Lepo vreme ali bez rose,obecavalo je.ali do 10h,nista,samo jedna marka na fazana i to u sumi,nismo ga ni videli. A posle je krenulo,skvor nas trojice 2zeca,2 fazana i koka. naravno nista od toga ne bi ni videli da nije bilo Beka starog samo 14meseci,a ovo je njegov 3. izlazak u lov.
klaja kaže:
Kao sto je vec Beybe napisao bio je lep lov danas u Nestinu.Vreme malo previse toplo ali sta je tu je. Bejbe i Mb-bb odstrelili lisicu a ja fazana.Sale i smeha je bilo na tone tako da je bio jedan odlican lov.
Lala kaže:
Ma ja sam i pecaroš, i to zagriženi varaličar na štuku, ali nezgoda je što se sezona varaličarenja poklapa sa sezonom lova; onda od dva zla biram jedno dobro - LOV!
A i moj Kastor, keretina, iako odlično pliva i obožava vodu, ipak slabo roni i loše markira u vodi!
Lalo pecas subotom a lovis nedeljom,kombinacija boli glava.
klaja kaže:
Kao sto je vec Beybe napisao bio je lep lov danas u Nestinu.Vreme malo previse toplo ali sta je tu je. Bejbe i Mb-bb odstrelili lisicu a ja fazana.Sale i smeha je bilo na tone tako da je bio jedan odlican lov.
Svaka čast momci.
Nego nije mi jasno par stvari. Prvo nisam znao da se u Srbiji gaji rasa Rodezijski gonič lavova. Rekao bi da je ova kerusina sa prve slike baš te rase. A još manje sam znao da se koriste u lovu na pernatu divljač.
I kako to misliš brašo Milan i Zoki odstrelili lisicu? Koji je od njih odstrelio? I koliko je Zoki ispucao metaka (iz druge kutije)?
Lala kaže:
Jank, generacijo, kažem ja Sremcu pre neki dan, u odgovoru na zezanje oko godišta: ja sam njegove godine imao i prošao, ali on moje godine NIJE!
A Slavu ću specijalno da pozdravim, ne smem ni da napišem kako me je iskrivio od zezanja... Kaže, da ako ne daj Bože umrem od silnih napora, on će da organizuje počasni plotun, ali će za svaki slučaj umesto u vazduh da pucaju u kovčeg!!! BUDALETINA!!!
Lalo slaba vajda od olovne sačme. Za tebe treba srebrni metak i glogov kolac.
ajde da i ja napisem nesto. jucerasnji lov je bio sto se tice ulova jako mrsav, grupa od pet ljudi i cetiri kera stim da sam ja vodio moju teu prvi put u lov odkad je kod mene a stara je devet meseci. digli smo tri petla i samo jednog odstrelili. problem je bio sto smo sve dizali u bagremarskim gustisima gde jedva smo ih videli a kamoli pucali. ali meni je srce bilo puno kada je tea stala u marku i podigla zeku peku. sve u svemu lov mrsav al srce puno.
Burazer..Beybe je prvo upucao fazana sa dva metka ali je odleteo kao da mu nista nije bilo,onda je odstrelio lisicu na pet koraka ,stajala kao preparirana,jedan metak. Sto se tice Mb-bb on je imao lovacki viseboj,ganjao je i naganjao mrtvog lisa kroz Nestinske vinograde u jednom momentu sam pomislio vidi kolega nije ni castio kada je kupio PA kad ja tamo a ono bokerica. Jedino sam ja imao lep i cist odstrel fazana
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
klaja kaže:
Burazer..Beybe je prvo upucao fazana sa dva metka ali je odleteo kao da mu nista nije bilo,onda je odstrelio lisicu na pet koraka ,stajala kao preparirana,jedan metak. Sto se tice Mb-bb on je imao lovacki viseboj,ganjao je i naganjao mrtvog lisa kroz Nestinske vinograde u jednom momentu sam pomislio vidi kolega nije ni castio kada je kupio PA kad ja tamo a ono bokerica. Jedino sam ja imao lep i cist odstrel fazana
Jeste kad ti nestinski lisovi znaju vaskrsnuti pa sam morao pokazati kako se izboriti sa njima
mb-bb priložio:
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
klaja kaže:
Jeste kad ti nestinski lisovi znaju vaskrsnuti pa sam morao pokazati kako se izboriti sa njima
Kolege evo kako bilo kod mene ujutro bilo ladno a ja poso na majcu i onaj elek sto nosimo onaj crveni mislim nije bas crven nego tako napiisah i ujutro svi su se smejali kako nisam normalan jer svi su nosili toplo odece bili su se obukli ko medved u zime i jeste malo bilo hladno od 6 do negde 7 ali posle e posle sam se ja onda smejao kad su oni poceli da svlacaju sve to sto su navukli napunili su ranceve samo so opremu ovaj odece axxa iinace bili smo 6 lovca sa puskom i mi 3je bez puskom ali smo u tek da uzimamo ii ceo dan nista svi sto su bili okolo nas to je ovaj druge grupe svi nesto pucali radili i nihovi psi al ovi nasi samo jedan posavac sto je prvak makedonije ove godine samo on tu se pokazao kao pravi sampion. do 12 nije bilo nista jedino sam ja nekoliko legla od zeca pronalazio ali nega nema ebemga usatog ii tek posle podne opet ja uletio u celu jednu naselbu od legla od zeca ali nega nigde moze da se kaze da sam preobrnu tren naopacki nega nema ii tako posle 10 -20 minuta kolega od nase grupe odstrelio jedan zec nismo imali srece kolege od druge grupe su toliko sanse i srece imali ali su slabo koristili desilo se da je zec skocio zad dvoje kolege od druge grupe a oni nisu ga ni videli produzili da ga traze a on vec zbrisao tako da spored toga sta je dignuto i odstreleno na taj teren vrlo dobro to sto nasa grupa nije bas uspesno ovaj nismo imali srece to je to 2 podignuti 1 ustrelen
uh sto ja neznam sve to nakratko raskazujem kao knigu da pisem
Ovaj upis neće biti u skladu sa nazivom teme (jer je lov održan pre 2 dana), ali je sve još nekako sveže, pa će se provući...
I prethodna nedelja je, kao i sve od otvaranja jesenje ( "glavne" ) lovne sezone bila teška za lov. Uz visoku temperaturu, suvo tlo, vazduh... još se umešao i topao vetar koji nas je sve dodatno umarao, a pse dehidrirao do te mere da su svu vodu iz lovačkih ranaca (flaša) popili naši pomagači u lovu, ali ni to nije bilo dovoljno, pa su teško i usporeno radili (dublja analiza drugom prilikom).
U lovu je pokrenuto 10-ak komada fazanske divljači (koke brojčano daleko nadmoćnije), ali je odstreljen samo jedan petao, koke ne lovimo. Međutim, po već ustaljenoj tradiciji, broj lisica koji je odstreljen opet je nadmašio broj ulovljene fazanske divljači, pa je od 5-6 podignutih i viđenih (što ne znači da je to konačan broj!) lisica odstreljeno 4(!!!), a šta bi bilo da je vreme bilo lepše i lakše za lov i da je pogon bio bolje organizovan, ne smem ni da pomislim!
Sve u svemu, ponavlja se stara priča iz prethodnih godina da tokom jeseni i zime odstrelimo više šakala i lisica nego gajene divljači, a situacija nikako da se promeni u našu korist.
Inače, zeca nismo lovili 5 godina, planiramo jedan izlazak ove jeseni, i dobrano se brinem šta ćemo zateći u ataru kada dođe taj dan?!?
apinest kaže:
...Sve u svemu, ponavlja se stara priča iz prethodnih godina da tokom jeseni i zime odstrelimo više šakala i lisica nego gajene divljači, a situacija nikako da se promeni u našu korist.
Inače, zeca nismo lovili 5 godina, planiramo jedan izlazak ove jeseni, i dobrano se brinem šta ćemo zateći u ataru kada dođe taj dan?!?
Apinest, druže, već ste postali opšte poznati po velikom broju šakala i naročito lisice u vašem lovištu. Pre par godina sam ti predložio da razmislite u vašem LU o organizaciji jednog većeg pogona u lovu na štetočine, a da preko ovog foruma Srbijalov probamo da zaintrigiramo što veći broj lovaca učesnika. Pričali smo o tome, mozgali, ali je to nekako ostalo nedorečeno i nesprovedeno.
U medjuvremenu se tamo u vaše LD učlanili Sremac, Zoki, Klaja, Mb-bb, i još par ljudi za koje znam da su pravi, pa sam siguran da bi imao pomoć i podršku da se tako nešto napravi, a naravno i moju pomoć. Pobratimili ste se sa Verčanima, i oni bi sigurno došli. Verovatno bi i dosta starih forumaša (a i novijih) rado došlo na jedan takav skup praćen hajkom, praćen nekom zaista simboličnom kotizacijom, za hranu i piće?
Možda su se stvorili uslovi da se ipak nešto uradi po tom pitanju organizacije hajke na lisicu i šakala? Vi ste malo LD, ali uz solidarnu pomoć kolega sa Srbijalov (i ne samo sa Srbijalov), uz dobru organizaciju, kladim se da bi uspeli da barem malo popravimo stanje, da na taj lov i pogon dodje prava ekipa zaHebanata i da, što bi rek'o Z.Radmilović: 'pobijemo go*na i gotova stvar'!
Razmislite malo, ako ima mogućnosti?
Kao primer da je to moguće napraviti dajem prošlogodišnja dva februarska pogona koji su napravljeni u Čortanovcima (pisalo se o tome na forumu, a bio je i prilog na TV), na terenu koji je vrlo sličan vašem, a i njihovo LD je slično vašem po broju članova. Uprkos lošem vremenu, pogoni su bili uspešni, a učesnici prezadovoljni - znaš i sam kako izgleda kad se skupi prava ekipa, mogu i sekire da padaju, mi napravimo atmosferu kako nama prija! Pa makar se svo vreme zezali na moj račun, što kaže Beybe 'Lalo moj, ne mogu oni nas trpati više nego što mi moRemo primit!'.
apinest kaže:
...Sve u svemu, ponavlja se stara priča iz prethodnih godina da tokom jeseni i zime odstrelimo više šakala i lisica nego gajene divljači, a situacija nikako da se promeni u našu korist.
Apinest, druže, već ste postali opšte poznati po velikom broju šakala i naročito lisice u vašem lovištu. Pre par godina sam ti predložio da razmislite u vašem LU o organizaciji jednog većeg pogona u lovu na štetočine, a da preko ovog foruma Srbijalov probamo da zaintrigiramo što veći broj lovaca učesnika. Pričali smo o tome, mozgali, ali je to nekako ostalo nedorečeno i nesprovedeno.
U medjuvremenu se tamo u vaše LD učlanili Sremac, Zoki, Klaja, Mb-bb, i još par ljudi za koje znam da su pravi, pa sam siguran da bi imao pomoć i podršku da se tako nešto napravi, a naravno i moju pomoć. Pobratimili ste se sa Verčanima, i oni bi sigurno došli. Verovatno bi i dosta starih forumaša (a i novijih) rado došlo na jedan takav skup praćen hajkom, praćen nekom zaista simboličnom kotizacijom, za hranu i piće?
Možda su se stvorili uslovi da se ipak nešto uradi po tom pitanju organizacije hajke na lisicu i šakala? Vi ste malo LD, ali uz solidarnu pomoć kolega sa Srbijalov (i ne samo sa Srbijalov), uz dobru organizaciju, kladim se da bi uspeli da barem malo popravimo stanje, da na taj lov i pogon dodje prava ekipa zaHebanata i da, što bi rek'o Z.Radmilović: 'pobijemo go*na i gotova stvar'!
Razmislite malo, ako ima mogućnosti?
Kao primer da je to moguće napraviti dajem prošlogodišnja dva februarska pogona koji su napravljeni u Čortanovcima (pisalo se o tome na forumu, a bio je i prilog na TV), na terenu koji je vrlo sličan vašem, a i njihovo LD je slično vašem po broju članova. Uprkos lošem vremenu, pogoni su bili uspešni, a učesnici prezadovoljni - znaš i sam kako izgleda kad se skupi prava ekipa, mogu i sekire da padaju, mi napravimo atmosferu kako nama prija! Pa makar se svo vreme zezali na moj račun, što kaže Beybe 'Lalo moj, ne mogu oni nas trpati više nego što mi moRemo primit!'.
Racunaj te na nas.....Samo ozbiljan pogon sa ozbiljnim lovcima daje rezultate na predatore.Ja sam prosle godine bio na pet sest sakalijada,sam je jedna ozbiljno organizovana.
Sve je to lepo oko druzenja i pravljenja hajki na stetocine i treba to da se radi i organizuje ali moje je misljenje da je ipak uspesnije sa dobrom grupom od 15-tak lovaca i sa dobrim psima.Ako se dobro postave zasede u tisini i odrdi pogon na dobar nacin nema greske. Naravno sa 15 lovaca se nemoze pokriti veliki teren da bi se dobro zatvorilo.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
klaja kaže:
Sve je to lepo oko druzenja i pravljenja hajki na stetocine i treba to da se radi i organizuje ali moje je misljenje da je ipak uspesnije sa dobrom grupom od 15-tak lovaca i sa dobrim psima.Ako se dobro postave zasede u tisini i odrdi pogon na dobar nacin nema greske. Naravno sa 15 lovaca se nemoze pokriti veliki teren da bi se dobro zatvorilo.
Pa kako je uspešnije, ako ne možeš zatvoriti teren? Možda su neštinske lije postale dresirane da uleću u zasedu i natrčavaju na cevku?
Ajd' ne zezaj, nego pričepite malo Apinesta... Davno nisam popio čašu neštinskog crnog, Sremac se stis'o nešto... a mogao bi i ti da doneseš jednu dvolitru crnog, kad se vraćaš iz lova, ne pitam šta košta!
Lala kaže:
Možda su se stvorili uslovi da se ipak nešto uradi po tom pitanju organizacije hajke na lisicu i šakala? Vi ste malo LD, ali uz solidarnu pomoć kolega sa Srbijalov (i ne samo sa Srbijalov), uz dobru organizaciju, kladim se da bi uspeli da barem malo popravimo stanje.
Lalo, od kada se poznajemo, više puta smo zajedno lovili, ali i raspravljali na ozbiljne teme iz oblasti lovstva, među kojima je i smanjenje brojnosti dlakavih grabljivica grupnim lovovima. Ono što mogu reći je da će takvog lova (ili takvih lovova) biti i ove lovne sezone, ali definitivno NE poput onog održanog u Neštinu 05. januara ove godine kada su "susedi" iz Vizića (nekolicina njih) na gostoprimstvo, dobrodošlicu i domaćinski odnos odgovorili vređanjem, psovkama, incidentima, pa čak i pretnjama, što do dan danas nije dobilo svoj konačan epilog!!! Lovovi za 70, 80 ili 100 ljudi više ni slučajno! Ali, to i nisu ozbilni lovovi, nego haotična tumaranja kroz lovište bez šansi i izgleda za realizaciju ideja zbog kojih su organizovani!
Naše LD je prekjuče imalo odstrel 4 lisice, iako nismo bili najbolje organizovani, a ni vreme nam nije išlo na ruku. Ako sve bude u redu, na zimu uz dobru organizaciju, i uz učešće 30-40 lovaca možemo napraviti jedan lep lov, druženje i edukativni skup koji će biti lišen zadnjh namera njegovih neprijateljski opredeljenih učesnika (opet pišem o 5. januaru), a u prijateljskoj, kolegijalnoj i pravoj lovačkoj atmosferi! U tom slučaju, i odstrel grabljivica (iako veoma bitan) biće u drugom planu i sporednoj ulozi! Bože zdravlja i sreće junačke, pa da se družimo, lovimo i istinski pomognemo lovištu i divljači, a na radost svih kojima je to najvažnija sporedna stvar u životu...
[xhide]Izvinjavam se na nepravilnostima u upisu, nisam spavao dve noći...[/xhide]
klaja kaže:
Slažem se sa Klajom! Samo bih dodao da se lovcima na čekama ne dozvoljava da koriste municiju crvene boje, jer ne ostvaruje željeni efekat.
Šalu na stranu, ono u Čortanovima je solidno odrađeno. Ako ima uslova da se lovi goničima i kod vas (da teren ne vrvi od srneće divljači), ovaj način lova uz dobro organizovanu i odgovornu ekipu lovaca bi mogao imati efekta. Takođe, ako ima više zainteresovanih, moglo bi se loviti na dva odvojena terena, ili da se pravi "druga linija" za štetočine koje se uspiju izvući van obruča.
Pobratime ti organizuj lov, a Klaja će da te brani ako neko pokuša da te bije. Ja ću da smirujem Klaju da ne pretera sa branjenjem. Lepo bi bilo da se malo družimo, nismo još od Bača. Ako ne računam sajam mi koji smo se videli.
Vala valjalo bi da se nađemo ove zime u Neštinu i da se forumaški družimo, ali i da lovimo kako treba!! Ja verujem da bi dosta forumaša došlo, a onda bi to druženje imalo sigurno svoju vrednost u svakom pogledu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
Vala valjalo bi da se nađemo ove zime u Neštinu i da se forumaški družimo, ali i da lovimo kako treba!! Ja verujem da bi dosta forumaša došlo, a onda bi to druženje imalo sigurno svoju vrednost u svakom pogledu!!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6