Otkud ovo, Indjijanac? Koliko se vidi, ovo je neka škola iz Šapca, a piše 'šumarski tehničar'? Pa ima samo Kraljevo i Mitrovica taj smer, jel tako?
IIIIJJJUUUUU ala se neko preigrao. Pa za to se zaglavi Pa se izgubi oružije . Kakavog će te to imati lovočuvara gologuzog pardon golorukog
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kasnite Inđijanci, mi smo u LU Krčedin svog lovočuvara odmah izabrali i za sekretara, pa mu dali da predsedava UO LU, da dikrira i piše zapisnike sa sastanaka,da brine o ličnosti idelu druga , da kadruje u UO LSV itd. još nije obuo čizme i obukao kabanicu. Proletos je izašao u lovište i izgubio se. Pa sad sedi u LD i drži se papira. Ej Inđijanac, pa naši se lovočuvari mnogo druže u poslednje vreme, da ga ovaj naš ne priprema (obučava) i za sekretara.
Zasto Vas lovocuvar nema navigaciju???
Lovocuvar moze na skupstini samo da podnese izvestaj o radu i to ako se od njega licno zatrazi ako to u njegovo me ne uradi Upravnik lovista!!!
Lovocuvar trazi smenu sekretara????BUDALA????
Neka se zapita kako ce da spremi odbranu za falsifikovanu diplomu koju je prikazao kao svoju!!!
I ovaj covek Vam je bio predsednik udruzenja???
Sacuvaj i sakloni!!!
Nije valjda da ce skupstina uopste raspravljati nesto na ovu temu???Cudi me i pred.Skupstine da uvrsti ovako nesto po zahtevu LOVOCUVARA???Sta je sledece???ZAHTEM FAZANERISTE ZA SMENU PREDSEDNIKA????Gluposti!!!
Evodija kaže:
Kasnite Inđijanci, mi smo u LU Krčedin svog lovočuvara odmah izabrali i za sekretara, pa mu dali da predsedava UO LU, da dikrira i piše zapisnike sa sastanaka,da brine o ličnosti idelu druga , da kadruje u UO LSV itd. još nije obuo čizme i obukao kabanicu. Proletos je izašao u lovište i izgubio se. Pa sad sedi u LD i drži se papira. Ej Inđijanac, pa naši se lovočuvari mnogo druže u poslednje vreme, da ga ovaj naš ne priprema (obučava) i za sekretara.
pokušajte da nabavite ovakav uredjaj,bar ćete znati gde otprilike da ga tražite kad se izgubi http://www.garmin...-320-dc40/
Opa bato!!! Falš diploma, izgleda!!!
Nisam se sinoć logovao na forum, kad ono sve lepše od lepšeg!
Jel to neko pri zasnivanju radnog odnosa u LU priložio falš diplomu možda? Pa time možda ostvario protivpravnu imovinsku korist? Pa onda doveo u zabludu organe LU (ili ih nije doveo - možda je još neko znao da je u pitanju falš?)!
A zar ne treba lovočuvar da obavezno bude član Lovačke Komore, ako ispunjava uslove? Jel i Komora 'progutala udicu' i na osnovu ovog papira ga učlanila? Mislim da bi trebalo da proverite, kao LU.
Ovo su već ozbiljna krivična dela, ako se pokaže da je tačno. U pravu je Daki, za ovakve stvari se ide u , a oružje odlazi pa-pa.
A obaška što onaj koji je ovo radio mora da nadoknadi štetu oštećenom poslodavcu, koji ga je zaposlio i plaćao, na osnovu falš papira.
Pazi još: čovek 'ladno, kao zaposleni na stručnim poslovima lovočuvara, zahteva smenu sekretara LU, dakle, jednog od organa svog poslodavca! Baš me zanima obrazloženje zahteva za smenu! I to još neko stavi na dnevni red Skupštine?! Posle ovih po svemu sudeći potpuno falš papira, ako se ne varam dužni ste da podnesete krivičnu prijavu policiji i/ili tužilaštvu, kao LU i kao poslodavac, protiv zaposlenog, nemojte da se igrate da to ne uradite, inače ćete i vi biti u problemu, ako već niste!
Ovo je VRH!
Mislim da ne bi bilo loše, Indjijanac, da obavestiš i Lovački savez Vojvodine o ovom dogadjaju, i svog upravnika lovišta obavezno (vama, ako se ne varam, Vojvodjanski lovac radi poslove upravnika?)! I inspekciju rada, obavezno, a i lovnu inspekciju. Mislim, možda grešim, da ste dužni da uradite to.
Jbt., upoznao sam tog čoveka, ne bi mi na pamet palo da je u stanju da to sebi dozvoli, da se ovakvim stvarima bavi. Delovao mi kao sasvim ozbiljan čovek, kad ono CVRC! Upoznali su ga i još neki forumaši, kada smo bili u Indjiji na onom promotivnom komercijalnom lovu, sećate se? Onda je valjda, ako me sećanje ne vara, bio na funkciji predsednika LD?
Ima ga, Sheytan, na temi 'Susreti i druženje forumaša', pre oko godinu dana valjda, bio si i ti i Bune u tom lovu, i ja, i Bejbi, i Apinest, i Kelt, da ne redjam sad ko je sve bio. Pogledaj, da ne tražim ja sad.
Ma, znadem da bejasmo, zato i pitam, da vidimo čoeka, kad već kažeš da se ne bi niki nadao od njega! Fala, ako nadjem, linqjem!
Pa valda će ovo pročitati i neko od nadležnih onako uz kafu. Ako neće onda dobro. Alo Ministarstvo Poljoprivrede!!! šaljite inspekciju da se ovo reši? Inače će se u đungli izleći opet neki novi "svecki šampion" pa da viš blamaže. A priča se..
Indjijanac, ako ovaj tvoj nesretnik iz LU čita ovaj forum evo malo da se zainteresuje šta je to sve on, tačnije koja krivična dela je počinio i koje su zaprećene kazne po Krivičnom zakoniku R. Srbije
Čl. 208 PREVARA
(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.
(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,
kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.
(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.
(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.
Lažno predstavljanje
Član 329.
(1) Ko se u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist ili da drugom nanese kakvu štetu, lažno predstavlja kao službeno ili vojno lice ili neovlašćeno nosi kakve znake službenog ili vojnog lica,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko izvrši kakvu radnju za koju je ovlašćeno da izvrši samo određeno službeno ili vojno lice
Falsifikovanje isprave
Član 355.
(1) Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili neistinitu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe,
kazniće se zatvorom do tri godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona,
učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.
(3) Za pokušaj dela iz stava 1. ovog člana kazniće se.
Falsifikovanje službene isprave
Član 357.
(1) Službeno lice koje u službenu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke ili ne unese važan podatak ili svojim potpisom, odnosno službenim pečatom overi službenu ispravu, knjigu ili spis sa neistinitom sadržinom ili koje svojim potpisom, odnosno službenim pečatom omogući pravljenje službene isprave, knjige ili spisa sa neistinitom sadržinom,
kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i službeno lice koje neistinitu službenu ispravu, knjigu ili spis upotrebi u službi kao da su istiniti ili koje službenu ispravu, knjigu ili spis uništi, prikrije, u većoj meri ošteti ili na drugi način učini neupotrebljivom.
(3) Odgovorno lice u preduzeću, ustanovi ili drugom subjektu koje učini delo iz st. 1. i 2. ovog člana kazniće se kaznom propisanom za to delo.
Zloupotreba službenog položaja
Član 359.
(1) Službeno ili odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.
Nesavestan rad u službi
Član 361.
(1) Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svesno ili je bilo dužno i moralo biti svesno da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara i nastupi,
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do teške povrede prava drugog ili je nastupila imovinska šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Odgovorno lice u ustanovi ili drugom subjektu, osim onih koje se bave privrednom delatnošću, koje učini delo iz st. 1. i 2. ovog člana, kazniće se kaznom propisanom za to delo.
Protivzakonita naplata i isplata
Član 362.
Službeno lice koje od nekog naplati nešto što ovaj nije dužan da plati ili naplati više nego što je dužan da plati ili koje pri isplati ili predaji kakvih stvari ne isplati, manje isplati, odnosno ne preda ili manje preda,
Prevara u službi
Član 363.
(1) Službeno ili odgovorno lice koje u vršenju službe u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist podnošenjem lažnih obračuna ili na drugi način dovede u zabludu ovlašćeno lice da izvrši nezakonitu isplatu,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.
(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.
(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina i novčanom kaznom.
...i tako dalje, i tako bliže. T
Poštovani gospodine šumarski tehničaru, ako ovo čitate zabrinite se...vreme vam je.
Indjijanac, samo dostaviti SUP-u to remek delo čiju si sliku postovao, a SUP neka bira za koje će ga delo teretiti. A još ako ima više dela, eto nama i sticaja krivičnih dela, pa se onda jedna lepa jedinstvena kazna izrekne za vršenje dela u sticaju, pa onda - zbogom oružije ( ali to je manja brilga, veća će biti smeštaj i drugari u paviljonu )
Takođe, ako je već pokrenut krivični postupak, postoje osnovi za udaljenje zaposlenog sa rada po čl. 165. Zakona o radu
UDALJENJE ZAPOSLENOG SA RADA
Član 165.
Zaposleni može da bude privremeno udaljen sa rada:
1) ako je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela učinjenog na radu ili u vezi sa radom ili ako je učinio povredu radne obaveze koja ugrožava imovinu veće vrednosti utvrđene opštim aktom ili ugovorom o radu;
2) ako je priroda povrede radne obaveze, odnosno kršenja radne discipline, ili ponašanje zaposlenog takvo da ne može da nastavi rad kod poslodavca pre isteka roka iz člana 180. stav 1. i člana 181. stav 2. ovog zakona.
slavaplana kaže:
Da nije ovaj polagao nesto kod Beukovica?????
Možda za "Svetskog prvaka"?
E ovo je sve da crkneš od smeha!
Ovaj što traži smenu sekretara služi se FALSIFIKOVANOM diplomom, a ovaj što se gubi u lovištiu je i sekretar.
Sve mi se nešto čini da bi vama mogli i braća sa juga da pozavide!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Udaljenje iz člana 165. ovog zakona može da traje najduže tri meseca, a po isteku tog perioda poslodavac je dužan da zaposlenog vrati na rad ili da mu otkaže ugovor o radu ako za to postoje opravdani razlozi iz člana 179. tač. 2) - 4) ovog zakona.
4. Otkaz od strane poslodavca
Član 179.
Poslodavac može zaposlenom da otkaže ugovor o radu ako za to postoji opravdani razlog koji se odnosi na radnu sposobnost zaposlenog, njegovo ponašanje i potrebe poslodavca, i to:
1) ...
2) ...
3) ...
4) ako zaposleni učini krivično delo na radu ili u vezi sa radom;
tako da ako se dokaže da je počinio neko od ovih dela, a po svemu sudeći jeste, i to ne jedno već više, adio druže šum. tehničaru.
Slavo!, koja je to funkcija "FAZANERISTA", neznam???,verujem da je lovočuvar- čuvar love! svoje ili lovačke. Da nije to nova funkcija u LU. Da nemaju i oni svoju komoru!
Evodija kaže:
Slavo!, koja je to funkcija "FAZANERISTA", neznam???,verujem da je lovočuvar- čuvar love! svoje ili lovačke. Da nije to nova funkcija u LU. Da nemaju i oni svoju komoru!
Mislim da je " fazanerista" titula koju dobije lice kome uspe da i fazanerije nestane netragom 1 000 fazana, a da niko ne posumnja u njega. Nešto kao vrhunski opsenar.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?