Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
sumadinac
 Ma gluposti nego sta nji ma je bitno da plate clanarinu i da stave pusku na rame i pravac planina i pucaj u sve sto izadje ali staces toliki im je mentalitet pojedinih lovaca i to se nemoze ispraviti ali vreme ce pokazati svoje.Jasam napisao kod Pravilomene u bifeu pred njih dvadeset dosada sve stosmo pisali i potpisao se da ce tako biti. 
STOLE

boro
 Neki 'lovni radnici' objasnjavajuci svojim lovcima kako treba da se odvoje od postojecih udruzenja tvrde da ce biti jevtinije i manja canarina, tako sto ce lovocuvara i lovnika imati samo pro forme. Toliko o namerama da se postuje zakon.

Limun
 Šumadinac prijatelju neznam dal si čitao moje postove na ovoj temi ali čini mi se da imamo istih problema i kao što sam već pisao nadam se da sve ovo čita neko od nadležnih u inspektoratu pa kad već mi našim lovcima ne možemo da objasnimo jer oni neće da slušaju to će valjda učiniti oni kojima je to posao!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Ljudi moraju da shvate, da nema više lova kao što je bio.
Neće vam niko drugi (ni inspektori, ni policija, ni ministarstvo, ni Savez), puno objašnjavati. Morate sami da uradite nešto. Organizujte sastanke sa temom informisanja, pa lepo neka lovcima ukažete na sve promene i nagovestite šta ih čeka. A pošto mnogo lovaca nema blage veze sa pravom, onda im je najlakše objasniti tako, što kreneš da čitaš zakon od nazad, prvo kaznene odredbe! To najbolje razumeju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sumadinac
 Upravu si bice isto kao u saobracaju samo po djepu tek tada ce shvatiti, drugacije nemozes im objasniti.Upravo sam i jutros imao raspravu ali nikako neide i to kolegama koji su obrazovani, kada oni ne shvataju onda sta reci o drugima.U LU kazu da sirim propagandu da sam sarlatan a zamisli da su toliko strucni da su samo statut usvojili i nista vise i to jos u junu, mozes da zamislis tek onda sta rade.iveli
STOLE

AcaNik
 na tv kazu da se povecao broj saobracajnih nezgoda od kako se primenjuje nov zakonPilot

Sremac75
 Ne znam šta reći o ovoj temi.
Ne znam kako je uopšte došlo do usvajanja ovog zakona kada je ogromna većina komentara o njemu negativna. Sve ovo su znali i u Savezima koji su učestvovali u izradi Zakona i nije mi jasno zašto nisu na vreme reagovali. Možda nisu hteli.
Kod nas je haos u LUO Bačka Palanka. Neki žele da ga rasture, da se osamostale, drugi se protiv toga bore, svesni da neće kao mali moći opstati.
"Secesionisti" obećavaju da će nam tako biti bolje, jednostavnije i jeftinije, i svi im, kao hipnotisani, veruju.
Ja sam po struci pravnik, radim kao advokat, i posao mi je da pratim propise, a pošto sam i lovac pratio sam i sve ove nove propise o lovu.
Već dugo vremena unazad pokušavam da objasnim ljudima šta nas sve čeka, da moramo dobro razmisliti o budućim koracima, da se ne smemo zaletati u samostalnost, ali ne vredi.
Velika većina njih radije veruje profesionalnim predsednicima LD koji su u svemu ovome videli priliku da budu predsednici LU, kada će živeti još bolje nego do sada, nego meni koji nemam nikakvog interesa osim čisto lovačkog.
Često postavljam sebi pitanje vredi li se uopšte trošiti na ove stvari ali onda se setim jedne stare izreke - KADA PAMETNI ĆUTE, BUDALE VLADAJU!
I što je najtužnije, uopšte neću biti srećan ako mi/kada mi, neko jednog dana kaže da sam bio u pravu, tada će sve biti gotovo, velika većina lovaca neće više loviti, lovište će nam biti oduzeto i dodeljeno nekom bogatašu na gazdovanje, pa ćemo njemu plaćati svaki lov kao turisti u sopstvenom lovištu.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Sremac75, druže, ovaj tvoj upis sam lako mogao i ja da napišem i potpišem, jedino nam se struke razlikuju (ekonomija). Sve ostalo je isto Smile
Još prošle godine sam govorio (pokušao da govorim) šta nas lovce čeka, i kakvi problemi će biti. I naravno, gledali su me kao da sam pao sa Marsa, u stilu, šta ja lupam tu...Proletos na godišnjoj skupštini, isto, mada, nekoliko ljudi je u medjuvremenu ukapiralo. Sad se kao nešto radi, ali u cajtnotu. Ali i dalje vidim da čak ni u rukovodstvu nisu svi svesni šta se sprema. A o informisanju članova da i ne govorim. Troškovi koji će da nastanu za jedno LU, da bi moglo da opstane, su toliki da će visina članarine rasterati po mojoj proceni barem 40% članova. A oni koji ostanu će papreno plaćati članstvo u LU. Samim tim, platežno sposobni članovi će pre ili kasnije doći do dileme da li im se više isplati da za par stotina evra odu u komercijalu 3-4 puta godišnje, na siguran odstrel bez obaveza, ili da za te pare imaju puno obaveza koje članstvo u LU zahteva (radne akcije, skupštine, i sl.).

Sremac75
 Moja procena je još pesimističnija.
Ja mislim da ogromna većina novih LU, već posle 1-2 godine, rada po novim pravilima, neće više moći da ispunjava ugovorne obaveze prema državi i da će im lovišta biti oduzeta, a onda neće ni biti potrebe za postojanjem LU i 100% članstva će se rasterati.
A onda, ko može u komercijalu, loviće.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 A zamisli tek one lovce koji su, zbog specifičnosti lovišta, članovi u 2 različita udruženja, a ima ih dosta?
Glavu o zid
PraviloPraviloPravilo
Palica

charuga
 citam zakon,vase postove... ali nikada nisam mogao da razumem kako pravo i pravda nemaju veze jedno sa drugim!kako ovde tako u zakonu o saobracaju,preduzetnistvu itd.
danas sam dobio obavestenje od viseg suda da su N.B,momka koji mi je obio prodavnicu,poslali u krusevac u popravni dom i da se odbacuje krivicna prijava protiv njega.to znaci da stetu od 17 000rsd mogu da naplatim samo putem privatne tuzbe,gde advokat i taksa na tuzbu verovatno toliko izlaze...
ali,bio sam i na sud zbog prekoracenja brzine.kazna 6 000 i 30 dana zabrane voznje,4 poena.
znaci,drzavi nisu bitni mojih 17 000 i kako cu ja to da naplatim vec da se ona naplati,popuni budzet.dok sam cekao na red,u sudu,u cekaonicu ulazi saobracajac sa drugarima,poznanicima...i hvali se kako on lovi pod farovima,sve potamani, i predlozio je predsedniku LU da mu uplati clanarinu jer nece imati sta da love!!!
zamislite,sok za sokom.
kako ja ovo vidim,sve se svodi da se sva lovista pretvore u komercijalna.slusajuci ovakve "lovce" mislim da je to mozda i najbolje.pun mi prsluk kojekakvih privilegovanih clanova,zasluznih gradjana...
ljudi su ostali bez posla,preduzeca,parceta hleba pa nikom nista,sta je ovoj drzavi da unakazi i lovstvo?!?
..............

Banatski Fazan
 Postovani, slazem se sa tobom, i meni je dosta tih lovaca, koji tako od clanova Uprave ili Predsednika, ili cak nekog drugog, traze da im se vrati clanarina, jer nemaju sta da love, i oni moraju da love, imaju pravo da love, mora da im se obezbedi divljac, itd. Ti ljudi nista nisu razumeli i pregazilo ih vreme, i to zestoko. Grozim se od takvih Lovaca i njima ije mesto medju Lovcima, i siguran sam, da oni nece da se nadju u buducnosti medju Lovcima.

AcaNik
 a jel neko uopste pokusao da im objasni sta treba i kako, zasto se nesto radi, ne radi, kakva je buducnost lova ako tako nastave oni i slicni njima.... mislim na te sto tako tamane ne na ove sto donose propise.

charuga
 fazan,
ovaj tip nije lovac.on je saobracajac iz jabuke,glogonja,kacareva..neko makedonsko mesto u nasoj opstini.znaci covek uopste nije lovac,nego pegla na crno!!!hvali se u sred suda u brace jovanovic u pancevu!on je pandur,vlast,bre!
savetuje lovnika,predsednika ili koga vec da mu uplate clanarinu da bi imali sta da love!!
to on kvalifikuje tog coveka dok prica,kao ja kazem onom lovniku,predsedniku sta je vec,uplatite mi clanarinu da bi imali sta da lovite!
tad ce kao biti dobar,kad postane lovac.
..............

Banatski Fazan
 Nazalost da, ali to su ti zatucani, misleci da mora da im se obezbedi da oni love, i da je Uprava tu da njih sluzi, itd. Sigurno takve situacije poznajes, ili si naisao na takve lovce!

sumadinac
 Evo da i ja kazem nesto sto se desilo u nedelju i danas,stose tice novog zakona vese poce o malo i sprovoditi odnosi se na dozvole za lov.Posto je u nedelju pocela lovna sezona samo na fazana jer dobili smo zabranu na zeca, LU je pustilo odgovarajucu sum fazana u subotu popodne u blizini kuca.Ztim su u nedelju dali dozvolu za lov na fazana ato je dato po starom ono ko hoce moze da se upise da ide po starom .Ode u LU idem na tu i tu teritoriju i upise se ali da se ja vi na zborno mesto i to jeto.Medjutim ujtru dolazimo na zborno mesto nikoga nema ni vodje grupe ni lovce,vesu otisli da love pitome fazane tako da nikoga nije bilo, i pazite sta se desava za dva sta pobili su sve fazane i postaje tajac kad etoti milicije prijava da su polomili crepove i stakla na nekoliko kuca.Pocelo je ispitivanje i popisivanje koje video i nakraju niko.I sta dalje jutro poceli ispektori da vrse ispitivanje koje vodja grupe gde je bio koliko su lovca bili i koji.Mozda malo sam oduzio i pazite sta se desilo odgovoran je vodja grupe odgovara krivicno imaterijalno a to lepo pise na dozvoli a plus ostali.Ovim sam hteo da kzem da je vec pocelo primenjivanje pojedinih propisa jer zbog olakog shvatanja pojedinaca koji zele da su u centru paznje i zelje za vlast a neznaju staih ocekuje.Po ovome vidite koce nagrabusiti za to pazite koje vodja grupe nemoj te olako shvatiti ovom je vec oduzeto oruzje danas jer zkon je vec stupio.Frown
STOLE

Lala
 Opa...Stole, pa nije to prekršaj samo po novom zakonu, to je i po starom bio prekršaj: ne sme se loviti u blizini kuća, mora udaljenost od lovca do najbliže kuće da bude min. 200 metara.
A ko vam je to dao stare obrasce dozvola za lov, života ti?!? Pa jel znate da možete biti okrivljeni za nedozvoljeni lov? Nadrljao je grupovodja vaš, ali nije kraj, nadrljaće i ostali učesnici tog lova, a najviše će da nadrlja vaše LU! Policija mora da podnese prijavu sudiji, mogu ti reći da ste @ebali čvorka (kazna za LU je milionče, za grupovodju 250 hiljada)! A pošto mora da obavesti policija i lovnog inspektora, vrlo je moguće da popijete i zabranu lova i zatvaranje lovišta.
Mašala! Sad
Eto, kad neće oni koji trebaju, da prate propise. I kad misle da se može po starom, bez posledica!

Boban
 Bogami Sumadinac,tu ce da bude svasta neka im je bog napomoc.$aAa

Sremac75
 Ima tu moj šumadinac jedno 5 prekršaja.
FrownShock
PraviloPraviloPravilo
Palica

darkon
 Na ovoj temi se svasta moze procitati.

Za ovaj slucaj koji je sumadinac opisao,mogu samo reci:"no comment".

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,387 posete www.srbijalov.com