Lovačko udruženje
|
Lala |
Objavljen 20.02.2011. 23:26
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sremac75 kaže:
Izuzetno, prednost u dobijanju prava na gazdovanje lovištem ima pravno lice koje ispunjava uslove iz ovog zakona, a koje je pravni sledbenik dosadašnjeg korisnika lovišta koji je lovištem gazdovao do dana stupanja na snagu ovog zakona i koji je ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao tim lovištem, ukoliko se lovište ustanovljava na površini postojećeg lovišta.
Ovo znači da ukoliko se prethodni korisnik ili njegov pravni sledbenik koji je lovištem gazdovao do dana stupanja na snagu ovog zakona i koji je ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao tim lovištem prijave na konkursu za dodelu lovišta koji su do tada gazdovali onda će im to lovište biti i dodeljeno na korišćenje, bez uslova koji se postavljaju u prethodnim stavovoma tog člana!
Sremac, radi se o davanju prednosti na konkursu!!! A uslove moraju da ispune svi!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.02.2011. 00:43
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Opšte uslove iz zakona....da!
Ali nema licitiranja!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 21.02.2011. 19:40
|

Član

Upisa: 173
Pristupio: 29.12.2010. 17:54
|
Kolege ja opet o mom problemu! Definitivno je skupstina LU donela odluku da svi clanovi koji nisu sa teritorije Crna Trava ili ne vode poreklo odozgo budu izbaceni iz LU jer su napravili GPG, gde navode kako nemaju dovoljan broj divljaci i zbog toga smanjuju broj clanova! Inace predsednik skupstine Dragan Kostadinvic bivsi clan NO LSS je nasao to resenje, jer su se raspitali kod lovnog inspektora u Nisu i on im je rekao da moze tako?! A da, predsednik skupstine jeste clan udruzenja ali ne placa clanarinu( ne znam kako)? Jel moze bre to tako? U udruzenju ima clanova koji su tu i preko 20god i sad ih neki naucnici izbacuju iz udruzenja totalno mimo zakona( ako se ne varam), pa vas zbog toga i pitam sta da radim i kome bre da se zalim? Jer ovo je 100% tako! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 21.02.2011. 19:45
|

Moderator

|
Ne može tako da se radi.
Hajde ukucaj tačno šta piše u tom dopisu, koji članovi dobijaju.
Na koji član statuta i na koji član i kojeg zakona se pozivaju u tim rešenjima? Predsednik skupštine i predsednik LU su odgovorni za zakonitost rada, bili su dužni da upozore skupštinu da ne donosi eventualne nezakonite odluke, a kamoli da sprovode nezakonite odluke, ako su ih doneli.
Kakve veze ima GPGL sa članstvom u LU? Ako niste prekršili statut ili zakon, ako ste platili članarinu, mirni ste. To što nema divljači, to je možda problem lošeg rada LU, a ne broja članova.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.02.2011. 19:47
|

Admin

|
1. Podnesite krivične prijave protiv predsedniika LU i predsednika skupštine LU zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Prvi je odgovoran za zakonit rad LU a drugi je potpisao nezakonitu odluku!
2. Podnesite prijavu nadležnoj upravnoj inspekciji o nezakonitom radu LU!
3. Podnesite prijavu i lovnom inspektoru (za svaki slučaj)!
4. Podnesite prijavu protiv lovnog inspektora generalnom inspektoratu ministarstva poljoprivrede, n/r Dušanu Pajkiću!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 21.02.2011. 20:14
|

Član

|
Kolege sad sam zvao jednog druga koji mi je rekao da im je LOVNI INSPEKTOR rekao da oni u udruzenju mogu da donose takve odluke i da mogu da smanje broj clanova! Inace LU ima tri sekcije i sve sekcije su smanjile clanove na osnovu tog njihovog plana. A vade se na GPGL. Jel moze neko da mi posalje neki primerak prijave ako ima, da vidim kako to izgleda pa da krenem sa pisanjem! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.02.2011. 20:26
|

Admin

|
Na napiši kako hoćeš!
Forma nije propisana!
A ne bi bilo loše da se obratiš nekom advokatu da ti to lepo sroči.
Samo mu kažeš uradili su to i to, pošalji tom i tom!

|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.02.2011. 20:26
|

Admin

|
I traži napismeno to od lovnog inspektora!

|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 21.02.2011. 20:33
|

Član

|
Hvala Sremac sigurno cu to uraditi, pa cemo videti sta ce ispasti od toga i da li ce proci ili ce nas zeznuti! |
|
|
|
punisher |
Objavljen 21.02.2011. 22:11
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Sremac75 kaže:
1. Podnesite krivične prijave protiv predsedniika LU i predsednika skupštine LU zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Prvi je odgovoran za zakonit rad LU a drugi je potpisao nezakonitu odluku!
4. Podnesite prijavu protiv lovnog inspektora generalnom inspektoratu ministarstva poljoprivrede, n/r Dušanu Pajkiću!
Sremac, šta reći. OVO što si napisao treba da postane obrazac i modla za sve nezadovoljne lovce koji ne žele da se pomire sa sudbinom i budu ovce koje će drugi da šišaju. Bravo majstore.    |
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 21.02.2011. 23:04
|

Član

|
Nego jel zna neko koji lovni inspektor je zaduzen za jug Srbije? |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.02.2011. 23:45
|

Admin

|
U svakom većem mestu ima lovni inspektor!

|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.02.2011. 23:47
|

Admin

|
punisher kaže:
Sremac75 kaže:
Sremac, šta reći. OVO što si napisao treba da postane obrazac i modla za sve nezadovoljne lovce koji ne žele da se pomire sa sudbinom i budu ovce koje će drugi da šišaju. Bravo majstore.   
Hvala kolega!
I ti bi isto to napisao, samo sam ja prvi odgovorio!

|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 22.02.2011. 16:11
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
bato79 druze inspektor vlasta iz predejane pozovi me dacu ti broj telefona.pozdrav.3PrStAdobro ste dosli u staro jato.ps.imamo vise ds. od crne trave. |
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 23.02.2011. 12:21
|

Član

|
Ako su oni doneli takvu uredbu u svom statutu, onda to znaci da mogu da urade tako, a ako nema nikakve odredba onda krse zakon! A na upravnom odboru LU su izbacili oko 90 clana kao sto sam i pre ovoga rekao i vade se na GPGL. Ne znam kako i opet kazem, jedino ako su sebi napravili takav statut!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.02.2011. 13:04
|

Moderator

|
Statut nekog LU mora biti u skladu sa Zakonom o udruženjima gradjana. GPGL je stvar koja ima veze sa zakonom o divljači i lovstvu, a ne sa članstvom u udruženjima. Ako ima previše lovaca u jednom LU, onda se smanji broj lovnih dana, ili se napravi raspored izlazaka u lovište, ali ne može se, po mom mišljenju, niko isključiti iz članstva, zbog male brojnosti divljači.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 23.02.2011. 13:11
|

Član

|
Hvala Lalo, danas ima skupstina u Nisu pa sam reko nekim kolegama da mi se malo raspitaju! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.02.2011. 13:14
|

Moderator

|
Pa što paničiš unapred? Ko je dobio takvo rešenje ili odluku, zna se procedura šta i kako da se radi. Ja sam shvatio da si ti već dobio, kako si rekao 'plavu kovertu'.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 23.02.2011. 13:21
|

Član

|
Lalo evo upravo sada pisem sa drugom zahtev za prijem u clanstvo za 2011/2012 god! UO je vec to resio zato se i bunim. Ovo se nesto sredjuje, kao preko neke veze, ali sta da rade ostali clanovi, jer ja tu imam dosta kolega koji su i duze od mene u udruzenju a sad ih neko izbacuje!!!
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 23.02.2011. 13:25
|

Admin

|
Bata79 kaže:
Ako su oni doneli takvu uredbu u svom statutu, onda to znaci da mogu da urade tako, a ako nema nikakve odredba onda krse zakon! A na upravnom odboru LU su izbacili oko 90 clana kao sto sam i pre ovoga rekao i vade se na GPGL. Ne znam kako i opet kazem, jedino ako su sebi napravili takav statut!!
I ako im to piše u Statutu i onda su prekršili zakon!

|
|
|