Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
Lovac Stari
 img412.imageshack.us/img412/4185/p1020493m.jpg
Uzgojni odstrel sumskog dugmetara u Alpskoj republici!
Dobar pogled.

neso
 Danas sam išao da čekam srndaća i obišao teren. Razočarenje u odnosu na prošlu godinu, obišao sam veliki dio šuma i nigdje nijesam našao '' LOGU '' tako mi zovemo mjesto gdje leži divljač. Vukovi su ih masakrirali ove zime.

img256.imageshack.us/img256/7881/srne.jpg</noscript>

nenadx
 Nisam vidjao dugmetare,a mislim da je ova fotka dobro dosla svakome ko nije.Hvala druze Stari.Neso i mi to zovemo LOGA ili LEGALO,a vukovi stvarno mogu napraviti pustos,mogli bi napisati na temi vuk,procene o mogucim stetama....Imam neke analize.Evo jednog srndaca sa polomljenim rogom. i46.tinypic.com/zx1yso.jpg
Dobar pogodak

aca81
 Primetio sam da LOGA uvek bude pored mladog stabla pa ono makar bilo i od pola metra iako ima i zbunja i velikih stabala i visoke trave....
DOBAR POGLED

nenadx
 Nije bas uvek,ali u pravu si veoma cesto.Zna li neko zasto?
Dobar pogodak

BRESTOVAC
 Halo kolege .mogaobi neko da napise par reci o solistu gde i kako je najbolje .......za srndaca.....
pozzz.B)
B)epanjel breton.moj pomocnik u lovu!!!

nenadx
 Najbolje je na livadama gde znas da izlaze na ispasu.Solista treba redovno kontrolisati i dopunjavati.Sto se tice lovista,dobro je i pravilno ih rasporediti.So je veoma bitna za metabolizam prezivara,pa utice na kvalitet populacije.Obicno se postavlja oko pola metra iznad zemlje na panju isl,Krupica se ucvrsti,da nebi pala na zemlju.Eto u par reci,ako te jos nesto interesuje javiBye
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img199.imageshack.us/img199/5610/p1020497i.jpg
Evo jedno staro i vrlo upotrebljivo soliste. Rado ga posecuju i svinje i srne.
Pored soli uvek tu ima i ponekog zrna kukuruza.

Imate sada temu pa se raspisite.
Dobar pogled.

Cvele
 Stari, i svinje ne obaraju ovo? Oi kod nas obore soliste 2x0,5m.... $aAa
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

BRESTOVAC
 ok.kad budem napravio ubacicu slike i o solistima.bas cu se truditi da bude onako kako treba .....prirodno B)

Milan J
 Pocela sezona.....a nigde slikeeeee sta je ovooo ????
milan j
Lisica

BRESTOVAC
 Izgleda da srnece divljaci nema puno .velike su stete od sakala ali sredicemo mi taj problem.nesme se vise mnoziti taj predator.

Milan J
  Bez obzira na predatore,sneće divljaci mislim da ima,negde vise negde manje,ja koi prepariram divljac znam da ima i da donose,samo izgleda da se slabo prijavljuju,pa shodno tome i reklamiraju,ili moje musterije ne posećuju internet.????ipak nesto jes???Oi
milan j
Lisica

BRESTOVAC
 pa mozda si i u pravu.kod nas je par odstreljeno ali niko nije na ovaj sajt tako da i zbog tog razloga nemamo slike.poozzz

BRESTOVAC
 PITANJE ?srne se pare leti a love se zimi.pa one su tada skozne malo ne razume ovo pa opisite malo opsirnije ....parenje ,lanjenje itd.hvala .ja sam mlad lovac pa me interesuje sva biografija za srne srndace jer radim u ch a B)ovamo nemas puno toga da naucis jer nema lovaca od mojih poznanika...

nenadx
 BRESTOVAC,kao MLAD lovac,knjige u sake,mada i tu oprez,svasta se moze naci.Ukratko pare se obicno u drugoj polovini jula i u ravnici i u planini.Ali se one planinske malo kasnije lane.Parenje traje oko 4 nedelje,obicno prvo starije zenke,pa mladje.Ako je hladno i kisovito parenje kasni.Da je pocelo arenje moze se uociti po povecanoj aktivnosti ove divljaci,koja je aktivna i danju i nocu.Preimetna su i takozvana srneca kola.To su krugovi vidljivi u travi,oko zbunja isl,kada rogonja ganja zenku radi parenja.Kada je konacno stigne,sam cim sparivanja traje 3 do 10 sekundi.E sad ti vidi zasto je toliko jurio..Dobro ponovi to vise puta sa jednom,pa juri drugu.Desi se da se pare i nov.decembra,iz par raloga..E sad neki tvrde da je pravo nosenje zametka 150 dana,a ostatak je embriotenija tj.mirovanje ili mrtvo nosenje...A neki strucnjaci kazu da je svo vreme pravo nosenje,samo u pocetku dosta usporeno...Sta je tacno neznam.Sto se tice odstrela srna,nije to neki problem.Love se prestarele,koje su uocljive kao takve iskusnom oku i zenke koje nevode mlade.Po nekoj logici to su neplodne pa...Zatim bolesna grla(mada se to radi preko cele godine)Bolesna se uocavaju recimo po svakom netipicnom ponasanju,po izmetu,po dlaci,degenerisane,tezinski i konstituciono slabe.....U svakom slucaju posao za strucne i iskusne.E tu se malo kose neki parametri.Pitanje je kakvu populaciju zeli,odredjeno loviste ili ajde da se kaze lovstvo..Ali i to je prica za sebe.Recimo tezi se odnosu polova 1 prema 1,pa ako je to OK,onda se moraju odstreljivati i srne,makar i bile zdrave,plodne....pa eto i oplodjene,kako si primetio.Licno mislim da priroda kaze, jedan muzijak oplodi vise zenki a brojnost srnece divljaci nije bas zavidna kod nas,pa bi bar taj odnost polova mogao da bude pomeren u korist zenki,naravno sa obracanjem paznje na kvalitet populacije.
Dobar pogodak

Lala

nenadx kaže:
To su krugovi vidljivi u travi,oko zbunja isl,kada rogonja ganja zenku radi parenja.Kada je konacno stigne,sam cim sparivanja traje 3 do 10 sekundi.E sad ti vidi zasto je toliko jurio..Dobro ponovi to vise puta sa jednom,pa juri drugu...

Smeko Nenade, i ja isto tako, nećeš verovati!!!!! Smeko
Grin Grin Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenad_franc
 sta lalo,ovo po 10 sekundi? Smeko

Lala
 Naravno, i to za 10 sekundi, a i ovo da jurim sledeću Smeko
Jedino ovo da sam rogonja, to nisam siguran!!!! Smeko Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 HAHAHA Bitan je kvalitet a ne kvantitet,kome je do fizikalisanja.
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,776,544 posete www.srbijalov.com