Kako je protekao današnji lov?
|
klaja |
Objavljen 01.12.2013. 23:05
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Danas sam ga malo
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 02.12.2013. 06:25
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
JEL MI VJERUJETE DA ZA OVO NEMAM (pisani)ODGOVOR!!!!....pokušaću smajlićima da iskažem emocije!!         
Zemara moj, vidiš li ti šta meni ovaj naš zemo Klaja radi??...pa to je provokacija do provokacije!!...ali doće maca, na vrataca  !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 02.12.2013. 08:31
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Citat Planinko : ... da me Max011 povede negde u prirodu a da ne moram da lajem, markiram i aportiram...
Šta ću kad to tako dobro radiš
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 02.12.2013. 10:16
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Pa sa podignutih tri fazana i dve koke ostavio sam za sobom i neke sa pedigreom . |
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 02.12.2013. 14:54
|

Veteran

Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
juce slabo sneg otezavao rad pasa,moja Beta se previse najela u noc pre jer je prvo majka nahranila,pa potom i ja ,a ptitom da nisam znao da je vec jela...nije mogla da ide,ali je i pored dubokog snega i svog dubokog stomaka radila dosta solidno,sve dok nije upala u ledenu vodu u eci dok je jurila fazana odstreljeno svega 2 fazana,ali podigli smo oko kom i jedno 30 koki sto je veoma dobro (one se ne love) jer ce biti dosta fazana iz prirodnog uzgoja postavicu par slika ne temi "Breton",postavio bih i ovde sliku grupe sa ulovom,ali ljudi nece da se reklamiraju
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.12.2013. 17:23
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Zemo ovo je uvreda koju može samo krv da opere. Doduše moglo bi i crno vino. Ja se od ovih Klajinih izjava ograđujem, bez obzira što smo braća. Lepo sam ja rekao da su u našu familiju svi bili normalni, sem ludog Milojka.
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 02.12.2013. 17:34
|

Lovčina

|
AUUU pa sta je tu lose drugaru izaci u susret eto ako mu treba dacu mu i pusku pa da bude kao da ide na Hubert. Pravi ker i dobra puska,jedino mu sesir nemogu dati
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 02.12.2013. 17:42
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Daj mu i "zeminu" sliku sa zida...da i njega gleda!!!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.12.2013. 17:56
|

Lovčina

|
Sremac75 kaže:
Daj mu i "zeminu" sliku sa zida...da i njega gleda!!!
E onda će morati da ga i "našamponira". Kama sutra.
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 02.12.2013. 18:06
|

Lovčina

|
Koji ste vi ,trazit ce te vi
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 04.12.2013. 07:16
|

Lovčina

|
Podunavac kaže:
Zemo ovo je uvreda koju može samo krv da opere. Doduše moglo bi i crno vino.  Ja se od ovih Klajinih izjava ograđujem, bez obzira što smo braća. Lepo sam ja rekao da su u našu familiju svi bili normalni, sem ludog Milojka. 
Moj zemo ovaj tvoj rođo, baš sabija!! Pa vidiš li ti koje on prozivke radi...zar meni psa da pozajmi!!! ...pa bolje bi bilo da mi je pušku slomio i šamar opalio , nego takvu podmuklost predložio!! A da ne govorim šta sve može da uradi kad je pod dejstvom "šampončića"...znate i sami da dolazi do čudnih reakcija, a tad ga je i najbolje držati dalje od kuće !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 04.12.2013. 14:47
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Moj zemara nije ti lako,ako su ti ovakvi prijatelji nebih voleo da ti upoznam neprijatelje.
Ipak da se ja nebih obrukao mi treniramo svakodnevno(olaksavajuca okolnost je sto ja radim u carstvu fazana).Teren opet silos,setnja uz ogradu,kratka marka,kule i onda sa dve noge u vazduhu staje kao ukopan.Posle jedno pola minuta iz borove sumice sa druge strane ograde polece fazan-milina
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 04.12.2013. 15:15
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Kod nas u nedjelju bio dosta lep dan za lov, mada je "otpustilo" malo prerano... Divljachi ne previshe, a ja sam imao malo vishe sretje nego vetjina koleza:
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 04.12.2013. 19:34
|

Lovčina

|
Šeki jesi opremljen ko manekeni u Kettnerovom katalogu. Od kape, preko uniforme do puške. Samo ti čizme malo odudaraju. Više su onako neke poljoprivredno-stočarske.
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 04.12.2013. 21:20
|

Lovčina

|

Zaebantu jedan! 
Besh mu mater, kad su dobre fashistichkim princezama(tj. princhevskim hanum'cama), dobre su i srpskim sheytanima:
http://whatkatewo...-x-600.jpg
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 05.12.2013. 05:48
|

Lovčina

|
E ako su Le Chameau onda se izvinjavam. Na slici deluju drugačije. Pa tebe je bolje odstreliti u lovištu nego jelena kapitalca. Ima na tebi opreme za godišnju platu radnika u Srbiji (možda i malo više). Jel imaš i neki markirani veš? Ili si malo u proevropskom fazonu pa nosiš tange?
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 05.12.2013. 07:24
|

Lovčina

|

DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 05.12.2013. 11:31
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
she 
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 09.12.2013. 15:27
|

Lovčina

|
E vala ja konačno bio u gostima kod mog zemare mrwe i odma da se pohvalim da sam jučer imao jedan od njalepših lovova u mom životu!! Pre svega zahvaljujem iskreno kolegi i njegovoj porodici na jednom pravom domaćinskom, ma gotovo rodbinskom ugođaju, sve za svaku pohvalu !
Što se tiče lova tereni oko Riđice su po onome što sam video jedni od najboljih terena za fazansku divljač u Bačkoj, ma fantazija jedna..jako pino parloga, tršćaka, remiza i kanala sa ČISTOM tekućom rečicom...ma milina za fazana!!
evo dve slike jednog parloga na nekoliko desetina hektara

Svakako da je bilo za očekivati da malac kojeg mrwa obučava u takvom lovištu mog ostavi za dve duži u radu, ali na moju žalost ostavio ga je u potpunom debaklu ..ma štenac mu je sam vrh, pucala se samo marka i odrađena je potraga za svakim komadom divljači , jer ni jedna nije pala u vatri, doduše tu je i moj mališa znao onako bljesnuti na momente !!..a kakav tretman njegov štenac ima najbolje kazuje ova slika, gde se vidi kome je to pravi kućni ljubimac!!

Na kraju da nebi bilo da je lovina sitna, mrwa je razvuka "ren", pa smi i mi ko svi pravi lovci oderali lovinu !!!

Na kraju nemam druge reči osim jedno VELIKO HVALA porodici Veselinović, i čekamo ih u Palanci na novom druženju!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 09.12.2013. 15:33
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Nedelja 08.12.docekah i ja dan da ugostim moga zemaru(Beybe-ja) u lovu na fazana.Posto je zemara poveo i Grandu i Tysona,kome je ovo prvo izvodjenje u lov,odlucili smo da podelimo dan u dva poluvremena-prvo sa starim psima a posle podmladak.
Krecemo oko 8h,jutro prohladno ali bez mraza tako da je divljac vec uveliko bila na nogama.Prvo moj Ozzy dize petla u starom ribnjaku ali daleko za pucanje,a odmah zatim i Granda dize koku ne pucamo,idemo dalje.Kao na traci redjaju se koke i kad zastanemo krece prica gde i kuda dalje,po pravilu polece fazan koga naravno ispracamo samo pogledom.
Ulazimo u stari zapusteni visnjik gde se ponavlja ista prica,bilo je marki,psi su radili za 5 ali jedna za drugom samo koke.Zemarina Granda bila je na visini zadatka(i on sam je bio zadovoljan,iako Klaja nije hteo da mu pozajmi psa za ovo gostovanje,nije se obrukao )moj Ozzy posle dvonedeljne pauze malo bolji ali jos daleko od nekadasnjeg ucinka.Konacno u drugom krugu dobijamo jednog petla koga obara moj grupovodja i jos jedan ode.
Dorucak-kobaje,pa polako niz kanal prema selu jer treba stici na drugo poluvreme.Taman krenuli niz kanal,ja se u sebi mislim,koji blam ja se svake nedelje slikam sa fazanima a evo zemara ni sansu nece imati,kad iz kanala polece reponja pravo od zemare i on ga ispraca sa dva brza metka a ostatak ekipe sa puskama na ledjima samo gleda.Malo dalje ispracamo jednog sa repom koji za njim leprsa kao da mu je neko jos jedan zalepio,e njega smo ispratili ko vojvodu sa ,nisam siguran 7 ili 8 kom,ako nista drugo usro se od straha .Posto vidimo da nas je dobro krenulo i da od slika sa odstrelom nema nista slikamo se za uspomenu na braniku otadzbine i kuci na kafu,kiflice i drugo poluvreme.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|