Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gađanje karabinom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gađanje karabinom
270
 Ma jok, uvek ga držim odvojenog pa me mrzelo da ga turam za slikovanje, i ovako se vidi šta treba da se vidi!!!;)

Podunavac
 Premda nisam ljubitelj polimerskih kundaka ovoj se puški ne može naći zamerka, ni u vizualnom smislu a ni po kvaliteti izrade (što je od fabrike Steyr-Mannlicher i za očekivati). Optika i montaža za svaku pohvalu (pretpostavljam da nemaš mehaničke nišane na cevi). Dali Steyr u svojim polimerskim kundacima ima ugrađen beding i ako nema (a nema ako se ne varam, bar ne u starijim serijama), na koji način je rešeno pojačanje u zoni naleganja sanduka u kundaku? Za kalibar 270 Win. beding i nije neophodan zbog relativno malog trzaja, ali kod većih kalibara je i te kako poželjan.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

270 kaže:

Nego jedan Ruski kip-lauf je i kriv što sam namerno pravio grupu sa 3 a ne 5 metaka kako obično radim!
Jedan ovaj kip u cal. 270W sa Bushnell Trophi optikom sam upucavao pre 20-tak dana i na kraj opalim 5 komada iz Štajera za grupu ali ne sa mnogo truda i dobijem grupu od 3 cm, a preostala 3 metka pažljivo iz ovog kipa opalim u nadi da dobijem približnu grupu da odobrovoljim vlasnika koji sve vreme pucanja balavi na sam pogled na Štajera!
Kad ono grupa iz Ruje 3 kom. u 18mm Shock
Još ovaj sada odobrovoljeni vlasnik poče da zajebava kako sam džabe bacio pare na 6x skuplji karabin 3x skuplju optiku i 2x skuplju montažu. HaHaHa

Druže tu noć nisam mogo da spavam!!!Nervozan

Shock
Joooj prika moj šta te snađe!?!?
Ali imam REŠENJE!!!
Evo 'vako, ... pošto, meni ne smetaDu malo poveće grupe tj rupe, ja ću da ti izađem u susret te da bih ti život ulepšao i pretvoriJo ga u san, ... pristaću da menjamo, mog ruju za tu tvoju plastikaneriju! Jes da je ovaj R-uski kalibEr malKo boljšoj ali eto i preko toga ću da pređem samo da tebi bude boljeConfused o tvojoj plastiKi i mom prelepom oraJu neću ni da trošim tastaturE
A na kak'e grupe je ruja spreman vidiš i sam! a još kad ga ti dovatiš mislim da će to da bIdNe pravi "snajper"!
Znam da ti je teško da pristaneš na ponudu/zamenu iz kojekakvih razloga ali ne treba ni da doplatiš išta!!-eto "glava za glavu" i će ti se vrati san u život! a ja ću se već nekako snaći, meni san iz nekih drugih razloga se naruši ...
Dim

Dobra ti more ta tvoja makina a još kad spaja u 11mm sa ovom našom lošom mundžom ... mis'im šta reći ... Bravo 2Bravo 2
iveli 3Bye
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

270

Podunavac kaže:
Premda nisam ljubitelj polimerskih kundaka ovoj se puški ne može naći zamerka, ni u vizualnom smislu a ni po kvaliteti izrade (što je od fabrike Steyr-Mannlicher i za očekivati). Optika i montaža za svaku pohvalu (pretpostavljam da nemaš mehaničke nišane na cevi). Dali Steyr u svojim polimerskim kundacima ima ugrađen beding i ako nema (a nema ako se ne varam, bar ne u starijim serijama), na koji način je rešeno pojačanje u zoni naleganja sanduka u kundaku? Za kalibar 270 Win. beding i nije neophodan zbog relativno malog trzaja, ali kod većih kalibara je i te kako poželjan.

Druže nema mehaničke nišane, mada ima isti model i sa meaničkim a on je jedno 200+ evrića skuplji, koje ja nisam hteo da bacim na nišane koje u praksi nikad ali baš nikad ne koristim!!!
Što se kundaka tiče ne znam ko je lansirao tu priču oko bedinga? tačno je da nema Glass beding ali ima klasičan aluminijumski Pilar beding u zoni spajanja kundaka sa sandukom, deo ispod cevi je ojačan poprečnim plastičnim rebrima a u zoni pređica dodatno ojačan velikim četvrtastim alu umetcima!!!
Cev je totalno plutajuća do samog sanduka. Ovaj moj je proizveden 2005 godine za one ranije proizvodnje i kasnije ne znam kako su rešeni. Kundak sam upoređivao i sa plastičnim kundakom od Blaser-a R93 sa kojim je po kvalitetu veoma sličan osim što nema mekane gumene dodatke u zoni hvata, a i sa hvaljenim kundakom od Remingtona 700 SPS od koga je po mojoj proceni znatno čak višestruko kvalitetniji!!!
O poređenju ovog kundaka sa Remington 770 i Zastavinim plastičnim, stvarno ne bih da trošim tastaturu!!!
Optika je Bushnell 4200 3-9x40 a montaža Leupold QR, Medium Rings!
Pozz...Bye

270
 [quote]canis aureus kaže:

Shock
Joooj prika moj šta te snađe!?!?
Ali imam REŠENJE!!!
Evo 'vako, ... pošto, meni ne smetaDu malo poveće grupe tj rupe, ja ću da ti izađem u susret te da bih ti život ulepšao i pretvoriJo ga u san, ... pristaću da menjamo, mog ruju za tu tvoju plastikaneriju! Jes da je ovaj R-uski kalibEr malKo boljšoj ali eto i preko toga ću da pređem samo da tebi bude boljeConfused o tvojoj plastiKi i mom prelepom oraJu neću ni da trošim tastaturE

Imam ja još bolju ponudu, da ti meni daš onog tvog Swar-a za Bushnell-a pa da ti lepo upariš i pomiriš Amerikanca sa Rusom a ja Švabu da spojim sa bratom Švabom!!!
Ma ću i da doplatim neku kintu, čisto da me ne bije maler. HaHaHa

canis aureus
 ...
Swar za Bushnella i pomirenje amera i rusa ... ma nek se oni mirU kod nekoga drugog a ne kod meneSelja a i ne bi' mog'o spavati bez Swara jer se naviknusmo jedan na drugoga i tako ... nem' ništa od tvoje dobre ponude a moja ponuda još ostaje na snagu, a za tvoje dobro Confused pa ti vidi kako oš! A već ti reko', ne mora' niš da mi doplaćuješ nek bude tako pa i na moju štetu!, samo da si ti van tu nevolju što te snašla!Stari
Bravo
Dim

Srpska Zadruga

270 kaže:
A evo i makine sa sve mundžom!

Lepa puška 207

Srpska Zadruga

Srpska Zadruga kaže:

270 kaže:
A evo i makine sa sve mundžom!

Lepa puška 207

Sory 270

canis aureus

270 kaže:
...
Nego jedan Ruski kip-lauf je i kriv što sam namerno pravio grupu sa 3 a ne 5 metaka kako obično radim!
Jedan ovaj kip u cal. 270W sa Bushnell Trophi optikom sam upucavao pre 20-tak dana i na kraj opalim 5 komada iz Štajera za grupu ali ne sa mnogo truda i dobijem grupu od 3 cm, a preostala 3 metka pažljivo iz ovog kipa opalim u nadi da dobijem približnu grupu da odobrovoljim vlasnika koji sve vreme pucanja balavi na sam pogled na Štajera!
Kad ono grupa iz Ruje 3 kom. u 18mm Shock
Još ovaj sada odobrovoljeni vlasnik poče da zajebava kako sam džabe bacio pare na 6x skuplji karabin 3x skuplju optiku i 2x skuplju montažu. HaHaHa

Druže tu noć nisam mogo da spavam!!!Nervozan
...

Druže, moji sledeći upisi neće imati ama baš nikak'e veze sa ovijem tvojim!Grin
Nego, samo se sJetih pa ...
Dim

canis aureus
 ... sad, pre neki dan, u pauzi između popodnevnih pljuskova, reko' 'ajd' malo da "prekontrolišem" jer trebaće za koji dan, i tako ...
i48.tinypic.com/3310to1.jpg

Skidao sam optiku zbog neke potrebe ... pa je ponovo namontirao i 'ajd ispočetka. Ovo je već dovedeno tu negde i još par klikova ... i to je to!
i48.tinypic.com/os51ch.jpg

... i na kraju ...
To je to. +4/5cm na 100m
Al da isprobam poslednja dva iz prethodne kutije i četiri nova.
Stari su ovi pomereni levo Odobreno a ovi novi su ostatak koji odvuče udesnoConfused
Sve u svemu, grupa manja od 40mm a samo novi oko 35mm dok oni stariiiiShock ... a i prič'o sam ti problematiq ove moje koNJbinacije što utiče na preciznost ...
i45.tinypic.com/jiyfko.jpg

aj' pa lepo spavaj!!ZivioRodjoiveli 3
Dim

canis aureus
 Danas na strelištu ... vremenski uslovi Sad ALI dok je kiša bila u stagnaciji ...
Makina iz predhodnog posta, meta na 100m, mundža PPU SPBT 9,7gr , sa stola ... grupa pogodaka 3kom od 35 do 40mm - kakvo vreme takve grupe Confused
Cilj posete strelišta najpre mi je biJo provera oružja na 20C nižoj temperaturi od temperature na kojoj je oružje upucavano (upucavano na 35C+, a danas 15tak stepeni) i grupa pogodaka je bila niža za 3-4cm na današnjih 15C negoli ondaK. Danas na 100m 0 a upucano bijade na 100m +4cm!
Eto samo tek onako ...ika
Dim

Podunavac
 Canise to je zato što koristiš letnju municiju, prebaci se na zimsku.ROFL
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 Joook. Obuces mecima dzemperčiće, ... One male ... Da im bude toplo i ... Udri ....Smeko

canis aureus
 ... hehee ... letnja, zimska, džemperići ...sneg
eLeM,
8x57IS PPU GROM iz Steyer Mannkicher + Swarovski 2,5-10x42 na 100meteri
i46.tinypic.com/1zb70pu.jpg

a ondak iz iste cevi, posle hlađenja, S&B GK 14,3gr na istom rastojanju
i48.tinypic.com/az9wmq.jpg

2x2in1 ShockPresrean
prva dva su očla malKo desno, pa posle jednog klJika došla su druga dva po centru
Precizniju lovnu municiju još nisam probao! S&B Barnes GameKing sam probao iz 4-5 različitih cevi, u 8x57IS, i iz svake cevi grupe pogodaka su bile odlične! Ovo od jučeR je do sad najbolje što mi je i jedna cev do sad grupisala Yes i to sa oba navedena zrna!!
Dim

hercegovac
 Canis grupa je NEMA DALJE. Svaka čast.Bravo 2

canis aureus
 iveli 3
bilo je pravo zadovoljstvo jučerašnji dan provesti na strelištu!!
ovo su najbolje grupe pogodaka koje sam do sada uspeo da sastavim sa lovnom mundžom!
u sierra barnes gk nisam sumnjao ... odlična grupa mada me je ovo oduševilo!!
grom me je još više obradovao s obzirom na lakšu nabavnost i jeftiniju cenu!
Dim

Podunavac
 Canise lepe grupe.Bravo 2 Jel to iz Mišinog Steyr Manlichera (sada tvog)?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:
Canise lepe grupe.Bravo 2 Jel to iz Mišinog Steyr Manlichera (sada tvog)?

Da, daa! Sada mog Steyr MannlicherA!!
Miša?!? Ne.
Kolega sa forumaSrbijalov, Dragomir, je prethodni vlasnik ... (znaš čoveka, sinoć ste se družili iveli)
moguće da mu je nadimak Miša a da mi nije rekao Confused
Dim

Podunavac
 Jeste, na istog čoveka mislimo. Čestitam na kupovini.Bravo 2 Da te dugo i dobro služi. Turi koju sliku, da malo pasemo oči.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Bravo 2 i za grupnjake i za spravu!!! U zdravlju da te sluzi mnoooogo godina!

+

Podunavac kaže:Turi koju sliku, da malo pasemo oči.

Ajde, toori, mojne da si sasi! Grin

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
Boksevi (kavezi) za držanje kerova KINOLOGIJA 275 24.03.2016. 09:30
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,010 posete www.srbijalov.com