Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
paninm
 znaci piramida udruzivanja ce izgledati ovako>

Lovac>>>Lovacko Udruzenje>>>Lovni Okrug>>>Regionalni Lovacki Savez>>>Pokrajinski Lovacki Savez>>>Lovacki Savez Srbije

Ima li jos nesto da se izmisli?

clan 23 tacka 2>>> koji ce djavo LSV i LSKM i LSCS da se uclane u LSS, kad im po ovoj tacki im je sve dozvoljeno da rade na svom podrucju, sta njima onda znaci LSS?

Prijem u clanstvo>>> mislim da ovde ima nekih nelogicnosti, kao sto su strana udruzenja koja imaju pravo da budu clanovi, dok domaca udruzenja nemaju pravo da budu clanovi (clan 34 tacka 3 i clan 35 tacka 7) Da li je to po zakonu o udruzenjima? Mislim da u zakonu Savez uopste nije ni opisan?

Sremac75
 У Војводини ће пирамида ипак бити мало мања :

Lovac>>>Lovacko Udruzenje>>>Pokrajinski Lovacki Savez>>>Lovacki Savez Srbije

ЛУ из Војводине је овим Статутом ЗАБРАЊЕНО да буду чланови ЛСС-а на било који други начин осим преко ЛСВ-а, што значи да би били чланови ЛСС-а морају прво да плате чланарину ЛСВ-у, па тек онда и чланарину ЛСС-у!!!

ЛУ из осталих делова Србије, за коју сам ја мислио да је јединствена и унитарна држава, осим КиМ, могу бити чланови ЛСС-а преко ловног округа, или преко неког Регионалног савеза.

Мора ЛСВ да се учлани у ЛСС да не би неко преиспитивао шта се у ЛСВ-у ради или не ради, па ће зато великодишно ПРИМОРАТИ ловце у Војводини да плате чланарину ЛСС-у.

Добро си приметио да Статут садржи низ дискриминаторних одредби иако се позива на забрану сваке дискриминације.

Али....Confused...осећам да ће све бити једногласно!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp

Miroslaw kaže:
Uzaludno je bilo i nadati se da ce u jednom drustvu koje je postalo zapadna kolonija (prihvatili mi tu realnost ili ne isto nam se hvata) biti ista bolje, kako u lovstvu tako i u bilo kom drugom segmentu drustva.

SVE REČENO, BANANA DRŽAVA !!!Bravo 2Bravo 2...TITO JE ISTO KOD TAKVIH (KAO ŠTO SMO SADA MI) , IŠAO MULE "TUĆI" LAVOVE I ANTILOPE, I UVALJIVATI IM ZASTAVIN ARSENAL U OGROMNIOM KOLIČINAMA DA SE TUKU, E SAD SMO MI TI MALI "NO PLIZIĆI"!! ...ŠTO KAŽEŠ MIROSLAVE PRIHVATILI MI TO ILI NE, ALI TAKO JE!!Odobreno
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp
 Mene zanima koja je onda svrha što je LSV član CIC-a, kad nemože bez LSS-a?
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Ovaj nacrt novog statuta LSS je nagli prelazak sa koncepcije LSS kao saveza lovačkih udruženja, što je bio LSS od samog osnivanja, na koncepciju LSS kao 'savez saveza'.

Šta to u praksi znači? Da li bi neke odluke i stavovi LSS bili obavezujući za lovce članove LU, koji su članovi nekih drugih saveza, a time preko tih saveza i članovi LSS? Šta ako neki područni, regionalni ili pokrajinski savez odluči da ne primenjuje neku odluku LSS? Ko će da mu to zabrani, takvo ponašanje?

Meni se čini da koncepcija LSS kao 'savez saveza' vodi daljem urušavanju autoriteta LSS kao krovne organizacije lovaca Srbije, jer bi u praksi stvarna 'vlast' (uslovno rečeno vlast) bila na 'nižim' savezima, pre svega pokrajinskim i regionalnim, jer bi se preko njih i finansirao LSS parama lovaca. Šta bi se desilo kada bi, recimo, LSV ili LSCS odlučio da mu se ne svidja nešto u LSS, a pare od lovaca pre toga prikupio za članarinu u LSS, pa npr. odluči da ne prosledi pare za LSS, nego ih vrati uplatiocima (pre par godina je bio sličan slučaj u doba Z.Popovića)? Kakav mehanizam postoji koji bi kontrolisao ili sprečio da se ovo ne ponovi? Ja ga ne vidim.

Ne sumnjam da će neki reći kako je kritika prelaska na kocepciju 'savez saveza' želja da sve ostane po starom - pa barem se nama sa Srbijalov ne može prišiti takva karakteristika. LSS mora da se menja, ali promena forme mislim da neće promeniti suštinu; ovo što je predloženo u nacrtu ostavlja mogućnost da LSS postane samo plašt ispod kojeg će se kriti podele po područjima, regionima ili pokrajinama, do momenta kad nekom od rukovodstava 'nižih' saveza 'ne dune' da radi po svom ćefu. A lovcima se samo nameću nove stepenice izmedju krovnog saveza i baze. A svaka stepenica košta, naročito ako se uslovljava!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Po meni se takođe loše gađalo sa ovim predlogom. Loše gađalo a kako se pogađalo videće se.

Po meni LSS je lovački savez svih LU sa teritorije CELE Srbije. Postojeće saveze ZODL treba da ukine i da podeli Srbiju po lovnim regionima koji će činiti LSS. UO bi se sastojao od predsednika lovnih regiona ( al da ih ne bude ko sitnih svetaca ), tako da bi LSV prerastao u na primer lovni region Vojvodine, LSCS u lovni region Centralne Srbije...itd. Ovako imamo i saveze i svašta još koješta nešto...

Mislim da ovaj predlog možda nije loš i da bi trebalo da se razmišlja u tom pravcu. Što bi se LU udruživali u saveze koji im "piju krv" ( čast izuzecima ) i naplaćivali im razne usluge, kad mogu po meni direktno da budu članovi LSS. A članstvo u nekom od regiona bi se podrazumevalo.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Svi ostali savezi sem LSS ne treba da postoje u ZODL jer su po meni mnogo više vezani za udruženja građana nego sam LSS koji treba da bude krovna asocijacija lovaca Srbije i njihovih udruženja a ostali savezi su mnogo više geografski pojam pa ne bi trebalo da njihovo postojanje reguliše ZODL nego Zakon o udruženjima.

Ne znam, možda grešim pa neka me neko ispravi, ali šta smo mi to dobili od svih ovih silnih saveza osim davanja po raznoraznim osnovama za niša ( čast ponovo izuzecima ).

Na kraju po kom zakonu funkcionišu savezi nego po pre svega Zakonu o udruženjima i Zakonu o privrednim društvima koji u celosti regulišu njihov rad i poslovanje.

Rekoh maločas da bih LSS izuzeo iz te priče i on bi jedini bio u ZODL kao krovna institucija sa ovlašćenjima taman kakve mu sadašnji zakon daje i omogućava.

Ostali su samo privredna društva/udruženja građana gde važi ISKLJUČIVO princim DOBROVOLJNOSTI pristupa a nikako obaveznosti i uslovljavanja.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Jank
 [quote]ficha007 kaže:
Svi ostali savezi sem LSS ne treba da postoje u ZODL jer su po meni mnogo više vezani za udruženja građana nego sam LSS koji treba da bude krovna asocijacija lovaca Srbije i njihovih udruženja a ostali savezi su mnogo više geografski pojam pa ne bi trebalo da njihovo postojanje reguliše ZODL nego Zakon o udruženjima.

Фићо....у потпуности се слажем.....као велика нам држава па нам је мало један Савез....Ако би кровна организација радила како треба локалне "Војводе" и "Дахије" нам нису потребне.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

ficha007
 Jank, kako smo krenuli osnivaće se lovački savezi po gradovima i selima, po ulicama i kućama... ludost.

Jedan savez je verujte mi sasvim dovoljan. Jasno mu definisati delokrug da se ne zaluđuje nekim idejama o "gospodarenju lovištima" jer rešenje po kojem LU to treba da rade je za mene bolje. Pa izvolite gospodo lovci, kako gazdujete tako će vam i biti. Ako ne znate, lepo se udružite više vas u neki savez ili postanete članovi nekog saveza koji će vam za neku materijalnu nadoknadu pružiti stručnu pomoć ( ali stvarno ) a ne da vas šiša ko ovce a od pomoći ništa.

Gedza66
 Зашто и за чега овакав ловачки савез????

Зато што:

1) образује комисију за полагање испита за оцењивање трофеја дивљачи и издаје уверење о положеном испиту за оцењивање трофеја дивљачи???

То му дође као да удружење возача успе у намери да полагање за возачки испит врши нека виша асоцијација удружења возача, зар не???

2) стара се о трофејима дивљачи чија је вредност изражена у CIC поенима већа од трофејне вредности националног првака;

Па зар се старање о овој врсти трофеја не може осмислити на други начин, рецимо преко Природњачког музеја, већ за тако нешто мора постојати ловачки савез који ће бити финансиран средствима ловаца????

3) образује Националну комисију за изложбе и трофеје која потврђује трофеје дивљачи оцењене највишим оценама, саставља листу трофејних вредности националних првака и решава о приговору на акт за оцену трофеја дивљачи коју је дала комисија корисника ловишта.

Колико је времена потребно за образовање Националне комисије за изложбе и трофеје?

Колико је времена потребно да Национална комисија за изложбе и трофеје састави листу трофејних вредности националних првака?

Колико је одлука донела Национална комисија за изложбе и трофеје, по приговорима на акте за оцену трофеја коју је дала комисија корисника ловишта од дана њеног образовања????

Да ли би ове послове могла обављати нека слична комисија у оквиру Природњачког музеја????

Добро, прихватам да ја к`о Геџа не схватам значај напред наведених послова за развој и унапређење ловства Србије али бре никако да схватим зашто да ловци Србије својим средствима (додуше преко Фонда за развој ловства Републике Србије), финансирају тамо нека Привредна друштва која су регистрована за коришћење, управљање, заштиту и унапређивање популацијама дивљачи и њихових станишта као делатности од општег интереса, за следеће поверене послове:

1) прикупљања и обраде података за ловишта на територији Републике Србије који се воде у Катастру ловишта и Централној бази података, осим за ловишта посебне намене???

Па зар бре са традицијом од преко 110 година постојања, ЛСС нема Централну базу података за сва ловишта којима су газдовали???

Па шта су побогу радили стручни радници ЛСС свих ових година а нарочито у последњих 20., за оних преко 12.000.000.000,00 динара (ревалоризованих) ловачких пара???

2) дистрибуције ловних карата корисницима ловишта на територији Републике Србије, осим за ловишта посебне намене????

Око ове дистрибуције смо, у жељи да што пре испунимо "стандарде ЕУ", стварно пре времена претерали и мислим да овај посао треба поверити привредним чедима Ups друштвима, тек када се њихови оснивачи реално и на примеру покажу и докажу у заштити и унапређивању популацијама дивљачи и њихових станишта а до тада то се може чинити и преко надлежних државних органа, зар не???!!!

А докле ће већина ловаца Србије, у жељи да се сачува народна традиција постојања и бављења ловством грађанских ловачких удружења, ловачких друштава, ловачких секција и подружница у селима, варошима и градовима Србије, пристајати на „стрижбу“, веома је важно питање за „пастире“, па ако немају сигуран одговор, предложио бих им да се оставе сањарења и врате у сурову реалност??????Pilot
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75
 Mene ne bi iznenadilo da aktuelna vladajuća struktura u lovačkoj organizaciji, preko iste takve, njojzi bliske, političke strukture uspe da izdejstvuje izmene Zakona o divljači i lovstvu i to u smislu da se doda samo nekoliko reči u čl.38 st.3 i to na samom kraju pre tačke, a koje glase :

..."i koja su članovi Lovačkog saveza Srbije"!

Tako će PreCednik Šormaz ispuniti svoje obećanje koje kaže da nikada nije dao, a koje je objavljeno u ZOV-u, da niko ko nije član LSS-a neće moći da gazduje lovištem!
E tada će zaista imati "bajku od života"!!!!!

i58.tinypic.com/egeo0m.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 A čl.38 st.3 sada glasi:

Korisnik lovišta iz stava 1. ovog člana može da bude pravno lice osnovano kao javno preduzeće, privredno društvo, drugi oblik preduzeća, kao i lovačka udruženja i druga udruženja koja su osnovana i deluju u skladu sa zakonom (ovde dodati par reči od gore).
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS
 Čitam i razmišljam, ovaj poslednji Sremčev post mi je nekako dao da naslutim neke udaljene ciljeve osnivanja parazitskih firmi LoSoSa i LoSoVa.

citat:

Korisnik lovišta iz stava 1. ovog člana može da bude pravno lice osnovano kao javno preduzeće, privredno društvo, drugi oblik preduzeća

Paraziti isisavaju i poslednji dinar iz LU, ne rade već nekoliko godina ono za šta su već unapred svake godine uzeli novce. Bezobrazno najavljuju da neće već plaćeni posao uraditi ni ove godine. Mislite li da je to možda namerno urađeno , jer kada neka LU izgube pravo gazdovanja , da li će se upravo oni pojaviti da konkurišu za gazdovanje nad tim lovištem.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nenadx
 Ako ja dobro razumem to znači da i srbijašume,vojvodinašume i buduća privatna lovišta moraju biti članovi saveza te preuzeti zadata pravila...To bih baš voleo da vidim....
neka preuzmu lovišta i sve obaveze,pa predaju robu (divljač) na tržište, a lovci love koliko ko može....Propali bi prve godine
Dobar pogodak

mrwa22250

Lala kaže:
A lovcima se samo nameću nove stepenice izmedju krovnog saveza i baze. A svaka stepenica košta, naročito ako se uslovljava!

Otud verovatno bacanje prasine u oci izjavom da ce strucna sluzba morati da zaradi platu.Bice tu leba za sve prvoborce LSS-a i LSV-a,pa cak i za one koji ni u svojim lu vise nemaju prodju.
Makaze su naostrene,ajmo drugovi jedan po jedan,ako vam je dugo cekati jedno po jedno LU i nemoj da bi se ko koprcnuo,sa ovako ostrim makazama nije zayebancija.BEEEEE,BEEEEE,BEEEEKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Gedza66
 Ima li kakvih informacija sa današnjeg sastanka UO LSS???

Da li je Nacrt Statuta dobio formu Predloga, tj. da li je usvojen od strane UO i spreman za skupštinu???

Kakav je stav LSV zauzeo na današnjem sastanku povodom Nacrta i da li je ovaj savez imao ili ima predstavnika (g. Pažin) u u Radnoj grupi za izradu Nacrta?

Da li su predstavnici LSCS "ZA" ili "PROTIV" predloženog Nacrta i da li su sigurni da će ispuniti kvotu od 10 000 članova kako mi mogli dati predstavnika u Izvršni odbor LSS (po položaju )???

Da li je bilo zanimljivih diskusija pri kraju sastanka i ko je diskutovao, jer iz nekog mog iskustva iz članstva u UO LU znam da se na kraju uvek postavljaju pitanja oko načina raspolaganja sredstvima, npr. oko troškova goriva za službene automobile, troškova za službene dnevnice, troškova za nabavku paketa mobtela a ponekada se znalo postaviti i pitanje oko prodaje voznog parka???

Nego, jel naš administrator Sanja još uvek član UO LSS, da li je danas prisustvovala a naročito da li hoće da nas upozna sa svojim utiscima sa sastanka????Stidljiv

Sremac75
 Ево да још мало допринесемо јавности рада ЛСС-а.

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз наплаћује дневнице од ЛСС-а?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године на име дневница од ЛСС-а наплатио 60.300,оо динара?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године на пумпама НИС АД наточио горива за 309.985,оо динара и да је све то, наравно, потрошио?
А да по месецима то изгледа овако :
децембар 39.997,оо динара
јануар 58.018,оо динара
фебруар 79.118,оо динара
март 83.018,оо динара
април 49.834,оо динара????

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године у разним ресторанима потрошио укупно 80.200,оо динара, а да има и рачуна од 160,оо динара али и оних од округло 5.000,оо динара и од 22.375,оо динара?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године, на име осталих трошкова потрошио укупно 280.825,оо динара, од чега за лап-топ 46.654,оо динара, мобилни телефон - рачун укупно 81.591,оо динара (рачун за март је 48.169,оо динара), адвокат два пута по 70.000,оо динара?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године САМ потрошио укупно 731.310,оо динара???

Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2CveeCveeCveeCveeCvee
PraviloPraviloPravilo
Palica

Jank

Jank kaže:

Jank kaže:
Čitajući dnevnu štampu pre par dana došao sam do ovog zanimljivog priloga o dugovanjima naših poslanika i naravno našeg UVAŽENOG Predsednika LSS. Koliko su ovi navodni tačni neznam ali eto da pomognem mom drugu Slavi na rasvetljavanju stanja u LSS...
Možda je čoveku zafalilo para pa hajde u predsednike .....da lakše vrati dug....Siroma

i41.tinypic.com/2h2pd9y.jpg

POSLANICI aktuelnog i prethodnog saziva Narodnoj skupštini nisu vratili 1,2 miliona dinara od dnevnica koje su dobili za službena putovanja u inostranstvo, a koje nisu potrošili ili za njih nemaju "pokriće". Zbog ovog duga generalni sekretar im je već uputio opomene pred tužbu!

Zaključno sa prošlom godinom, prema podacima koji su dostavljeni "Novostima", na spisku dužnika su 44 parlamentarca, od kojih su 29 iz ovog saziva. Svi duguju 8.049 evra, 3.125 američkih dolara, 149 švajcarskih franaka i 28 britanskih funti.

Listu dužnika predvodi poslanik Dragan Šormaz (SNS) koji nije vratio 1.284 dolara i 465 evra, dok bi Konstantin Samofalov (DS) trebalo da vrati 1.031 dolar i 401 evro. Od bivših parlamentaraca najveći dužnici su Miloš Jevtić (DS) koji na blagajnu nije doneo 1.182 evra i Željko Ivanji (G 17) kome parlament još vodi dug od 1.036 evra i tri franka.

Na spisku poslanika koji, takođe, nisu izmirili obaveze prema parlamentu nalaze se i Meho Omerović (SDPS) koji nije vratio 523 evra i 69 dolara, Vesna Marijanović (DS) koja bi trebalo da vrati 426 evra, Đorđe Stojišić (LSV) duguje pet evra više, Aleksandra Đurović nije "opravdala" 337 evra i šest dolara, od Miloša Aligrudića (DSS) Skupština potražuje 316 evra, a od Srđana Šajina (SNS) 260.

Generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić kaže za "Novosti" da je ona krajem prošle godine svim poslanicima koji duguju uputila opomenu pred tužbu

evo i linka pa pogledajte sami

http://www.novost...ona-dinara

Šta se iza ovog izbora krije neznam, vreme će pokazati ali sudeći po ovome mislim da je "Pravi čovek na pravom mestu"

Da se ne zaboravi, ovako će proći i budžet LSS, šta ćeš bolje, kriješ se iza LSS a lobiraš za .....(Svoju stranku)....Pfft

Ево овако је писала дневна штампа пред избор главног човека ЛСС. Чини ми се да смо обрали зелен бостан....Sad...Председник мооорррааа да троши јер ради на унапређењу ловства у Србији.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Gedza66

Sremac75 kaže:
Ево да још мало допринесемо јавности рада ЛСС-а.

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз наплаћује дневнице од ЛСС-а?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године на име дневница од ЛСС-а наплатио 60.300,оо динара?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године на пумпама НИС АД наточио горива за 309.985,оо динара и да је све то, наравно, потрошио?
А да по месецима то изгледа овако :
децембар 39.997,оо динара
јануар 58.018,оо динара
фебруар 79.118,оо динара
март 83.018,оо динара
април 49.834,оо динара????

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године у разним ресторанима потрошио укупно 80.200,оо динара, а да има и рачуна од 160,оо динара али и оних од округло 5.000,оо динара и од 22.375,оо динара?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године, на име осталих трошкова потрошио укупно 280.825,оо динара, од чега за лап-топ 46.654,оо динара, мобилни телефон - рачун укупно 81.591,оо динара (рачун за март је 48.169,оо динара), адвокат два пута по 70.000,оо динара?

Да ли би ловци у Србији могли да поверују да њихов ПреЦедник Шормаз за период од 16.12.2013. године па до 30.04.2014. године САМ потрошио укупно 731.310,оо динара???

Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2CveeCveeCveeCveeCvee

Брате Сремац75, ево ја први не верујем да је Председник Шормаз направио толике трошкове за гориво, дневнице, телефонске услуге и трошкове по ресторанима.

Не верујем да би се Председник Шормаз као члан Главног одбора и посланик СНС усудио да саботира сва настојања премијера Вучића на елиминисању бахатости и бахатих у коришћењу службених возила и злоупотреба са службеним дневницама, нарочито ако се нечега прихватиш из љубави и волонтерски.

Колико је извор твојих инсинуација поуздан и да ли су подаци веродостојни? Постоји могућност пермутације а можда и злонамерног подметања, јер како се прича Татовић је спреман на све и свашта како би дисредитовао Председника Шормаза. Замисли да је извор твог извора инсинуација баш Татовић?

Мислим,..... људи су на све спремни само да би задржали досадашње благодети, али ако би неки члан УО ЛСС то јавно објавио (па и на овом форуму), онда нема места никаквој сумњи, већ забринутости ВАС чланова директно или индиректно (преко ЛСВ) учлањених у ЛСС и саосећања НАС који су на време схватили да нису довољно богати да финансирају службена возила, дневнице, трошкове телефона, стамбене кредите, набавку зимнице, летовања итд. појединаца од чијих активности нема ама баш никакве користи.Confused

Sremac75
 Ne radi se o insinuacijama nego o pitanjima!
Ni ja ne verujem da se neko može ovako bahato ponašati sa lovačkim novcima, a posebno ne neko koga nam je poslao lično ON da nas ujedini i preporodi!
Moje je da pitam!!!!

Ako su odgovori na moja pitanja negativni onda PreCednik nije potrošio 731.310,оо dinara!!!!SiromaTrt Milojka
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,782,867 posete www.srbijalov.com