Lala kaže:
Pa kad može LSS da ima 'Lovnu tajnu' možemo i mi forumaši da imamo svoje metode rada. Ovaj put je bila u pitanju 'Trojka' (a trojke su, Djuro, ŠTA?' ), u sastavu Sremac, Lala i još jedan incognito član! Odradjeno je perfektno, a mnogo su nam nesvesno svojim 'dušebrižništvom' pomogli pojedini momci iz B. Palanke. Uključujući i osobu sa inicijalima L.Š.!
Nisam siguran da su još shvatili gde su se zeznuli.
za "crnu trojku", pojedine "dušebrižne" momke iz B. Palanke i naravno za osobu sa inicijalima L.Š, jer su Vam omogućili da i sami uvidite razloge da što pre uplatite dugovane članske doprinose LSS ili da što pre uplatite članarinu LSS za ovu godinu. Pa stvarno nema smisla da nam se perjanice lovstva Serbie voze u ovakvim automobilima. Ako su službeni automobili LSS ovakvi spolja, kakvi li su tek ispod haube i oko diskova???
Nego, vidimo slike sa parkinga i čitamo pretpostavke da se radi o mogućoj zloupotrebi lovačke tribine u političke svrhe ali osim pisanih reči našeg kolege Sremca, nema ničega što bi potkrepilo ove Sremčeve upise??? Dobro, verovaćemo Sremcu jer čovek sigurno ne pripada političkoj opciji Čanka ili Pajtića i verovatno ovo ne čini zbog naručene antikampanje Napredne stranke i ne dao bog straha, zbog onoga što će se desiti nakon izbora ukoliko naprednjaci ostvare rezultat iz trenutnih istraživanja. Straha da će doći do reforme sudstva i preko potrebnog odstranjivanja svih korumpiranih i moralnonakaznih sudija koji su se talili sa braniocima optuženih za sva moguća krivična i ostala dela, pa i krivična dela iz oblasti lovstva, kao jjednog od visoko kotiranog uzroka propadanja lovstva Srbije.
Ako se ovom prilikom zaista radi o zloupotrebi g. Šormaza, čoveka ne treba za to osuditi jer smo (ste) prilikom njegovog izbora svi znali da se radi o političaru, tako da je o tome trebalo voditi računa prilikom njegovog izbora na dužnost predsednika LSS, odnosno treba osuditi one koji su digli dva prsta za njegov izbor ili one koji su uticali da većina digne dva prsta.
U prilogu napred navedenog moram, ako se nećete naljutiti, da citiram jednog koji davno reče:
"Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvijek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja[b] i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, ..........................................................".[/b]
Mada se nije loše podsetiti i našeg Nobelovca koji davno reče:
“Čuvajte se ugroženih ljudi i ljudi koji misle da su ugroženi. Oni osećaju potrebu da se štite i brane, i zbog toga često i neočekivano i podmuklo napadaju” .
Naravno da ima veze sa kampanjom, doduše ne anti i ne naručenom i ne političkom, nego onom u kojoj se g.PreCednik Šormaz udružio sa Beukovićem u nameri ostvarivanja trenutnih zajedničkih ciljeva, ne shvatajući da je on "samo beli konj" na kojem će Miloš Veliki ujahati na tron lovaca Srbije.
Trenutno je on, Šormaz, potreban Milošu sa svojom političkom podrškom, neophodnom za temeljnu deratizaciju LSS-a, ali to je samo trenutno.
Ubrzo će shvatiti da Dunav jako brzo teče, posebno kada se nalaziš u matici!!!
Meni se može verovati ili ne, trudio sam se da moja zapažanja ovog događaje budu verno i istinito predstavljena i da nemaju političku konotaciju.
Pored toga smatram da je legitimno da Šormaz dođe u okviru političke kampanje u BP i da razgovara sa članovima svoje strenke.
Smatram da je legitimno i da Šarac na večeru koju on organizuje pozove koga on želi.
Ono što nije u redu jeste da za gornje aktivnosti Šormaz koristi službeno vozilo lovaca Srbije.
I nije u redu što je na lokalnim medijima predstavljeno da se posle stranačkog dela, g.PreCednik LSS-a sastao sa predstavnicima 4 LU sa teritorije Opštine Bačka Palanka, jer na taj sastanak nisu ni pozvani predstavnici 4 LU nego pojedinci za koje je Šarac smatrao da treba da dođu.
Zar meni, koji sam član UO mog LU i delegat u Skupštini LSV-a, nije bilo mesto na takvom sastanku sa predsednikom LSS-a???
I da bude jasno, uopšte ne mislim da je to krivica predsednika LSS, ali i on mora znati sa kim na terenu tikve sadi.
Zašto on kao predsednik LSS-a nije pozvao predstavnike 4 LU na sastanak, nego je organizaciju poverio lokalnom moćniku i svom partijskom istomišljeniku?
To ostavlja malo gorak ukus u ustima, zar ne?
E za to je kriv!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mislim da će današnja sednica UO LSS koja počinje u 12 h, biti veoma zanimljiva.
Ono što je zanimljivo, i oko čega smo bili skeptični ovde na forumu, jeste da je ipak izgleda dat predlog za angažovanje revizorske firme, koja bi trebala da sačini izveštaj o poslovanju prethodne rukovodeće garniture. Kako sam saznao, radi se o firmi 'Finrevizija' iz Beograda. Nisam siguran da će ta revizija doneti bilo šta epohalno.
Takodje će predsednik Šormaz na ovoj sednici podneti izveštaj o svom radu izmedju dve sednice UO, kao i izveštaj o stanju sredstava i trošenju iznedju dve sednice UO (ovo je čini mi se bio zahtev Nadzornog odbora), a biće razmatran i finansijski izveštaj za 2013. godinu, kao i predlog finansijskog plana za 2014. godinu.
Interesantno je da u dnevnom redu nema tačke oko nekog predloga novog Statuta LSS, na čega je potrošeno nekoliko sastanaka i ko zna koliko kilometara!? Da li se odustalo od tog predloga o kojem su kružile priče?! Ja bih voleo da jeste!
Mislim da će na ovoj sednici UO LSS biti jasnije da li su naše sumnje oko povezivanja starih/novih vedeta na relaciji BG-NS-KG osnovane, ili se možda neko u toj priči popišmanio i predomislio, kada je shvatio kuda bi to moglo da ode.
Podsećam da je Šormaz već na prvoj sednici UO LSS posle svog izbora, ostao bez podrške UO za svoj predlog za sekretara, pa je time ostavljena mogućnost za stalni latentni sukob izmedju predsednika i većine članova UO. Pozivanje na nikad zvanično potvrdjenu političku podršku ne može da amortizuje eventualne greške u radu, samovolju i eventualno mešanje političkih aktivnosti u lovstvo i brkanje funkcija.
Žalosna je činjenica da mnogi od ljudi koji su u lovačkim organizacijama na položaju gde se odlučuje nemaju izgleda hrabrosti i petlje da se usprotive mešanju politike u lovstvo! A svaka čast onima koji su imali snage da se javno suprotstave ovome.
Predsednik Šormaz je morao da na vreme shvati da je on prva ličnost SVIH lovaca, a ne samo nekih. I da apolitični lovci pre svega, a i lovci politički neistomišljenici, neće tolerisati, uz dužno poštovanje svakoga, da se funkcija predsednika LSS možda proba koristiti kao trojanski konj za političke interese bilo koje stranke u lovačkoj organizaciji! Ako se ovo bude tolerisalo, biće jako gadno u ionako razjedinjenom lovstvu! Bojim se da su oni koji su na terenu eventualno dozvolili da se stranačka predizborna agitacija odvija pod plaštom poseta lovačkim udruženjima načinili su medvedju uslugu i Šormazu, i stranki. Lovci i lovačke organizacije su dobrovoljno UDRUŽENJE GRADJANA, a ne bilo čija stranačka agencija za lov na glasove birača.
I dosta više o politici! Politikom neka se bave političari, a ne lovci. Šormaz političar može da svoje stavove i stavove stranke zastupa i promoviše kao predstavnik stranke i narodni poslanik, o svom trošku i o trošku stranke koju predstavlja, a kao predsednik LSS jednostavno MORA da dobro pazi da se drži lovačke/lovne problematike, i da logistiku Lovačkog saveza koristi isključivo u lovačke svrhe.
Jednom otvorena Pandorina kutija petljanja politike u lovstvo i eventualno korišćenje LSS i njegovih resursa u te svrhe, neće doneti ništa dobro nikome. Uostalom, LSS je stariji od svih stranaka, i nemojte starca od 115 godina uvlačiti u dnevno političke zavrzlame!
Moje je ipak mišljenje da je palanački događaj naneo stranački mnogo više štete , nego koristi. Poznato je menjanje dresova oba igrača, pa kojekakvo ujedanje ruke koja te je hranila, samim izborom igrača koji imaju poprilično lošu reputaciju među običnim lovcima , sumnjam da će pasti mnogo više negativnih poena. A posebno jer SNS vodi veliku borbu protiv korupcije neovlaštenog korištenja opštih resursa i krađe. Ovo mi liči na još jedan Šormazov autogol, Mnogo ih je a tek smo na početku utakmice.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Postovane Kolege i svi ljubitelji lova i prirode ,
pre svega da Vas sve srdacno pozdavim i pozelim uspesnu nastupajucu lovnu sezonu i svako dobro u licnom i poslovnom zivotu. Nisam odavnoo imao za priliku malo duzeg bitisanja na Srbijalovu iz mnogih licnih i drugih razloga a tim cinom sam izostao sa davanjem odgovora na postavljena pitanja u davnom pisanju povodom pokretanja akcije smene rukovodstava LU u pojedinim Opstinama. Prema pitanju dokle se stiglo prilikom smene predsednika LU i glavnog lovocuvara iz Opstine Ljubovija, imam detaljan odgovor dokle se stiglo za ovih sad skoro godinu dana.Stiglo se dotle , starom predsedniku i lovocuvaru oduzeto oruzje, po licnoj inicijativi kolege se podnela prijava Nacelniku SUPa za malverzacije i privredni kriminal itd i koja je evidentirana. I do dana danasnjeg se ceka reakcija Tuzilastva i istraga milicije, sto naravno jos nije stiglo na sto sudiji. Bice po narodnoj , da sve stane u malu torbu. Zatim,novi mladi i nadobudni predsednik sa mnogo pompeznih najava i zelja da se krene u odlucne i jasne programe dovelo je do toga da se i on posle nekoliko meseci popismanio i popisao na sve sto je rekao na pocetku mandata. Stanje u lovistu nikad gore i pitanje je dana kad ce sve da stane i prekine se agonija zvana ,lov.
To bih imao za odgovor prema starijem upisu a sada nesto tazelije.
OVO JE ONO OKO CEGA NIKO NE SME DA POTEGNE PITANJE A EVIDENTNO JE IZ VASIONE. Podaci su direktni i ako ima neko novije tazelije brojke ,neka ih iznese.
Svi mi znamo prema izvestajima koliki je dozvoljeni odstrel , govorim za srnecu divljac, preko godine za lovnu sezonu. Ta brojka varira od 24 000 (dvadeset cetiri hiljade) do 28 000 (dvadeset osam hiljada). Reproduktivna brojka prema broju prebrojanih jedinki iznosi 80 000 - 85 000. Prema brojanju koje se odvija svake godine BROJKE SU ISTE, NARAVNO.
SAMO, STA FALI U OVIM BROJEVIMA GOSPODO, FALI GOSPODO 55 000 do 60 000 JEDINKI SRNECE DIVLJACI SVAKE GODINE. U novcima je to 5,5 - 6,0 Milona Evra na godisnjem nivou ( minimalno). Iz ovoga razloga se cuti zadnjih tri decenije u LSS jer je to tema o kojoj ne sme ni da se pomene a kamo li govori. Odatle dolaze devize i novci za sva delovanja i bahatosti koja se ogledaju na svim poljima LSS, a ne od clanarina i prihoda kojim se obican Lovac bavi i sabira i oduzima a nikako da izjednaci prihodnu i rashodnu stranu . Mislim da sam dovoljno izneo podataka koji se kriju od celokupnog lovackog clanstva u Srbiji i podaci poticu iz evidencije koja se netragom gubi po prijemu izvestaja sa terena odnosno iz LU.
I cudimo se sto nam ne ide , evo glavog i osnovnog razloga. Za ostale podatke broja odstrela za drugu visoku divljac cifre su daleko manje u poredjenju sa ovom iznetom.
Nemorate mi verovati ali vreme ce biti sudija uskoro za sve. Resenje za dokazivanje je sledece , ZABRANITI UOPSTE LOV NA DIVLJAC NAREDNE DVE-TRI GODINE , isplivace i ono sto nikad nije moglo da pliva.
Sve najbolje u zivotu i radu jos jednom svima.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Vezano za B. Palanku, i za posetu predsednika LSS Dragana Šormaza tom mestu: od kad su to 4 LU sa teritorije opštine B. Palanka članovi LSS, pa da bi predsednik LSS išao u posetu tamo? Kako na ovo reaguju Šormazove kolege iz LSV?
Koliko je meni poznato, ni jedno od tih lovačkih udruženja sa teritorije opštine B.Palanka NIJE član LSS, ali isto tako znam da je jedan od lovnih radnika iz LU domaćina koji je bio u organizaciji ove posete Šormaza vidjeniji član stranke.
Možda je sve po Statutu i po Pravilnicima, možda ima pokriće za odlazak službenim autom u B. Palanku povodom lovstva, ali brate nije pošteno i nije moralno to povezivati sa stranačkim promovisanjem!
Ja stvarno ne znam da je ovo nekad neko radio.
Tako se, moguće, angažman i funkcija predsednika Lovačkog saveza koristi za stranački interes i promociju - gde god da odeš, u bilo koje veće mesto, postoji stranački odbor a postoji i Lovačko udruženje! Uvek ima pokriće, milina jedna, ili što bi rekao M.B.: 'BAJKA OD ŽIVOTA'. Tako ću prekjuče u B. Palanku, juče u Negotin, sutra u Užice i da ne redjam, neću pogrešiti da navedem bilo koje veće mesto! I svima sve u redu?
Nema problema, sve je u redu!
Žao mi samo one Škode, dobar je to auto BIO!
Nisam bio dva dana u mogucnosti da se ukljucim u desavanja na forumu !!
Tacno je da je danas odrzan U.O. LSS na kome su se odluke donosile JEDNOGLASNO i to............izmedjuostalog USVOJEN JE IZVESTAJ PREDSEDNIKA SORMAZA .........DONETA JE JEDNOGLASNA ODLUKA DA SE URADI REVIZIJA POSLOVANJA LSS za predhodnih 8 god............malo varnica na samom pocetku ..........ali na kraju sve je proslo kako je SOrmaz i predvideo.........onaj prvi U.O. se vise NIKADA nece ponoviti i to je kristalno svima danas stavljeno do znanja.....dok je on predsednik pitace se on.................Tatovic danas napada Sormaza na U.O. Tica takodje a ni jedan ni drugi nemaju obraza da se ikada vise bio gde oglase ili pojave jer Tica koliko je dnevnica imao..koliko ga je puta SLUZBENI AUTO LSS vozikao po Srbiji ???Koliko kosta na mesecnom nivou kao VOLONTER ili ti SPIKER SKUPSTINELSS.......
Tatovic tek treba da se nabije u misju rupu ili da bar pokusa da objasni kako je pojedinim udruzenjima naplacivao godisnje planove i lovne osnove sto za KES sto preko svog privatnog ziroracuna a prepostavljam da su ta ista udruzenja morala pored odluke da istom isplati 30.000din a za godisnji plan plate jos porez na ugovor o delu jer su pare otisle na njegov privatan racun a ne na racun LSS .........bilo je vise takvih slucajeva u LSS i ovo nije usamljen slucaj da radnici strucne sluzbe za organizovanje i polaganje lovackih ispita dostave udruzenjima privatne ziroracune. pa udruzenja plate jos pored te usluge i troskove UGOVORA O DELU..........radnici VOLONTERI KOJI ZIVE OD CLANARINA LOVACA I MALIH PLATA..........moraju ljudi i da tezgate pored toga...skupa je potrosacka korpa............
Sormaza su u Backoj Palanci ja bih rekao POJEDINI MOCNICI ISKORISTILI kako bi sebi nabacili jos neki poen................cinjenica je da on covek nije ni inicirao sastanak sa lovcima,niti je ikog zvao da dodje a cak sta vise NIJE NIKOM ZABRANIO DA DODJE sto se desilo Jovicu kako je receno njegovom predsedniku da dodje bez ovog...............
Palancani Jovicu ne mogu da oproste krivicne prijave i pisanje na ovom forumu a kamoli da ga pored svega jos goste na fazaneriji kao gosta .mozda bi isti nesto pitao Sormaza a to njima ne bi odgovaralo................
Jovic vise nije clan u Palanci .oni su svi ZIVI I ZDRAVI I STRANACKKI AKTIVNI...spoili su lepo i korisno.......ispromovisali su sebe kao lokalni ljudi koji se jos uvekk pitaju a pitaju se itekako????
Jovic nije clan u Palanci ....ja nisam clan u Velikoj Plani a jedni isti vedre i oblace ..........gde smo mi a gde su oni...........
Da li Jovic i Ja imamo apartmane,kule i gradove,stanove,PARA U DZAKOVIMa ili mozda to imaju ovi drugi ZASTICENI SVEDOCI kako cujem da su pojedinci bili???
SOrmazu je danas U.O. usvojio poslovanje jednoglasno.....dnevnice....upotrebu sluzbenog auta.........SVE.....REVIZIJU..............!!!SVE!!!!!!!!!!!
Gde je on to pogresio????
Na sta nije imao pravo a koristio je suprotno zakonu????
Da li treba da podsetim da je posle puta u Francusku auto SKODA otisao malo privatno do Svajcarske kod tetke malo?????par dana nista vise?????
Ko god da je u poziciji da se nalazi tu gde jeste radio bi isto.............ja za sebe mogu da kazem da se ne gadim da sam u poziciji da vozim sluzbeni auto LSS ,idem na zabave,lovove,itd..
to je smesno komentarisati a ja bih voleo da sam u istoj poziciji da obicem stranacke prostorije gde god odem u obilazak udruzenjima sirom Srbije.....
nemojte zaboraviti da je predizborna kampanja u toku..............
Spoiti lepo i korisno i jos dobiti dnevnicu za to sluzbenim autom LSS na koji ima pravo ...........nemojmo se lagati i praviti se da smo TOLIKO SVI MORALNI.............Ja priznajem BIO SAM MORALAN 10 god i vise nisam........................od MORALNIH OSOBINA SE NE ZIVI..............Volonteri neka rade volonterski ali sve sto bih mogao da sada naplatim naplatio bih vrlo rado ali vise nisam u poziciji za tako nesto...................mozda budem ali sada nisam...........
U .O. je danas rekao svoje.........
Jer SORMAZ SMENJEN ILI MU MOZDA POSLOVANJE NIJE USVOJENO...........ne naprotiv.............
prema tome bilo gde da se isti pojavi u bilo kom udruzenju on bi bio lud covek kada ne bi obisao mesni odbor stranke kojoj pripada ............spojio je covek lepo i korisno i ja to pozdravljam..........
ne bi mu preporucio da kao Popovic krene na MORE onom skodom koja je sva izudarana i oguljena da mu se ljudi ne bi smejali u Crnoj Gori..................jer ste zaboravili da su POPOVICU i bonove za gorivo slali jer su mu nestali na putu za more...............
on je u poziciji da radi to sto radi..........ne kosi se jos uvek nista sa zakonom i poslovnikom o radu LSS i mi kojima se to ili svidja ili ne svidja mozemo samo da ga mrzimo................
ocekujem da STATUT ugleda svetlo dana vrlo brzo kako bi videli kuda to LSS planira da ide u narednom periodu a nadam se da cu isti moci i ovde javno da objavim kad za to dodje vreme........
U.O. LSS je danas doziveo samar posle prve sednice na kojoj su pojedinci pomisleli da mogu da rade sta hoce..............danas im je to jasno pokazano.............
Тачно је да ниједно од 4 ЛУ која постоје на територији Општине Бачка Паланка, и која су настала цепањем старог ЛУ Општине Бачка Паланка уз свесрдну помоћ ЛСВ-а и Покрајинског секретаријата, није члан ЛСС-а.
О томе сведочи и чињеница да ниједно од та 4 ЛУ није платило чланарину ЛСС-у за 2013/2014 годину, ни самостално, ни преко ЛСВ-а!
О томе сведочи и чињеница да се представници 4 ЛУ не позивају на Скупштине ЛСС-а још од њиховог оснивања са почетка 2012. године.
Та подела старог ЛУ још увек није "регистрована" код ЛСС-а, тако да су на Смедеревску Скупштину ЛСС-а били позвани поименично делегати изабрани испред старог ЛУ Општине Бачка Паланка, иако у то време то ЛУ више није постојало.
Да зло буде веће....они су и отишли на Скупштину у Смедерево!!!!!
Е сада...нека ме неко убеди да ова посета има превише везе са ловом, а веома мало са политиком....
Трагедија је што вероватно нико од присутних није ни знао да њихова ЛУ нису чланови ЛСС-а
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Sto ne znaci da nece biti clanovi LSS!!!!!
Ovde je poenta nesto drugo ko je shvatio........
licna promocija i ponovo vracanje onih koji sto posredno sto neposredno vedre i oblace zadnjih 30god!!!!!!!!!!!!!!!
Ovo je uradjeno zarad licne promocije i licnih interesa...........
ovo nema veze sa lovom i politikom sto se pokazalo ko je zvao i ko je mogao da dodje.............ko je sve spremio na fazaneriji i ko je sebe ponovo video kao povratnika koji se vraca na mala vrata..............
zar treba da pominjem ko je lovio u Vocnjaku i ko je uvek bio uz LSS iz Palanke????
Gde su ti sada a gde smo Jovic i ja procenite sami.................
interesi su nesto drugo.politika u ovom slucaju je samo maska............
Бојим се Славо да ћемо послати погрешну поруку!
Овако испада : Што си већи шљам, олош, и фукара...боље ћеш проћи у данашњој Србији!
Оних који имају моралних, људских и интелектуалних квалитета нема нигде...или су одавно побегли....или од ових не могу да дођу до даха!!!
Ма 'ебе ми се, ја ћу и даље свога коња, и своје копље....па директ у ветрењачу!
Од тога ћу, као и до сада, имати привилегију да се погледам у огледало и замерим себи само на вишку килограма....
Povezivati lov sa politikom? Pa to je samo Tito uspešno radio, kad je privodio svetske državnike da pucketaju po medvedima, muflonima i lopatarima. Ovi se sada srozalo na mnogo nizak nivo lokalnih umišljenih moćnika, kurira za Kipar sa kešom u džakovima, secikesa, foliranata i loših glumaca.
Ne dolazi u obzir da Srbijalov propusti neku brljotinu koju otkrijemo, a da ne objavimo. Ne zanima me da li se radi o Marku, Janku, Šormazu, Beukoviću ili nekom petom. Ako oni verovatno misle da možemo samo da ih mrzimo, greše debelo: niti mrzim ikoga niti me oni kao gradjani ove države nešto specijalno zanimaju, ali kao lovni funkcioneri (da bi bili lovni radnici trebalo bi nešto i da rade) me itekako zanimaju jer indirektno od njihovih poteza zavisi moj nedeljni izlazak u lovište i pokušaj da se relaksiram i odmorim od ovog sve težeg života u Srbiji. E pa ako meni neko taj užitak direktno ili indirektno svojim potezima kvari, onda ću da iskoristim svoje pravo i da iznesem svoje mišljenje, pa ako se to nekom dopada, tim bolje, a ako se ne dopada, šta da radim, antipatije su obostrane.
Prema tome, nema napuštanja one linije na kojoj je Srbijalov od svog početka. A ti Slavo malo glavu pod hladnu vodu, neka njima njihovih dnevnica i putovanja službenim kolima, neka im planskih dokumenata plaćenih na sumnjiv način, neka im spletkarenja po savezima i nameštanja igranki, svi će se oni koliko ja vidim vrlo brzo ili sukobiti medjusobno, ili će se slizati u 'zajedničkom poduhvatu' do te mere da će lovcima prip*zdeti, pa će ih najuriti, jednog po jednog ili na gomili, kao što su po meni odavno trebali to da urade.
Ili da odustanem pa da probam i ja krenem stopama jednog bivšeg kolege, i da se pre oddustajanja prvo oglasim da sam na prodaju?!?
'Prodajem se najboljem ponudjaču, skupa sa sopstvenim obrazom! Potpis: Lala!!! Može i na rate na čekove!'
Ili da podstaknut pričom jednog kolege forumaša, krenemo da skupljamo potpise i da za počasnog predsednika Lovačkog saveza imenujemo Acu Vučića?!? Kad se već uvodi politika u lovstvo, onda neka bude na nivou!
Čik da vidim ko bi smeo da se usprotivi!!!!
Za sve lovne funkcionere i umišljene lovne radnike, sumnjivog morala, neka se sete 'kletve' koja već nekoliko godina kruži izmedju 'ruka ruku mije' lovačke bratije: 'Dabogda Srbijalov pisao o tebi!'.
Од тога ћу, као и до сада, имати привилегију да се погледам у огледало и замерим себи само на вишку килограма....
Cist obraz nema cenu,a kom je do lizanja doopeta samo napred.
Jank kaže:
Čitajući dnevnu štampu pre par dana došao sam do ovog zanimljivog priloga o dugovanjima naših poslanika i naravno našeg UVAŽENOG Predsednika LSS. Koliko su ovi navodni tačni neznam ali eto da pomognem mom drugu Slavi na rasvetljavanju stanja u LSS...
Možda je čoveku zafalilo para pa hajde u predsednike .....da lakše vrati dug....
POSLANICI aktuelnog i prethodnog saziva Narodnoj skupštini nisu vratili 1,2 miliona dinara od dnevnica koje su dobili za službena putovanja u inostranstvo, a koje nisu potrošili ili za njih nemaju "pokriće". Zbog ovog duga generalni sekretar im je već uputio opomene pred tužbu!
Zaključno sa prošlom godinom, prema podacima koji su dostavljeni "Novostima", na spisku dužnika su 44 parlamentarca, od kojih su 29 iz ovog saziva. Svi duguju 8.049 evra, 3.125 američkih dolara, 149 švajcarskih franaka i 28 britanskih funti.
Listu dužnika predvodi poslanik Dragan Šormaz (SNS) koji nije vratio 1.284 dolara i 465 evra, dok bi Konstantin Samofalov (DS) trebalo da vrati 1.031 dolar i 401 evro. Od bivših parlamentaraca najveći dužnici su Miloš Jevtić (DS) koji na blagajnu nije doneo 1.182 evra i Željko Ivanji (G 17) kome parlament još vodi dug od 1.036 evra i tri franka.
Na spisku poslanika koji, takođe, nisu izmirili obaveze prema parlamentu nalaze se i Meho Omerović (SDPS) koji nije vratio 523 evra i 69 dolara, Vesna Marijanović (DS) koja bi trebalo da vrati 426 evra, Đorđe Stojišić (LSV) duguje pet evra više, Aleksandra Đurović nije "opravdala" 337 evra i šest dolara, od Miloša Aligrudića (DSS) Skupština potražuje 316 evra, a od Srđana Šajina (SNS) 260.
Generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić kaže za "Novosti" da je ona krajem prošle godine svim poslanicima koji duguju uputila opomenu pred tužbu
...
Ili što bih ja rekao: Ja i dalje brijem pa kog posečem - posečem. Fukari ne treba dati da se razmaše i uvek joj treba to u oči reći. Da je fukara i bagra. A najlepše od svega je upravo ta privilegija da se svakog jutra probudiš, pogledaš u ogledalo i vidiš da ti je obraz čist i tako vaspitavaš i svoje dete.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Тема састанка који се одржао у Бачкој Паланци је било и функционисање ЛСС-а!
Г. ПреЦедник Шормаз је обавестио присутне да су тренутно у току исцрпљујући преговори између њега и Милоша Беуковића око "наших пара". Наиме, Г. ПреЦедник Шормаз захтева да ловци из Војводине плаћају чланарину ЛСС-у у висини од 300,оо динара, док Беуковић мисли да му је доста и 200,оо динара, мада ми није јасно одакле им ове цифре, јер се о томе нису изјашњаване ни Скупштина ЛСС-а и Скупштина ЛСВ-а!
Чак је у једном моменту било речи и да је могуће да ће се тај проблем решити тако што би ЛУ из Војводине могла да плаћају пуну чланарину ЛСС-у и то директно, али да би се онда поставило питање оправданости плаћања још једне чланарине ЛСВ-у.
И на крају, Г. ПреЦедник Шормаз је мртав-хладан изјавио да у будуће нико ко није члан ЛСС-а или ЛСВ-а неће моћи да добије ловну карту, јер ће исте моћи да се набаве саму у ЛСС и ЛСВ, а оне ће бити резервисане искључиво за чланове ових Савеза.
У неверици сам питао једног од присутних да ми понови ове речи, па је он то поново потврдио!
Kolege ima li neko ovako nešto , treba da hitno pošaljemo LoSoSima , očigledno da se se pogubili i zalutali.S obzirom u kom smeru se kreću pregovori , nije njima cilj napredak i očuvanje lovstva nego lična bajka od života na leđima (l)ovaca.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Da nisu oni možda moj Sremac konzumirali puno "vatrene vode" ili možda nešto drugo????
Oni su stvarno izgubili kompas i dodir sa realnošću. JA bih bar pročitao zakon i važeće pravilnike pre nego što uđem u diskusiju oko nekih jako bitnih pitanja.
E sad, druga je stvar ako G-din Šormaz hoće "na mala vrata" loobiranjem preko politike da provuče tezu da to tako mora i treba, ili možda ima informacije koje su nedostupne ostalim lovcima, ali sam lično mišljenja da se ovakav njegov stav opasno kosi sa odredbama Zakona o udruženjima, i Zakona o lovstvu.
On očigledno ne shvata da su LSS i LSV UDRUŽENJA GRAĐANA!!!!! i ništa više, i da jedno udruženje građana ne može uslovljavati izdavanje lovne karte koja pripada svakom lovcu kao pojedincu, članstvom u udruženju građana.
Velika je greška što resorno ministarstvo to uopšte i dozvoljava.
Svako onaj ko želi lovnu kartu treba da popuni uredno obrazac koji bi trebao da bude okačen na sajt Min. poljoprivrede ili PSPŠV, da uplati propisanu taksu i da mu lovna karta bude poslata direktno na kućnu adresu.
To je jedina ispravna stvar. Kakva članstva, kakvi bakrači, kakva udruženja građana...itd.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Sremac75 kaže:
Тема састанка који се одржао у Бачкој Паланци је било и функционисање ЛСС-а!
....
И на крају, Г. ПреЦедник Шормаз је мртав-хладан изјавио да у будуће нико ко није члан ЛСС-а или ЛСВ-а неће моћи да добије ловну карту, јер ће исте моћи да се набаве саму у ЛСС и ЛСВ, а оне ће бити резервисане искључиво за чланове ових Савеза.[/b]
У неверици сам питао једног од присутних да ми понови ове речи, па је он то поново потврдио!
Ova izjava je na tragu one prethodne izjave koju je Šormaz dao u reviji 'ZOV', kada je rekao da onaj ko nije član LSS neće moći da upravlja lovištem!!! Kada sam postavio u Jeremijinoj emisiji pitanje da objasni na osnovu čega to tvrdi, Šormaz je u kameru izjavio da on to nikad nije rekao!!! A ja u ruci držao reviju sa njegovim intervjuom i tom izjavom! I sve gledam pa ne verujem, jel to mene neko pravi budalom?
Baš me zanima kako će reagovati rukovodstvo LSV kada čuju da Šormaz, po izjavi tog učesnika sastanka u BAP, predlaže direktno učlanjenje u LSS, lobujući time LSV! Mada kad razmislim, ponuda LSS i LSV je otpirlike identična, samo što direktno članstvo u LSS košta DUPLO MANJE nego članstvo u LSV! Ovo bi trebalo da bude do sada najjasnije upozorenje rukovodstvu LSV da su preterali sa alavošću i da moraju pod hitno da redukuju visinu članarine za savez, inače odoše LU tamo gde je jeftinije. Vojvodjanski lovac da ne pominjem, tek to je jagnje na sisi lovaca.
Dakle, da se vratim na izjavu Šormaza o lovnim kartama: prema važećim propisima, LSS i LSV jednostavno NE MOGU da se bave distribucijom lovnih karata, a još manje DA USLOVLJAVAJU dobijanje lovne karte članstvom u savezu!!! Ovakve Šormazove izjave meni pokazuju koliko on poznaje problematiku (ili ga neko pogrešno savetuje), a možda su te izjave samo plod njegovih (Šormazovih) želja da na silu i na svaki način vrati monopol i OBAVEZU članstva u DOBROVOLJNOM udruženju gradjana, da bi neko mogao da koristi lovište i ide u lov.
Mada, imao je Šormaz još nekih simpatičnih izjava (npr. lovci love samo dva meseca godišnje - izjava u kameru na Lorist TV). Ako nastavi da plasira ovakve i slične izjave, možda otvorimo posebnu temu posvećenu Šormazovim 'biserima'.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?