Lovačko udruženje
|
boro |
Objavljen 20.02.2011. 20:20
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
LU Aleksandrovo kaže:
1 lovac na 100 hektara kolko je po tebi to više
U nasem udruzenju razna LD imaju razlicit broj lovaca i razlicit broj hektara, ali uglavnom svi uspesno love i imaju vise izlazaka na zeca i fazana a ne nedostaje ni pataka, srnece divljaci i svinja.
Na primer:
B. Palanka 10000 ha 220 lovaca,
N. Gajdobra 1600 ha 40 lovaca,
Despotovo ispod 3000 ha 100 lovaca,
Pivnice 5000 ha 50 lovaca,
Gajdobra ispod 3000 ha 60 lovaca,
i da ne nabrajam dalje ostale kojih je ukupno trinaest i svi su razliciti povrsinom i brojem lovaca, ali svi imaju vise nego dovoljno izlazaka i ulova.
Ukupno za udruzenje oko 55000 ha i 970 lovaca.
to je bez racunanja grubo 50 ha po lovcu i loviste je bogato i dovoljno za sve. Naravno zavisi i od gazdovanja.
Nije mi jasno sta si hteo da me pitas? Evo kod nas je duplo vise lovaca po ha i sve je u redu. Udruzenje moze da primi jos clanova i obezbedi kvalitetan lov za sve. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 20:22
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Bata79 kaže:
Lalo niko od tih lovaca nema nikakvu prijavu a svi ocekujemo plave koverte za isclanjenje iz udruzenja! Kako reagovati na to i kome se obratiti?
E, ovo ne razumem uopšte? Kakve plave koverte? Moraš prvo da objasniš o čemu se radi, konkretno?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
boro |
Objavljen 20.02.2011. 20:26
|

Stari član

|
Bata79 kaže:
Lalo niko od tih lovaca nema nikakvu prijavu a svi ocekujemo plave koverte za isclanjenje iz udruzenja! Kako reagovati na to i kome se obratiti?
Ne boj se Bato to ne moze niko da vam uradi a neko za takav pokusaj moze i debelo da odgovara. Samo vas neko plasi i pokusava da vam ogadi lov da odete sami. |
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 20.02.2011. 20:28
|

Član

Upisa: 173
Pristupio: 29.12.2010. 17:54
|
Dobijamo u pisanoj formi da nismo vise clanovi udruzenja! A sad sta ce da navedu kao razlog znace se za par dana, ali dosad je razlog bio kao zbog smanjenja broja divljaci. Inace mi tu lovimo iskljucivo DS i srnecu divljac! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 20:36
|

Moderator

|
Dosadašnji korisnik je formalno bio LSS, koji je preko LU neposredno gazdovao. Ali u zakonu piše da prednost ima onaj koji je poštovao planske dokumente. Kako LSS nije imao ni lovnu osnovu, ni GPGL, automatski je jasno ko će imati prednost, odnosno ko je bio stvarni korisnik. Stalno se potencira ta priča 'korisnik' i 'onaj koji gazduje'; do sada su to bila dva subjekta, i to je prekinuto. Pravilnik je preciznije regulisao to pitanje.
Kačenje za reči i bukvalno tumačenje svakog slova neće doneti dobro. To je jasno i ljudima iz LSS, mislim.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 20.02.2011. 20:38
|

Član

|
Kolege jel moze ta mala pravna pomoc? Da znam na sta da se pozovem i kome da se obratim, jer po meni NE moze nekoliko pojedinaca da radi sa udruzenjem sta hoce i na svoju ruku da raspusta clanove kako hoce!!! |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 20.02.2011. 20:42
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Ministarstvo ce davati direktno ld lovista na koristenje Lss se protivi ali od toga nema nista Ministartvo ih preskace I to ce biti od sledece godine |
|
|
|
Lala |
|

Moderator

|
Bata79 kaže:
Dobijamo u pisanoj formi da nismo vise clanovi udruzenja! A sad sta ce da navedu kao razlog znace se za par dana, ali dosad je razlog bio kao zbog smanjenja broja divljaci. Inace mi tu lovimo iskljucivo DS i srnecu divljac!
Imate pravo žalbe. Ako niste prekršili statut, niko ne može da vas izbaci iz LU. To je sigurno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Bata79 |
|

Član

|
Aleksandrovo divljaci ima i to sasvim dovoljno da ne nabrajam sada koliko se odstreli DS godisnje, ali prelazi 100! Tako da to nije problem ako me razumes. to oni samo tako navode, a i razumno je kad ti je neka divljac u manjku onda je ne lovis ili imas kracu sezonu za tu divljac! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 20:45
|

Moderator

|
LU Aleksandrovo kaže:
B. Palanka 10000 ha 220 lovaca,
superlovište 20zeca na 100 ha= 2000 kom. zeca : 220 lovaca = 9 kom po lovcu
Pivnice 5000 ha 50 lovaca,
superlovište 20zeca na 100 ha = 1000 kom. zeca : 50 lovaca = 20 kom po lovcu.
ako nisi razumeo javi pa ću ti nacrtam
Neposredno gazdovanje lovištem je radilo njihovo LU u B.Palanci. Ovo što si ti naveo, su LD u sastavu jednog LU. A sve će biti jasnije kada budu poznate granice lovišta. Ko kaže da će biti kao što su ove sadašnje?
P.S.
Meni nije potrebno crtati, kolega. Samo treba postaviti pitanje jasno i na pravi način.
A ti bi trebao da znaš ovo što pitaš, tim pre što si predsednik jednog LD, sada LU.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 20.02.2011. 20:46
|

Član

|
Lalo mene interesuje kome se zaliti i pisati tu zalbu? Jer ovo nije prvi put da se desava. Desavalo se i ranije ali nije bilo ovolikih razmera pa niko i nije potezao to pitanje! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 20:49
|

Moderator

|
Ko je doneo odluku o isključenju? Piše ti u rešenju. Žališ se nadzornom odboru LU, i skupštini LU. Ako oni potvrde rešenje, onda možeš da žalbu uputiš upravnoj inspekciji, koja je nadležna za udruženja gradjana. A krajnja instanca je sud.
Nabavi statut i pravilnike tvog LU, tamo treba da piše sve.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 20.02.2011. 20:53
|

Veteran

|
Bato meni uopste nije jasno da je takvo nesto moguce Prvo treba da postoji odluka upravnog odbora za takvo nesto pa skupstina lovackog udruzenja gde bi se ta odluka upravnog odbora usvojila vecinom Pozovi lovnog isnpektora i obavesti ga o tom slucaju neka on proveri informacije i dace ti odgovor na tu situaciju I obavestice ih da na to nemaju pravo |
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 20:57
|

Moderator

|
Ohotnik, za rad udruženja gradjana i pridržavanje statuta po kojem je uduruženje registrovano je nadležna upravna inspekcija. Lovna inspekcija je nadležna za deo rada udruženja koji je vezan za sam lov. Mada može i lovna inspekcija, ako uoči nepravilnosti u radu, da obavesti i druge nadležne inspekcije, u ovom slučaju upravnu.
Ako neko udruženje drastično krši svoj rodjeni statut, onda upravna inspekcija ministarstva za upravu i lokalnu samoupravu može čak i da zabrani rad tom udruženju. Uz drastične novčane kazne za odgovorne.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 20.02.2011. 21:04
|

Veteran

|
Mislim da ce lovni inspektor pre doci u lovacko drustvo da ih malo iskontrolise i podnese neku prijavu ili prosledi nekom drugom I da im objasni da nemaju pravo da iskljucuju clanove bez razloga.A trebalo bi da poslusaju i tvoj savet Neka koriste sva pravna sredstva za zastitu od takvih ljudi |
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 20.02.2011. 21:09
|

Član

|
Skupstina je bila i doneta je odluka, zato me i zanima sta da radim? A sto se tice koverti cim stignu, a to ce biti za neki dan kako su rekli objavicu je! U svakom slucaju hvala na informacijama, i verujte mi da se necu dati tako lako da me neko zeza!!!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 21:10
|

Moderator

|
LU Aleksandrovo kaže:
Izuzetno, prednost u dobijanju prava na gazdovanje lovištem ima pravno lice koje ispunjava uslove iz ovog zakona, a koje je pravni sledbenik dosadašnjeg korisnika lovišta koji je lovištem gazdovao do dana stupanja na snagu ovog zakona i koji je ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao tim lovištem, ukoliko se lovište ustanovljava na površini postojećeg lovišta.
Da li je neko zaista studiozno izanalizirao ovu tačku zakona,
Ako jeste nek da tumačenje.
Sve sam napisao ranije, a sad sam ti podebljao ono što je trenutno nepoznato. Sačekaj da budu poznate granice lovišta.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
boro |
Objavljen 20.02.2011. 21:15
|

Stari član

|
Bata79 kaže:
Skupstina je bila i doneta je odluka, zato me i zanima sta da radim? A sto se tice koverti cim stignu, a to ce biti za neki dan kako su rekli objavicu je! U svakom slucaju hvala na informacijama, i verujte mi da se necu dati tako lako da me neko zeza!!!
Ma kako je mogla neka skupstina, znaci nekih 100 da glasa da je drugih 100 visak, predpostavljam da oni sto su bili na skupstini nisu glasali da su oni visak.
Ciste gluposti i krsenje svih mogucih propisa naravno ako je sve tako. Prosto neverovatna stvar. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 21:21
|

Moderator

|
Izuzetno, po meni znači, da je ostavljena mogućnost da kao izuzetak, na konkursu učestvuje i neko drugi, osim dotadašnjeg korisnika. Kako stvari stoje, i meni se čini da će učešće nekog drugog, osim LU koja su koristila lovište, biti izuzetak. Barem za sada. Možda se kasnije pojavi neki pojedinac 'tajkun', ili neka firma, ali za sada nisam čuo da se o tome priča, osim kao o mogućnosti.
Po meni, ta stavka zakona nije nejasna. U praksi, kako kažu nadležni, prilikom crtanja granica lovišta će uzeti u obzir dogovor strana na terenu, gde je moguće. A kod tebe granice crta pokr. sekretarijat, nadam se da će i oni imati sličan stav po pitanju granica. Već sam ti jednom pisao o tome, pali auto i za NS, u savez, pa ako treba i u sekretarijat.
Niko nije zakucao za vjeki vjekov sadašnje granice lovišta.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.02.2011. 23:12
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Izuzetno, prednost u dobijanju prava na gazdovanje lovištem ima pravno lice koje ispunjava uslove iz ovog zakona, a koje je pravni sledbenik dosadašnjeg korisnika lovišta koji je lovištem gazdovao do dana stupanja na snagu ovog zakona i koji je ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao tim lovištem, ukoliko se lovište ustanovljava na površini postojećeg lovišta.
Ovo znači da ukoliko se prethodni korisnik ili njegov pravni sledbenik koji je lovištem gazdovao do dana stupanja na snagu ovog zakona i koji je ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao tim lovištem prijave na konkursu za dodelu lovišta koji su do tada gazdovali onda će im to lovište biti i dodeljeno na korišćenje, bez uslova koji se postavljaju u prethodnim stavovoma tog člana!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|