Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke čeke

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke čeke
bela
 može li jedno pitanj u vezi lovačkih čeka ?
dali postoji određena daljina za postavljanje čeka od granice sa drugim lovištem ?
danas sam video da su neki postavili čeku na možda samu (tromeđa) ivicu svog dela lovišta pa me interesuje da li su oni (koji su postavili ) možda pogrešili ili su ipak u pravu možda .!
da nije kulturno to sigurno nije !!!
ali je korisno to je sigurno!!!
Ne razumemPraviloConfused
vižlan i terier

petar
 [xhide]Pa ti sto su postavili ce da love tu oko te ceke jedno 500m u oba lovista koja nisu njihova...malo je pederski...Sad
Bolje kolega da budu sto dalje od granice, mislim da nije nista propisano, ali sto dalje to bolje, jer moze biti slucajeva, da oni koji su postavili na samu granicu-tromedju, dodju sutra, kad ono lovac iz susednog udruzenja sedi i ceka, ipak je granica granica, to je nicija zemlja, ne mogu mu nista...B)[/xhide]
Just like old times!

bela
 ne-da je pederski nego strašno . nebih da prognoziram kao naš drug Lala sa kerovima , ali biće tu svačega. neda bože tužbi .Pravilo 
vižlan i terier

Lala
 Oko postavljanja čeka odluku donosi korisnik lovišta - LU. Formalno, mislim da nema smetnji da čeka bude uz granicu, ali ne daj Bože da se neko usudi da puca preko granice, u tudje lovište, i da onda ide da izvlači odstrel. Ako je u okviru istog lovišta, a u drugom reviru, onda bi to trebalo raspraviti na organima LU.
Moguće je da bi i lovni inspektor nadležan za to lovište, imao šta da kaže povodom ovoga.
A da nije kolegijalno tako postaviti čeku, i da je loš postupak, to stoji.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 nebih da izletim sa nekim izjavama ali će tu biti svačega .....samo na kraju da neko i ne Cry
vižlan i terier

nenad_franc
 i ovo se desava Smile malo je duvao vetric Smile
nenad_franc priložio:
218171_1651484013553_1430594123_31324554_5693453_n.jpg

Dule bub Trnava
 Evo i moje majstorije! Koja na srecu nije poklekla kada je duvao vetar.

Cvele
 Kod nas se desila cudna stvar. Pravimo ceke ali ne svako posebno, vec svi zajedno i dogovaramo se ko ce kad da ide na tu ceku, ali jednom nije bilo dogovaranja i jedan lova se uputio u podne na jednu ceku(da ceka divlju svinju), kad tamo vec jedan lovac zaseo uveliko, tu je bilo galame i svadje, ali kako je jedan napustio ceku i udaljio se vepar je dosao posle nepunih 10minuta i ovaj srecnik koji nije popustio je ima lep odstrel... srbijalov
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

petar
 [xhide]U toku je u mom dvoristu izgradnja dve ceke koje sam za sebe pravim, uz malu pomoc caleta, bice slika uskoro, pa onda u lov...B)[/xhide]
Just like old times!

DESPERADOS
 Petre sta bi ? Jel gotova ta ceka i ako jeste daj slike da vidimo tvoje majstorstvo .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Boban
 Nazalost i one ceke koje vec postoje vrlo retko se popravljaju pa im je sudbina takva kakva je.
Desperados,zasto ne odgovaras na porukeGrin

Nikola Vojinovic
 Evo jedne visoke ceke, izgradila je moja grupa uz pomoc LU Nis, trenutno je najbolja ceka ovog tipa u lovistu, a njena izgradnja zahtevala je visednevne radne akcije. Oko ceke je zasadjen kukuruz, koji su ds sravnile sa zemljom, okolo je bila zasejana psenica... ove sezone nije palo nista sa ceke, mada su drugarima koji su cekali, ds dolazile u vise navrata...

img337.imageshack.us/img337/1955/ceka1.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Kile_
 e ovo je prava ceka 13m visoka sa 3 platforme Smile pogled sa nje-"PRELEPO"
Samo 300 i 4x4

stojkuki
 U jeeeee. Ovo je 5*. Predpostavljam da je na prvoj platformi dnevni boravak, na drugoj spavaca soba a na trecoj kupatilo sa jacuzijem Smile

Svaka sast.

Podunavac
 Ovo je čeka za lov na žirafe.Grin
Tri prsta 2Kolce

Boban
 Nikola,Kile dobre ceke nema sta vrlo jake konstrukcije ima da guraju za mnogo godina.Bravo 2B)

corak
 Kod nas u lovistu na 2700ha povrsine imamo 12 visokih ceka koje je pravilo LD.Mi ne gazdujemo DS,a srnece divljaci ima veoma malo,ali sa ceka lovimo lisice,posto fazana i zaca ima u prilicnom broju,pa sa trudimo da makimalno smanjimo broj predatora.Ovo pisem da bih podstakao druge lovce da na nivou svojih drustava naprave sto vise ceka,zato sto je lov sa njih veoma uspesan,a i lepo ih je videti u lovistu.Mislim da su one,pored jos nekih ,,objekata" u lovistu,ogledalo LD.

mikisa
 Nakon puno napora zavrsena nasa ceka . Ulozeno je puno rada i truda ali isplatilo se . Ostale su jos neke finese a i to ce biti uskoro zvrseno .
Nije nam puno vazna za pucanje ali za osmatranje je vrlo vazna . Sa nje se vidi pola naseg lovista .
mikisa priložio:
dsc_7396.jpg

srbijalov

Drago
 Evo jedna jednostavna varijanta.
Drago priložio:
bauml08_g[1].jpg

Lovac Stari
 img64.imageshack.us/img64/1412/p1030217p.jpg
Od ove jeseni!
Koja po redu neznam Confused.
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,405 posete www.srbijalov.com