Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Sremac75
 Лов у Националном парку је исто што и лов у ЗОО врту!!! Siroma ROFL
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Miroslaw
 Mozda zvuci ludo ali na osnovu situacije u lovstvu trebalo bi osnovati udruzenje koje ce se boriti za prava lovaca zato sto oni sto trebaju da se bore za prva lovaca oni se ocito samo bore za neke pogresne interese.

mrwa22250
 Da kojim slucajem zivimo u normalnoj drzavi,ovaj pokusaj ponovnog uspostavljanja monopola nad lovistima bio bi smesan.Ali posto zivimo tu gde zivimo sve je moguce.Akad tome dodamo da je prosecan lovac zainteresovan za lovstvo i stanje u savezima cak i manje nego neke NVO i da smo navikli da gutamo g.vna na lopate,sve je izvesnije da ce im to poci za rukom.Posto im je pridodata i karika koja je nedostajala,ona najjaca,politicka-vise im nista ne predstavlja prepreku i bahanalije mogu da pocnu.
Juris lovci i lovni (ne)radnici Srbije,do poslednjeg dinara u dzepu i poslednjeg zeca u ataruKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

kempi

Miroslaw kaže:
Mozda zvuci ludo ali na osnovu situacije u lovstvu trebalo bi osnovati udruzenje koje ce se boriti za prava lovaca zato sto oni sto trebaju da se bore za prva lovaca oni se ocito samo bore za neke pogresne interese.

Za prva lovaca treba da se bore LOVCI !!! i niko vise . A oni kako se bore tako ime je ...

slavaplana
 Bice jos gor ovo je samo pocetak kraja..............dok se ne donese nov statut LSS i dok se lovci ne posvete lovistu i fondu divljaci dzabe i krovni i svaki drugi savez kad imamo prazna lovista............

Miroslaw

kempi kaže:

Miroslaw kaže:

Za prva lovaca treba da se bore LOVCI !!! i niko vise . A oni kako se bore tako ime je ...
Ja sam i mislio da lovci osnuju ovakvo udruzenje ali odabrani koji znaju zakon, propise i imaju neka moralna nacela. Mislim to je bezvezan predlog, palo mi je na pamet da postoji neki protiv teg svim onima koji iskoriscavaju lovstvo i rade protiv lovstva na bilo koji nacin. Od toga kolega da se lovci sami bore nema nista (pokazala je praksa do sada), mnogo starijih preko 40 godina ne zna nista oko racunara a o starijima od njih da i ne govorim, obzirom da se u lovackoj stampi pisu bajke a predsednici od mnogih LU koji su ulizice govore lazi lovcima a sam lovac ocekuje da od onih koje je birao da rade u interesu lovaca to isto i cine, kako onda da se jedan lovac informise i preduzme neka dela kada ne zna sta se radi.

slavaplana
 Sacekajmo izbore i dalja desavanja oko usvajanja novog statuta koga su samo predsednici regionalnih saveza i LSS imali prilike da vide.......ja nemam informaciju sta se tacno nalazi u istom sem delimicnih stvari koje sam cuo od istih aktera......dok ne vidim sta tacno pise necu da komentarisem nesto sto moze da bude ili bolje ili jos gore resenje od trenutne situacije.............

slavaplana
 Najsmesnije je pismo Tatovica koje je prosledio sa materijalom za drugi U.O. u kome kuka na Sormaza i na nacin na koji se ponasa u Savezu????Nesto se ne secam da je isti pisao clanovima U.O. kad je dobio pozajmicu za stan sa 3% kamate godisnje na 20god...........ne secam se da je jednu rec rekao bilo kome kad je Popovic vozio sluzbeno vozilo 24h ????
Ne secam se Tatoviceve reakcije kad je Popovic sluzbenim autom isao na more i kad su mu slali BONOVE za gorivo o trosku Saveza da se isti vrati a bolje je da se nikad nije iz Crne Gore vratio bolje bi bilo po lovce????

Kad su se za 12.000eura kupovali pehari i medalje takodje Tatovic zastitnik LSS se nije oglasavao..........da ne govorim o ostalim pozajmicama LSS i dnevnicama koje su astronomske.............to mu nije smetalo??????????

Sada mu smeta sve?????????

Gos.Tatovicu da li Vi imate LICENCU za rad u svojoj struci????

Sta je konkretno Vas posao u LSS ako nemate licencu????

kako to uzimate pare na privatan racun za godisnje planove i lovne osnove KOJE VI NE MOZETE DA POTPISETE jer nemate LICENCU za te poslove????

Koliko ste para na ruke uzeli za lovne osnove od udruzenja clanica LSS????

Koliko ste para na ruke ili preko Vaseg privatnog racuna uzeli za godisnje planove koje niste mogli Vi licno da potpisete jer nemate LICENCU za tako nesto????

STA CE LSS RADNIK BEZ LICENCE???????STa ce LSS covek koji samo prica i gleda licnu korist ????

Gos.Tatovicu Vama nije mesto u LSS??????

LICENCA VAM FALI???????

Kako sada stvari stoje ovi svi LICENCIRANI radnici LSS prelaze u JELEN DOO kod Ceranica..............za Tatovica mesta izgleda nece biti i on kako sada stvari stoje bice TEHNOLOSKI VISAK u LSS................kome treba radnik koji nista u LSS ne moze da potpise niti da odobri zvanicno a prima uredno platu .........sta on zapravo radi i u cijem interesu???????

Ovo je kraaj jedne tuzne price i zalaganju Tatovica da LSS bude jak kao nekad da mozda ponovo ako mu zatreba podigne drugi dugorocni kredit sada za renoviranje stana mozda...........iskreno se nadam da ce pozajmljene lovacke pare uredno da vrati pre odlaska iz LSS da ne ostane duzan kao pojedinci koji nikada pozajmice nisu vratili............lovci to ocekuju kao znag dobrih odnosa TALETA I LOVACA!!!!!!!!!!!!

slavaplana
 Takav strucnjak ce se sigurno snaci na trzistu rada............niste Vi ni prvi a ni poslednji koji je zbog trazicije ostao bez posla.......ja radim na odredjeno vreme vec 10god,na zamenama i povratka radnika sa funkcije na 45% a IMAM LICENCU ZA RAD U DRZAVNIM ORGANIMA pa nekukam i ne trazim pozajmicu od Skole u kojoj radim .......ziv sam hvala bogu..............

Sremac75
 Ovo sam napisao 07.03.2014. godine....

Sremac75 kaže:
Тема састанка који се одржао у Бачкој Паланци је било и функционисање ЛСС-а!

.........

Чак је у једном моменту било речи и да је могуће да ће се тај проблем решити тако што би ЛУ из Војводине могла да плаћају пуну чланарину ЛСС-у и то директно, али да би се онда поставило питање оправданости плаћања још једне чланарине ЛСВ-у.

.......

Kao potvrda istinitosti mojih reči (ako je neko uopšte i sumnjao ;) ) na adresu mog LU "Fruškogorski jelen" je stiglo sledeće pismo :

i62.tinypic.com/2zovuh5.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Sremac znači li to da su Palančani okrenuli leđa LoSoVima. Možda popiškać više nije u milosti pa traži novog zaštitnika u ulozi prvoborca?ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Ово смо добили у Нештину!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS
 Sremac75 kaže:
Тема састанка који се одржао у Бачкој Паланци је било и функционисање ЛСС-а!

.........

Чак је у једном моменту било речи и да је могуће да ће се тај проблем решити тако што би ЛУ из Војводине могла да плаћају пуну чланарину ЛСС-у и то директно, али да би се онда поставило питање оправданости плаћања још једне чланарине ЛСВ-у.

Zbog ovoga kažem, a sumnjam da i Palančani nisu dobili isti dopis.

Sremac75
 Не знам како ће Шарац овај пут одиграти, али сам сигуран да ће бити на страни која ће победити!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Gedza66
 Баш вам завидим на могућности избора???? Ако имате лове, правац ЛСВ а ако је лова проблем ту је ЛСС????ROFL

Него, водите рачуна око плаћања доприноса ЛСС јер се из овог дописа види да је 600 дин. само аконтација (бар тако пише), тако да то изгледа није коначни износ годишњег доприноса.

Немојте ми замерити ако грешим јер ипак сам само Геџа са југа који не разуме за чега аконтација ЛСС??? Па код нас на југу аконтација (аванс или капара) се даје само при склапању уговора или у току његовог испуњења, коју једна уговорна страна даје на рачун своје уговорне обавезе другој страни ради олакшавања испуњења обавезе те друге стране.

Када бих знао које су обавезе ЛСС према ЛУ, "натерао" бих ловце Власотинца да поново буду чланови ЛСС.

Ништа друго господо из ЛСС неће ловџије Власотинца натерати да одвоје од уста своје деце да би ваша живела у луксузу, макар вам се планови на подели ловишта и остварили. Запамтите да никакве вајде од ЛУ из Свођа нећете имати, јер иза свега стоје појединци који желе приватно ловиште како би отрсили срнетину. Ма трсе они и сада али им је стална примена оног чл. 313 из ЗКП већ постала неподношљива па би да трсе за џ. Ако ми не верујете, проверите у Бабушници.Kiss
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Brate Gedžo, lepo zboriš.

Treba se samo držati poslovice 'ljubav za ljubav, a sir za pare', što znači u prevodu: koji je to 'sir' koji LSS nudi za pare?

Svim lovcima je verovatno institucija LSS draga, tradicija i sve ostalo, ali tu se radi o 'ljubavi' prema instituciji. U tom slučaju i LSS treba da voli LU članove!
Ali ako se traže pare, a nudi ljubav, onda to ima svoje ime i kao pojava je zabranjena zakonom.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 LSS je krenuo da nabavlja POLUTKE za svoje radnike ili je Tatovic zahvaljujuci svojim sposobnostima sam sebi nabavio jednu polutku divlje svinje da ima malo za prestojece praznike a i nije losa kobasica kad se pomesa sa drugim mesom.................

elem danas je sluzbenim autom dobijenu polutku trasportovao iz LSS do svoje kuce............zasluzio covek da ga jedno udruzenje ili casti kao pojedinca ili je to bilo namenjeno svim radnicima LSS a on je bio brzi kad se ista polutka delila..............ROFL

mozda ce zajedno sa ostalim radnicima kad bude odlazio iz LSS i rucka koji ce mu biti priredjen tom prilikom istu polutku iskoristiti ..............

ja imam informaciju da ce i ostali radnici LSS dobiti POLUTKU od istog udruzenja kao mali znak paznje u narednom periodu ili je ovo nadohnada Tatovicu za strucnu pomoc koju je pruzio ovom udruzenju jer su mu dosadile pare na njegovom ziroracunu koje ne idu preko LSS vec iskljucivo na privatan racun a i kes mu se izgleda zgadio ............ja se nadam da ce neko u narednom periodu po izradi godisnjeg plana ponuditi neku utovljenu curku,gusku pa i neko tovno pilence nece biti na odmet ako je hranjeno mlevenom jarmom kako bi se ocistilo od koncetrata..........korpa domacih jaja ,sira i suvog mesa se ne odbija...........takva su vremena.........ali ono sto Tatovic nece moci da ocekuje u narednom periodu jeste LICENCA koju nema i samim tim sve sto mu se ponudi u narednom periodu nikako ne bi trebalo da odbije jer to sve nece trjajati jos dugo...............

da sam na njegovom mestu ja bi se slikao u LSS kako bi imao uspomenu da sutra kad me neko pita gde sam radio da pokaze slike.............SINDIKAT nije nabavljao polutke ali Tatovic to izgleda jeste u LSS.................krompir iz Ivanjice i riba iz Vrsca je interesantna za radnike LSS ...........luk i sargarepa takodje............ja spremam poklon Tatovicu !!!!!!!!!!Bice to iznenadjenje????Posto je u Krnjevu ispostovan maksimalno neka u narednom periodu poseti sto vise udruzenja jer kao radnik LSS to nece biti u prilici jos malo...........od nekog mora da se pocne.........

Lala
 Imam vrlo konstruktivan predlog: da se sa inženjerima iz Škode razmotri mogućnost ugradnje mini hladnjače u gepek Škode Fabije, kako bi se mesište koje se dobija 'na lepe oči' (pokon?) bezbedno transportovalo do adrese zaslužnih radnika LSS!
Ili da se u gepek ubaci mali zamrzivač koji radi na plin?
Tu postoji i odredjeni problem, jer čak i da uspe ugradnja mini hladnjače u gepeku Fabije, onda bi vozač imao problem, jer bi morao da vozi u bundi, sa kapom i sa onim pilotskim naočarima! snegPilot
Ne sme se reskirati zdravlje radi svinjske polutke!

Ja se samo plašim da nekom ne padne na pamet da pokloni polutku od jelena, hoće li Fabija izdržati toliki teret? A kapacitet mini hladnjače ne bi bio dovoljan da savlada toliku količinu mesa!

Ne znam da li bi Uprava za šume prihvatila da iz FOnda za razvoj lovstva finansira jedan takav projekat modifikacije Fabije, što bi se kao model kasnije moglo primeniti i na razne Lade Nive, Grand Čirokije, Nissane, RAV4, Hilluxe i ostala slična off road vozila!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Misli Lalo da će Uprava za šume ladno da isfinansira tu modifikaciju.Oni ionako finansiraju svašta i nikome ne polažu račune, a rad je pod oznakom"strogo pov". Kude se dedoše novci od prošle dodele sredstava za razvoj lovstva, ne zna niko osim nekih privatnih firmi.Lovac 3

slavaplana
 LSS mozda odluci da i u naturi tj. kroz meso prima clanarinu za ovu godinu stim sto ce se ispred LSS otvoriti mala tezga za prodaju mesa na parce ili na kilogram gde ce dve promoterke u minicima Tatovic i urednik casopisa koga obozavaju lovci LSS pribaviti potrebna finasiska srestva jer drugo nista i ne rade vec sto promovisu sami sebe kao vrhunske strucnjake............koliko je mesa Pantelic i ostali odneo za majku ,iz Velike Plane to samo on zna..kako mu sta zatreba a on kod jednog mesara iz okoline Velike Plane...........napravili su biznis jedno vreme........razmena u naturi............koliko ima takvih pojava????

Mnogo na zalost?????

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,139,338 posete www.srbijalov.com