Nece i razloga za to nema!!Ja sam prepricao ono sto mi je receno i sta se tu jos desilo ja nemam informacije jer nisam bio prisutan!!!
Rezultat je los i to je realnost!!!
milos zoric kaže:
Kako je krenulo tema ce pod kljuc veoma brzo nesto mi se javlja.
Neće, Miloše, tema pod ključ, prvo zbog održanog balkanskog šampionata, a još više zbog nastupajućeg svetskog šampionata, koje se održava u Srbiji. Ali će na 'hladjenje' ići svako ko pokuša da ovu temu ponovo iskoristi za neke lične obračune. Bez obzira o kome se radi.
Slava će voditi računa, da diskusija ovde bude normalna, a i drugi admini će pripaziti. I bez ikakvih PP ni meni, ni bilo kom drugom adminu, sa traženjem da nešto pustimo ili ne pustimo.
Ne bih voleo, kad već pominjem svetsko prvenstvo, da se neko od sudija koji budu sudili, nadje u ulozi nekog ko treba da 'poravnava račune' sa Bugarima, ili nekim drugim. Hajde da za promenu mi u Srbiji napravimo prvenstvo gde će zaista da pobedi najbolji, a gde će svi drugi uticaji na plasman (lična poznanstva i veze, potkusurivanja, vraćanje nekih starih dugova i sve ostalo) biti eliminisani iz sudjenja.
slavaplana kaže:
Cuo sam se malo pre sa Goranom Sesticem koji danas i sutra sudi u Lapovu za BRETONE takmicenje!!!
Ispricao mi je ukratko sta se desavalo u Bugarskoj!!
Bugari su namestili sve i kako kaze njihovi takmicari su imali i rezerve koji su se TAKMICILI pa u ukupnom zbiru tako su dobili!!
Rece mi da su Hrvati dosli sa DVE ekipe Lovackog Saveza i Kinoloskog??Hari Herak je putovao sa nasim reprezentativcima i na ulasku u Bugarsku Hrvati nisu imali pozivno pismo i nisu mogli da unesu oruzje!!5 sati su nasi zbog njih cekali da udju svi zajedno kako bi se takmicili sa najboljima!!
Goran je imao poziciju 1 i imao je jednog fazana ostreljenog,jednog spicovanog koji je pao daleko od njega pa mu je BRIK uleteo u fazane koji su tu pusteni i imao je problem da ga vrati!!Divljac NIJE HTELA DA POLETI!!!Oba nasa takmicara su imala divljac kako kaze dok Hrvati samo jednu Herak sa ulovom jednog petla a drugi nije imao ulov!!???
Kako su se rezultati sabirali nikome nije jasno????Takmicari NEMAJU POJMA koliko je ko imao poena i kako su bodovani????
Nasa takmicarka koja je 4 je POCEPALA DIPLOMU NA LICU MEST jer je imala dve marke i ne znaju kako je dosla na 4 mesto???
Hari Herak je za ovo takmicenje i za Natalince do sada oborio preko 2.000FAZANA????Rekao je Goranu da njegov drug koji se takmici sa njim samo to radi!!!!Nasi takmicari jedva da su pucali sada po 5 petla pred samo takmicenje i hocemo rezultate???Smesno!!!Nisu bili ni na jednom poligonu da malo vezbaju ili da rade ozbiljno sa kerovima!!Individualno kako se ko snasao to mu je!!
Neprikosnoveni su kaze Goran i kerovi su im bili UBEDLJIVO NAJBOLJI BEZ GRESKE!!!!
Divljac pustena neposredno pre takmicenja je napravila HAOS jer kad ker uleti u 10-15 fazana a lovio je drugacijim sistemom to izaziva HAOS i kod kera a i takmicara!!!
Losi utisci i losi rezultati su posledica svega!!!
Interesantno je da je i Zoran Popovic bio sa takmicarima u Bugarskoj???
Ostalo je sve bilo OK i ovo je dobar nauk svima pred Natalince!!!
Slavo, kako se meni cini da je tebi Sestic rekao da su Bugarskoj pred Srpske takmicare u polje bili ispusteni NLO prekriveni fazanskim perjem, ti bi mu poverovao i ovde prezentovao kao cinjenicu, kao sto si isto uradio kada je bio izbor reprezentacije u Nisu.
Ko je Heraku omogucio da puca 2000 fazana da nije drzava Hrvatska, to je necuvena glupost, ko je nasima branio da idu na poligon i pucaju glinene i bolje se uvezbaju, zasto su isli na takmicenje ako ne znaju da gadjaju, pogotovu te ispustene fazane koje samo corav ne moze da pogodi.
Stalno neki izgovori, sledece nedelje je Svetsko ba da cujem sta ce onda da bude izgovor.
Jos jedna stvar ako je po tvojim recima Sestic ranio fazana i on je odvuko daleko pogodak, a Brik krenuo po aport i uleteo u jato fazana pa Goran nije mogao da ga vrati, onda je to za diskvalifikaciju momentalno, jer u tom slucaju kada ker krene po aport i naleti na drugu divljac istu mora da markira ili u zavisnosti od propozicija da ignorise i ode po aport ako je takvu komandu dobio, nikako da uleti u divljac i njuska po tragovima.
Nemojte se slepo drzati onoga sto vam je neko rekao ukoliko to nije sasvim pouzdan izvor ili ukoliko to niste licno videli.
Ja bi najsrecniji bio kad bi neko od vas okrenuo neki telefon i dao neku informaciju makar i netacnu!!!Pozovite Vi nekoga i meni dajte neku informaciju!!!Nemojte stalno da cekate da Vam neko drugi odradi posao i posle toga niste zadovoljni!!!Raspitajte se Vi malo pa kazite ostalima sta se zapravo desilo!!najlakse je kritikovati !!!!
Sve informacije koje saznamo, iznesemo, samo je zaista žalosno, da svega par ljudi pokušava da podeli sa drugima ono što zna ili sazna. Ostali ni da dupe pomere - stara boljka naša, uvek će neko drugi da odradi.
Drugo: sve što saznamo kao informaciju, i napišemo ovde (ne samo u vezi ove teme), nije zvanična informacija, ali se u ogromnoj većini slučajeva naše info pokažu kao tačne, kada se kasnije objave zvanične info.
Stvar je samo u brzini reakcije.
Lalo, Slava plana, ja kada budem imao pouzdanu informaciju bicu srecan da je podelim sa vama, kao sto je to bilo sa kvalifikacija za izbor reprezentacije za Evropsko prvenstvo i kup Mediterana, jer sam licno bio prisutan i najvise verujem svojim ocima. Ne mogu da objavim nesto za sta nisam siguran da je tacno i da tvrdim da je to tako bilo, pogotovu ako je to u interesu nekog od ucesnika kao izgovor ili opravdanje.
Evo ovako: uspeo sam da se čujem sa Biljom Azaševac, i da iz prve ruke saznam šta se to u stvari dešavalo u Bugarskoj. Ovo što pišem je Biljino vidjenje takmičenja i opis njenog učešća.
Dakle: sama organizacija balkanskog prvenstva u Bugarskoj je bilo vrlo loša. Neko je već rekao da je bilo problema na granici, prilikom ulaska nekih ekipa (ekipe?) u Bugarsku. Problema je bilo još: našim takmičarkama i takmičarima je rečeno iz organizacije, da se pojave na terenu u 5 sati ujutro (šta će po mraku na terenu, djavo će ga znati?), a kada su došli u rečeno vreme, nije bilo nikog iz organizacije da ih sačeka i vodi dalje, šta i kako treba da rade, i gde da idu. Naši su zivkali telefonom Bugare, a ovi su bili besni što ih bude u ranu zoru?!? Kada su se konačni pojavili ljudi iz organizacije, takmičarima je serviran doručak u vidu 2 (dva) jajeta, i prženi tost!!! E jesu se istrošili domaćini... I na tako jadan doručak su čekali više od sat vremena!
E sada ide sam čin izlaska Biljane na poligon: pratilac na poligonu je bio Boris Bajić (nadam se da nije zavirivao tamo gde ne treba!), koji joj je štopovao vreme i obaveštavao je o preostalom vremenu. Na samom takmičenju je bio i Zoran Popović, i Vlada VIdenović.
Posle izlaska na poligon, Biljin vižlan staje u marku, ona obaveštava sudiju, sudija potvrdjuje nalazak divljači i marku, pa Bilja daje komandu i pokreće psa da digne divljač. Ali, u tom momentu kamerman koji je snimao (valjda neko od domaćina) staje ISPRED LOVCA (?!?); Bajić reaguje i sklanja kamermana, ali istovremeno u pravcu poletanja fazana i linije pucanja, pojavljuje se nešto dalje još neki čovek koji je bio čuvar nekih objekata tamo (?!?). CIRKUS! Dakle, pucanje nije dolazilo u obzir, nikako!! Bilja preklapa pušku, ne želeći ni da pokuša da podigne cevi, jer nije bila obezbedjena sigurnost gadjanja. Obaveštava sudiju o ugroženoj bezbednosti takmičenja, i sudija joj odobrava postupak, što nije htela da puca (to je i pravilima, ne sme se pucati ako je bilo čija bezbednost dovedena u pitanje). E sad, ja pitam zbog čega je baš morao da reaguje Bajić kada mu to nije bio posao (razumem želju da pomogne našoj takmičarki), a zbog čega nije reagovao sudija, a u krajnjoj liniji je i vodjstvo reprezentacije i Bilja sama morala reagovati, i prekinuti neregularni izlazak na poligon, dok se ne obezbede normalni uslovi. Ovako je ostala uskraćena za dobru priliku za plasman krivicom organizatora i sudije, a ja mislim da ima tu nešto i njene krivice i krivice vodja reprezentacije - ja bih, na njenom mestu, prekinuo svoj nastup 'ladno!
Nastavlja se kretanje po terenu, pas radi na 20-30 metara ispred lovca, i nešto dalje, u nastavku, vižlan ponovo staje u marku na fazana, Bilja ponovo signalizira nalazak divljači i markiranje, sudija potvrdjuje; situacija je čista, može da se puca, pas markira i čeka komandu. Sledi komanda, pas kreće u podizanje divljači, ali NIŠTA! Poletanje izostaje - fazan neće da poleti, leži, zalegao, kao da je možda ranjen. Bilja ponavlja psu komandu za podizanje fazana, opet ništa, pa opet komanda, i tako jedno 4-5 puta, dok vreme predvidjeno za turnus polako ističe!!! Na kraju, Bilja, pošto je već bila pred samim istekom predvidjenog vremena, daje komandu 'aport' (misleći da se možda radi o ranjenom fazanu od prethodnih takmičara), pas donosi živog fazana, i eto to je to. Isti problem sa poletanjem divljači nije imala samo Bilja, dosta takmičara se žalilo da fazani leže kao omamljeni. Dakle, na svom učešću na balkanskom prvenstvu, Bilja nije ni metak opalila!
Biljin rezultat je bio osvojenih 28 poena, od mogućih 100!!! Nije mi jasno kako, ali nisam ja kvalifikovan sudija, da procenim. Logično mi je, da ako se desi ovako nešto kao što se desilo u Biljinom slučaju (ometanje takmičara od strane trećih lica), da bi trebalo takmičaru da se dozvoli ponavljanje izlaska, ali ne znam tačno šta kažu pravila.
Vrhunac bezobrazluka se desio kada je Bilja tražila na uvid od sudije ocensku listu i obrazloženje za poene i ocenu njenog nastupa. Dobila je odgovor da sudija NIJE DUŽAN da joj omogući uvid u listu, i da obrazlaže?!? Jel to neko namerno zahebavao, ili stvarno nije dužan? Ja koliko znam, takmičar ima pravo na ono što je Bilja tražila, ali nisam ja sveznalica...
Ne znam da li je vodjstvo reprezentacije reagovalo na ovakvo dešavanje? Po meni, morao je da usledi neki vid zvanične primedbe ili reakcije, ali nemam informacija da li je iko išta preduzeo.
Po Biljaninim rečima, smučilo joj se sve što se dešavalo oko St. Huberta, odradiće još svetsko prvenstvo sledeći vikend (domaćin je Srbija) i rezignirano mi je rekla da je takmičenje St.Hubert neće više videti. Nadam se da se radi samo o izjavi datoj u afektu, ali koliko ja poznajem Bilju (lovimo u istoj grupi 5 godina), tvrdoglava je, i retko odustaje, ali kad preseče, ne vraća se natrag. Mislim da bi ipak trebala još jednom da razmisli.
Još sam saznao, da je Jasmina imala lepu marku psa, da je divljač podignuta i odstreljena, ali da je bilo problema sa aportom. Takodje sam čuo, da Šestić i Novica nisu imali plasman, iako je Novin pas lepo odradio, bio je i pogodak divljači, i aport, pa ne znam u čemu je problem? Takodje sam saznao, da sam Šestić nije bio zadovoljan radom svog psa taj dan, ako sam dobro čuo.
Eto, ja toliko.
Čestitke Bilji,
ovo sve što se dešavalo je viša sila,
pa i teniseri bivaju oštećeni od strane sudija, ili pak duva jak vetar pa pa odnese lopticu u aut , sta da se radi...
Nadam se da koleginica nece odustati od daljih takmičenja, i da će joj se uskoro malo sreća osmehnuti, ipak je pred njom svetsko prvenstvo, a dobar rezultat tu....(pu,pu... da ne čuje zlo) ipak sve menja.
Mi kolege sa foruma, možemo makar da joj pružimo podršku, po ovome koleginica je bila dostojantvena i (što bi mi sportisti rekli) sve je bilo fer-plej.
Isto oko poletanja fazana je imao i Sestic kome prvi petao nije hteo da poleti !!!Ko zna sa koje fazanerije su doneli i sta je pusteno za takmicare!!!
Sve je to dobro i čestitam koleginicama na uspehu!! Mada kad bi bilo više korektnosti u suđenjima verujem da bi bilo i viših plasmana!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻