Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
mihailo
 Šta se gubi neosnivanjem regionalnog saveza?
1.
2.
3.
4.
5.
6,
7.
8.
9.
10.

paninm
 dobro pitanje mihailo.
Moglo bi se formulisati isto kao.
sta dobijamo u LSS?
sta gubimo u LSS ?
Mnogo toga jos nije izdefinisano, ono sto se zna jeste da LSS ima poverene poslove u
-polaganju lovackih ispita i izdavanje uverenja o polozenom ispitu, izdaje clanske karte svojim clanovima.
----------to sam izdvojio jer je najbitnije svim lovcima.
------------------------------------------------------------------
Obaveza je da imas polozeni ispit,ali da li je obaveza da budes i njihov clan?

puricbb
 Kolege, po meni to ne treba tako posmatrati. Jednostavno ti odredi šta ti treba i šta ćeš da platiš pored onog što moraš, a ne da ti to bude nametnuto, pa budi član u 6 saveza ako ti je to tako jeftinije ili isplativije. Ovako natovariti sve na grbaču prosečnog srpskog lovca (od onih 85.000,00), koji mora da uštedi od prodate kriške sira za silne članarine, a pored svega mu ništa nije jasno je veoma ružno.

LU Aleksandrovo
 Izdaje člansku kartu svom članu, tačno ali i udruženje u kom si član ti mora izdati svoju člansku kartu. Ja ako neću ne moram biti član LSS ili bilo kog drugog saveza, (u onim slučajevima gde to nije određeno statutom) u statutu LU Aleksandrovo nije određeno da moramo biti i članovi LSS ili LSV. Predlozi Statuta koje su uradila oba saveza imaju tu klauzulu, ko ih je usvojio takve vezao je sam sebi omču oko glave.

Polaganje ispita platiš pa polažeš, savez ne može i ne sme usloviti ko može a ko ne može polagati ispit, u zakonu lepo piše da i to pitanje uređuje ministar.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

mihailo

LU Aleksandrovo kaže:
Izdaje člansku kartu svom članu, tačno ali i udruženje u kom si član ti mora izdati svoju člansku kartu. Ja ako neću ne moram biti član LSS ili bilo kog drugog saveza, (u onim slučajevima gde to nije određeno statutom) u statutu LU Aleksandrovo nije određeno da moramo biti i članovi LSS ili LSV. Predlozi Statuta koje su uradila oba saveza imaju tu klauzulu, ko ih je usvojio takve vezao je sam sebi omču oko glave.

Polaganje ispita platiš pa polažeš, savez ne može i ne sme usloviti ko može a ko ne može polagati ispit, u zakonu lepo piše da i to pitanje uređuje ministar.

Kolega LU Aleksandrovo imam dva pitanja:
Po kome je tvoje Lu dobilo ime,ako je po imenu mesta po kome je mesto dobilo ime?
Pitanje nema veze sa temom pitam onako informativno.
Šta bi bilo opredeljujuće za tebe u izboru saveza?
Nadam se da drugo pitanje nije isuviše lično.

LU Aleksandrovo
 1. Aleksandrovo je mesto nastalo nakon prvog rata agrarnom reformom pa su mu doseljeni dobrovoljci (dobromorci) sa Dobrudže dali ime po kralju Aleksandru. Nakon drugog svetskog rata dobilo je ime Velike Livade da bi mu dolaskom Slobodana Miloševića i bujanja nacionalizma vratili ime u Aleksandrovo.

2. konačnom primenom novih zakona i odredbi, znači najkasnije do 01.02.2012 godine, lovačka udruženja će ne hteti već morati biti samostalna. Sigurno je da mi lovci trebamo da imamo neku asocijaciju lovaca, i po meni joj sasvim odgovara ime lovački savez srbije, koja bi predstavljala lovstvo u srbiji a ne samo lovačka udruženja, jasno je da će se lovstvom u buduće baviti i oni koji nisu udruženja, novi zakon im to omogućava.
Mislim da lovački savez ne bi trebao da radi skoro ništa od onoga što je do sada radio, na primer izdavanja novina i još mnogo drugih gluposti koje su u principu i do sada služile u glavnom za pranje para.
Zakon je ovlastio lovačku komoru za stručnost po pitanju lovstva, savez to nije dobio zašto bi se on paralelno bavio sa onim što već neko radi i ima stručan kadar, (ne bi sada da raspravljam o njihovoj stručnosti).

Lično ne bi se učlanio ni u jedan savez, jer ni jedan savez ne nudi ništa konkretno i što je najgore država im nije ni dala da nešto mogu da ponude, sem magle i priče kako će oni nekog štititi, savetovati, pomoći. Najobičnije nebuloze.

Potrebu za savezom će stvoriti vreme i ja bi da upravo pustim vreme da ono kaže zadnju, neće mi pomoći čiji sam član saveza već hoću li dobiti lovište na gazdovanje i da li će moje udruženje nastaviti svoje postojanje ako ga ne dobijemo. Tek kada to bude rešeno onda ćemo videti u koji savez ko zna možda još nekom padne da namesti neki savez.

Zakon kaže da tri osnivača mogu osnovati savez, ajde možemo to učiniti ja, ti i na primer paninm, i početi primati članove i uzimati ne deo članarine kako se pogrečno govori već članarinu, onoliko koliko budemo ponudili i pružili toliko će mo imati i članova. Prosto zar ne.

slavaplana
 Da je srece pa da je LSS probio stavku za kupovinu divljaci ili neka slicna ulaganja u konkretnom slucaju da bar udruzenja vide neku vajdu a ono probijeni troskovi za dnevnice i ostalo sto se vidi u materijalu za skupstinu!!!!Divljac nije bitna toliko ali nadohnade i dnevnice JESU!!!!Nece biti isto kad se u savezu Sumadije zaposle najvise 3 radnika koji ce raditi ovo sto rade 11 u savezu u bg-u!!Plate i idrzavanje 3 radnika nije isto kao i 11 ljudi!srestva su znatno manja !!!A rad je 300% EFIKASNIJI i bolji na samom terenu!!!
Nece se ni ovi nesto preterano umarati jer imaju male nadleznosti po novom zakonu ali sadasnji savez nas lovce kosta oko 70.000.000din godisnje?????????????Pa to po meni nije rentabilno a ni normalno vremenu u kome zivimo!!!!Ljudi nemaju da zive u Srbiji a nije Beograd samo Srbija!!!!!Ima nas koji ne zivimo u gradu a volimo toliko toga sto nasoj porodici a i nama samima nije dostupno jer realno nemamo parara za takav zivot !!!!!Realnost je jedno a zelje drugo!!!!

paninm

Zakon kaže da tri osnivača mogu osnovati savez, ajde možemo to učiniti ja, ti i na primer paninm, i početi primati članove i uzimati ne deo članarine kako se pogrečno govori već članarinu, onoliko koliko budemo ponudili i pružili toliko će mo imati i članova. Prosto zar ne.

Ovo mi se svidja, pa krajnje je vreme da i mi dobijemo deo ovog slasnog kolaca Veselo 2iveli 3Veselo 2

Lala
 Jel mogu ja da se učlanim odmah, ali da me ne oderete za članarinu? Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

paninm
 Lalo kao clan predsednistva ,tebe cu postaviti za sektor javnog informisanja, ako nisi siguran kako se to radi, samo uci od ovih iz LSS.
A sto se tice clanarine,mislim da nece biti tako velika, jedno 400-450 dinara, necemo da deremo,a na ovom polju moramo da budemo i konkurentni Osmeh 2

LU Aleksandrovo
 Može i moraćemo, nemamo ljudi za sve potrebne funkcije, Zakon o udruženjima kaže da udruženje mogu da osnuju tri lica, kao i da udruženje prestaje sa radom kad se broj članova smanji ispod tri, nije mi jasno kako onda treba da se regulišu svi ostali organi, odgovorno lice ja, mihailo zamenik i paninm sekretar predsednik UO ja, zamenik paninm, član mihailo. Nadzorni odbor, svi troje nek bude paninm predsednik, mihailo zamenik, ja član, Skupština svo troje, nek mihailo bude predsednik, ja overivač i paninm zapisničar. Stručnu službu će angažujemo, a članstvo pa nas troje tako zakon kaže.

Da sastanci jednom nedeljno, Kod Toše na ćoše.

paninm
 bre covece, pa kad pocnemo obracunavati,naknade,dnevnice, putne troskove, pa sve to puta tri, pa dupliras(oduzimanje i deljenje te funkcije se ne rade u ovakvim izracunavanjima)- Morace neko od nas troje i da se prihvati da bude knjigovodja da to sve skarabudji da bude po statutu.
Sad tek vidim na kakvim su mukama ovi odgore KrstiJaooo

LU Aleksandrovo
 Mi pišemo statut, mi krojimo pravila, mi smo alfa i omega, što nas manje više love, iskreno da ti kažem ne bi nama trebao ni mihailo, al ebi ga zakon kaže troje, pa sad što se mora nije ni teško, mada opet nekako sam mišljenja da bi ipak bilo bolje da i mihailo plaća članarinu a ne da učestvuje u njenoj podeli.

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
Može i moraćemo, nemamo ljudi za sve potrebne funkcije, Zakon o udruženjima kaže da udruženje mogu da osnuju tri lica, kao i da udruženje prestaje sa radom kad se broj članova smanji ispod tri, nije mi jasno kako onda treba da se regulišu svi ostali organi, odgovorno lice ja, mihailo zamenik i paninm sekretar predsednik UO ja, zamenik paninm, član mihailo. Nadzorni odbor, svi troje nek bude paninm predsednik, mihailo zamenik, ja član, Skupština svo troje, nek mihailo bude predsednik, ja overivač i paninm zapisničar. Stručnu službu će angažujemo, a članstvo pa nas troje tako zakon kaže.

Da sastanci jednom nedeljno, Kod Toše na ćoše.

Cucić presednik, a sekretar paninm!!! Ja gore rukovodstvo nisam video Smeko
Ja da vam plaćam članarinu?

LU Aleksandrovo
 Pa čemu drugom služi savez, ti ništa nema da se brineš, samo uplatiš članarinu, sve je posle u našim rukama.

Da zaboravih da kažem, i ako budeš dolazio da pratiš sastanke kod ,,Toše na ćoše,, nemoj da zaboraviš buđelar kući.

Lala
 Naplaćujete ulaznice za prisustvo javnosti? Opaaa, pa to još niko nije patentirao, Cuciću! Čestitke za kreativnost! Grin Grin Grin

LU Aleksandrovo
 Hvala, ja sam do sada osnovao veći broj udruženja, ali još nikada savez, možda bi trebali da ozbiljnije razmislimo o tome, ko zna kakva će vremena doći, možda jedan savez treba imati u rukavu za nedaj bože. Ne može da smeta, a može da koristi.

Kad gologuz@nski radimo sve druge stvari, neće nam ni ova jedna, više smetati.

mihailo
 Prihvatam predlog!U cilju smanjenja troškova poverene mi poslove obavljaću volonterski,sve što bi trebalo da mi bude plaćeno ulažem u kasu za sastanke koji će se održavati u zajedničkim prostorijam kod Toše na ćoše.
Predlažem da zajedničke prostorije za održavanje sastanaka budu u blizini autobuskog stajališta da se izbegne bliski susret sa snagama saobraćajne policije.

LU Aleksandrovo
 Prihvaćeno, ostaje još paninm da glasa al nije ni važno, odluka je doneta na demokratskim principima, 2 : 1 u korist tvog predloga, što znači da smo pobedili.

Eto Lala ne veruje u našu funkcionalnost, brzinu i ekspeditivnost u rešavanju svih mogućih problema. Tipično ponašanje kao i onih koji nisu ušli u lovačku komoru.

iveli 3

mihailo
 Da bi Lalu u potpunosti razuverili predlažem da se primi u savez kao pridruženi član.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1761 05.06.2025. 20:35
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,072 posete www.srbijalov.com