Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Neprimerena lovačka praksa naših lovaca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Neprimerena lovačka praksa naših lovaca
mrwa22250

Podunavac kaže:
E to je kad naši lovci ne poznaju zakon. A za etiku i lovački kodeks nikada nisu ni čuli. Na lovačkom ispitu bi trebalo posebnu pažnju posvetiti kodeksu. A svako LU bi trebalo više puta godišnje da održi predavanje i upozna svoje lovce sa zakonskim propisima i kodeksom. Da se već jednom krene sa mrtve tačke.

Upravo tako dobri moj zemara,a ja opet pitam,po ko zna koji put:Znate li nekoga ko je pao lovacki ispit?Sve se svodi na daj pare pa pucaj do mile volje,a znas li sta,kad ,kako i sa cim,nije im izgleda ni bitnoSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Zeljko92
 Pao je kod mene jedan sto je rekao da lisica lezi na jajima Smeko

ssekir75
 ниџа је лепо приметио да у задње време коментаришем ту страницу. има ок ствари, али и глупости. ко је оног срндаћа сликао забранио бих му доживотно да изађе из насељеног места, а камоли да носи пушку и да се назива ловцем! Angry трофеј је предиван, али је слика без коментара Besan на жалост, добро је те постоји таква страница да се види како НЕ ТРЕБА. и молио бих колеге да све што сматрају ружно овде поставе као слику а не као линк. може да нестане одатле, па онда коментари немају никаквог смисла.

друго, много се помиње кодекс. схватам ја шта хоћете да кажете, али једно просто питањце гласи да ли кодекс обавезан? одговор је још простији - није. тако да ако неко не жели да га се придржава, њему на душу. немате никакво право да га казните јер није прекршио закон. е већ за кршење закона, типа оних зечића (успут, јуче видох два док сам ишао од места до места пецања) и дивљих прасића, зна се как осе ради - упозорити, па као не реагује, пријавити.

мрво, падали су на ловачком испиту, не брини. од кад су увели писмено полагање није баш безазлено.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

moravac 1

mrwa22250 kaže:

Podunavac kaže:
E to je kad naši lovci ne poznaju zakon. A za etiku i lovački kodeks nikada nisu ni čuli. Na lovačkom ispitu bi trebalo posebnu pažnju posvetiti kodeksu. A svako LU bi trebalo više puta godišnje da održi predavanje i upozna svoje lovce sa zakonskim propisima i kodeksom. Da se već jednom krene sa mrtve tačke.

Upravo tako dobri moj zemara,a ja opet pitam,po ko zna koji put:Znate li nekoga ko je pao lovacki ispit?Sve se svodi na daj pare pa pucaj do mile volje,a znas li sta,kad ,kako i sa cim,nije im izgleda ni bitnoSad
Kolega nasim udruzenjima je bitno sto vise clnova i sto vise crkavice.Retka su ali zaista retka udruzenja kojima to nije bitno.Od toga zive ili bolje receno prezivljavaju.Mnogo toga treba da se promeni kod nas da bi lov poceo da lici na lov.Svaka cast svakom...ali kod nas je to socialna disciplina.Bez uvreda pozivam se na tekst iz Predatora.Ne bas od reci do reci...ali kaze ako covek treba da ispuni sve stakve kako bi zadovolji sve norme da bi bio ispravan u lovu....postavlja se pitanje hoce li detetu da kupi obe, jednu ili uopste neceda mu kupi patike za skolu.Mislim da min jos uvek nismo svesni da je lov svuda hobi....kojim ne moramo da se bavimo ukoliko to prevazilazi nase mogucnosti....i da je apsurdno da L.U funkcionisu ovako u ne dogled.Kolce
srbija

darko7x64
 O lovačkoj etici,ja se slažem kolege potpuno sa vama,treba dosta da se posveti pažnje u udruženjima i da ima i neka vrsta predavanja. Jer kako ja idem na kojekakve obuke i stručna usavršavanja iz moje oblasti,pa tako i neko ko je extra lovni stručnjak imao bi šta da nam kaže,jer svet ide unapred. Da,edukacija.
Ali nije pa sve ni u tome,jer kako se svi mi ponašamo u ostalim sferama života,nema mnogo kodexa u mojoj firmi,nema mnogo kodexa kad se sedne pijan za volanom,nema mnogo kodexa kad...ima i ima slučajeva u živtu,jednostavno i u lovu treba da se ne smeju neke stvari ili brate uzmi mu oružje pa na robiju,pa makar i za jednog ćosa,a ne onako oskrnavljenog prelepor srndaca. Nije to do etike,stvar je u mozgovima nesavesnih pojedinaca. Dobar Pogled kolege lovci.
IN VINO VERITAS

moravac 1
 Kolega Darko a i sve ostale kolege.Postoji odredjena granica gde svi mi kao drustvo snosimo kolektivnu odgovornost.Sve stvari koje nam se desavaju da izuzmemo ekonosku situaciju mi mozemo da uticemo.To sto je neko postavio glavu od srndaca...pa to je kod nas kao dobar dana.To sto ne mozemo i ne zelimo da nesto promenimo je mnogo veci problem.Mislim na globalnom nivou. Od toga da li ispunjavamo minimum,minimuma pre nego sto udjemo u loviste,kako se ponasamo u toku lova,da li svi pazimo kad se sta i kako lovi,gde bacamo djubre,bezbednost.........................................etika???Da pitamo neke nece znati ni sta to znaci da bi uopste razumeli o kakvoj normi se radi.Godinam kuknjava a niko prstom da mrdne.Samo svadje,rasula medjusobna optuzivanja a u sustini ne kapiramo da vreme prolazi...neumoljiva zivotna stavka...i ponasamo kao da imamo svo vreme ovoga sveta da potrosimo.Retki su oni koji to vide.Ima ih svaka cast ali je to samo kap u okeanu.Po mom misljenju to sve jadnije i jadnije i pomalo razocaravajuce deluje iz godine u godinu.I ne svodi se na pojedice vec na drustvo u celini.Kolce
srbija

AcaNik
 https://www.faceb...tif_t=like

nidzamotocross
 Aco, druže, džaba... Neće nikad njima iz glave izaći PP...

Bar desetak ovakvih slika videh ovih dana po FB-u. Pa dokle više...

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10552525_1471796299726905_5639411983387517866_n.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Sremac75

nidzamotocross kaže:
Aco, druže, džaba... Neće nikad njima iz glave izaći PP...

Samo da im ne uđe u glavu!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

AcaNik
 У главу није страшно али у дупе!

aca81
 Nekima lakse udje u dupe nego u glavu Smeko
DOBAR POGLED

moravac 1
 Nekima jednosravno nemju kapacitet da bilo sta prime....bilo gde...bilo kad.Kolce
srbija

Podunavac
 Neki opet imaju kapacitet da prime mnogo. Ali na pogrešnu stranu.
Nije strašno kad neko nešta nezna (premda je trebao da nauči na ispitu), ali je strašno kad ne želi da nauči i posluša onoga koji zna.
Tri prsta 2Kolce

moravac 1
 Kolega Podunavac ispitu? Poslusati one koji su iskusniji? Pametniji?Govoris o zemlji Srbiji? I prosecno srpskom lovcu? A pa pod uslovom da pod pretnjom raznoraznim sakcijama i raznoraznim represivnim merama udjemo u 100% agresivniju edukaciju svih clanova napominjem svih ili barem vecine....za jedno 100 godina mozda cemo poceti da se ponasamo za primer.Kolce
srbija

ssekir75
 од тих "искусних" чујемо да се срна најбоље "посоли" двојком, да је пп мајка мара за свињу а богами и јелена, да ако дивљач не разликује боје ловочувар разликује, итд, итд... ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

zoranp
 VELI "LOVČINA" ZAČEPIO SAM MU OKO!!! TUGE I SRAMOTE ZA LOVCE I ZA LJUDSKI ROD!!Sad

http://youtu.be/k...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

lovacsajuga
 Pa kakvi su ovo ljudi bre..!!!
Ispasce da nekad pametujemo i foliramo se ali..
Pa ovo stvarno nikada sebi ne bih oprostio..
Gledajuci odstrele divljaci na nekim TV kanalima i kasnije odavanje poste odstreljenoj divljaci prosto je milina..Ma kultura jedna..jedno postovanje suparnika u sportu kada se spusti lovacki sesir...
A ovo???
Koji razlozi ove ljude vode u lovišta???
Meso,dokazivanje,pogodan način za lečenje frustracija???
Dejan

IvicaL
 I sa tim na internet ????
Boze ima li iko mozga od njih

Ju al smo seljaci, e to je slika poslata u svet preko YouTube
lala, pa sta

suci
 Sramota kakvi sve ljudi sebe nazivaju lovcima.

alex
 Dosao sam iz Sumarica upravo gde svaki dan kao i obicno setam pse sa prijateljima mi se skupimo i pustimo pse se igraju to su uglavnom retriveri,biglov,moji psi,pudlica ,dzek rasel terijer i danas psi pusteni igraju se ide covek sa tri cerke i zenom i pas ide ka njemu jer je iza njega drugarica koja ide u susret s drugim psom koji se igra i covek vadi pistolj i uperuje u psa posle u sve nas vitla pistoljem kao on je sluzbeno lice i histerise ZAR POLICAJAC T.J SLUZBENO LICE SME D POTEGNE PISTOLJ I DA HISTERISE?????? vlasnik trci i uzima psa koji nije krenu na decu nego na psa iza da se igra i tu nastaje hao izrevoltirani tim cinom SLUZBENOG LICA pozvali smo pandrue koji su dosli maricom i uzeli imena niti su mu oduzeli oruzije nista nego su samo zapisali imena i otisli sramota njega su kao pomerili da popricaju a kada su dosli panduri mi smo prisli sa psima a deca ne placu nego gledaju kuce!!!! I ja pitam ko tu koga je.... Ni malo prijatno iskustvo kada je cev uperena u tebe
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,051,409 posete www.srbijalov.com