Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
slavaplana
 Normalno!Udruzenja daju konacnu rec celoj prici!!

LU Aleksandrovo
 Da jer samo udruženje ne može biti deo lovačkog saveza, time bi udruženje moralo da izgubi status pravnog lica, novim zakonom koliko sam ga ja razumeo članovi udruženja bukvalno podnose zahtev i za učlanjenje u savez ili drugo udruženje. Novi zakon o udruženjima je izjednačio udruženje i savez u potpunosti, nema nikakvih razlika što važi za udruženje važi i za savez. U sportu još uvek nije tako.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Niko ne brani jednom LU da bude istovremeno član više saveza, bilo opštinskog, bilo regionalnog ili republičkog, ako je voljno da sve to plaća.
Ja sam napisao ranije, da po mom mišljenju ima boljih rešenja o davanju imena pojedinim savezima, uz obaveznu geografsko-teritorijalnu odrednicu. Time na neki način udaljavate potencijalne članove iz drugih delova Srbije, koji možda budu prepoznali kao svoj interes da se učlane u neki novi savez.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

saja rudnik
 Stvari nisu tako ruzicaste kao sto izgledaju.Ivanjica i Kraljevo kao i donekle LU iz Jagodine imaju dosta primedbi za novi savez Sumad.i pomoravlja.ide se na to koliko sam ja shvatio da ce to biti paralelan savez LSS-u ili ce to za neki mesec to postati,najkasnije do pocetka sezone.Moje udruzenje iz G.Milanovca se takodje protivi ovome samo nemogu da saznam ko ga zastupa posto su predsednik i pola upravnog odbora podneli ostavke zbog visine clanarina,bilo im malo.Obicni lovci o ovome nemaju pojma,makar u mojoj sekciji koja ima oko 150.lovaca.Dobra stvar je ta sto smo uspeli smeniti vrhusku u sekciji koja je lobirala za neke tajkune.Moje misljenje kao pojedinca je ta da je bolji LS Sumadije da dobro radi nego ovakav LSS...
Saja Rudnik

LU Aleksandrovo
 Po meni je tu najgora stvar što nisu jasno definisani ciljevi i zadaci saveza koji se stvara, manipuliše se reči - regionalni, šta kad jedan deo udruženja ga oformi i učlani se a drugi deo ne, oće li onda biti poluregionalni, oće li novoformirana udruženja biti u regionalnom ili nekom drugom ili čak ni u jednom savezu. Mislim da je članstvu sve zakukuljeno i zamumuljeno upravo zbog neodlučnosti i nejasnoća da objasne upravo oni koji potenciraju njegovo stvaranje. Reči ,,biće nam bolje,, neće imati efekta ako tako i ne bude, a sada po meni oni ne nude ništa, koriste priliku da se progura nejasno definisan razlog udruživanja.

saja rudnik
 Iskreno...Dosta je tu nejasnoca..ali zar ih i do sada nije bilo i to u nasoj krovnoj konstrukciji LSS-u???Tu je od kako ja pamtim uvek bilo sve zakukuljeno i zamumuljeno,uvek sve nesto tajno,zakulisano...I uvek sve veci i veci javasluk i lopovluk sa novim predsednikom...nesposobnost takodje je jedna od odlika vrha naseg saveza..Mnogo je stvari proslo tako lako pored njih da bi da smo u nekoj normalnoj drzavi vec odavno bio u zatvoru i to na dugoj robiji...Nekazem po svaku cenu u regionalne(opstinske)saveze ali...ali...Ni za ovakav oblik LSS-A nisam..Mnogo toga se mora i morace se promeniti pre svega u ljudima koji sede gore,da bi taj nas savez LSS licio na nesto..Podrzavam iskreno svaku zamisao,ideju,koja ce ici na bolje u ovom slucaju nama lovcima..
Saja Rudnik

LU Aleksandrovo
 Pa nije tako baš Sajo njih postavljaju naši delegati ne izabiraju se oni sami, već ih mi biramo preko naših predstavnika, e sad koga oni baš tačno predstavljaju to je već pitanje za razmišljanje.

saja rudnik
 E to je to pitanje koje mene muci...Koga to oni predstavljaju,i kako to stalno te isti ljudi nas predstavljaju samo se vrte u krug...Verujte da ja nikada nisam bio ni na jednom tom skupu kada se birao delegat za LSS niti sta bi taj delegat koga smo mi izabrali trebalo da prica i glasa tamo..
Saja Rudnik

LU Aleksandrovo

Saja Rudnik kaže:
E to je to pitanje koje mene muci...Koga to oni predstavljaju,i kako to stalno te isti ljudi nas predstavljaju samo se vrte u krug...Verujte da ja nikada nisam bio ni na jednom tom skupu kada se birao delegat za LSS niti sta bi taj delegat koga smo mi izabrali trebalo da prica i glasa tamo..

Pa trebao si da budeš, a da bi bio treba da budeš predložen od članova tvoje sekcije za delegata skupštine udruženja, pa da te onda skupština udruženja delegira za delegata LSS, nije ni malo komplikovano, samo mali problem je što te sve funkcije pofunkciji pripadaju predsednicima, u većini slučajeva, zato ti je lakči put da te izaberu za predsednika i odma po automatizmu si tamo gde treba da budeš.

saja rudnik
 E moj prijatelju,sto bi se reklo mala bara mnogo krokodila...Tesko je doci kod mene i do skupstine u udruzenju a kamoli do delegata u lss-u,ali sto je glavno boricu se u svojoj sekciji sto bolje mogu da ostavim prvo ja a i svi ostali nesto iza sebe,loviste sredjeno i sto vise zdrave divljaci u njemu.To mi je prioritet,samo da je zdravlja i pameti a prevashodno zdravlja..
Saja Rudnik

slavaplana
 B)

LU Aleksandrovo
 Dobro ljudi jer se ništa više ne dešava po pitanju formiranja LSŠP, ima li nekakvih novosti, ima li bar nekakvih inicijativa.

saja rudnik
 Za 4-5 dana u Kragujevcu ili Stragarima ce se odrzati konstitutivna sednica 38 lovackih udruzenja koja su se izjasnila za Lovacki savez Sumadije..Danas sam dobio usmeni poziv na sastanak gde necu imati pravo glasa vec cu biti posmatrac..Javicu sta se dogadjalo i sta ce biti...Kad sve to bude bilo pricacu o imenima,ovako bi bilo da lazem i mazem a to nezelim...Kad me pozovu znacu tacno kad i gde bicete obavesteni..Samo da kazem da me je pozvao jedan od "eminentnih"sumadijskih lovnih radnika koji je zastupljen i na ovom nasem portalu...Otom potom sve u svoje vreme..
Saja Rudnik

LU Aleksandrovo
 Pa to nije daleko, a i po tome što si napisao, stvar je dovedena do kraja, ostaje registracija i početak funkcionisanja LSŠP. Po meni važnije i daleko zanimljivije od imena će biti neke formulacije ključnih odredbi statuta LSŠP.

Lala

Saja Rudnik kaže:
Za 4-5 dana u Kragujevcu ili Stragarima ce se odrzati konstitutivna sednica 38 lovackih udruzenja koja su se izjasnila za Lovacki savez Sumadije..Danas sam dobio usmeni poziv na sastanak gde necu imati pravo glasa vec cu biti posmatrac..Javicu sta se dogadjalo i sta ce biti...Kad sve to bude bilo pricacu o imenima,ovako bi bilo da lazem i mazem a to nezelim...Kad me pozovu znacu tacno kad i gde bicete obavesteni..Samo da kazem da me je pozvao jedan od "eminentnih"sumadijskih lovnih radnika koji je zastupljen i na ovom nasem portalu...Otom potom sve u svoje vreme..

Biće onako kako LU budu odlučili. Sajo, što stavi ono 'eminentni' pod znake navoda? Čim je ovde, na portalu, sigurno da je eminentan, svi smo na svoj način eminentni članovi SrbijalovGrin

LU Aleksandrovo
 Nisam siguran da Savez treba da vodi lovni stručnjak kao ni bolnicu uspešan doktor, pre bi ovakve stvari prepustio dobrim ekonomima pa još politički potkovanim. Svako bi trebao da se drži onoga što najbolje zna, pa onda sigurno ni uspeh ne bi izostao.

LU Aleksandrovo
 Dragi prijatelji, i uskoro naši regionalni srodnici, ima li nekakvih dešavanja tu kod vas, obzirom na skor zakazani termin konstitutivne sednice, valjda se može nešto bliže znati, makar po broju Raanj, često puta to može da bude bolje merilo nego sam uvid u spiskove i dokumente.

paninm
 ja mislim da ce to biti promasena stvar-ako lovci budu i to placali posebno. Savez,savezovog,saveza.
Tako moze ici u nedogled,a svaki moras placati posebno, to nece moci funkcionisati.

Lala

paninm kaže:
ja mislim da ce to biti promasena stvar-ako lovci budu i to placali posebno. Savez,savezovog,saveza.
Tako moze ici u nedogled,a svaki moras placati posebno, to nece moci funkcionisati.

Pa obzirom da je rečeno da će se Savez Šumadije i Pomoravlja osnivati po ugledu na LSV, ako ti kažeš da je promašena stvar... Vredi razmisliti!

LU Aleksandrovo
 Pa sad ima tu i malo razlike, al ne bi da baš odemo u politiku.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1770 06.06.2025. 12:23
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,368 posete www.srbijalov.com