Pa mislim da nema niko pravo da prisvaja nešto, što je neko drugi stvarao. Razmisli, o tvom predlogu, osim što nije po zakonu, da li je korektno prema bivšim članovima? Valjda su i oni doprineli, majku mu? A neko ko se recimo učlanio pre 9 meseci, da deli tudji deo nekog ko je bio član 20 godina?
Koliko sam ja upućen, u slučaju nove registracije LU imovina Lu ostaje imovina LU, ali imovina LD koje je u okviru LU (ukoliko se isto ne registruje kao novo LU) postaje automatski imovina Lokalne samouprave.
E onda LU u čijem je sastavu LD, treba da podnese tužbu radi utvrđivanja prava vlasništva protiv Lokalne samouprave, i da dokaže da je tu imovinu steklo od sopstvenih sredstava koja nisu naplaćena od članova na ime odstrela divljači.
Malo je to komplikovano i teško za dokazivanje i u praksi će se najčešće dešavati da zbog nedostatka dokaza ta imovina sadašnjeg LD ostane lokalnoj samoupravi.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ako neko hoće da imovinu (i to svojinu 1/1, a ne i pravo korišćenja na državnom zemljištu) podeli članovima, mora je što pre prodati i podeliti novce.
Ali to će biti problem, neko je lovac 50 godina a neko 1 godinu i svi bi trebali jednako da dobiju, ali će sigurno onaj stariji tražiti više od onog mlađeg, pa svađa, pa zameranje. To ne bi bilo lako rešiti.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Pa mislim da nema niko pravo da prisvaja nešto, što je neko drugi stvarao. Razmisli, o tvom predlogu, osim što nije po zakonu, da li je korektno prema bivšim članovima? Valjda su i oni doprineli, majku mu? A neko ko se recimo učlanio pre 9 meseci, da deli tudji deo nekog ko je bio član 20 godina?
ZNAM DA MOJ PREDLOG NIJE PO ZAKONU! Ali ni Zakon nije po meri lovaca!!!Sa ostalim se slažem, dakle ono što navodiš , ali ovo je samo moj predlog . Voleo bih da čujem još predloga oko podele ,pa da izaberemo najbolji ,najpošteniji ,ali nemoj da odustajemo od onog što je naše !!!!
Sremac75 kaže:
Koliko sam ja upućen, u slučaju nove registracije LU imovina Lu ostaje imovina LU, ali imovina LD koje je u okviru LU (ukoliko se isto ne registruje kao novo LU) postaje automatski imovina Lokalne samouprave.
E onda LU u čijem je sastavu LD, treba da podnese tužbu radi utvrđivanja prava vlasništva protiv Lokalne samouprave, i da dokaže da je tu imovinu steklo od sopstvenih sredstava koja nisu naplaćena od članova na ime odstrela divljači.
Malo je to komplikovano i teško za dokazivanje i u praksi će se najčešće dešavati da zbog nedostatka dokaza ta imovina sadašnjeg LD ostane lokalnoj samoupravi.
Tačno , u slučaju nove registracije imovina LU ostaje i dalje njegova, ali ovde je reč o prestanku rada udruženja i članu 42 Zakona o udruženjimaa građana. Pročitaj ga!
Jesam, i u pravu si, imovina pripada lokalnoj samoupravi-Opštini, zauvek.
Onda vam ostaje ona varijanta oko prodaje i podele novca, naravno, ako možete da se dogovorite.
Ali opet nisam siguran da je to po zakonu i da zbog toga nećete imati problema. Dovoljno je da neko bude nezadovoljan i prijavi vas-onda bog zna šta sve može da se desi.
Ima i ona varijanta oko osnivanja Udruženja koje će se baviti čuvanjem tradicije itd., ali ne i gajenjem, zaštito i lovom divljači, pa da to Udruženje preuzme imovinu starog LU.
JBG, sve je koplikovano!
Mi smo osnovali Lovaeko udru?enje jo? u decembru 2009 godine bez ikakvih problema, normalno nemamo lovi?te, ali radimo na tome ?to i nije ni malo jednostavno u ovom trenutku kad se svi zakoni menjaju a i oni koji su ih napisali niti obja?njavaju ili mo?da jo? gore ni sami ne znaju kako.
Nije jasno ni kako se razdru?iti ni udru?iti niti iko od pravnika to poku?ava da objasni.
U ostalom videaemo, mi smo u procesu toga i uskoro ae sva ta zavrzlama morati da se razre?i obzirom na vremenski rok preregistracija udru?enja, podele lovi?ta i svih drugih zaekoljica.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻