Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
stojkuki
 Apropo idealnog kalibra za DS...

Svi. Teskasima preporucujem sledece:

http://www.youtub...ata_player

Jedino me zanima da li se izradjuju dvokuglare u ovom kalibru. To bi za sumski lov DS bio pravi hit. Nenadmasno oruzije...

stojkuki
 Ili mozda, ...

http://www.youtub...ata_player

arnotije
 Ha ha ha ha ovaj drugi klip je vrh... Odobreno
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

SUMO
 Krmace se polako grupisu,
sad bi svi oni koji se zaklinju da su veliki lovci na svinje trebali da rade isto sto i Nidza i ostali savesni lovci.
Sto vise kukuruza, uspeh je zagarantovan naredne sezone.

nenadx
 Pravi kalibarBravo 2
SUMO lepo začeta značajna mera,pri uzgoju DS
Dobar pogodak

stojkuki
 Di su nam zeleni sada ...

SUMO
 Uvazeni kolega, kad bi svi hranili onako koliko love svinje......najvise volem one gotovane velikog formata. Dodju kod coveka u goste na hranjenu ceku, ovaj kaze nemoj u krmace, imas nazimad, a jel nemate velikog vepra?Grin

Zeleni? Video ih pred onaj veliki sneg dok sam iznosio kukuruz kod vikendice, dosli, neko im javio da su se dve sumske sove zaplele u nekakvu mrezu za odbojku na jednom placu, isekli mrezu i otisli kuci......

canis aureus

SUMO kaže:
Krmace se polako grupisu,
sad bi svi oni koji se zaklinju da su veliki lovci na svinje trebali da rade isto sto i Nidza i ostali savesni lovci.
Sto vise kukuruza, uspeh je zagarantovan naredne sezone.

Bravo 2Odobreno

... nego, sušna godina prošla bijade pa cena ku'ruzu visokaaaSiroma .... te mi DS(i ostali) za prošlu zimu(sa elementarnim nepogodama) + ovu sadašnju pojedoše polovnu LaduNivuJaooo(koja je bila u planu)
... niste znali da DS jedu Ladu?!?!? eeee pa to nezna ni moja ena ....ChutGrin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Sada je vreme kada bi trebalo po lovištu zapatiti ili rasaditi čičoku, istina zdrava biljka za ljude posebno one koji pate od dijabetesa , ali za svinje je prava poslastica i pride toga raste bez obzira na vremenske uticaje. Tako bi se svinje zadržale na terenu a i primamile.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

SUMO
 Canis, meni prosecan rod bio do tri tone zrna po hektaru, al` ne zalim se.
Od sad sejem samo PKB hibride.
Cicoka je vrlo diskutabilna.Malo iskustava u lovistima, tek su poceli intenzivno da je gaje pre 2-3 godine. Prosle godine mnogi su je i prvi put silirali.
Videcemo, vredi uvek.

apinest

canis aureus kaže:
ovu sadašnju pojedoše polovnu LaduNivuJaooo(koja je bila u planu)
... niste znali da DS jedu Ladu?!?!?

Zar i Ladu?!? Shock
http://www.youtub...ICo3FIst3A
ROFLHaHaHa

DakiNS
 Sumo možeš li mi objasniti zašto je čičoka diskutabilna?

lisac
 Cicoku su sadili na Juznom kucaju u lovistu Srbija sume pored jedne ceke (10 ari) i imali su odlicne rezultate sto se tice odstrela,samo sto su svinje nastavile da dolaze i u vreme lovostaja i za tri godine istrebile cicoku.
Vladan

lisac
 Mislim da je u pitanju bio revir pesterac.
Vladan

DakiNS
 To je jedna parcela koja bi možda mogla da bude kao uzorak, ali po jednoj osnovi , a to je da li svinje vole i hoće da jedu čičoku. Sa druge strane sadnja čičoke na više manjih parcela raširili bi svinje na veću teritoriju. Na kraju može se na zaklonjenom mestu u blizini naselja održavati čičoku kao rasadnik. Pa u rano proeće rasaditi. Čičoka se relativno lako sadi nije potreba neka posebna prethodna priprema zemljišta. Gajim je u mojoj bašti, i mogu vam reći da se jako brzo širi i da ima gomilu gomolja. Jesenas sam podelio u tri puta oko 15 kg krompira čičoke jer je zovu i sirotinjski krompir, ali za rasađivanje u lovištima. Nekada je čičoka rasla svuda , ali primena agrotehničkih mera dovela je do njenog da kažem uništenja pa ju je posebno u Vojvodini dosta teško pronaći kao samoniklu biljku.

Nikola Vojinovic
 Deo ekipe je kao nagradu na lovackoj zabavi dobio lov na terenima LU Zaplanje, lov je organizovan u sred nedelje i na kraju lovne sezone, meni nema logike, ali verovatno su mislili da cemo da odustanemo?! Tereni su nam dobro poznati od ranije, divljaci ima dovoljno... Pored nas bili su i gosti iz Prokuplja i jos domacih lovaca, planirao sam da budem na prelazu, ali sam zbog cika Cveje iz Prokuplja, koji je poveo svog psa Zucka, ipak posao da trazim svinje... Pregazili smo dobar teren i na kraju nasli jedno nazime, psi su nazime oterali do zasede, tamo ga je promasio jedan od gostiju, ono se vraca nazad odakle je i podignuto, dva puta prolazi pored mene ali nikako da ga sretnem! Na mestu odakle je krenulo, staje i dok ga oblajavaju psi, Nele prilazi, ono krece da bezi i tu mu je kraj, kugla Rottveil Exact pogodak u plecku...

Ovog nismo nasli...

i46.tinypic.com/bgy4o2.jpg

tereni...

i46.tinypic.com/347ekxh.jpg

i50.tinypic.com/301n4h1.jpg

i49.tinypic.com/jshvzd.jpg

i46.tinypic.com/qrzzmx.jpg

strelac

i48.tinypic.com/2djxbo3.jpg

sa cika Cvejom

i47.tinypic.com/34yu4i0.jpg

ekipa

i46.tinypic.com/15xofaf.jpg
Priroda, kerovi i lov!

SUMO
 Nidzo, citam i ne verujem. Nagrada na tomboli pa u sred nedelje, radni dan?.......

Diskutabilna je sto zadnjih 20 godinam citam/o/ o cicoki, a nisam video nigde da ima rezultata kakve je pomenuo kolega sa Kucaja npr.
Znam par udruzenja gde je sadjena pa nikakvih rezultata.Mada, drugo je plodan Banat i oskudna planina.

ivanfox
 Pozdrav iskusnim lovdzijama na crnu divljac,samo hocu da vam prenesem iskustva jednog rodjaka koji je upravnik jednog lovista.Sadili lovci tu svinjsku poslasticu po planini pored aktivnih pasnjaka i livada trogotke i smiljke trave.Kazu toliko se brzo prosirila po susednoj livadi gde su seljaci kosili travu i napasali goveda da su bili revoltirani na lovce jer kazu ne moze čičoka da se istrebi,gora je od korova!
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

stojkuki
 Neka neka. A onda ce da shvate da je cicoka zdrava biljkica i da i njima moz da koristi a ne samo svinjama ....

SUMO
 To je tacno. Gde je jednom posadis, nikad ``istrebiti``.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,566,471 posete www.srbijalov.com