Kako je protekao današnji lov?
|
Jank |
Objavljen 11.02.2013. 22:35
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Indjijanac kaže:
šta mu čestitaš slikao se iza lisice koju sam ja odstrelio 
Nisam znao i tebi sam čestitao,
vidim da si i ti ulovio
živ i zdrav bio, i jopet se oženio....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 11.02.2013. 22:42
|

Lovčina

|
A šta je sa mojim drugom Dakijem, mora da je opet promašio....koliko vidim on je izgleda ulovio neku mladu....usamljenu...
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 16.02.2013. 18:22
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
danas na hajci u Čortanovcima verovatno zbog loših vremenskih uslova pojavilo se mnogo manje lovaca nego što je zakazano,medjutim posle malo čekanja i vreme se izbistrilo,prestala je kišica koja je rosila tokom noći,odlučna ekipa krenula je na terem poznat kao Mirkovića Gudura,odmah po rasporedjivanju lovaca i puštanju pasa počela je pesma goniča,koja je trajala bezmalo do kraja lova.
odstrel nije izostao ,jedan šakal i jedna lisica.Domaćin se posle lova još jednom zahvalio i sumirao rezultate prošlonedeljne i ove hajke 4 lisice i 2 šakala,stvarno dobar rezultat,a takodje i olakšanje meštanima Čortanovaca ,kao i lovcima.
Evo i jedne slike iz terena,a ostale će kolega Breton Beška postavljati jer je malo više slikao
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.02.2013. 18:42
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pretpostavljao sam da će današnja hajka biti slabije posećena, jer vreme zaista nije bilo naklonjeno. Ako je vas desetak lovaca lovilo, onda je pravo čudo da ste ovo odstrelili, jer toliko malo lovaca teško može da zatvori bilo koji teren.
Ali zato za sledeću subotu i za poslednji izlazak u ovoj lovnoj sezoni mislim da će biti znatno bolja posećenost lovaca-gostiju! Čitao sam da se jedan od najavljenih admina već hvali kako iza njega ostaje samo pustoš medju predatorima (neštinski surovo! ), i da svaka pucana zver ostaje na mestu! E baš me zanima da vidim i to čudo!
Vidim da Mali Indjijanac mora da isprati i dočeka ćaću! 
Do sledeće subote spremite cevke!
Bez šale, mislim da su obe dosadašnje hajke na šakala i lisicu u Čortanovcima bile vrlo uspešne, posebno ako se ima u vidu broj lovaca koji su izašli.
Gledaćemo da sledeće subote popravimo rezultat u našu korist, naravno, tim pre što je vremenska prognoza za sledeći vikend znatno povoljnija nego što je bila za danas!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 16.02.2013. 19:02
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
bilo nas je 12-13 učesnika u lovu,ovo je samo slika kad smo se okupljali na terenu.
a što se tiče malog misliš da on ide u lov samo da se dosadjuje,pa bato mora malo i da se namuči,dok prodje sve torture možda i odustane od lova,danas se okilavio noseći divljač i boreći se sa 100kg blata na čizmama
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.02.2013. 19:09
|

Moderator

|
Mali Indjijanac da odustane?!?
Pa ti nisi normalan!
Taj je već sada veća paljevina za lov nego što sam ja ikad video. 'Problem' je što on tako mlad zna o lovu i divljači mnogo više nego mnogi stariji lovci, pa samo treba paziti da se ne uobrazi i umisli, nego da ostane sa obe noge na zemlji.
Mali je šampion, šta da kažem.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 16.02.2013. 23:09
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Indjijanac ,pozdrav i za Breton Beska
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.02.2013. 23:13
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Video sam na slici i mog drugara Peru, Breton Beška je sigurno sa njim imao temu za razgovor
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Milos Ca |
Objavljen 20.02.2013. 16:01
|

Mlađi član

Upisa: 31
Pristupio: 14.02.2013. 23:51
|
Nedelja 17.02.2013,hajka koju je oraganizovalo LD Cacak,odstreljene po dve lisice i kune,u hajci ucestvovalo oko 150 lovaca.
MM
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 03.11.2013. 20:29
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Vala danas kod nas u LD " Fazan" Neštin, bilo lepo i berićetno...odstrelili smo četiri lisice i jednog fazanskog pevca (bilo je više prilika i promašaja), a viđen je i lep broj fazanske koke!! Sve u svemu lep lovaki dan !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Jank |
Objavljen 03.11.2013. 20:40
|

Lovčina

|
zoranp kaže:
Vala danas kod nas u LD " Fazan" Neštin, bilo lepo i berićetno...odstrelili smo četiri lisice i jednog fazanskog pevca (bilo je više prilika i promašaja), a viđen je i lep broj fazanske koke!! Sve u svemu lep lovaki dan  !!
Jednu je verovatno ulovio moj sestrić Sremac75.....pošto je on exspert za lisice.....
|
|
|
|
djura- |
Objavljen 03.11.2013. 20:40
|

Član

Upisa: 82
Pristupio: 13.04.2010. 21:42
|
U danasnjem lovu ucestvovalo, osam lovaca odstreljeno,pet fayanskih petlova.Sve u svemu,podnosljivo. |
|
|
|
Jank |
Objavljen 03.11.2013. 20:51
|

Lovčina

|
Evo i ja da napišem koju. Danas smo ugostili grupu naših kolega i prijatelja iz komšijskog LU. Mogu vam reći da su ljudi bili oduševljeni terenom i brojnošću fazanskog petla. U nekoliko navrata iz živice je izletalo po tri do pet petlova. U mojoj grupi već smo bili namireni do podneva a posle svi zajedno na druženje i ručak koji smo pripremili u čast naših gostiju. Jedan lep lovački dan,
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 03.11.2013. 21:18
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
I kod mene je danas počelo, lep dan za lov, moja grupa 4 lovca otstreljeno 6 petlova i još toliko promašeno, pao je i jedan zeka peka a 3 su spasila glavu.
U suštini nije loše, po priči ostalih lovaca iz mog LD svi su uglavnom zadovoljni sa prvom nedeljom.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
klaja |
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Kao sto je vec Beybe napisao bio je lep lov danas u Nestinu.Vreme malo previse toplo ali sta je tu je. Bejbe i Mb-bb odstrelili lisicu a ja fazana.Sale i smeha je bilo na tone tako da je bio jedan odlican lov.

B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
Lala |
|

Moderator

|
Danas baksuzan dan za mene: velika grupa lovaca, lep i ogroman teren, ali prilično neprohodan. Kao za inat, ispred mene danas ni vrabac da poleti, dok su kolege bile daleko zadovoljnije, imali su prilika i pogodaka.
Ja sam danas uspeo sledeće: prvo da bubnem na ledja sa nogom zapeletenom u neku vrzinu, sreća da sam pušku prethodno ispraznio i zakočio dok smo se provlačili; posle toga sam uspeo da se dobrano izbodem na gloginje, jer sam se našao u ćorsokaku gazeći neku trsku i parlog, pa kad je došlo da se više ne može ni napred ni nazad (čuveno zaglavljivanje), onda sam morao do čistine kroz gloginje, jer me moj blesavi Kastor navukao da krenem, pošto je vukao kule za mirisom petla; posle toga sam opet ušao u neku trsku (opet Kastorova nameštaljka), pa smo iz trske i ja i Kastor izašli isečeni - on po njušci, a ja po rukama.
Na kraju je Kastor uspeo da pronadje petla divljaka, ovaj poleteo na jedno 35-40 metara i odmah uhvatio visinu pa se kao MIG stuštio od mene prema kolegi, pa napravio zaokret prema meni, ali je već bio visoko, cenim da je daljina bila jedno 40 metara sigurno ako ne i više. Prvi metak (RC4 serie Oro) promašim, drugim ga pogadjam, leti perje, mangup se pošteno zaljuljao u letu i krene da propada, taman pomislim da će da padne, ali dasa raširi krila i po vetru koji je duvao ponovo uhvati zalet i odjedri jedno 250 metara dalje. Trk tamo sa Kastorom da ga tražim, siroma' ker se polomio kroz trsku i parlog, vidim da je uhvatio miris na jednom mestu, ali fazan kao u zemlju da je propao! Tražili smo ga barem 15-20 minuta, bez rezultata.
Po završetku lova sam bio mrtav umoran, prepešačilo se dosta, pregazilo koječega, vreme pretoplo (neke kolege su danas, 3. novembra, bez problema lovili u majici kratkih rukava!), topao vetar je isušio ono malo vlage, a svi smo bili preznojani.
Ima dana kad neće, pa neće - meni je danas bio takav dan, ali i to je lov! Mislim da ću večeras spavati kao bebica, iako me svaki mišić boli - ili su to, kako me brat Slava i brat Sremac zezaju, već pomalo i godine, te 'nisu toliki napori više za starijeg čoveka' i slične provokacije? 
Kažu skotovi da počnem da razmišljam o pecanju... CVRC!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 03.11.2013. 21:31
|

Lovčina

|
Lala kaže:
Ima dana kad neće, pa neće - meni je danas bio takav dan, ali i to je lov! Mislim da ću večeras spavati kao bebica, iako me svaki mišić boli - ili su to, kako me brat Slava i brat Sremac zezaju, već pomalo i godine, te 'nisu toliki napori više za starijeg čoveka' i slične provokacije? 
Kažu skotovi da počnem da razmišljam o pecanju... CVRC! 
Ne daj se mili druže i kolega, u mojoj grupi sam naaajstariji ali se ne predajem, ulazim u najveći gustiš i trnje, redovno držim desno krilo da ih imam na oku, i kao što pesma kaže:
"Još uvek sam onaj isti
i još lovim rado
šta mi mogu godine
kad je srce mlado"........
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.11.2013. 21:36
|

Moderator

|
Jank, generacijo, kažem ja Sremcu pre neki dan, u odgovoru na zezanje oko godišta: ja sam njegove godine imao i prošao, ali on moje godine NIJE! 
A Slavu ću specijalno da pozdravim, ne smem ni da napišem kako me je iskrivio od zezanja... Kaže, da ako ne daj Bože umrem od silnih napora, on će da organizuje počasni plotun, ali će za svaki slučaj umesto u vazduh da pucaju u kovčeg!!! BUDALETINA!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 03.11.2013. 21:38
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
a šta fali pecanju, moliću lepo? 
očigledno da je ovaj današnji vetar bio smetnja kerovima da nadju oborene fazane
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.11.2013. 21:43
|

Moderator

|
Ma ja sam i pecaroš, i to zagriženi varaličar na štuku, ali nezgoda je što se sezona varaličarenja poklapa sa sezonom lova; onda od dva zla biram jedno dobro - LOV!
A i moj Kastor, keretina, iako odlično pliva i obožava vodu, ipak slabo roni i loše markira u vodi!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|