Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gađanje karabinom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gađanje karabinom
jakajez
 Provera karabina se radi na strelištu i svako mora pucati3 puta u metu na 100m i pogoditi u krugove15,4 cm 2 puta ,puca se na fiksnu metu(meta srndača sa krugovima,meta sa krugovima je uložak i se menja kod svakoga strelca sve meta se s čuvaju kod streljačkog referenta za tu godinu).

Provera puške sa gladkom cjevi se puca na metu divlje svinje sa krugovimavanjski promjer 36,6cm na razstojanju 33m i mora svatko pogoditi od 3 hitca 2 puta u krugove(sa zrnom "breneke"se smije pucati samo divlje svinje)

Provera kratkocevnog oružja(pištolj-revolver) se vrši na metu 50cmx50cm(pištolska meta)na odstojanju 15m i mora sabrati 15 krugova(bodova),kratkocevno oružje se sme koristiti sam za tako zvani usmrtilni hitac u slučaju ranjavanja i oni koji se bave krvosledništvom(oni koji tragaju ranjenu divljač sa psima koji so školovani za rad po krvnom sledu)

Sve se puca na fiksne mete.

Na pokretne mete divlje svinje se puca uglavnom samo na utakmicah.

Izvinjavam se ako nisam koju rečenicu napisao dobro.

lp janez

petar
 [xhide]A sta da radimo mi koji sami upucavamo svoje karabine, kako cemo mi sa tim pecatom? Confused Nisam cuo za to, dobro je proveriti karabin cisto radi sebe, na pocetku sezone, odes, probas, vidis, pa ces znati. B) Inace ko god je upucavao karabin na strelistu uz pomoc strucnijeg lica, niko se nije pohvalio da je dobio potvrdu...Ne-ne Confused[/xhide]
Just like old times!

ohotnik
 Na strelistu Tamnava kod rudarskih kopova okolina uba upucavanje karabina ili prosto upotreba strelista kosta 500 dinara i uz to na zahtev se dobija potvrda o upucanosti oruzja besplatno.A imaju i streliste za trap pucanje Vrlo lepo uredjeno streliste sa strucnim kadrom Ja sam vrlo cesto tamo imaju i lep restoran za odmor u toku pucanja

mirko knezevic
 E to je vec profesionalno uradjeno streliste...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Dragan Bukulja
 jedno od najuredjenijih strelista je na Tamnavi.Nasa ekipa redovno ide na par takmicenja,a provere su obavezne.
Isterujem zlo,uterujem dobro

Nenad000
 treba mi brzo ali stvarno brzo,domet za 8x57 do koliko moze da ubije
Kolce,S R B I J A

Sniper Hunter
 Ako pogodis oborice i na 3kmGrin

kelt
 u nekim udzbenicima za predvojnicku obuku pisalo je da je domet m48 (a to je puska kalibra 7,92 mauser ili lovacki receno 8x57)oko 5kilometara(mislilo se na krajni domet pod nekim odr. uglom), ali i na toj distanci je ubojito vise zbog gravitacije nego zbog punjenja. samo sta kaze sniper hunter, ako pogodis Smeko
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Hunter forever

mirko knezevic kaže:
E to je vec profesionalno uradjeno streliste...

Ja zivim u selu gde je centar rudarskih kopova,tako da mi je to streliste blizu.A Nikolic ako je jos predsednik tog strelista nepratim to je drug mog oca,
marka Engleski poenter marka

radislav
 E drugari da ste malo blize pa da dodete kod mene u Bilecu imam vojno streliste sve je ogradeno i obezbijedeno moze se pucat do 600-700 metara a nemora se nista placat stara dobra JNA sve je dobro kod nje bilo .Ali ako bog da videt cu da organizujem neki lov i malo druzenja uz bilecko jagnje i vino iz manastira Tvrdos pa da dodete da vidite i ove terene iz tvrde Hercegovine a mozete pucat koliko hocete nece vam niko postavit pitanje sto se pucalo . Ja na tom strelistu provjeravam svoje optike mjesto je idealno steta samo sto nismo kao drustvo malo bolje organizovani moglo bi se odrzavat i takmicenje za pucanje na vecim daljinama a ima i mogucnost prosirenja cak do 1200m. pozdrav.pucanje
RADE

canis aureus

mirko knezevic kaže:

Cvele kaže:
Cemu upucavanje karabina na 200, 300 metara ? Hmmm Frown

Iskreno da ti kazem Cvele i ja kad idem sa drustvom da pucamo iz karabina,dosadi stalno na 100m pa na 100m... Daj malo da vidimo kako gadjas na 150 ...

'ajd da vidimoOi
8x57JS PPU FMJ 12,8g opt.nišan 3-9x na 9x
3kom probna na 150m
i ...
canis aureus priložio:
1_57.jpg

canis aureus
 ...
a ondaK još 15kom ista meta isto rastojanje, sedeći stav i sa naslonasrbijalov
-prvih 10 u 10B) ... vraćam se od mete na "vatrenu liniju", počinje kiša, pucam 5kom brzih i pokvarih ODLIČNU grupu pogodakaFrown

mada, sve u svemuHmmm i nije tako lošeYes
canis aureus priložio:
2_37.jpg

sheytan
 Bravo, majstore!!! ZivioRodjo

Daj malo detalja, kolike su dimenzije mete, el pusha standardna Zastavina, shneler, ovo ono, i tako... Hoemo jo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ohotnik

canis aureus kaže:
...
a ondaK još 15kom ista meta isto rastojanje, sedeći stav i sa naslonasrbijalov
-prvih 10 u 10B) ... vraćam se od mete na "vatrenu liniju", počinje kiša, pucam 5kom brzih i pokvarih ODLIČNU grupu pogodakaFrown

mada, sve u svemuHmmm i nije tako lošeYes
Nisu tebi caba dali posao talenat Svaka cast pozdravljam B)

tomo vrbas
 Svaka cast ovo je prava grupa i za lovacke potrebe odlicno!ika

VLADE
 drugari jedno pitanje nisam takmicar ali zivim od oruzja posto adim kundake u kragujevcu ima par vrhunskih majstora odradio sam im nekih par karabinskih kundaka i kad je trebali da se plati ja sam pitao mozeli da se odradi oni kazu mozer ok e ovako;igrom slucaja sam nabavio beler austisku cev novu debelu mach u kalibru 25-06i veoma duzu od standardne sa 6 zavoja unutra e onda sam kupio nov zastavin kar 25-06 i istog momenta bacio onu njegovu i zavio moju cev sistem okidanja je podesivi dobio sam iz nemacke kocnica dakota optika smt bender 6-24x50 sta vi mislite o toj pusci a ja mislim da ce mi zabraniti lov srndaca posto je moj dokle ga god vidim nemam sliku da vam pokazem kako izgleda vrana ostreljena iz dzipa na 220metara svi su se krstili verujte mi da je to toliko dalekometno i cev i kalibar da ja nemam reci cev je inace 74cm
jankovic vladimir

milek

canis aureus kaže:

mirko knezevic kaže:

Cvele kaže:
Cemu upucavanje karabina na 200, 300 metara ? Hmmm Frown

Iskreno da ti kazem Cvele i ja kad idem sa drustvom da pucamo iz karabina,dosadi stalno na 100m pa na 100m... Daj malo da vidimo kako gadjas na 150 ...

'ajd da vidimoOi
8x57JS PPU FMJ 12,8g opt.nišan 3-9x na 9x
3kom probna na 150m
i ...

Svaka cast druze lepo grupisano...
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

milek
 Evo i ja sam probao da mi se 22wmr nije rastelovala pucao sam na nekih 30-tak metara u vazdusnu metu......
Nisam smeo da opalim drugi metak zeznuo bi stvar??;)
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

canis aureus
 Drugariika

sheytan kaže:
Bravo, majstore!!! ZivioRodjo

Daj malo detalja, kolike su dimenzije mete, el pusha standardna Zastavina, shneler, ovo ono, i tako... Hoemo jo

-meta je pištoljska 50x50, puška Mauser M98 ručno "sklepani" sa mitraljeskom cevkom, podesivom obaračom, kundakom orahovim po mojim dimenzijama ... opt.nišan Leupold Euro30 3-9x40 s končanicom Germany4 ... kalibar naravno 8x57JS, municija PPU FMJ 12,85g ... i to je to
Bilo je i boljih grupa pogodakaYes a ponekad ne mogu da se sastavim i grupe budu udvostručeneConfused
(samo sam se juče zahjeb'o što nisam uslikao grupu samo sa prvih 10kom u meti tj bez ovih 5kom što što pobegoše iz 10tkeJaooo)

canis aureus
 milek
e jesi ga spuc'osrbijalov svaka častBravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
Boksevi (kavezi) za držanje kerova KINOLOGIJA 275 24.03.2016. 09:30
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,675 posete www.srbijalov.com