Pravilnik o ustanovljavanju lovišta
|
djosa69 |
Objavljen 09.04.2011. 13:35
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
hvala na obavestenju sigurno da nije mali poso oko ustanovljenja lovista pa mislim da nece sva lovista biti ustanovljena ove god.bice tu i drugih problema pokusaja nekih sekcija u okviru udruzenja da se odvoje konkretno kazem za moje udruzenje u vlasotincu ali ako imaju bolje uslove lepo im bilo,samo da pojasnim ti lovci koji se zalazu za odvajanje nekad su imali loviste kojim su gazdovali pa su ga izgubili zbog nekontrolisanog izlova (da ne kazem krivolova) mi smo pogresili sto te lovce nismo trajno izbacili iz udruzenja sad ne bi imali problema.svi ti lovci zive u vlasotincu i nece da organizuju rad te sekcije i da se ukljuce u rad udruzenja. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 01.05.2011. 17:00
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
OBZIROM DA SU VEĆ MNOGA DRUŠTVA DONELA ODLUKE O PRERASTANJU U UDRUŽENJA,NEKI SU ČAK I NA SKUPŠTINAMA STARIH UDRUŽENJA DONELI ODLUKE O PODELI LOVIŠTA I RAZDRUŽENJU DA PODSETIM KO JE DONEO TAKVU ODLUKU DA BI O TOME TREBAO DA IZVESTI I NADLEŽNI ORGAN KOJI ĆE VRŠITI USTANOVLJENJE NOVIH LOVIŠTA ZA KOJA ĆE NOVA UDRUŽENJA KONKURISATI,DAKLE TREBA PSPŠIV DOSTAVITI ODLUKE O IZDVAJANJU LOVNIH REVIRA U NOVA LOVIŠTA KAKO BI SE VIDELA OZBILJNOST DOSADAŠNJIH ODLUKA,A I KAKO BI SE TO UZELO U OBZIR PRILIKOM KONSTITUISANJA LOVIŠTA KOJE PO PRIČAMA TREBA DA BUDE U MAJU    |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 01.05.2011. 19:35
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
4 podrucja se ukidaju !!!Sumadija 1i 2 se spajaju kao i Resava i Stig!!!!Videce mo ovih dana sta ce jos biti novo !!Ministrastvo radi na tome da ne osteti L.U.!!!Savez je pred sam pocetak lova na srndaca dostavio Ministarstvu tridesetak lovnih snova LU kojima je istekla lovna osnova, tako da je tim istim udruzenjima propao lov na srndaca a krivica ce biti svaljena na Drzavu !!!!Pregledati toliki broj osnova trazi i neko vreme!!!!
Takodje Savez nije uradio 2 pravilnika koje je trazio da radi od Ministarstva dok 7 stoje u pravnoj sluzbi koju su nadlezni predali pre izbora novog ministra!!!Savezu prestoji jedan tezak period do kraja godine gde mora doci do smanjenja drasticnih troskova i plata ili mogu da postoje najvise sledecih 10 meseci !!!!Ustanovljenje lovista ce biti od juna do juna sledece godine!!!
Clanarinu ce mnogi da razmisle da li ce uplatiti a tu nastaje problem!!!!!
Pojedinci iz Saveza drasticno su promenuli pricu i gledaju da predju na drugi kolosek jer vide da brod tone!!!!!
Puno toga ocekujem u narednom periodu !!POLAKO!!!!!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 01.05.2011. 19:52
|

Lovčina

|
slavo mislim da je najjači argument za uvodjenje reda u lovstvo plaćanje(neplaćanje)članarine,to je najefikasnije za opomenu onima koji treba da povlače pametne poteze u ime svakog lovca |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 01.05.2011. 20:14
|

Lovčina

|
Bah tako kazna sledi prema zasluzi!!POLAKO SA TO PLACANJE!!!!!!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.05.2011. 22:38
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
slavaplana kaže:
Savez je pred sam pocetak lova na srndaca dostavio Ministarstvu tridesetak lovnih snova LU kojima je istekla lovna osnova, tako da je tim istim udruzenjima propao lov na srndaca a krivica ce biti svaljena na Drzavu !!!!Pregledati toliki broj osnova trazi i neko vreme!!!!
Takodje Savez nije uradio 2 pravilnika koje je trazio da radi od Ministarstva dok 7 stoje u pravnoj sluzbi koju su nadlezni predali pre izbora novog ministra
A kada su LU predala nove lovne osnove Savezu? Ko je u stvari zatajio, tj. nije odradio na vreme svoj deo posla? Kašnjenje je sigurno onemogućilo ta LU da osvare prihod od odstrela srndaća, na početku sezone.
Koje pravilnike je Savez trebao da uradi?
Stvarno je neozbiljno, ako je tako kako si napisao. Ili su i ljudi iz saveza digli ruke, kad vide da od LSV imaju samo minimalni prihod, a da osnivanjem LSCS gube i dobar deo članstva, a samim tim i prihoda, ako se ostvari priča o visini članarine za LSCS, tu LSS ne može očekivati neki značajniji priliv.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.05.2011. 23:36
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Nisu Savezi odavno ozbiljni samo su do sada imali monopol, i država ih nije dirala, sada kada se sve počelo menjati, pokazuje se njihova nesposobnost, koja dakakako nekog ima i da košta, ne bi oni bolje radili ni da imaju daleko veća primanja. A za lovišta se svako mora pobrinuti sam za sebe ako misli da nešto uradi, a ne da čeka druge, pogotovo ne saveze da oni obave bilo kakav ozbiljan posao.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 05.05.2011. 06:11
|

Lovčina

|
mislim da je vredno podsetiti ljude da bi se na vreme reagovalo |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 02.06.2011. 17:04
|

Lovčina

|
prodje maj a nikakvih vesti o ustanovljenju lovišta dali je neko upoznat više o ovom pitanju i kako to ide,ako neko zna nek piše
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 02.06.2011. 19:18
|

Lovčina

|
Ukidaju se 4 lovna podrucja tj. sumadija 1 i 2 se spajaju i resava 1 i stig se spajaju !ostaje da se vidi deo oko kuceva i to je to!!!Nova uredba ce biti krajem juna meseca |
|
|
|
Lala |
Objavljen 02.06.2011. 19:26
|

Moderator

|
Ne znam koliko su tačne priče, da se na severu Vojvodine krenulo sa ustanovljenjem lovišta. Voleo bih da je to tačno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.06.2011. 07:35
|

Moderator

|
Šta se dešava sa ustanovljenjem lovišta? Da li je nešto radjeno po tom pitanju? Neke nezvanične informacije koje sam ja dobio, kažu da u centralnoj Srbiji neće biti većih problema.
U Vojvodini je formirano više novih LU, koja su tražila od PSPŠV da dosadašnji reviri u kojima su lovili, budu ustanovljeni kao lovišta. Da li je išta uradjeno po tom pitanju?
Nešto se dešava u severnom Banatu, ali nit znam šta niti kako je uradjeno. Ako kolege iz Banata znaju nešto, bilo bi lepo da napišu.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cadara |
Objavljen 30.06.2011. 08:02
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
U LUG Zrenjanin je ovih dana vršeno precizno obeležavanje spoljnih granica lovišta GPS-om. trenutno su urađene istočne i južne granice prema LU Sečanj i LU Beograd a sledeće nedelje se vrše premeravanja prema LU Novi Bečej (Kumane... pošto su se oni razišli pa još ne znam ko je sa kime i kako) i razgraničavanje sa jednim LD koje je bilo u okviru LUG Zrenjanin a koje je izrazilo želju da se osamostali.
Tako da će se za 10-tak dana tačno obeležiti buduće granice lovišta kojim trenutno gazduje LUG Zrenjanin. Ovaj posao je u planu da se uradi u toku leta i jeseni najkasnije, da se formiraju sva lovišta na području Srbije sa precizno utvrđenim granicama i da to bude sve gotovo do kraja januara 2012 godine. Tada će se i dati lovišta na konkurs, tako da će u 2012 godini po novom zakonu i sa novoustanovljenim lovištima startovati lovna sezona 2012/13.
Eto toliko imam informacije za sada.
U principu ispoštovaće se svi dogovori, i želje gde nema nekih sporova između MPŠV i LU-a. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.06.2011. 08:14
|

Moderator

|
Cadara, ovo su već korisne info.
Da li znaš, ko radi premer i obeležavanje granica lovišta? Neka komisija, ili ko?
Mslm, predsednik LSV je i predsednik vašeg LU, pa verovatno imaš mogućnost da saznaš nešto. Da ne budem baš drzak, ali bi bilo dobro da se podseti na svoje obećanje iz programa rada tokom kandidature, o informisanju...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cadara |
Objavljen 30.06.2011. 08:34
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
Ja treba da učestvujem sledeće nedelje u premeravanju granica lovišta zbog poznavanja terena i tada ću pitati ko su oni, koja firma i ko ih je angažovao pa ću tu informaciju podeliti.
Predsednika još nisam video od kada je izabran za predsednika LSV-a i još mu nisam ni čestitao, ali pošto ga dobro poznajem i korektan je čovek sve što lovce interesuje ja ću ga pitati pa ćemo znati iz prve ruke. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.06.2011. 09:09
|

Moderator

|
Daj Bože, da konačno se krene sa mrtve tačke!
Mada, više bih voleo, da informisanje bude stalna praksa, a ne ad hoc slučaj.
Kako god, hvala tebi, Cadara, na dobroj volji, i korisnim info! E kad bi svaki član dao svoj doprinos, na ovaj način kako si ti sad (i ranije) postupio, gde bi nam bio kraj.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 17.07.2011. 22:44
|

Lovčina

|
i tako...dani idu...lovišta se ustanovljavaju
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.07.2011. 22:56
|

Moderator

|
Eto, ima u intervjuu g.Pažina, predsednika LSV, o obeležavanju granica lovišta.
http://www.dnevnik.rs/sr-lat/node/38032
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 18.07.2011. 07:37
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Pa ja ko da živim na Marsu!
Nekome se može učiniti da je ovde sve super..... sarađujemo, unapređujemo, gazdujemo.....

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 18.07.2011. 13:44
|

Član

Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Na sednici U O L S V održanoj 15. 7. 2011. god između ostalog donešenoa je odluka o osiguranju lovaca i to: Kada lovci dobiju člansku kartu L S V praviće se ugovori o osiguranju ( zdravstveno) od povreda, nesretnih slučajeva , ranjavanja i nedajbože ubistava u lovu. Za slučaj trajnog invaliditeta predviđena je nadoknada lovcu u iznosu od 2.000.000,00 din a u slučaju smrti 1.000.000,00 din . Cena je onih 100,00 din što smo već uplatili (1.000,00 din.) a osiguranje je od 4 kuće koje su ponudile povereno DDOR Novi Sad. To je tako kada je u pitanju zdravstveno ali materijalno osiguranje nemamo. Što se tiče šteta na saobraćajnicama pročitajte zakon o dobrobiti životinja - član 16 : životinja se ne može lišiti života na javnim mestima . Kako uvaženi sekretar LSV Dejan kaže " a šta da je vozilo pregazilo čoveka umesto srne ili divlje svinje". Jedino nam sada ostaje osiguranje od štete koje divljač načini u lovištu - to ćemo za ovu godinu morati sami uraditi. <što se tiče ustanovljena lovišta - premeravanje vrše Milan, Ivanović i Kunovac i naravno članovi udruženja o čijim se terenima radi- znači predstavnici budućih udruženja. U sledećem broju "Lovca" moći ćete da pročitate detaljnije informacije. |
|
|