Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Indjijanac
 pa sad ko ima problema sa svinjama,neka zove upomoć
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

stojkuki
 I mene ... I mene ...Srean

darkon
 Gostovao sam zadnjeg dana, u sada već prošloj godini, kod dobrih prijatelja, u prelepom lovištu, po lepom vremenu.
Mesto za čekanje odlično, svinje pokrenute, krenule pravo na mene, ali skrenuše na nekih 100-tinak metara od mene, tako da ih i ne videh. Jaooo

Ma neće me crna divljač, pa to ti je.

Evo neka slika, koje sam usputno napravio toga dana...

img690.imageshack.us/img690/3691/image911n.jpg

Sve belo...

img40.imageshack.us/img40/460/image912.jpg

img80.imageshack.us/img80/2439/image913e.jpg

Jedna kaljuga.

img202.imageshack.us/img202/2522/image914.jpg

slavaplana
 B)

KREC
 prelepi tereni kolega,vise srece sledeci put.

miilos
 Moj prvi susret sa D. S.
Lov se desavao na obroncima Kosmaja u selu Rogači.Poslednj dan 31.12.2011
Postavljen sam na mestu gde je bilo mnogo tragova da su d s prosle. Posle nekih sat vremena culi su se kerovi. Puska CZ 12/70 nasledje od dede lovca u desnoj cevi remington podkalibar u levoj belomov podkalibar. Nailazi krdo od oko 15-tak d s nisanim u drugu po redu na 10 tak metara one stale po gledaju povlacim oroz kad nista povlacim jos dva tri puta nista one se okrecu i odlaze niz liniju cekanja. U njihovom odlasku nisanim pucam na nazime neznam sta se desilo. Cekam dalje kerovi jos drze trag ispred mene puni opet pusku. Cujem kako ker ide za necim lome se grane. Izadjem ispred kad krmaca stade ker iza nje nisanim u glavu od mene stoji na 2 metra povlacim opet nista. Ona se okrece levo krece ja u tom trenutku pucam iz leve ona pokleknu i nastavi prema kolegi koji je bio samnom. Kad vide njege ona pretaca put i stade on je pogodi iz karabina od pozadi. Odnese i to.Nadje je lovocuvar stotinak metara dalje ranjena.
Zastoj koji mi se desio je naj verovatnije nastao zbog dobro podmazane puske.
Patrone sam ispalio sledece nedelje i oba su opalila. Mnogo polemike je bilo oko toga sta mi se desilo u prici sa kolegama da li je puska ili metak. Jedno znam da sam je dobro podmazao i da je tog dana bilo bas hladno. Za dve godine mi se nije desilo da mi ne opali. Igle izlaze dobro.
Eto mog iskustva za neke pocetnike kao sto sam ja. Da ne pogrese kao ja.
Prilika je bila idealna da sve d s izadju na mene.
Tog dana je palo dva vepra i cetiri krmace.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

papiga
 Ala si je podmazao svaka ti cast ROFL sve je to kolega lov bitno je da si imao bliski susret sa DS,izliv adrenalina i da uvidis svoje greske koje se ne bi trebalo da ponavljaju sve u svemu dobar dozivljaj

stojkuki
 Samo se vi igrajte ... pa kad vas jednom pocepa DS .... svega ce da bude. Nije lov na DS nimalo naivan, pogotovo pogonski, gde se cesto desavaju nesrece. U tom logu gde se dolazi u bliski kontakt sa crnim zivuljkama oruzije mora da bude 100% fit. tu nema sale.
Nadam se da ce ovo da bude nauk.

slavaplana
 konzervirao si je !!!!!!ROFL

Zuban

miilos kaže:
Moj prvi susret sa D. S.
Lov se desavao na obroncima Kosmaja u selu Rogači.Poslednj dan 31.12.2011
Postavljen sam na mestu gde je bilo mnogo tragova da su d s prosle. Posle nekih sat vremena culi su se kerovi. Puska CZ 12/70 nasledje od dede lovca u desnoj cevi remington podkalibar u levoj belomov podkalibar. Nailazi krdo od oko 15-tak d s nisanim u drugu po redu na 10 tak metara one stale po gledaju povlacim oroz kad nista povlacim jos dva tri puta nista one se okrecu i odlaze niz liniju cekanja. U njihovom odlasku nisanim pucam na nazime neznam sta se desilo. Cekam dalje kerovi jos drze trag ispred mene puni opet pusku. Cujem kako ker ide za necim lome se grane. Izadjem ispred kad krmaca stade ker iza nje nisanim u glavu od mene stoji na 2 metra povlacim opet nista. Ona se okrece levo krece ja u tom trenutku pucam iz leve ona pokleknu i nastavi prema kolegi koji je bio samnom. Kad vide njege ona pretaca put i stade on je pogodi iz karabina od pozadi. Odnese i to.Nadje je lovocuvar stotinak metara dalje ranjena.
Zastoj koji mi se desio je naj verovatnije nastao zbog dobro podmazane puske.
Patrone sam ispalio sledece nedelje i oba su opalila. Mnogo polemike je bilo oko toga sta mi se desilo u prici sa kolegama da li je puska ili metak. Jedno znam da sam je dobro podmazao i da je tog dana bilo bas hladno. Za dve godine mi se nije desilo da mi ne opali. Igle izlaze dobro.
Eto mog iskustva za neke pocetnike kao sto sam ja. Da ne pogrese kao ja.
Prilika je bila idealna da sve d s izadju na mene.
Tog dana je palo dva vepra i cetiri krmace.

Vrlo zanimljiv i poucan dozivljaj!!! Ja sam jedne godine imao problem, da od 5-7 izpaljenih "Brenera" 2 Brenera, 20/76. U tom lovu ne opale. Sobzirom da kod sebe uvek nosim oko 30 komada, posle lova sam osale 20 i nesto komada, sve unistio. Nesto nije bilo u redu sa patronima. Dali su bili Fabricka greska ili su kod mene uhvatili Vlagu, neznam, a nije ni bitno. Oruzje i Municija MORA da funkcionise uvek , inace je bezvredno i cesto opasno po zivot. Bilo da odkaze u datom trenutku, kada Vepar napada i kada se cesto odstreli na 2-4 m ispred sebe. Bilo da "metak" ipak nekontrolisano opali, sa zakasnjenjem od nekoliko sekundi i nedaj boze pogodi nekog sulovca ili slicno. Sto sam takodje jednom imao pre 20-ak godina. Metak ne opali, ja skinem pusku sa ramena i udarim cvrsto u Kundak, da se puska ponovi zategne, opalim ono nista , ponovim jos jednom isti postupak i u tom trenutku neocekivano opali "metak" . Na srecu nije niko povredjen, a moglo je lako da se desi jer je otisao 60-70 metara. Od tada , cim metak ne opali sacekam koju sekundu drzeci pusku upereno u tlo, otvaram istu i izbacim metak, koga kasnije unistim!
Jos jedan savet. Ako zelite imati dobru populaciju DS i ako zelite dugo loviti iste, nemojte nisaniti na 1.,2.,3., ...svinju u krdu, jer se skoro uvek radi o Krmacama!!! Ja i meni slicni, uvek Krdo lovimo od pozadi. Znaci pocinjemo sa Prasetom, pa ako ima dovoljno vremena i mogucnosti idemo dalje istim redom, pa Nazime itd.. Izuzetak je samo Vepar, kada sam siguran da se stvarno radi o Vepru. Naravno da se odstreli i po koja Krmaca, koja naidje sama i/ili nije u pratnji Krda. Ovakvim postupkom se delimicno postede Krmace koje dugorocno obezbedjuju populaciju DS!!!Bye

Ps. Prase je daleko kvalitetnije i ukusnije nego neka matora Krmaca!!! Raanj Stidljiv
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

miilos
 Zeznolo me ulje. Do sad sam kupovao u bocicam a poslednji put u spreju. Verovatno kad sam prskao uslo je u mehanizam , steglo se po onoj hladnoci i igla nije izasla dovoljno. Ali posle ovoga sam odlucio da moram da kupim ili karabin ili automatsku.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

sheytan
 ^ A qrabeen ili "automatska"(ne znamo bash na kakvu pooshq mislish?) su imuni na kvarove, zastoje, zgooshnjavanje zejtina i sl.? Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kelt
 ako si koristio sprej, tesko da ti je ulje uzrokovalo neopaljenje, a ni zima nije bila neka Zbunjen
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan
 ^ Bravo 2

Pooshka bi trebalo da vidi majstora! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

staparac
 http://imageshack...00020.jpg/ malo starije slike...Bye

staparac
 http://imageshack...0019m.jpg/Bye

slavaplana
 Kupi KARABIN i nemisli!!!!!

Lovac Stari
 I Starom se posreci Stari.
img864.imageshack.us/img864/2497/1040042.jpg
Pogonski lov pred kraj godine.
Sedim u drugom pogonu na ceki, desno krilni na samoj ivici sume blizu njive i cistine. Postavljen sam zbog karabina.Sedim na levoj strani suvog kanala, putanje i tragovi Svinja sa obe strane.Nailazi mi prvo ogroman Sakal, ali dogovor je da ceka puca samo Svinje a pogon Predatore.
U jednom momentu registrujem crnu priliku sa moje desne strane(glava). Odmah sam znao po konturi da je Vepar u pitanju, osluskuje i njusi vazduh.Dosao mi je stazom bez ijednog suma.Lukavac je vidim odmah.
Karabim drzim sdesna nalevo, cev okrenuta na suprotnu stranu.Misli mi brzo rade, dali me je osetio,pratim ga uglom desnog oka. Trebao bi da krene dalje ako ne zbrise nazad ili krene preko cistine na njivu. Sa moje desne strane stara debela suva Vrba,uza samu stazu.Brzo razmisljam sta cu i kako cu, ostajem bez pokreta i cekam da krene stazom,posle 5-6 sekunda krece laganim kasom, u momentu kada je bio iza Vrbe naglo premestam karabin na drugu stranu i cekam izlazak na cistinu staze. Uvecanje na Meopti doterano na 3x, uzimam ga u optiku, pri samoj pojavi cele glave u optici povlacim obarac. Razleze se prasak iz Zastavinog 3006 koga sam vec zbog 243 poceo polako da zapostavljam.Svinja pada kao gromom pogodjena mada u ovom slucaju je pogodjena sa proverenim PPU11,7gr. Brzo repertiram ponovo i upucujem jos jednu sad vec nepotrebnu kuglu!
Daljina samo 20m, pad u vatri i tezina od skromnih ali meni dovoljnih 110kg. E tako se zavrsi i ova uspesna kalendarska godina.
Dobar pogled svima Stari.
Dobar pogled.

223rem
 Cestitam na odstrelu,svaka cast!!Bravo 2

alex
 Svaka cast na odstrelu
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,561,401 posete www.srbijalov.com