Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabini češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabini češke proizvodnje
sheytan
 Daaa, ali "oprema"? Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 Ne znam koliko je skuplji od Zastave ali barem je 2x (minimum) bolji od Zastave!! i glupo je porediti u tom kontekstu. Što bi neko bacao pare na Sauera, Blasera, ... kad je Zastava jeftina a tako dobra ?!?!
... da susjedi stavljaju Zastavu ispred Zbrojevke?!? ... to nije tačno sigurno!
Po bilo čemu da se poredi ČZ i CZ(kvalitet izrade, materijali, mehanizam za okidanje, završna obrada, ... ) ČZ je na dosta višem nivou!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Zastavini karabini su sasvim solidni, pogotovo ako se uzme u obzir odnos cena-kvalitet. Ali to je samo u Srbiji (i eventualno USA). Međutim češki karabin Zbrojovka 550 jeste kvalitetniji. Što već reče kolega Canis okidački mehanizam, kočnica i završna obrada. I vizalno je dopadljiviji. Bar meni. Međutim i Zastava karabini odlično odrađuju posao za koji su namenjeni. Ja sam sa Zasatava karabinima lovio 7-8 godina i za to vreme im ne nađoh neku ozbiljniju manu. Da su u HR cenjeniji od Zbrojovke nije tačno. Možda su malo zastupljeniji zbog manje cene. Karabin Zbrojovka CZ 550 Standard je u HR 6200 kn (827 evra), ČZ 550 Lux je 6898 kn (920 evra), a Zastava M 70 je 5088 kn (679 evra).
Što se tiče PPU municije ona jeste omiljena kod hrvatskih lovaca zbog male cene i solidne kvalitete. Pogotovo su oduševljeni sa Grom zrnom, jer ovakav tip zrna kod ostalih proizvođača košta bar puta više.
Tri prsta 2Kolce

DjordjeL
 i59.tinypic.com/ocop.jpg

i58.tinypic.com/30shp5l.jpg

napokon sam spakovao optiku na moju čehinju.

sheytan
 Chestitam situlaciju, Georgije! Bravo 2

Daj koju krupno s druge strane, ne bilo ti zapovedjeno! Uzo bih Chehinju zbog te montaze!!! Lepsha je od svega! Kiss

Tebra CaEnis -

canis aureus kaže:
Ne znam koliko je skuplji od Zastave ali barem je 2x (minimum) bolji od Zastave!! i glupo je porediti u tom kontekstu. Što bi neko bacao pare na Sauera, Blasera, ... kad je Zastava jeftina a tako dobra ?!?!
... da susjedi stavljaju Zastavu ispred Zbrojevke?!? ... to nije tačno sigurno!
Po bilo čemu da se poredi ČZ i CZ(kvalitet izrade, materijali, mehanizam za okidanje, završna obrada, ... ) ČZ je na dosta višem nivou!

- uopste nisam rekao da je Rvati stavljaju ISPRED, nego praktichno u istu klasu, iako su im cene mnogo pribliznije, negro kod nas.

Ponavljam, voleo bih da ga imam(u varijanti sa rik-shteherom obavezno, pa zatim mnogo lepsha kochnica negro "nasha"... Mmmm!) ali mislim da je odnos cena u CRO realniji, i da ipak ne vredi cheshki 2x vishe od ISPRAVNOG, PRECIZNOG Zastavinog karabina...

Lichno, UVEK bih doplatio razliq kolika je u CRO! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

MMilos
 Pretpostavljam da je Standard, tj osnovna verzija u pitanju.
Doduše, tada je i EUR bio "jeftiniji" (vreme radnje proleće 2014.), verovatno je sada skuplje.

Mislim i da je Remington 700 u tom cenovnom rangu...oko 1000E,zar ne?

sheytan
 Mislim da jeste, ali ja bih pre Zbroju... Ipak, ne dam moj m70 270 ni za šta! srbijalov Biće danas prigodan text, malo sam sada u goožvi...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

MMilos
 I ja ne volim ta velika imena... Oni da znaju da naprave bolje, ne bi uzimali cevi od Zastave Smile

ssekir75
 знају али им се не исплати. те њихове цевке иду у луксузније (скупље) серије. мени од заставе ништа боље и не треба. нисам спортски стрелац Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Remingtoni iz serije 700 su odlični karabini za umerenu cenu. Meni se jedino ne sviđa američki stil bez mehaničkih nišana i sa polimerskim kundakom. Ali ima jedan model koji je baš po evropskom ukusu i koji se meni mnogo svideo. Čak je malo falilo i da ga kupim. To malo beše oko 350 evra.Grin To je model Remington 700 BDL. A ovako izgleda.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 сасвим леп карабин (исти ко мој сеља Presrean)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

sheytan
 ^ Jes, vala, Zastava sa slichnim qndakom sasma lichi! Odobreno

A Mauser je MAJKA, tako da, ako vetj netjemo Zastavu, radje Zbroju, kao shto je tebra Podunavatz i pazario! Bravo 2

(mislim da nije neka velika razlika u ceni Zastavinog qrabeena i Rem. 700, u USA, valjda vam i to dovoljno govori shta je Zastava... Sve je to Shvaba izmislio, a Srbin napravio! Smeko Na stranu shto nasha najvetja i jedina fabrika oruzja ume da ZASEEREEEE... Cry)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DakiNS
 Kolege obratite pažnju na upise Van temeNazad na temu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 даки, зашто мислиш да је ово Van teme? па све се ове пушке овде пореде са збројовком, по цени и квалитету, код нас и негде другде. нема разлога за Admin Power

ше, није више једина фабрика ;) прочитај нови калибар ;)

MMilos
 Sta, imamo jos neku fabriku oruzja?!
Sta ti je napredak ka JEvropi...industrija cveta!Opameti sesrbijalov

ssekir75
 ово му више дође напредак ка америКЕ ;) у барајеву је отворена нека фабрика која ради пушке на маузер систему, део неке америчке групе. још да нам уведу њихове законе о оружју, па да буде HarmonikaKolceKolceKolce

sheytan
 Evo chlanka:

http://www.kaliba...icleId=342

Kantoorina neopevata(od 1.000e!), oderem ih sa mojim 270 u sred bela dana! Grin Qj ne verooje, nek se vrne na temu PPY! Kalanjikov

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 не знам, ше, нисам ни видо, али да се врнемо на пемце, иначе ће даки да нас среди ко ти ту мету Admin Power

Podunavac
 Opet se odlutalo sa teme. Da se vratimo na temu.
Što se tiče češkog karabina, ja imam model 550 Lux sa kojim sam zadovoljan u svim segmentima. Posebno mi se sviđa potpuno štelujući obarač sa francuskih šteherom (ubrzicom). A volim i 19 mm šinu koja je fabrički usečena u sanduk, pa za postavljanje montaže nije potrebno uvrtanje tankih šarafića u sanduk, koji su najslabija tačka na montaži. Jedino što mi se ne sviđa je plastično dno magacina za municiju. Kundak i kočnica su isto dobro izvedeni, kao i mehanički nišani. Sve u svemu odličan karabin.
Kada sam pre nešto više od dve godine kupovao karabin, u uži izbor je ušlo nekoliko komada različitih proizvođača. Remington Mod. 700 BDL, Roessler Titan 6 Lux, Tikka T3 i ČZ Brno 550 Lux. Razmišljao sam čak i o našoj Zastavi M 70, jer me je godinama dobro služila bez ikakvog zastoja i kvara. Posle dužeg razmišljanja i pregledanja svih navedenih karabina izbor je pao na Roessler Titan 6 Lux. Plan je bio karabin u kalibru 8x68 S i rezervna cev u kalibru 243 Win. Onda nabavka jedne baze i dva nosača optičkog nišana, kao i dve optike. Međutim u međuvremenu su stvari pošle loše na financijskom planu pa sam odustao od ovako skupog kompleta koji bi me izašao nešto preko tri hiljade evra. Odlučio sam se za karabin u cenovnom rangu do hiljadu evra, a tu su prošli jedino Brno 550 i Zastava M 70. Zbog male razlike u ceni odlučio sam se za Zbrojovku koja je ipak vidno kvalitetnija od Zastave, a kalibar 30-06 Spr. Naknadno sam pazario Rusan Roll-off montažu (brzoskidajuću) i optiku Meopta MeoStar R-1 3-12x56.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Francuska ubrzica = rikshteher, ili...? Za njim patim i patitju! Smile

Inache, kake su ti groope? Verujem extra?

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,231 posete www.srbijalov.com