
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
[xhide]Lepo opisano canis, odlicno si objasnio razlike, nemam ni jedan, niti imam u planu da ih kupim, ali bih ipak mnogo radije izabrao Leupold, ali to je vec stvar ukusa, cak i ako bi Duralyt imao istu koncanicu kao i tvoj Leupold, ipak bih prednost dao Leupoldu...B)[/xhide]
Just like old times!
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 22.04.2011. 08:26
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
canis aureus kaže:
tebra she 
poredio sam Duralyta 2-8x42 sa Leupoldom Euro30 3-9x40
Po danu oštrina slike je bolja kod Duralyta! Oštra, jasna i kristalno bistra ... kao i kod svakog Zeissa  , dok kod Leupolda nije baš takva oštrina i bistrina pa iako je moj! Na svim daljinama Zeiss je bio "bolji" po tom pitanju a uglavnom kada sam promatrao sitnije ciljeve.
Sa prvim sumrakom počeli su problemi sa Zeissom!
Tanka končanica je počela da nestaje pa tako da iako se cilj mogao još nekako i videti nije se mogao i gađati, dok je tu MOJ Leupold počeo da prednjači sa Germany#4 končanicom(4A) jer iako za nijansu mutnija slika je uspešno otkrivala cilj a debela končanica omogućavala siguran pogodak!
E već kada je sumrak prešao u noć, tada su obe bile podjednake i neupotrebljive sa ma kakvom končanicom  ali da napomenem da se prilično duže vremena mogao koristiti Leupold zbog svoje končanice ali već kad su počele da se gube i konture objekata, ciljeva nije koristila ni #4 koja se još mogla uočiti
... ali sa obasjavanjem cilja sa farom opet je Leupold bio u prednosti i 4rka se mogla mnogo lakše i mnogo brže naneti na cilj!
...
Sve u svemu jedina zamerka je na tanku končanicu Zeissa inače ne zaostaje nešto mnogo primetno za skupljim modelima iz iste kuće.
Ovo što sam upoređivao, ova dva optička nišana, su najviše meni donela neke zaključke iako su njih dva toliko različita da su skoro "nemoguće za porediti" (a još je Leupold moj a Duralyt nije  ) ali ja drugi nisam imao za poređenje sa Duralytom a i ako bi već mom Leupoldu bio konkurencija onda ću sa njim i da ga poredim
Eto meni je poređenje donelo bitne zaključke i dalo odgovore na neke nedoumice i razmišljanju o nabavci ...
-nadam se da će još komU pomoći u nedoumici i premišljanju
 Odlicno opisano i lepo poredjenje i u predhodnom postu tacno receno zasto je Zeiss Durayit namenjen i napravljen a to je za americko trziste gde bi konkurisao americkim optikama nizeg cenovnog ranga a dobrog kvaliteta.Nemojmo zaboraviti da je lov u Americi sa prvim sumrakom zabranjen i on je pravljen za takve uslove lova Dok leopoldov model je pravljen za uslove lova u evropi sto mu sam naziv modela kaze Euro a to je lov u sumrak i rani jutarnji.Kazes da do pojave sumraka je Zaiss imao jasniju cistiju sliku i bolje se vide detalji.Moj zakljucak je da je Zeiss pobednik za ono sto ga je fabrika namenila a to je celodnevni lov do sumraka A da leopold je u neku ruku nije ispunio u odnosu na Zeiss ono za sta je namenjen a to su uslovi lova u evropi u losim svetlosnim uslovima. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 27.04.2011. 23:37
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Dali je neko imao prilike da proba ili pregleda Zeiss Conqest optike? Veoma su povoljne cenom, doduše u americi (oko 500$).
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 10.05.2011. 12:13
|

Admin

|
sheytan kaže:
Hmmm... Moz da bidne, al ne mora...
Moj pobro pre nekolikih dana upucavao neki varijabl, iz Conquest serije. Kaze, solidnu paralaxu ima, da ne kazem MASHALA...
she tebra end imenJache jemo
čekam al nikako da pojasniš situVaciju!?
O čem' se radi? Jel ustanovljeno dal je fabrička ili neka greška germany-chineYize porekla?
O kom varijabIlu se radi?, pošto mi ponudi pre par dana neki prikan taI model, var.3,5-10, po pristupačnoj mi ceni pa ... al se setih tebe i iskustva sa paralaxIJOM
...

|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.05.2011. 12:41
|

Lovčina

|
Tebra, evo proverih sa kolegom upucavačem, to je 3-9, valjda x40. Srećni bivši vlasnik ju je tapnuo - šuraq! 
Znači, ebo mu je odavno sestru, sad mu je i kevu! 
Nemamo načina da utvrdimo da li je fabrička greška, sem ako bi ti taj tvoj ponudjeni stavio u nekakvu stegu i litčno proverio ima li paralaxu ili ne! 
Ili da progooglaš na anglijskom, ako vladaš njime dovoljno...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 10.05.2011. 13:29
|

Admin

|

e šure, šure doći ćeš i ti na red ako se ne opametiš ...

|
|
|
|
radislav |
Objavljen 22.05.2011. 23:15
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 10.02.2011. 15:46
|
Drugari ima li ko iskustva sa ZEISS Conquest 3,5-10x50 Rapid Z600 ReticlieHunting i sta mislite o njemu po .RADE
RADE
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 22.05.2011. 23:55
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Danas sam malo gledao kroz dve optike i jedan dvogled, svaki primerak je uglavnom preko 2500 evra. nema se šta reći sem da je ZEISS nenadjebiv u svakom pogledu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.05.2011. 07:41
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ja sam danas gledao u novčanice od 500 evra, svaki primerak je takodje nenadjebiv
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 23.05.2011. 09:45
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
Lala kaže:
Ja sam danas gledao u novčanice od 500 evra, svaki primerak je takodje nenadjebiv 
 |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 26.05.2011. 14:03
|

Admin

|
Podunavac kaže:
Dali je neko imao prilike da proba ili pregleda Zeiss Conqest optike? Veoma su povoljne cenom, doduše u americi (oko 500$).
Pre par dana priki je stigla iz Amerike Zeiss Conqest 4,5-14x50 silver.
odmah je montirana na 7mmRemMag i kaže da je prezadovoljan!! Inače je prika takmičar u streljaštvu i vodeći u zemlji u tim nekim disciplinama long renDŽa pa "dobro zna o čemu priča"!
Navodi da je na nivou imena Zeissa i da nema većih razlika od ostalih sem u ceni i da za te pare koliko košta daje najviše!!!, pogotovo ako ima ko da je donese od jamera vidi se pojeftinjena izrada što ne utiče bitno na funkciju a to što za skupljim modelima zaostaje za desetak minuta lova u sumrak nije toliko strašno da bi se plaćalo 3x više
Bistro i precizno!

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.05.2011. 14:24
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
UH i tata bi sine
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 26.05.2011. 19:18
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
ov@ optik@ tr@3i i dob@r k@lib@r i dobru pusku. veliko uvec@nje t@m@n 3@ t@kmicenje u long ren3du B)
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.05.2011. 22:25
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
canis aureus kaže:
Podunavac kaže:
Pre par dana priki je stigla iz Amerike Zeiss Conqest 4,5-14x50 silver.
odmah je montirana na 7mmRemMag i kaže da je prezadovoljan!! Inače je prika takmičar u streljaštvu i vodeći u zemlji u tim nekim disciplinama long renDŽa pa "dobro zna o čemu priča"!
Navodi da je na nivou imena Zeissa i da nema većih razlika od ostalih sem u ceni  i da za te pare koliko košta daje najviše!!!, pogotovo ako ima ko da je donese od jamera  vidi se pojeftinjena izrada što ne utiče bitno na funkciju a to što za skupljim modelima zaostaje za desetak minuta lova u sumrak nije toliko strašno da bi se plaćalo 3x više
Bistro i precizno!
To sam od Zeissa i očekivao. Premda me neki pametnjakovići ubeđivali da ne valja, kao oni probali, pa dobra samo za malokalibarku itd... Koliko je prika platio ako nije tajna?
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 27.05.2011. 14:22
|

Admin

|
... nije mu "kombinacija" sa 7mmRemMag za takmičenje već za lov sa čeke po vojvođanskim dužima a takmiči se sa TRG .338LapuaMag S&B PMII 3-12x50 ...
mislim da reče da je plaćena oko 900$

|
|
|
|
radislav |
Objavljen 27.05.2011. 15:19
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 10.02.2011. 15:46
|
radislav kaže:
Drugari ima li ko iskustva sa ZEISS Conquest 3,5-10x50 Rapid Z600 ReticlieHunting i sta mislite o njemu po  .RADE
RADE
|
|
|