Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
DakiNS
 Canise lošem qr.u i dlaka smeta .Samo piši i ne reaguj.To prigovaraju oni koji ne znaju a nemaju ni šta da napišu.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Nikola Vojinovic
 Lepa prica Canise i prava lovacka!
Sumnjam da bi razmisljao izmedju lisice i vepra, jedino da je vepar van dometa a lisica zicer...

ja sam skoro imao "zicer - promasaj", jbg nece nesto...

Sa Neletom smo skoro izasli na ceku, dok smo cekali na jednom kukuruzu blize backalu, culi smo ih kako lome 100m dalje! Pocele su oko 21h, nasli smo se i dogovorili kako cemo da pridjemo, posto znamo odakle dolaze i gde ce da se vracaju, resili smo da putem idemo zajedno, zbog bezbednog pucanja...

Prisli smo na 10m do kukuruza, parcela je siroka oko 50m, imao sam osecaj kao da smo usred krda! Lomile su sve vreme, put razdvaja parcelu i sumu, kada smo se lepo namestili jedan do drugog, tako da mozemo da pucamo, prva je kao iz katapulta pretrcala ogromna krmaca, sve vreme grokcuci, uletela je u parcelu izmedju puta i sume, koja je obrasla crnim trnjem i visokom travom, nastavila je uplaseno da duva i grokce, krdo je prestalo da lomi i krenuo je stampedo!!! Po mojoj proceni preko 20 komada, na sve strane samo skacu, nisanim nazime koje je najblize pucam ga dok izlazi iz kukuruza, a zatim i Nele, siguran sam da je ono gotovo! Sada gledamo da pucamo jos koje... Medjutim vec su se dohvatile sume i cujemo samo kako lome... Pokusavamo da nadjemo pucano, ali nigde ni traga krvi, a kamo li njega... Razocarani pucanjem polazimo kuci, ali ostaje nezaboravan dozivljaj! Odavno nisam video onoliko svinja, zvuk koji proizvode dok jedu je nezaboravan!

Kad vec nema slika sa ulovom, da se malo pozalim...

Gde god da se hrane, pre toga obavezno odu na backalo!

img266.imageshack.us/img266/1894/steta1.jpg

Ovde je protutnjalo 20 komada!!! Nikad se nisu vratile na ovu parcelu! Interesantno je da u moru kukuruza traze odgovarajucu sortu i samo njega jedu!

img841.imageshack.us/img841/2122/steta2.jpg

Vazno je biti u pravo vreme i na pravom mestu!

img707.imageshack.us/img707/2383/steta3.jpg

Ja bi se bas obradovao da sretnem njega!!!

img706.imageshack.us/img706/5528/steta4.jpg
Priroda, kerovi i lov!

DakiNS
 Nidžo da nije slučajno kukuruz "osmak"
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

canis aureus kaže:
Drugari iveli 3

Lepa prica i jos lepsi novi avatar!
Jel to tvoja slika, ili....;)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

canis aureus
 Brate Sremac, ja čija no moja!?!;)
... nekako pristaje uz "titulu" ispod avatara a iznad silnih dodeljenih plavih zvezdica ...

Nidžo, doživljaj za pamćenje Confused
a i pamtiće se da je tu nekada bio kukuruz Jaooo
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

darkon
 Čestitke Canise na ulovu. Koga hoće hoće, pa makar i "pored asfalta" čekao.

Nikola, važno da ih ima, a ulova će biti.
Događaj svakako za pamćenje.

Nego...
Mečka li je??? Lupa

img546.imageshack.us/img546/5751/dsa13.jpg

DJULE78
 Svaka cast na prici Nikola,fotke su super!

neca90

canis aureus kaže:

[quote]neca90 kaže:
Moze prica...?SmileMunicija,konstrukcija,gramaza,daljina...Ja naviko'uvek od tebe i na opis,pa ne zameri sto pitam;)
Svaka cast jos jednom Bravo 2

... pojedini mi "zameriše" da previše "piskaram" i da "gnjavim sa pričicama" pa ...
Ali ...

Canis,druze ,svaka cast na priciBravo 2

A ovo drugo...zaista ne znam ko je tako nesto mogao da ti zameri,ne mogu ni da pretpostavim,a nije ni bitno!Na to ne obracaj paznju.Veruj mi da uvek ZAISTA uzivam u tvojim slikovitim opisima lovovaSmileA verujem i vecina nasih clanova...;)Samo ti nastavi svoje pisanije kao i do sad i uzivaj,a i mi uz tvoje tekstove;)Bravo 2

PEZ
 Canise pozdrav,"ti" koji ti "zameraju" sto kako kazes "piskaras" jednostavno neka ne citaju tvoje upise da ih ne "gnjavis sa pricama". LJUBOMORCI Njanjanja

Podunavac
 Canise svaka čast za odstrel sa "loše čeke". Bravo 2 Mogu da zamislim face pojedinaca nakon odstrela.Frown Kako ti se pokazala ta lampa sa zelenim svetlom? Jeli tačno da divljač ne reaguje na nju?
Tri prsta 2Kolce

Predator

pez kaže:
Canise pozdrav,"ti" koji ti "zameraju" sto kako kazes "piskaras" jednostavno neka ne citaju tvoje upise da ih ne "gnjavis sa pricama". LJUBOMORCI Njanjanja

Evo ja mu prvi zamjeram! Što ne pišeš češće? Hoemo jo

Sasvim prirodno

PEZ

Predator kaže:

pez kaže:

Evo ja mu prvi zamjeram! Što ne pišeš češće? Hoemo jo

Predatore ti mu "zameras" sto "ne piskara",pridruzujem ti se OdobrenoHoemo jo

Sniper Hunter
 KUj je taj što sme da zameri za ovakav opis lova FIK canisBravo 2 čestitam !

darkon
 [xhide]Pošto sam već stavio sliku, da stavim i snimak.
Prilikom jutarnjeg obilaska lovišta, pre otvaranja lova na srndaća, krajem aprila meseca, "naoružan" kamerom, naiđoh na njega.
Rano jutro, još mrak, tek prvi znaci svitanja, stižem do čeke i vidim taz trag divlje svinje, na par metara od čeke.
Počinjem da se penjem, a pored mene čujem ono karakteristično oglašavanje divlje svinje, kada se uznemiri.
Zastajem, pa razmišljam da li sam to čuo, ili je nešto drugo u pitanju.
Posle par minuta, već sedim na pomenutoj čeki, izlazi velika silueta, sa moje leve strane, bacam pogled na tu stranu i imam šta da vidim.
Kasnije, kada sam sišao sa čeke i gledao tragove, ispostavilo se da sam došao na 5m od njega, dok je on rio, i tražio nešto za jelo, pa je zbog toga onakva njegova reakcija i bila.
Za moj pojam ovo je kapitalac. Jako krupan telesno, a i kljove su mu "solidne".
Kasnije sam uzeo i dozvolu, čekao sam ga, ali više ga nisam video nažalost.
Neće me ta crna divljač nikako. Imao sam susreta sa njom u više navrata, ali nikako da se "namesti" u lovu.
A i tereni mi nisu tako bogati, pa da mogu da budem neki veliki optimista, ali se nadam da će nešto pasti uskoro, a ako ne kod mene, a ono bar negde u gostima.

Nego pitanje za iskusnije, po vašoj proceni, koliko teži?
Za poređenje, tu je i jedno solište, okačeno na 1,70m visine.
Snimao sam što-šta i bilo je samo pitanje vremena, kada ću napraviti i neki ovakav snimak...
A da, bio je pola sata na ovom hranilištu, na 50-ak metara od mene, tako da se moglo lepo čuti krckanje ovog kukuruza, a i dvogled na 10x...
A da mi je bilo krivo, što umesto kamere nije bilo nešto drugo i što nije bio lovni dan, moram priznati... Jaooo
Ali i ovo ću svakako pamtiti...[/xhide]

http://www.youtub...mp;list=UL

Predator

darkon kaže:

Svaka čast na snimku Darko! Jedan od najrealnijih amaterskih snimaka divlje svinje što sam do sad gledao. Nisam siguran kolika je daljina od čeke do vepra, ali po mojoj slobodnoj procjeni mislim da nema preko 150kg. Moraću ponovo bolje pogledati snimak, jer mi se u jednom trenutku učinilo da je to možda krmača. Zanima me čime si napravio ovaj snimak. Koji fotoaparat je u pitanju?

Sasvim prirodno

canis aureus
 darkon Bravo 2Bravo 2Bravo 2
... a gde baš SAD da postavišJaooo
sad kad sam se posle odmora spremao i oštrio da ceo vikend provedem u lovu dok mi danas ne javiše da je dozvola povučena i da nema lova ni na DS ni na štetočine Cry
... stade mi na muku!!Jaooo .......Grin
Odličan snimak!
Samo zamišljam kako bi mu jedna 8ca bila plasirana i gde ... uuuuhElmer
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arsa
 Druze bravo za snimakBravo 2. Opasan vepar mislim da prelazi 150 kg i to prilicno.
Lociraj ga jesenas i ja dovodim moju posavku da ga sredimo cas posla!Odobreno
lovac Joca i Luka srbijalov

Nikola Vojinovic
 Svaka cast za snimak!

Ovakvom je tesko odoleti! Sto se tice kilaze, po meni manje vazno, a i jos je u zimskoj dlaci... Ali sto se tice trofeja prva liga! Kad se vepru na toj daljini vide kljove, to znaci da je pravi!!!

Pravimo slicna solist, samo sto mi dodajemo bukovu smolu...

img27.imageshack.us/img27/1995/smolam.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Cadara
 Prelep vepar, sigurno 4+ godina, težinu je teško proceniti ali takvi veprovi imaju preko 140-150kg. Ovaj je u tom rangu sigurno.
Vide mu se kljove naročito u trenutku kada je držao klip kukuruza u ustima i kada je žvakao posle toga.
Što kaže Nidža dok mu se vide kljove mora da je dobar.
Inače snimak je imajući u vidu da je amaterski i snimano iz ruke prva liga. Svaka čast.
Za mene kao da si ga odstrelio.

darkon
 Pozdrav svima.

Predator, snimak sam napravio kamerom CANON(mini DV) sa kojom pravim sve moje snimke.
U 90% slučajeva, bilo da idem u lov, ili obilazak lovišta, nosim je sa mnom. Šta je sve preživela i snimila za ovih 10-ak godina ..., ali još šljaka kao nova.
Inače, kljove mu strče, pa blizu 10-ak cm.
Snimao ga jesam 10 minuta, ali sam ga i 20-ak min. posmatrao kroz dvogled na 8, 10, pa i 15X zuma, a sve to na 50-ak metara.

Canise, šta da ti kažem. Grin
A što se tiče "plasiranja", moglo je da se bira...

Arso druže, čekao sam ga i čekao, i još uvek se nadam, ali...
Mislim da više nije na ovom terenu, ali ako se situacija promeni, možemo da vidimo posavku na delu.
Sad ova vrućina, a i gomila useva, tako da ga stari kukuruz ne zanima.

Nikola, svakako da je manje bitna kilaža, ali je zaista uživo delovao imponzantno. I njegova visina, a i uhranjenost.
Kljove su mi naravno bile primarna "meta" kod njega, ali ne bi on ovoliko narastao da nije pažljiv.
Inače, ne bi ovoga ni bilo na ovom delu terenu, bez mog ogromnog zalaganja.
Solišta, hranilišta koja su puna 365dana u godini, naravno i smola, milion obilazaka, stalno prisustvo na terenu...

Cadara, i ja sam ga procenio na ne manjeg od 150kg.
Posle ovog susreta sam i sumnjao da će se ovako nešto ponoviti, a meni se desilo kad sam se naoružao kamerom.
Ipak ne izlazi ovakav primerak svaki dan.
Jesam bio uporen u lovu, ali se ovaj pred cev nije pojavio.
Nije morao pola sata, samo par sekundi...
Ali, ko zna, lov je to, možda...

Još jedna slika, gde mu se kljove vide malo bolje i to je to.

img856.imageshack.us/img856/4180/dsa11.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,563,426 posete www.srbijalov.com