Lov na divlje svinje
|
kempi |
Objavljen 12.05.2012. 21:36
|

Stari član

Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
canis aureus kaže:
kempi 
... po slici, reklo bi se 100kilaš ili približno, a po kljovama ... koje je starosti, dužina "kljova" ...?
Uuhh sad sam se setiJooo  !! Pa sinoć sam čuo taj pucanj ali sa druge strane šume ...
S naše strane traga ima ali sinoć ni glasa
Još jednom 
ovaj pucanj nisi mogao cuti jer je pucano u Madjarskoj, a zubi napolju oko 6cm kako sam gledao sinoc trofeje iz tog lovista najvise mi lici na 18cm stavicu sliku kad ih izvade pa ce te videti! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.05.2012. 21:40
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Taman sam pomislio da je konačno neko postavio sliku odstrela kod nas, kad ono cvrc - pucano u Madjarskoj!
A ja još razmišljam, da li da pitam gde je markica za odstrel...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 12.05.2012. 21:52
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
kempi kaže:
ovaj pucanj nisi mogao cuti jer je pucano u Madjarskoj, a zubi napolju oko 6cm kako sam gledao sinoc trofeje iz tog lovista najvise mi lici na 18cm stavicu sliku kad ih izvade pa ce te videti!

pomislih da si gostovao kod Ćote pa da je taj jedan pucanj iz tog reona što se čuo bio tvoj ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 15.05.2012. 14:22
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
kempi kaže:
Uploaded with ImageShack.us
ovaj mucenik od sinoc nije znao koji ga je kalibar udario.
300 win mag metak Remington core-okt 11,7 daljina oko 80m pad u vatri pogodak gde treba!
Cestitke!
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 18.05.2012. 23:41
|

Lovčina

Upisa: 3228
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Mnogo su iskomplikovali ovaj lov na divlje svinje... s' markicama, hladnjacama, pratiocima i sl... Ne znam dali cemo uopste loviti divlje svinje cekanjem, jer kako sam cuo svako drustvo treba kupiti tj obezbediti hladnjacu u kojoj ce odstreljena divlja svinja biti dok se meso ne proveri... Pa onda pratioci, ne verujem da svako moze da bude pratioc, verovatno treba da ima nesto polozeno ili sta vec... sve u svemu sve umrsise!
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 19.05.2012. 06:00
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
ZAR I TI SINE BRUTE!!Pa dobro Cvele odrasmo se pišući o veterinarskim uslovima i organizaciji lova a ti sad iznenadjen.Što se tiče hladnjača one mogu biti regionalne i dovoljno je da LU sklopi ugovor sa takvom hladnjačom o prihvatu .
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 11.06.2012. 10:40
|

Admin

|
... probijali su se prvi sunčevi jutarnji zraci ...
a suncUkret još "slabaČak" i mali ...
;)

|
|
|
|
alex |
Objavljen 11.06.2012. 10:43
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Kolega Canis sta reci sem svaka ti cast kolega   
Alal ti vera moze neki detalj majstore.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
223rem |
Objavljen 11.06.2012. 11:58
|

Član

Upisa: 131
Pristupio: 06.05.2011. 23:08
|
   |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 11.06.2012. 12:22
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Bravo majstore!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 11.06.2012. 12:58
|

Admin

|
canis aureus kaže:
... probijali su se prvi sunčevi jutarnji zraci ...
a suncUkret još "slabaČak" i mali ...
;)
...
posle večernjeg lova, u kom ne bijade ulova a nit viđene divljači, navratismo u bifeJ tek da se porazgovaramo malo Malo?! Reč po reč, Efes po Efes, prođe 1h po ponoći a treba se poraniti za jutarnji lov. Pojedini iako potvrdiše dolazak u jutarnji ... ipak snaga junačka im nije bila na nivou te u 4 krenusmo bRez njiJu.
...
Lagano se razdanjuje. Moja omiljena čeka na samom kraju našeg lovišta. "Granična" a još mojih ruku delo. Nešto i nema preterano svežeg traga DS ali znam da šakali redovno baš tuda pohode ... mnogi su baš sa ove čeke i odstreljeni
Ali, već je bilo nekih prigovora od strane pojedinih kolega kako treba mesa za LS, LD a da pojedini samo vitlaju džukele ... OK, sa ove čeke odstreljivao sam i Ds što nikako i ni najmanje ne znači da ako izađe šakal ili lija neće pasti umesto "mesa"! ...
Nikako da se kip i stari ruja oprobaDu na DS Eee, ovo bi trebala biti ta prilika!!?
... iz drugih duži i parcele pod pšenicom u parcelu pod suncokretom istrča jedan komad! Leeep, crni se i iako je daljina blizu 500m vidi se u još ne razdanjenom ... oko 5h. Posle par minuta istrča još 6 velikih i desetak malih(prasad) a među velikima i jedan "beli"!! E tog belog prošlog leta sam gledao, prvi put, kroz optiku kad je imao 30tak kg i pošto je biJo malen a iako čista meta, ostavih ga da poraste!!, pa drugi put jesenas kad je već bio prešišao 50kg, tad mi se izvuče skrivajući se iza druge nazimadije i uteče u trnjak ... u nastavku priče ... treći susret bijade mu presudan! ...
Zatrčaše se ka mojoj čeki praveći kojekakve "za.ebancije i eskivaže" u vidu menjanja pravca i brzine kretanja- cik-cak! Na oko 200-220m, iako je na "belom" končanica, puštam ih da uđu u pšenicu sa moje desne strane znajući da će iz pšenice morati da pređu put i uđu u šumu. Taj put nekima će biti presudan a dovoljno je širok da može da se uputi precizan hitac. Očekujem ih na putu najdalje do 150m udaljenosti mada sam skoro siguran da će daljina biti 100-120m jer tu videh neke svežije "tunele"!
Kip, jedan metak ... ma gađaću belog pa nek ode za LS a valjda će biti i za nas par koji poranismo tog jutra da skuvamo jedan kotlić ... u toj misli prođe 5-6min i baš tamo gde sam ih očekivao izađe krmača. Ako nema 170-180kg nema ni grama! Ogromna! Oko nje se "gicaju" 3-4 praseta a ostali ni da izvire iz pšenice. Desetak sekundi ... i poplašena utrča u pšenicu i gas na suprotnu stranu od mene!!! Sa druge strane primećujem kolegu koji je sišao sa čeke ... eeeee od njega se i poplašiše!!! 'teo da priđe kako bi mogao i on da pripuca!?! Sunce ti žarko kako sam bio besan!!! 
Stotinjak metara poludesno od čeke svo vreme izvirivala je jedna srnica. Otkad dođoh na čeku, takoreći, sam je "locirao"...
U besu mi stiže poruka od kolege "pa što nisi pucao?? svinja ti je bila na putu!" ... leele sad kad mu sastavim odgovoor ... kad srnica uplašeno poskoči i gleda ka levoj strani i suncokretu. Gledam je a telefon mi u rukama, puška naslonjena ... Pravo od čeke je ostao trag od traktora kroz pšenicu kada je ista đubrena ili šta već, i tim tragom ka meni ista ona grupa prilazi!! Oko 150m!! Gledam gde telefon da bacim kako bih se što manje pomerao ... polako do'vatam kip i zastadoše. Joj, ako su me snimileeee pa opet šmugnu u pšenicuuuu ... Jok, kreću lagano al oprezno! Sada je daljina ispod 100tke a končanica na "belom" koji je četvrti u koloni ... BUUM u čelo i samo "kleče"! Ostali se dadoše u bežaniju preko suncokreta! Ovi mali k'o poludeli neznaDu diću, pa tam pa vam a čistina ... kip je već prepunjen, nišanim jednu, pa drugu pa treću ali nisam siguran pa ne pucam. Znam da su prve dve bile krmače a ostali u toj brzini ... e, jedan se pritajio u visokoj travi na međi do suncokreta. Stoji i osluškuje! Polako izađe na suncokret ... između uveta i oketa, BUUM ... naravno pad "u vatri" ... "belog" sam mor'o dotući da mu skratim muke i pokušaje da ustane!
...
Eto alexA, već i pretera' sa pisanijem ali da ti učinim (;)) ... a može se nešto i pametno izvući a ako NE ne trošite vreme na čitanje
PS-Neznam dal su sada ispravno i lovački postavljeni za pictures pa se nadam da neće biti preteraniK zamerki oko toga ... u svakom sl "1slika=1000reči"

|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 11.06.2012. 13:01
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Bravo Canise! 
Ovo zasluzuje lepu pricu ako si duplirao 
Izvinjavam se, predhodni posta sam pisao dok si ti pisao pricu, sada kada sam sve procitoa, svaka cast na lepom i uspenom lovu!
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 11.06.2012. 14:15
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Druze  |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 11.06.2012. 14:21
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Bravo, tebra, ime moje!!! Mlatiš boraniju za sve pare! 
I DOŽIVLJAJ I PRITČA SU TI ZA MEDALJU!!!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
alex |
Objavljen 11.06.2012. 14:29
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
hvala kolega na opisu lova i svaka cast jos jednom
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
Dulle |
Objavljen 11.06.2012. 16:22
|

Član

Upisa: 123
Pristupio: 22.05.2010. 21:36
|
Svaka cast kolega,samo tako nastavi da ih nizes.
Dule
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 11.06.2012. 18:44
|

Admin

|
hvala drugari
... a još umesto kipllaufa da mi u ruke bijade PoluAVtomat kude bi nekima biJo kraj ... ma ću da vidim sa maestrom IJevticEM da mi nekako nadogradi na kip pri'vatnik redenLika i aVtomatski režim, pa kad gU raspaliiim ....

Tad mi pošli u lov kad pita me jedan od mlađih kolega "pa što ponese tu puškicu?! što ne ponese onaj pravi karabin?!", reko' kako ću da pokušam da ubiVem lisicu a ako naiđu svinje ondaK ću da pucam u vazduh da ih poplašim ...

|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 11.06.2012. 18:47
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
A šta kaže seljak čije je ovo belo svinjče? Jel bio mnogo ljut?
Šalim se druže, svaka čast na odstrelima. Ovi beli i treba da se vade iz lovišta da ne kvare krv. I kod mene je nekada bilo takvih, ali nisu preživeli ratne godine.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 11.06.2012. 18:55
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Opet čestitke! 
Samo onom levom se ne vidi levo uvo....da nema markicu?
Šala...ekstra koristan odstrel!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
car2 |
Objavljen 11.06.2012. 20:39
|

Član

Upisa: 76
Pristupio: 09.06.2012. 15:03
|
Svaka cast kolega na odstrelu,kod mene nikad nisam video ni jedno belo svinjce,imalo sareni ali ovako nisam video ,verovatno se ukrstale sa domacim svinjama.
Prosle godine smo jednog divljeg vepra odstrelili doso u selo salas kod domacih svinja,preselo mu jbg tako je to.
Nego kako stojite sa cekanjem na divlje svinje,kod mene nece da daju dozvolu. |
|
|