Lov na divlje svinje
|
vojkan |
Objavljen 16.12.2012. 19:13
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
Kolega Zmaj respekt na ulovu!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 17.12.2012. 08:45
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Imali smo super lov! Vepar je napravio slalom unutar zasede, nekoliko nas ga je culo i videlo, cuo sam ga pre toga kako pred psima "leti" s druge strane, puca granje pod njim! Onda silazi u potok odakle izlazi uz glasno duvanje "pfff pfff" umoran dolazi mi na nekih 50m kroz gust bagrem i nastavlja navise, odlucujem da ne pucam i da sacekam cistu metu, medjutim menja pravac i kosinom izlazi kod Neleta, daljina pucanja 20m, osisao ga je kuglom ali je Sauvestre otisao pravo gde treba! Pogodak kao karabinom, prostreljene obe plecke, steta na plucima i srcu, odneo je u zaletu oko 50m i tu udario u drvo!

Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
Dulle |
Objavljen 17.12.2012. 09:55
|

Član

Upisa: 123
Pristupio: 22.05.2010. 21:36
|
Svaka cast kolege.
Dule
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 17.12.2012. 15:06
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Nidzo
Joca i Luka
|
|
|
|
bracailic |
Objavljen 17.12.2012. 17:51
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 09.08.2010. 20:59
|
... Čestitke svima koji su imali uspešan lovni vikend
....aco druže hvala za one reči. pozdrav Vasi
a evo još jedne slike od našeg zadnjeg izlaska.....
novi uspeh...novi doživljaj....stara družina...

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
vasa DND |
Objavljen 18.12.2012. 08:52
|

Član

Upisa: 63
Pristupio: 14.05.2011. 09:20
|
Cestitke Nikolinoj,a i Bracinoj grupi samo napred tako treba.
pozdrav
kude nadje taj rec
|
|
|
|
nikola1 |
Objavljen 18.12.2012. 10:35
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 18.12.2012. 09:42
|
zdravo svima evo da se i ja konačno malo javim.redovno čitam vaše komentare i veoma sam zadovoljan.
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov Admin Tim!
nikola1
|
|
|
|
nikola1 |
Objavljen 18.12.2012. 10:36
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 18.12.2012. 09:42
|
svaka čast na ulovu
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov Admin Tim!
nikola1
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.12.2012. 19:31
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Momci hajde da ovu diskusiju o PP nastavimo u odgovarajućoj temi o tome
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=965
ne bih da kvarimo ovako lepu temu o lovu na DS
|
|
|
|
stefanmiga |
Objavljen 23.12.2012. 10:59
|

Član

Upisa: 81
Pristupio: 29.11.2010. 14:37
|
jedan uspesan lov i naravno druzenje 
http://imageshack...12325.jpg/
lep pogled i dobar odstrel.!!! 
|
|
|
|
stefanmiga |
Objavljen 23.12.2012. 11:07
|

Član

Upisa: 81
Pristupio: 29.11.2010. 14:37
|
http://imageshack...12327.jpg/
lep pogled i dobar odstrel.!!! 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.12.2012. 22:42
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jutros podranismo u 5 sati , ne zato što je trebalo nego Lala ložio vatru pa nas razbudio. Posle kafe i rakije, i obavezne zayebancije krenusmo oko 7 u lov. meni dopade teren zvani kamen a tu beše i neka bugarska karaula , sve u svemu dva - dva i po sata pešačenja sve nešto nizbrdo do tamo.Kad dođosmo do prvog kamena rekoh tu je šuma srednje gusta , neću koristiti optiku pa da se smestim . Slavin kum moj imenjak reče ja dalje ne idem ,pa tako na nas "mlađe" pade još pola sata da se strmopizdimo niz onu planinčinu do sledećeg kamena. Jutro sa mrazom, bez magle , a kamen u stvari velika stena koja strši na obodu iznad šume .Ispred se spajaju tri udoline i teče reka . Reče mi pratilac da tu motrim . Raširim tronožac sednem i sve premišljam hoću li skinuti optiku ili ne i ne skinem je jer su dobre udaljenosti za muguće pucanje. Kerovi pevaju na sve strane i sve govori da kuda poteraju moraju na mene izbiti.Nije prošlo ni pola sata , ni jedan ker se nije čuo u blizini , kad odjednom nešto počne šuškati po suvom lišću na grebenu iza naših leđe, okrenusmo se kad ono vepar cirka 120 kg dolaz ina po kosini iza naših leđa. Tu beše neki čudan žbun sa vodoravnim granjem. Ustanem da ga bolje vidim , one grančuge smetaju,nameštam se da ga nanišanim kad on stade 15 metara ispod nas sa sve okrenutim bokom u punom profilu.Pogleda prema nama, ja podižem pušku hvatam ga kroz optiku ( ebo me onaj ko me nagovori da je ne skinem) Vdim ga velikog kao slona , u stvari vidim ogromu plećku Vrh konanice nameštam tik iza plećke, adrenalin već počinje da se oglašava kao indijanski tam tam. Pogodak siguran,već zamiljam face ostalih kako ću da ih podyebavam. Pritiskam obarač buuuuuum . Veprić kao da se svali iza stene. Ozaren spuštam pušku.Gledam pratioca , sada će lepo da mi čestita da potegnemo ljutu iz pljoske, da odmah šaljem poruke kako sam bio uspešan, što sam i uradio posle jedno pola sata. Kad pratilac reče . PROMAŠIO SI GA! Ma šta lupaš čoveče pa pogodio bi ga i sa boka da sam pucao, ma kundakom da ga dotučem, da sam uzeo kamen pogodio bih ga rukom. nemoj da me presecaš , pa bio je tu pred nosom i slepac bi ga pogodio.Sve sam to pomislio u tom trenutku. Eno ga iza velike stene ispod nas, trčim do ruba gledam , a on zastao na sekundu, okrete se za 90 stepeni i krenu niz padinu , dižem brzo pušku ali zbog grana u krošnji bukava ne vidim ga odmah nego samo lagano siluetu kako zamiče bez mogućnosti da ponovo pucam da potvrdim bruku Stojim ne verujem , ma nisam mogao promašiti, pratilac siđe do traga i reče nema ni krvi a ja pogledom tražim neku mišiju rupu da se sakrijem sam od sebe. Ali opet ne verujem ma kako da promašim to je nemoguće, siđem dole tražim makar malu spasonosnu kapljicu krvi da bar mogu kao Lala reći "skoro sam ga ranio". Došlo mi da si razbijem nos pa da nameštam dokaze . Ali ništa- Tek tada videh da je sa donje stene neka tri metra niže mnogo bolji pogled na sve strane. Sedim na tronošcu i razmišljam "KAKO" sam samo uspeo da promašim. Ma nije moguće možda je municija stara Izvlačim zatvarač viri kroz cev , možda ugledam ono izdajničko zrno zaglavljeno u cevi, ali ništa i cev prazna i moja glava prazna i moja duša prazna.Odjednom mi sine kroz glavu da odmah krenem peške prema prvom naselju pa stopom kući samo da ne sretnem ostale ima da mi dype pomere..Nadam se da će Gedža nastaviti ovu priču jer me samo on može malo oprati od bruke
P.S. Mogao bih celu knjigu da napišem o ovom lovu ali niko prljave gaće na prozor ne kači
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 23.12.2012. 23:08
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
E moj Daki takve su se stvari desavale i Dejvidu Krokij-u imaces popravni vec sledeceg dolaska na Jug ne brini.Bitno je da i ti nisi VALTER!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 24.12.2012. 08:07
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Kolega jedva cekam da cujem mastavak price.....a gde se to lovilo?
DOBAR POGLED
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.12.2012. 08:10
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
DakiNS kaže:
Kad pratilac reče . PROMAŠIO SI GA! Ma šta lupaš čoveče pa pogodio bi ga i sa boka da sam pucao, ma kundakom da ga dotučem, da sam uzeo kamen pogodio bih ga rukom. nemoj da me presecaš , pa bio je tu pred nosom i slepac bi ga pogodio.Sve sam to pomislio u tom trenutku. Eno ga iza velike stene ispod nas, trčim do ruba gledam , a on zastao na sekundu, okrete se za 90 stepeni i krenu niz padinu , dižem brzo pušku ali zbog grana u krošnji bukava ne vidim ga odmah nego samo lagano siluetu kako zamiče...
I onda se vepar okrenuo prema tebi, i pokazao ti srednji prst!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 08:44
|

Admin

|
Lalo opet podmetješ i izvrtješ nije mi pokazao srednji prst nema on prste, nego se sa prednjim nogama uhvatio za prepone
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 24.12.2012. 10:39
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
DakiNS kaže:
Lalo opet podmetješ i izvrtješ nije mi pokazao srednji prst nema on prste, nego se sa prednjim nogama uhvatio za prepone
" Eve ti ga na sto me pogodi!" bukvalno prevedeno na juznjacki dijalekt  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 10:56
|

Admin

|
pez kaže:
DakiNS kaže:
" Eve ti ga na sto me pogodi!" bukvalno prevedeno na juznjacki dijalekt 
Uh Pez kako si pročitao dogadjaj
|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 24.12.2012. 14:25
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Eee moj Daki, pa ti mislis da ja dzabe nazivam lov u planini vitestvom?! Samo ko dozivi, moze da razume!!! A prava stvar je kad znas teren, nadjes svinju, postavis ljude kako treba i imas uspeh!
Izlazimo na teren iz vise pravaca, zbog mraza tesko se uocavaju svezi tragovi, ali sa dobrim psima to nije problem! Nalazimo trag vepra koji vodi na jednu kosu, kada stizemo tamo, vepar ulazi u dolinu, gde na tragu vec stoji grupa lovaca, pustali su svoje pse, ali psi nikako da dodju do vepra! Obilazimo teren i konstatujemo da je unutra, Novica pravi raspored "blokade", a lovce koji su vec bili tu rasporedjujemo izmedju mene i Joce koji na trag pusta pse Lisu, Zuju i Arapa, psi krecu na utragu kao da gone! Podizu vepa kao zeca, za njim "kipi" kao da gori suma, vepar izlazi na deda Branu koji ga promasuje, a zatim skrece i izlazi na Nidzu, koji ga obara kuglom, pogodak u karlicu, zatim ide samilosni i psi su vec stigli... Cela akcija traje 10 - 15 minuta. Pozivam lovce koje smo zatekli i kazem im gotovo... Kako gotovo?! Pa lepo, gotov je! Oni u cudu, kazem im da su imali skolski primer lova ds! Dobili su deo mesa za ucesce ili bolje receno statiranje i uzivanje u lovu...
Strelac, inace napomena da je '91. godiste i da mu je ovo treca svinja ove sezone!

deo ekipe...

najmladji i najstariji!

tandem!

kako da se ne slikam sa ovakvim veprom?!

ekipa!!!
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
Aca Velika Plana |
Objavljen 24.12.2012. 14:36
|

Stari član

Upisa: 389
Pristupio: 06.04.2011. 08:42
|
Auu Nidjo!! kolka grdosija nanu mu ebo!!
Respekt na ulovu kolege,dobro je da mu ruka nije zadrhtala!  |
|
|