Podmlatkari u lovu, da ili ne?
|
stefancar |
Objavljen 15.11.2010. 22:49
|

Mlađi član

Upisa: 10
Pristupio: 05.10.2010. 22:57
|
znam to i hvala!  |
|
|
|
bela |
Objavljen 21.11.2010. 15:18
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
evo za kileta.
kile ja sam prvi put pucao iz puške sa sedam god živata, naravno otac je stajao pored mene i pridržavao pušku .naravno ciljao sam neku pticu , a pogodio nekog žabca.
vižlan i terier
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.11.2010. 15:25
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Krao sam dedinu jednocevku sa 12 -13 godina a svrake su pacale danak i vrane dok sam cuvao kukuruz u prolece posle setve nisu bile hemikalije nego dezurstvo po smenama dok ne nikne i ojacaB)
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 21.11.2010. 16:17
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
a hvala bela..ma znam...ne kazem ja nista i ja sam prvi pucao kao klinac ali u flasu..medjutim ova danasnja situacija nije mi bilo sve jedno...ipak sumnjao sam da taj klinac moze da pogodi fazana,naravno i nije promasio je a,sta da je fazan skocio na levu strane gde su bili lovci i mali sta zna pa opali.....sreca dobro je ispalo
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 26.11.2010. 20:40
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Od kada znam za sebe jedva sam čekao da svrati moj ujak nedeljom sa drugarima onako usput iz lova, dok su oni u kući sa mojim roditeljima pili kafu, veoma često moj otac bi kuvao rakiju, mezilo se suvo meso i kiseli kupus iiii.....uh neću više hvata me neka jeza.....u dvorištu sam se igrao sa najboljim tada balkanskim goničima i posavcima, gledao sam u lovačko oružje okačeno o ekser ispod trema.........i....i....i maštao.....da jednoga dana postanem lovac......
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
boro |
Objavljen 26.11.2010. 20:59
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Divno si ovo napisao Jank sa puno emocija, na trenutak sam se i ja vratio u detinjstvo. Hvala. |
|
|
|
Jank |
Objavljen 01.12.2010. 23:22
|

Lovčina

|
Nije red da zaboravim na ovog malog lovca....
......
Pije sok i čuva tatinu pušku dok tata ispije jedno pivce za živce....:uF
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 01.12.2010. 23:54
|

Lovčina

|
Na jesen smo već davno zaboravili....Kad padne sneg, padne onako ljudski, pola metra, sve zabeli, iz dimnjaka malih kuća uvijao se na povetarcu plavičasti dim i gubio se negde u oblacima. Iz kuće moga strica čuo se veseli žamor. Dan je već uveliko zamakao a u dvorištu na grani jabuke Petrovače visila je ulovljena lisica. Slavio se još jedan uspeh mog ujaka Bore. Kad god bi ulovio lisicu negde u blizini kuće moga strica lov bi se završio kasno u noć uz velike količine kuvane rakije, krompira pečenog onako u ljusci i naravno drugih zimskih đakonija koje je na sto iznosila moja strina. Mesec je već uveliko obasjao bela prostranstva moga sela kada su iz kuće izašli veseli lovci. Tada sam prvi put pokušao da oborim Mesec.......Lovac iz ujakove grupe zvani Soske, najpoznatiji mesar i Lola u kraju napunio je svoju dvocevku nanišanio je Mesec i pozvao me....."Sinovče ajde da ga oborimo" i baaaam prvi put u životu sam pucao iz lovačke puške...."Eeeee promašiste".....razlomio se smeh veselih lovaca.....a ja dugo dugo sam gledao za njima.....opčinjen jednim jedinim pucnjem....
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 01.12.2010. 23:58
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
  B)B)B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 02.12.2010. 00:11
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Jank, da nisu i tebi dali da piješ kuvanu rakiju, kad si toliki Mesec promašio?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.12.2010. 00:13
|

Lovčina

|
Hvala hvala sremac75, mnogo lepih događaja i lepih uspomena nosim iz detinjstva pa eto da pišemo i o lepim stvarima....:uF
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.12.2010. 00:16
|

Lovčina

|
E Lalo to sam tek posle naučio, deci je bilo zabranjeno da piju kafu i rakiju da im ne izraste rep...ha ha ha ...
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 02.12.2010. 00:16
|

Admin

|
E to je ono o čemu treba da pišemo, o lepim uspomenama i događajima za ceo život.
Još jednom-alal vera!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.12.2010. 21:15
|

Lovčina

|
Nisam još završio s podmldkom....evo još jednog malog lovca.....

merka ulovljene fazane, ima i lovačku uniformu, fale mu samo čizme, lovačka kapa i puška......e za ovo poslednje mora da poraste.....biće i on dobar lovac u to sam sasvim siguran....B)
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.12.2010. 21:25
|

Lovčina

|
Auuuu umalo da zaboravim ....sledi NASTAVAK moje lovačke priče..........
Vraćao sam se iz škole promrzlih prstiju i crvenih obraza. Da sakriju promrzle prste nisu mogle ni vunene rukavice koje nam je majka plela svake godine. Nismo nikad žurili iz škole�.pogotovu zimi, grudvanje i valjanje po snegu bila je glavna zanimacija u tim hladnim zimskim danima�Kraj šporeta na drva, uvek je bila rezervisana stolica na kojoj je majka sušila našu pokvašenu odeću. I grdila nas gotovo svaki dan a mi deca ko deca obećamo da se više nećemo kvasiti pa sutra, opet po starom. Ispred praga na ulaznim vratima, na šarenoj krpari ležao je balkanski gonič. Odmah sam ga prepoznao, ujakov lovački pas�.Šta li će ujko sad kod nas, danas nije lov, mora da je izašao da prošeta kera. Ubrzo mi je sve bilo jano�Ujak je došao po svoju šubaru��Kad su se sinoć vraćali iz lova, naravno dobro počašćeni zbog ulovljene lisice, nisu išli putem naokolo već su krenuli prečicom. A prečica je vodila preko brda i velike hrastove šume pa nizbrdo preko Vujkove livade. Put ih je vodio pored naše male seoske crkve Svete Petke. Trebalo je preći preko malog ručno pravljenog mostića, bolJe reći brvna a zatim preko Simića njiva do njihovih kuća���Taman smo sišli u Vujkovu livadu, kad se ja okliznuh. Odlete lisica na jednu stranu, šubara na drugu ja na treću stranu a puška s ramena umalo mi ne razbi glavu�, kroz smeh je ujak prepričavao sinoćni događaj�..�tek jutros, kada sam krenuo na posao shvatio sam da mi nema šubare�� .....
|
|
|
|
gardista |
Objavljen 03.12.2010. 06:45
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 07.08.2010. 20:56
|
Jank kaže:
Vraćao sam se iz škole promrzlih prstiju i crvenih obraza. Da sakriju promrzle prste nisu mogle ni vunene rukavice koje nam je majka plela svake godine. Nismo nikad žurili iz škole�.pogotovu zimi, grudvanje i valjanje po snegu bila je glavna zanimacija u tim hladnim zimskim danima�Kraj šporeta na drva, uvek je bila rezervisana stolica na kojoj je majka sušila našu pokvašenu odeću. I grdila nas gotovo svaki dan a mi deca ko deca obećamo da se više nećemo kvasiti pa sutra, opet po starom. Ispred praga na ulaznim vratima, na šarenoj krpari ležao je balkanski gonič. Odmah sam ga prepoznao, ujakov lovački pas�.Šta li će ujko sad kod nas, danas nije lov, mora da je izašao da prošeta kera. Ubrzo mi je sve bilo jano�Ujak je došao po svoju šubaru��Kad su se sinoć vraćali iz lova, naravno dobro počašćeni zbog ulovljene lisice, nisu išli putem naokolo već su krenuli prečicom. A prečica je vodila preko brda i velike hrastove šume pa nizbrdo preko Vujkove livade. Put ih je vodio pored naše male seoske crkve Svete Petke. Trebalo je preći preko malog ručno pravljenog mostića, bolJe reći brvna a zatim preko Simića njiva do njihovih kuća���Taman smo sišli u Vujkovu livadu, kad se ja okliznuh. Odlete lisica na jednu stranu, šubara na drugu ja na treću stranu a puška s ramena umalo mi ne razbi glavu�, kroz smeh je ujak prepričavao sinoćni događaj�..�tek jutros, kada sam krenuo na posao shvatio sam da mi nema šubare��  ..... i mi sad hocemo da nasu decu lisimo ovakvih uspomena... |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 03.12.2010. 09:35
|

Admin

|
Jank kaže:
Vraćao sam se iz škole promrzlih prstiju i crvenih obraza. Da sakriju promrzle prste nisu mogle ni vunene rukavice koje nam je majka plela svake godine. Nismo nikad žurili iz škole�.pogotovu zimi, grudvanje i valjanje po snegu bila je glavna zanimacija u tim hladnim zimskim danima�Kraj šporeta na drva, uvek je bila rezervisana stolica na kojoj je majka sušila našu pokvašenu odeću. I grdila nas gotovo svaki dan a mi deca ko deca obećamo da se više nećemo kvasiti pa sutra, opet po starom. Ispred praga na ulaznim vratima, na šarenoj krpari ležao je balkanski gonič. Odmah sam ga prepoznao, ujakov lovački pas�.Šta li će ujko sad kod nas, danas nije lov, mora da je izašao da prošeta kera. Ubrzo mi je sve bilo jano�Ujak je došao po svoju šubaru��Kad su se sinoć vraćali iz lova, naravno dobro počašćeni zbog ulovljene lisice, nisu išli putem naokolo već su krenuli prečicom. A prečica je vodila preko brda i velike hrastove šume pa nizbrdo preko Vujkove livade. Put ih je vodio pored naše male seoske crkve Svete Petke. Trebalo je preći preko malog ručno pravljenog mostića, bolJe reći brvna a zatim preko Simića njiva do njihovih kuća���Taman smo sišli u Vujkovu livadu, kad se ja okliznuh. Odlete lisica na jednu stranu, šubara na drugu ja na treću stranu a puška s ramena umalo mi ne razbi glavu�, kroz smeh je ujak prepričavao sinoćni događaj�..�tek jutros, kada sam krenuo na posao shvatio sam da mi nema šubare��  .....
I opet :

|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 04.12.2010. 22:30
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
Jank kaže:
Od kada znam za sebe jedva sam čekao da svrati moj ujak nedeljom sa drugarima onako usput iz lova, dok su oni u kući sa mojim roditeljima pili kafu, veoma često moj otac bi kuvao rakiju, mezilo se suvo meso i kiseli kupus iiii.....uh neću više hvata me neka jeza.....u dvorištu sam se igrao sa najboljim tada balkanskim goničima i posavcima, gledao sam u lovačko oružje okačeno o ekser ispod trema.........i....i....i maštao.....da jednoga dana postanem lovac...... 

Uploaded with ImageShack.us
nekad davno kad sam mali bio moj me deda u lov vodio i davao mi rakije iz cepa oj unuce vidi sto je lepa. eh kad se setim tih lepih dana. na slici ja i moj deda Petar
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.12.2010. 23:22
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
E pa ovako,ja nisam imao tu sreću da mi deda i tata budu lovci, čak šta više u mojoj kući oružje nije smelo ni da se pomene a kamoli da se unese. Deda je mrzeo oružje valjda jer je prošao kroz sremski front,a tata opet zbog toga što ga je deda tako vaspitao. Ali imao sam sreću da je ujak strastven lovac pa me on kradom ,da neznaju tata i deda,kad bih boravio kod njega vodio u lov i usadio mi tu ljubav prema prirodi,lovu i naravno psima jer od njega sam dobio prvo štene bretona. Iskoristio bih ovu priliku da mu se zahvalim na tome!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.12.2010. 23:54
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Pitaće se neko kako sam postao lovac ako oružje nisam smeo da unesem u kuću. E pa ja sam deset godina bio podmladkar i išao u lov sa lovcima naravno bez puške i samo noseći ranac nekom od njih, sve dok nisam počeo da radim i dok sam nisam zaradio za svu opremu koju imam. Naravno sve od obuke za rukovanje oružjem pa do kupovine puške sam odradio u tajnosti da deda i tata ne saznaju,a onda sam ih jednog dana samo stavio pred svršen čin pa nisu imali kud i ja postadoh lovac. I zbog sve te moje muke lov volim i pričam o njemu sa ushićenjem i zbog toga me opasno boli kad vidim neke moje nazovi lovce kako urušavaju nešto što ja volim i borim se za to.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|