Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!
Sremac75
 Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

dreger
 uz velike napore i probleme sa zaglavljivanjem terenaca niva,landrover,toyota koji su izvlaceni uz pomoc veceg traktora lovci iz Orlovata su odradili akciju prihrane divljaci izneta je lucerka,kukuruz u klipu i zrnu ,jecam,psenica idr.

kimi

Lala kaže:
Ne bi bilo loše, da kolege ostave komentar na neki od tekstova koji su objavljeni u dnevnom listu Danas, kao i na sajtu B92, koji prenosi pisanje Danasa, i da osude ovaj napad na lovce. Neki samozvani 'zaštitnici' su iskoristili ovo nevreme da ocrne sve lovce - mora se reagovati.
Časnu reč vam dajem: ako ne bude reakcije iz Ministarstva i iz LSV i LSS, otkačiće mi se prsti na tastaturi, pa ću za ovo blaćenje lovaca okriviti njih što tolerišu to, a ne ovog 'stručnjaka' koji ovako diletantski lupeta po medijima!

Link da pročitate članke, i ostavite komentar:
http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/m..._id=233886
http://www.b92.net/info/komentari.php..._id=582248

Poslednja vest: i na teletextu B92 se emituje ovaj članak u skraćenoj verziji! Ko zna koliko još medija će preuzeti ovu budalaštinu i objaviti ove laži, kao tačnu i proverenu vest!!!
Sajt ove organizacije koja se pominje kao inicijator zabrane lova, koja je pokrenula ovu ujdurmu:
http://www.ptica.org/index.php

Što se tiče B92 i ostalih "stranih" medija(tu prevashodno mislim na list Blic) svima je jasno da ne propuštaju priliku da nakrpe i napadnu sve što još vredi u ovoj državi i samo iz tog razloga me raduje što napadaju lovce.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

vuk71
 vule svaka cast, divljac se tako hrani u hranilista namenski napravljena... neko baci saku zrna onako da se kaza da je prihrana izvrsena...

spiker-mrmosh
 Pozdrav svim dobronamernim lovcima i ljubiteljima zivotinja i prirode - koji su se potrudili da ovaj tezak period , olaksaju i obezbede prihranu divljaci . Medjutim citajuci postove unazad moram da primetim da gotovo svi , pa i ja to rade samoinicijativno !
Moracete priznati da je sve to ipak pomalo tuzno i zalosno . Pa cemu nam onda sluze te silne organizacije , LU , LSS , lovocuvarska sluzba i sl ?! Ispade da velika vecina LU u opste nije organizovalo akciju prehrane divljaci i obezbedilo adekvatne kolicine hrane - koje bi lovci razneli po lovistu ! Bar moje LU nije !
A i ta koja jesu - naisla su na "mrsav" odziv lovaca !
Sto se mene licno tice - ja bih te vrste akcija stavio lovcima kao uslov za dobijenje lovne karte u tekucoj godini - pa onda slobodno nemoj da izadju u akciju . Ali pre toga svako LU bi trebalo da obezbedi adekvatnu kolicinu hrane za sve delove svog lovista ! Izgleda da nema ni jednog - ni drugog u velikoj vecini slucajeva !
Ja sam divljac prehranjivao i dok nisam bio lovac - i ko sto rece jedan kolega ovde , uvek cu rado biti ta "samoinicijativna budala" . Ali ipak bi trebao da postoji neki plan i program i da svako LU - umesto da organizuje ruckove i terevenke , odvoji pozamasna sredstva za namenu prehrane i spasavanja divljaci u teskom periodu godine !
Ali nazalost kod nas je sve po sistemu - "Sneg je iznenadio putare krajem Januara ?!" A na jesen ce mnogi da pucaju u sve sto stignu . . .
Trebali bi da malo razmislimo na tu temu !
Jos jednom pozdrav svim dobronamernim i samoinicijativnim kolegama sa osobinama koje treba da krase pravog lovca !
Sve najbolje !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

Vule991

vuk71 kaže:
vule svaka cast, divljac se tako hrani u hranilista namenski napravljena... neko baci saku zrna onako da se kaza da je prihrana izvrsena...

Bye

Vule991
 Prišavši bliže prepoznajem da se radi o mojim nekadašnjim komšijama Bori i Ireni i njihovoj unuci Isidori, pa se još više ugodno iznenadih,a kad čuh da su oni već mesec dana u SAMOINICIJATIVNOJ akciji prihrane labudova, sa oko 30 starog vekni hleba koji svaki dan kupuju kod pekara,a oboje ljudi su penzioneri, oko srca me obuze neka radost i milina

i44.tinypic.com/2ylte0z.jpg

svaka cast Bravo 2

duskov
 Za ovo treba nešto više od pohvale!
Svaka čast!
Da ima više ovakvih gdje bi nam kraj bio?

bogoljub
 Posto mi nesto neide smanjenje formata slika evo linka gde se slike mogu pogledati
http://www.facebo...!/pages/Lovacko-drustvo-zec-Gardinovci/151879281504676?sk=wall&filter=1
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

spiker-mrmosh
 Bogoljube - ne mogu ni ovde ! Confused
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

aleksa
 Napravio sam sebi mali predah iako ispitni rok jos nije zavrsen i otisao kuci u sredu pre podne.Nakon rucka sa porodicom,spremio sam se i otisao u loviste da iznesem malo kukuruza divljaci i na taj nacin pomognem divljaci makar malo.Izneo sam hranu tamo gde ju je cale vec ranije iznosio i gde se divljac uveliko navikla ali i u nase hraniliste do kojeg sam se jedva probio jer je sneg uveliko iznad kolena.Cini mi se da sam nadoknadio svo ono sedenje za knjigom i kompom u prethodnom periodu i drago mi je zbog toga.
i40.tinypic.com/2pq42sg.jpg

i41.tinypic.com/s4o2a0.jpg

Odavde je poletela jedna kokica i ukazala mi na jedan deo kukuruza,a kada sam razgrnuo lopatom,ispade nekoliko komada.Inace,tu je cale ranije bacio kukuruz ali je sneg napadao na njega:

i39.tinypic.com/6oe58k.jpg

i44.tinypic.com/wbcrbn.jpg

Ovde su najvise jeli,vidi se po utabanom snegu,a sa same kamarice je poletelo dve koke i jedan petao.

i44.tinypic.com/vcyxs4.jpg

I na kraju,jedna utabana stazica poznate nam zverke,bukvalno dva metra pored hranilista:

i42.tinypic.com/21a0rk1.jpg

Naravno,vec sledece nedelje bi trebalo ponovo da odem kuci i iznesem novu dozu hrane,a nadam se da ce umesto lopate na ramenu biti i sacmarica.;)

Indjijanac
 obilazeći hranilišta primetio sam da su sva jata jarebica u onolikom broju kao kad je počela zima,znači nije bilo gubitaka,siguran sam da im je prihrana doprinela jer su već bile iznemogle
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

fred
 dobar pogled ko voli da lovi voli i da hrani divljac da pomogne u zastiti divljac ITD..........................

www.dodaj.rs/f/13/ua/4WOxL3pT/2/prihrana-divljaci.jpg

www.dodaj.rs/f/1S/ms/3SuRQrue/hranilica.jpg

sremskesume
 Danas smo i mi u Šidu bili vredni i izneli kukuruz za sitnu divljač
homo homini lupus est!

sremskesume
 još jedno hranilište
homo homini lupus est!

Podunavac
 Danas i kod mene organizovana radna akcija prihrane divljači. Do sada kako je zagruvao sneg bilo samo pojedinačno iznošenje svako u svoju hranilicu (i usput). Nažalost od nas 27 članova danas se odazvalo samo nas 6.

i44.tinypic.com/2rgdq3t.jpg
i42.tinypic.com/14to9ya.jpg
i39.tinypic.com/2chluu9.jpg
i39.tinypic.com/mbpu74.jpg
i39.tinypic.com/20zzeo5.jpg
i41.tinypic.com/16055zc.jpg
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 I van hranilica.

i42.tinypic.com/j13pza.jpg
i39.tinypic.com/wmjnrt.jpgi40.tinypic.com/mh7uwh.jpgi41.tinypic.com/2w5ni1j.jpg
i44.tinypic.com/2a0gl1v.jpg
i39.tinypic.com/2hdcq5x.jpg
Tri prsta 2Kolce

apinest

Podunavac kaže:
I van hranilica.

i39.tinypic.com/2hdcq5x.jpg

Bravo 2
Veliki pozdrav za pobratime i slavnu četvorku (sleva na desno): orđa, Rusa, Podunavca i Neda! Samo, fali Lazo... Da nije on fotografisao? Zum
P.S. Prsluci su od nekud poznati, B) za Podunavčev, tU.a za Rusov...
Kolce

Podunavac
 Burazer Laza je malo zabušavao u nedelju. A slikao nas je naš blagajnik, koji nam je posle akcije još i pare uzeo za članarinu.Grin
Tri prsta 2Kolce

darkon
 Bravo 2 za sve one koji pomažu divljač u ovom nevremenu. Bravo 2

Evo i od mene još neka slika, jednog dela hrane, koju sam izneo prethodnih dana.

Drugačije nije moglo, nego ranac-dva na leđa, pa polako po snegu, jer džipom nisam mogao da se probijem.

img4.imageshack.us/img4/6992/image1040i.jpg
img840.imageshack.us/img840/9863/image1072.jpg
img703.imageshack.us/img703/8255/image1042.jpg

img254.imageshack.us/img254/6796/image1074.jpg

img213.imageshack.us/img213/6476/image1067.jpg

Evo jedne fazanke u potrazi za hranom, pored puta.

img850.imageshack.us/img850/4580/image1050m.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,492,948 posete www.srbijalov.com