Lov na divlje svinje
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 15:03
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
E moj Nidžo kakvo crno viteštvo, postavio se kao na tacni i to bez pasa , niko ga gonio nije,ali ajde zaslužio sam i kupio za svaki slučaj vazelin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 24.12.2012. 15:15
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
DakiNS kaže:
E moj Nidžo kakvo crno viteštvo, postavio se kao na tacni i to bez pasa , niko ga gonio nije,ali ajde zaslužio sam i kupio za svaki slučaj vazelin 
Pa gde ti je onda Daki?!
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 15:17
|

Admin

|
Vazelin? Pa u zadnjem džepu!
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 24.12.2012. 17:01
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Nidžo svaka čast na ulovu i veštini,a i slikanje sa odstrelom je takodje školski primer kako treba
Što se tiče Dakijevog slučaja očevidac stručni pratilac je izjavio doslovce da je bilo 12 koraka što je manje od 10 metara i da vepar nije imao oko 120kg nego preko 130kg,za ovu izjavu posedujem i video snimak gde čika Mile objašnjava kompletan dogadjaj,čim pronadjem stručnjaka za postavljanje video materijala dokazujem ,ukoliko me ne korumpiraju!!
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 24.12.2012. 17:01
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
DakiNS vise srece drugi put ako i tad za s vazelin ti ne gine. |
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 24.12.2012. 17:07
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
Indjijanac kako reče čika Mile KUDE MI DADOSTE OVU PROMASALJKU. |
|
|
|
spiki |
Objavljen 24.12.2012. 17:22
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 02.12.2010. 22:37
|
Nedaj se moj Daki ziv covek svasta izdrzi pa izdrzi i ti.(upotrebi vazelin),pre ce da prodje. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 24.12.2012. 17:45
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
djosa69 kaže:
Indjijanac kako reče čika Mile KUDE MI DADOSTE OVU PROMASALJKU. 
moram da iznesem i ovo zapažanje,čika Mile je u lovu učestvovao bez oružija,vodio je psa i prepešačio mnogo da pomogne postavljanju ljudi na mesta čekanja,oružje nije nosio iz razloga što nije uplatio članarinu,iz ekonomskih razloga nije ,ali ljubav prema lovu i druženju ga je dovela da učestvuje u lovu,svaka čast njemu i svima koji u istoj situaciji isto postupaju,ovo je samo jedan primer a sigurno je da takvih ljudi ima u svakom LU,to treba ceniti !!
|
|
|
|
bracailic |
Objavljen 24.12.2012. 17:50
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 09.08.2010. 20:59
|
Pozdrav svima na stranici
Evo ovom prilikom da pokažem jednu zajedničku fotografiju sa našim pobratimima lovačke sekcije Depotovo kod NS.
Bio je ovo vikend za pamćenje kojem je predhodila zajednička večera u Petak, a kasnije subota i nedelja druženje u našem lovačkom domu.
Imali smo sreće prvog dana a i drugog je bilo dosta dobro samo izostala je fotka 

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.12.2012. 17:58
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Rođo šta reći na ovo a ne zaplakati? Dali od muke ili za..bancije. Sigurno ti je bilo lepo posle lova, a i u povratku. Doope su ti pomerili. Mogu da zamislim kako su te trpali. Ne verujem ni da ti je vazelin pomogao. Ne bi ti bio u koži. Mogao si da se vadiš na godine i loš vid.B)
|
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 24.12.2012. 20:55
|

Stari član

Upisa: 224
Pristupio: 11.06.2010. 08:48
|
Sta reci za kolegu Dakija i njegov lep susret sa vepricem od 130kg...sem ne se sekiraj bice bolje drugi put,nije frka...Mada u Sumadiji ima lepih banjskih lecilista za razno razne stvari..Da se netresu ruke,da se popravi vid mada i ima ona banja sto joj pevaju..Dodjes star odes mlad...Daki ako zatreba tu smo jeb.ga da sledeci put ne bi bilo ovako nego da padne iz prve kod tog kamena...sto se kaze bice bolje i vise lovacke srece sledecom prilikom...Mada verujem da je Lali izasao taj vepric on bi pogodio makar kamen..he..he.. ;)
Saja Rudnik
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 22:23
|

Admin

|
Čekam da neko iznese neku pretpostavku kako se na toj minimalnoj razdaljini mogao desiti promašaj , a ono samo trpanje , prikočite braćo vazelin je na izmaku
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 24.12.2012. 22:29
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
DakiNS kaže:
Čekam da neko iznese neku pretpostavku kako se na toj minimalnoj razdaljini mogao desiti promašaj , a ono samo trpanje , prikočite braćo vazelin je na izmaku 
Aman vise manite coveka oce mu se slosi!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 22:52
|

Admin

|
Ma neće Bata Vojkane, nego čekam naše baliste da daju svoje mišljenje
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 24.12.2012. 22:56
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Daki, ako stvarno pitash za mishljenje shta se desilo, najprostije je da pooknesh koji u metu, da prostish! Mislim, sve je mogutjo, ali daljina je stvarno mala, i morala bi se prethodno desiti neka veeeelika havarija, da se promashi tolika meta.
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 24.12.2012. 22:56
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Prosta stvar! Sremac i Lala se igrali malo točkićima od optike 10 klika gore 54 klika levo.......
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 24.12.2012. 22:57
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ To se nekim Rvatima desilo, bilo na nekom forumu, "prijatelji" im to uradili u toq notji... Nadam se da ovi nashi nisu toliko loodi!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 24.12.2012. 23:07
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Nikola sva ka čast na prelepom primerku odstreljene divljači i na prezentaciji iste...zaista lepo postavljena i prezentovana divljač!! 
http://i46.tinypi...rliatv.jpg
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 24.12.2012. 23:40
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
DakiNS kaže:
..................................Nije prošlo ni pola sata , ni jedan ker se nije čuo u blizini , kad odjednom nešto počne šuškati po suvom lišću na grebenu iza naših leđe, okrenusmo se kad ono vepar cirka 120 kg dolaz ina po kosini iza naših leđa. Tu beše neki čudan žbun sa vodoravnim granjem. Ustanem da ga bolje vidim , one grančuge smetaju,nameštam se da ga nanišanim kad on stade 15 metara ispod nas sa sve okrenutim bokom u punom profilu.Pogleda prema nama, ja podižem pušku hvatam ga kroz optiku ( ebo me onaj ko me nagovori da je ne skinem) Vdim ga velikog kao slona , u stvari vidim ogromu plećku Vrh konanice nameštam tik iza plećke, adrenalin već počinje da se oglašava kao indijanski tam tam. Pogodak siguran,već zamiljam face ostalih kako ću da ih podyebavam. Pritiskam obarač buuuuuum
..................................Nadam se da će Gedža nastaviti ovu priču jer me samo on može malo oprati od bruke
P.S. Mogao bih celu knjigu da napišem o ovom lovu ali niko prljave gaće na prozor ne kači 
Da pokušam Daki, ali nema tu nikakve bruke, naprotiv tebe treba nagraditi.
Evo opisa tog događaja iz mog ugla.
Negde oko 9 sati izjutra, čuju se tri pucnja. Lovačkim sredstvima veze utvrdjujem da su dva hica ispaljenja iz sacmare dok je treći iz karabina. Ponovo javljaju: iz sacmare je pucano na pet svinja, dok je karabin pucao na vepra. Ko je pucao!!!!- derem se dolinom i jedva dobijam odgovor: na svinje je pucala druga grupa, dok je vepra pucao neko iz naše grupe.
Pitam se ko bi to mogao biti? Znam da nije niko od domaćina, jer im je to bilo zabranjeno ali ko je od gostiju, kad je pucanj došao sa kosine po kojoj se samo divojarci (izvini Daki), mogu spuštati ili penjati? Znam da su u tom pravcu krenuli Daki, Slava, Darko.......... Daki sa svojim godinama, ne verujem, Slava sa još nedovoljno oporavljenom nogom, nije sigurno, Darko sa svojih 100 i nešto kila, ne može biti. Ko je onda? Rančer, Sremac, Indjijanac? Rančer bi to mogao da zgazi ali su oni su na sasvim suprotnom kraju, udaljeni skoro 3 km. a između duboka dolina. Sremac sigurno nije, pa njega sam prethodnog dana zatekao na drvetu, kada je na moje pitanje- šta radiš tu čoveče, pa polomićeš se - onako pravnički odgovorio: što je sigurno, sigurno je, pa zar niste rekli da u lovištu imate i vukova. Indjijanac je iako udaljen to mogao učiniti, ali kako je svo vreme bio zauzet planiranjem podvala, sigurno nije ni on.
Za Lalu sam siguran da nije, pa on je bio na mestu gde prolazi samo ranjena divljač ( treba neko previjati ). Rekoh sebi, pa nije ni Ficha, jer on i nije nosio oružje i znam da sam ga poslao da broji tragove divljači. Treba ga pripremiti za polaganje lovačkog ispita, naročito kada sam prethodnog dana uvideo da daje nesigurne odgovore oko tragova kune i zeca. Znam da je teorijski jači od Čeraniča ali nama trebaju operativci, tj. praktičari nalik Strnadu, što je bio i razlog da mu dodelimo tu obavezu. Dosta nam je pesnika i pisaca bajki.
Pošto u dolini nema signala, rekoh sebi Gedžo nema ti druge, nego uz greben (sa kamenjem prekrivenim mahovinom). Na 50 metara penjanja prvi pad, nakon još 30 metara drugi pad (razbijam se ko pi.ka) i polako pocinjem da psujem onoga ko me napravi ovako blesavog. Posle pola sata i pređenih 300 metara, prelazim preko tragova nekoliko svinja. Podižem pogled ka steni odakle je trebalo biti pucano i zaključujem da zbog rastinja nisu mogle ni biti viđene a kamoli pucane. U tom trenutku primećujem lovca, koji onako sramežljivo izviruje iznad stene i posle par trenutaka ga prepoznajem. DakiNS (nisam mogao da verujem)!!!
Nastavljam ka njemu i onako na glas razmišljanjem-pa ovaj je ludji od mene. Kada sam se okupan znojem približio Dakiju na jedno dvadeset metara, počinje njegova kanonada: odatle došao, tu stao, ja ga video (u tanjiru), podigo karabin, končanica iza prednje noge i pucao ali njega Gedžo nema i pitanje: da li si ga slučajno video usput?
Stani bre Daki, je.eš vepra vičem ja, pa zar ne vidiš da mi je lamela na izdisaju. Na desetak metara od njega prelazim preko traga svinje u hodu. Po broju cipela vidim da se radi o ohoho primerku. Gledam trag, gledam Dakija i čini mi se da nema više od 10 metara. U rukam drži karabin bez optike. Stručnog pratioca nema (naljutio se i otišao kod Darka, jer smo mu pored toliko lovaca, dodelili promašaljku). Ništa mi nije jasno. Gledam okolno rastinje, tražim kap krvi, pokušavajući da nadjem neko opravdanje kako bi se utešili. Vadim pljosku i potežemo. U to će Daki: Gedžo brate, pa ove vaše svinje su izgleda sa pancirima, dobila je u sred plećke a ode.
I to keramički, odgovaram. Počinjemo sa rekonstrukcijom događaja, sve više potezući iz pljoske. Zaključak, nije u pitanju ljudski već tehnički faktor, do koga dolazimo kada je Daki ponovo vratio optiku na karabin. Tek tada je uvideo da nosače optike nije zaključao do kraja.
Odmah mi je bilo lakše. Po povratku u Lovački proveravamo te naše sumnje. Pucam Dakijevim karabinom sa zatvorenim nosačem optike i pogođam 3 mm od mesta gde sam nišanio. Daki je pucao sa nedovoljno zatvorenim nosačem optike (kao i prilikom pucanja na vepra) i na deset metara daljine, nadbacuje metu (25x25) za oko 30 cm. Potvrdjene su sumnje da je optika bila razlog promašaja.
Bez obzira na sve okolnosti ovog događaja, Daki zaslužuje nagradu, ne zbog toga što je u ovom slučaju zaista bilo teže promašiti nego pogoditi vepra, već radosti koje je priredio krmačama ostavljajući im u životu jednog od je.bača.
Setimo se one- važno je učestvovati a ne pobediti- pa zato Daki glavu gore i nemoj se previše opterećivati "ljubomorom admin-dušmana.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2012. 23:51
|

Admin

|
Uh konačno te dočekah bata Gedžo, da sam ja ovo napisao morao bih kupiti još najmanje dva kartona vazelina . Ali mene matorog ne opravdava početnička greška, nego se izjedoh ne za veprića nego što takvu grešku napravih. E dešava se to i pametnijia od mene. A baš sam hteo da pročitam tumačenje naših balista kako bilo al mi drago što će krmačice biti srećne. I da ne zaboravim (opet taj švaba) baš sam se pripremio za lov , poneo sam brdsko - planinsku lamelu pa malo malo morao sačekivati ostale iz grupe, em imali ravničarsku lamelu , a gorivo koristili sa malo oktana
|
|
|