Nekako mi sluti da su odgovori na Sremčeva pitanja potvrdni. Možda je razbacivanje zarazno, a virus ostao u garnituri nasleđenoj od ZdrPa. Koliko lovaca ima mesečnu zaradu duplo manju nego mesečni trošak po stavkama .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ako nas je zadnjih 20-tak godina zivota u ovoj banana drzavi necem naucilo,to je da vrana vrani,oci ne vadi.Poucen iskustvom,odmah posle prve izjave Ujedinitelja da ;nema veze ko je sta radio u proslosti,sad krecemo od pocetka,rekao sam da sebi priprema teren za lapanje po uzoru na prethodnu garnituru ciji je dobar deo zadrzao da ga upute u tajne zanata,mada nije ni on bez iskustva,samo mu drugacija specijalizacija.Ovo je ko zna koja po redu garnitura koja pocinje iz pocetka,pa ne cudi sto smo tako daleko odmakli(otprilike druga polovina srednjeg veka).
Setite se samo ZdrP-ovog prethodnika,po nekima neprikosnovenog autoriteta tadasnje vrhuske lovstva.Ukrao-priznao i nikom nista.Smenjen sa funkcije.To im je izgleda jedina zaprecena kazna-odlazak sa funkcije i kad dodje neko novi idemo izpocetka.Isuvise velika lova se tu vrti,a nasuprot tome kazna skoro pa nikakva,pa je tesko drzati rucice u dzepovima,a pritom troskovi nula dinara jer ima se sluzbeno ama bas sve,od vozila do cetkice za zube.
Malo je reci bajka od zivota.Previse uloga dodeljeno je likovima koji sa ljudima nemaju mnogo dodirnih tacaka,tako da bi prikladniji izraz bio-BASNA od zivota.?!
Na današnjoj sednici UO LSS su bili prisutni kao gosti i predstavnici LSV i LSCS: Milan Pažin ispred LSV i Tomica Radosavljević i Dragan Guberinić ispred LSCS.
Išli valjda ljudi da pogledaju uživo ostvarenje svojih želja. Nek im ja 'alal. Inače, dnevni red je usvojen 'na mišiće', preglasavanjem članova UO, 7:6 je bilo za usvajanje. Jedinstveno? Malo morgen!
Bilo je i priče oko ovde već pominjanih troškova g.PreCednika, ali je rasprava o tome glatko odbijena sa obrazloženjem da NIJE NA DNEVNOM REDU!
Ako sam dobro čuo, pominjana je i neka prodaja dva automobila vlasništvo saveza, koji su prodati bez odluke UO LSS? Ma ne verujem da bi neko sebi dozvolio takav luksuz da toliko krši propise i Statut, ma otkud bi?
A i šta ima da se priča o tome - ujedinjenje nema cenu, a Ujedinitelj mora da ima troškove! Nema ljubavi bez bola, a svaka ljubav košta, gospodo!
Inače, koliko sam čuo, pokrenuto je pitanje članarine za LSS: ako je lanjska članarina za LSS bila 600 din. (300 članarina+300 informisanje i osiguranje) onda je bilo postavljeno pitanje na osnovu čega se vojvodjanima opet prihvata članarina od 200 dinara!? Prilično logično pitanje, imajući u vidu da se nacrtom novog Statuta predvidja zabrana svake vrste diskriminacije. E pa eto, toliko o poštovanju ovog stava.
Treba da se potroši to još malo para što je ostalo da se ne ubuđave i pokvare.Pošto se rukovodstvo boji da bolest sa para pređe na rukovodeće kadrove pa da zanemoćaju i nemognu da izvršavaju radne obaveze.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Међутим, захваљујући наивности и простодушности народа, низом по Шћепана погодних околности, као и Шћепановим способностима манипулације, лажни цар успева да задобије народ и узурпира власт
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lovački savez Srbije je bio inicijator sastanka predsednika lovnih oblasti (Beograd, Podrinjsko Kolubarska oblast, Južna Srbija, Timok i Podunavlje), na kome su podneti izveštaji o stanju divljači na terenu, na teritoriji lovišta koja su pretrpela štete od poplava.
Objavljujemo saopštenje Lovačkog saveza Srbije dato na uvid javnosti nakon sastanka, (predsedavao Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog saveza Srbije).
Za dodatna pitanja u vezi poplava možete kontaktirati Lovački savez Srbije čiji saradnici i stručnjaci kontinuirano prate stanje na terenu.
Molimo lovačka udruženja da nastave da dostavljaju u kancelariju Lovačkog saveza Srbije fotografije i izveštaje o poplavljenim područjima, stanju lovišta i divljači posle poplava.
Molimo sva lovačka udruženja da se, prema svojim mogućnostima, uključe u akciju pomoći ugroženima od poplava u Republici Srbiji, kako novčanim donacijama tako i donacijama u robi i materijalu (uz saglasnost, spisak LU donatora ćemo objaviti na veb sajtu LSS).
U ovim vremenima nam je najpotrebniji “Dobar pogled”, koji će ljudi ugroženi poplavama moći da upute članovima svojih porodica, kućama, ka obalama reka i svekolikoj prirodi oko sebe.
Žiro račun za pomoć (dinarski i devizni račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima) Dinarski račun: 840-3546721-89. Svrha uplate: Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti -poplave. Devizni račun: 01-504619-100193230-000000-0000, namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava.
Građani koji su ugrođeni poplavama i kojima je potrebna pomoć za evakuaciju mogu da se jave na ove brojeve telefona: 011/2289-208, 011/2282-910, 011/2741-157, 011/2282-943 i 011/2282-944 ili sa mobilnog besplatno na 112 (i bez SIM kartice) do traje vanredna situacija.
Najsvežije informacije u vezi sa vanrednom situacijom možete pratiti na www.poplave.rs
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Sremac75 kaže: Molimo sva lovačka udruženja da se, prema svojim mogućnostima, uključe u akciju pomoći ugroženima od poplava u Republici Srbiji, kako novčanim donacijama tako i donacijama u robi i materijalu (uz saglasnost, spisak LU donatora ćemo objaviti na veb sajtu LSS).
....i da što pre uplate članarinu LSV-u, LSCS-u, LSS-u!!!
A da li LSS razmišlja da on, kao krovni Savez lovaca Srbije, pomogne novčanom donacijom?
Mogao bi i PreCednik da se odrekne dnevnica, službenog automobila, sipanja goriva, službenog telefona, klopice na Salašu......?
Šta bi danas sve moglo za 731.310,оо dinara??
Zna li A.Vučić koliki su troškovi PreCednika LSS-a koji je izabran zato što je rekao da njegovu kandidaturu podržava lično A.Vučić???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Kako saznajem, u LSS je aktuelizovan ovaj problem oko troškova predsednika LSS Dragana Šormaza, ali ne samo oko troškova, nego i oko još nekih poteza koji su diskutabilni sa stanovišta Statuta LSS (navodna prodaja nekih osnovnih sredstava saveza-vozila bez odluke UO i bez licitacije, stalno korišćenje službenog automobila saveza, itd.).
Mnogo je para potrošio za svega 5 meseci koliko je Šormaz na funkciji predsednika LSS.
Mogao bi i Nadzorni odbor LSS ubrzo da se pozabavi ovim problemima, to mu je posao, pa zašto NO LSS ne radi ono što bi morao?
Mogao bi i Nadzorni odbor LSS ubrzo da se pozabavi ovim problemima, to mu je posao, pa zašto NO LSS ne radi ono što bi morao?
Po meni iz najmanje dva razloga.Prvi,kasno im je da sad pocinju sda rade ono sto nikad ranije izgleda nisu,a drugi mozda ubedljiviji razlog,strah od malog Vuka cijom se podrskom doticni toliko hvali.
U prilici smo da lovačkoj javnosti prikažemo Izveštaj Nadzornog odbora LSS koji je upućen Skupštini LSS zakazanoj za 21.06.2014.
U izveštaju se na pet strana pominju razne nepravilnosti u radu LSS, pa preporučujem kolegama da izveštaj pažljivo pročitaju! (Kliknite na sliku izveštaja radi uvećanja)
Prva strana:
Ako se pažljivo pročita izveštaj Nadzornog odbora i navedene nepravilnosti u njemu, može se steći utisak da je u rukovodstvu i organima i telima LSS došlo do potpune disfunkcionalnosti, gde izgleda ima ljudi koji pokušavaju da rade šta hoće i kako hoće, ne mareći ni za Statut LSS, a možda ni za zakone ove države. Samovolja, nepoštovanje odluka organa saveza, arčenje lovačke imovine, i sve ostalo je izgleda uzelo toliko maha, da je dogorelo do nokata! Pa se tako dešava, čisto kao ilustracija, da se čak i mizerni kafanski računi od 160 dinara potpisuju na račun LSS, što je stvarno ispod svakog nivoa i za nekog pijačara, a ne za funkcionera saveza!!
Konstatuje se u izveštaju da je situacija u LSS vrlo blizu potpune blokade poslovanja, sa zakonskim posledicama koje, ako se ne varam, mogu da dovedu i do prestanka rada - gašenja saveza zbog nemogućnosti ispunjavanja finansijskih i drugih obaveza!
Prvi put sam video da je NO LSS u svom izveštaju pomenuo dve reči koje se retko čuju: ODGOVORNOST i OSTAVKU nekih ljudi iz rukovodstva LSS, kao moralni čin!!! Za mene je to iznenadjenje, tim pre što se retko u LSS pominje MORAL, najčešće se pominju PARE!
Mislim da je onaj nacrt novog Statuta koji je podneo predsednik LSS dolio benzin na vatru! Trgovine oko nacrta novog Statuta LSS su se izgleda dešavale najpre na relaciji izmedju pojedinaca iz LSS i LSV, uz 'terciranje' ljudi iz LSCS. Svako je tu kanda gledao da ućari što više ingerencija (čitaj: para) za sebe i svoj savez-parohiju, a imam utisak da se najmanje vodilo računa o interesima lovaca i lovačkih udruženja koja su do sada činila savez, i koja gazduju lovištima na terenu. Preglasavanja na UO LSS, bahatost, izostanak kooperativnosti i sve ostalo samo potvrdjuje mišljenje da je kriza u LSS još dublja nego što je bila! Neko je ovde na forumu napisao u šali 'Žalićemo mi za Popovićem' - ne žalim uopšte za njim jer je on bio jedan od ljudi koji su učestvovali u eskalaciji krize saveza; ovi sadašnji tu krizu po svemu sudeći samo produbljuju!
Kako god bilo, na delegatima skupštine je da donesu odluke, i da iskoriste čini mi se poslednju priliku da sačuvaju LSS onakvim kakav je bio od svog osnivanja - Savez Lovačkih Udruženja, a ne savez saveza, gde bi lovačku Srbiju razdelili na parohije, sa lokalnim ili regionalnim savezima koji bi vodili svako svoju politiku! To je, po mom mišljenju, siguran put u raspad i rastakanje LSS u nešto sasvim drugo od onog kakav je bio 115 godina!
Eto, došlo se do situacije da sudbinu saveza pokušavaju da spasu ljudi prema čijem radu ja lično nemam baš neke simpatije (Marko Tica, Pero Škobić, npr.), ali ovaj put moram da priznam da su povukli dobar potez sazivanjem (zakasnelim?) skupštine, i stavljanjem na dnevni red onakvog izveštaja NO LSS!
Dakle, gospodo delegati Skupštine LSS, nemojte da dozvolite da se desi repriza onog cirkusa iz Smedereva. Mislite svojim glavama, pitajte svoje lovce šta misle i prenesite njihov stav na SKupštini. I nemojte da podležete ničijim eventualnim pritiscima, obećanjima, pretnjama, ucenama ili nečim sličnim. Obećanja i 'brige' za lovstvo smo se nagledali - što kažu ljudi' Šta ih košta da obećaju!'.
Odluka o sudbini LSS je u vašim rukama - da se ne desi da od LSS ostane samo ljuštura i paravan iza kojeg će regionalni i područni savezi raditi šta hoće i kako hoće, a da se lovci iz različitih delova jedne iste države bave lovom pod sasvim različitim uslovima. Pa zar je to jedinstvo u pravima i obavezama?!?
P.S.
Zahvaljujem se pojedinim ljudima (da li da stavim znake navoda 'ljudima'?) koji ovih dana posvećuju priličnu pažnju mom liku i delu, pokušavajući da pogrdnim imenima, uvredama, psovkama i ostalim stvarima iz uličnog repertoara pokušavaju, verovatno po nalogu svojih mentora, da amortizuju i ponište argumente, predloge i činjenice koje iznosimo ovde na Srbijalov. Džaba im trud - Srbijalov nije nikad ništa skrivao, i uvek je stvari nazivao pravim imenima, iznosio činjenice i dokaze. Zato valjda lovci imaju poverenje u ovo pisanje ovde, i prepričavaju izmedju sebe ono što pročitaju. Oni koji nemaju tu čast da im se veruje neka grešku potraže u sebi, a ne u uzaludnim pokušajima blaćenja Srbijalov, mene, i mojih kolega sa foruma. Na koga mislim? Pa prepoznaće se oni sami, a verujem da i dobar deo forumaša zna o kome se radi.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?