Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov divljih gusaka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov divljih gusaka
zoranp
 Vule budala i kamenja nikada neće nestati, pa se ne vredi brate sekirati , iako sam i sam jako razočaran u dobar dio lovaca po pitanju poštovanja i čuvanja divljači!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

chaki
 Bez obzira sto sam veliki protivnik ovako smesne odluke o zabrani lova na guske i patke odluku postujem i u lov ne idem. O tome sam i pricao da je pored odluke kakva god da je a smesna je trebalo samo uvesti vecu kontrolu tj pojacati rad lovocuvarske sluzbe i policije i eto resenja. U startu bi bili sklonjeni svi nelovci koji kvare ugled pravih lovaca i sve lovokradice jer pokazuju da njima nista nije sveto.
Ima dosta i onih koji podrzavaju odluku a cim ugase komp trk na pucanje. Oko Beograda se cuju puske samo tako mora da pucaju u led da ga lome 
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

sheytan

darkon kaže:

Bilo nekad...

El 07.02. bio zabranjen lof? Podrka
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Vule991

zoranp kaže:
Vule budala i kamenja nikada neće nestati, pa se ne vredi brate sekirati , iako sam i sam jako razočaran u dobar dio lovaca po pitanju poštovanja i čuvanja divljači!!

Vidim i ja de se ne vredi sekirati, kad rade to na 2 km od grada, sta treba ocekivati u zabacenijim mestima, a tek u planinama... aaaa pa to je vec stvar rezije Cry

darkon

sheytan kaže:

darkon kaže:

Bilo nekad...

El 07.02. bio zabranjen lof? Podrka

;)

Kao što rekoh, bilo nekad.
A kad prebaciš sliku iz telefona u telefon, onda pamti datum prebacivanja.

Što se zabrane na guske i patke tiče, i ja kad sam je čuo nisam bio najsrećniji, ali se moramo pridržavati iste.
Najteže mi pade ova zabrana za predatore.
A gusaka da ima, ima.

Juče se vraćamo sa prihrane divljači i na jednom mestu ponovo jato gusaka. Tu su svakoga dana, zbog onog kukuruza u pozadini, nekad u manjem, nekad u većem broju. Niko ih ne dira, pa opušteno leškare i jedu...

http://www.youtub...u0hBxb7wSs

sneg

Lovac Stari
 Sto jest jest,nikada bolji i laksi uslovi se nisu stvorili za uspesan Lov na Patke i Guske.
Da se zakon krsi, krsi se i to oho.Ali kakvo je drustvo takvi su i lovci u njemu.
Sami svi vidite kakva je zima poslednjih 10-15 dana u Srbiji.
Divljac je promrzla i izgladnela, reke i sve druge vodene povrsine su zaledjene.
Patke i Guske provode noc na parcelama. Izlozene su napadima svih Pernatih i Dlakavih Predatora a i ljudi nezaostaju za njima.
Pa evo vam najsveziji primer na Loristu. Covek kaci sveze slike iz Lova na Patke(javno) i ako je zabrana na snazi, plus ofirao je lica njegovih saucesnika.
Pa sada u ovim uslovima Gusku i Patku ulovice i moja pokojna Baba

Evo pogledajte par slika pa dodjite na moje reci.
img585.imageshack.us/img585/7563/1040109.jpg
Jarebice ukopane u snegu.
img193.imageshack.us/img193/269/1040108.jpg
Sniperova Mlava.
Zaledjena, sve Patke se skupile oko otvora u ledu.Lako se mogu odstreliti.Neplase se ljudi i automobila.
img840.imageshack.us/img840/1259/1040115.jpg
Regionalni put Pozarevac - Petrovac na Mlavi.
U subotu dok sam na Pumpi sipao gorivo u auto, primetim malo jato Gusaka-6 Lisaste i jedna Siva. Na samo 20 metara od Pumpe i ljudi. Fotografisao sam ih na razadljini od samo 2-3 metra.

img14.imageshack.us/img14/4370/1040114q.jpg
Kada sam im prisao jos korak ili dva, samo su ustale.Guska skroz levo ima smrznuti izmet izmedju noga. Totalno im je otupeo instikt za strah.
Kolega Lovac-Lovocuvar uhvatio je pre neki dan mladu Lisastu(bire) nije mogla da odleti za jatom.Na vagi samo 1kg.
I dok se ja zamajavao slikanjem, pridje mi tip koji je upravo svratio istom potrebom na Pupmu(gorivo) i kaze ej da vidis sta je Baja omlatio juce Pataka.Za celi dzak ima. Ali nece zena i majka da cupaju i moram da bacim sve to u rupu. Nije se setio da pokloni komsijima, bitno je da se napucao, a zakon ko hebe.
Dobar pogled.

Lovac Stari
 Idemo dalje.
img844.imageshack.us/img844/8558/1040112.jpg
Pokusavam da im pridjem na korak i one polecu,prave krug i slecu iza kukuruzne sase.
img197.imageshack.us/img197/2476/1040111.jpg
U tom momentu dolece i pridruzuje se jedna usamljena.
img259.imageshack.us/img259/7096/1040119.jpg
Juce prepodne. Iskljucenje sa auto puta za Suboticu Istok.
Pored jednog Kukuruza zajedno na stotine Pataka,Gusaka,Vrana i poneki Fazan.
Prizor.
img109.imageshack.us/img109/9323/1040121d.jpg
Ovo dvoje iskusnih opalih u letu.
Dobar pogled.

Lovac Stari
 img710.imageshack.us/img710/8191/1040122.jpg
Jato Sivih u Madjarskoj.
Kod komsija zima malo blaza i za divljac je dosta lakse.
img33.imageshack.us/img33/2517/1040125.jpg
Srneca divljac vec poodavno ucoporena.
Dobar pogled.

DakiNS
 Pošto mi je tip iz Alana Forda banovao IP adresu ne idem na Lorist,ali si me sada Stari podsetio da pogledam iz kancelarije.Bože bože koliko li se hvale Lovčine o svojim uspesima,nisam zloban ali moguće je ! da ih zeleni podsete na zakon i instrukciju , posebno lika iz Alena FordaNo no no
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 Uh Stari baš su ti slike prave ,žalosno je kako umiru od gladi ,iscrpljene ,i da je dopušten lov ne bih mogao da pucam na njih u ovakvoj situaciji a naša Mlava tamo kod mene iza kuće kaže mi majka da je vetar naneo sneg i napravio smetove skoro popunjena snegom ,ko zna šta će biti ,samo barutanu da mi ne poplaviFrown kad bude počeo da se topi sneg.

Lovac Stari
 Od subote popodne do jutros (Snipere) sneg je napadao jos za metar u nasem kraju, sada je zatisje..
U subotu ujutru zaglavih se Ladom prema Aleksandrovcu, niko nije progazio a smetovi metarski. Pocela da mi se prividja bela smrt Stari.
Dobar pogled.

slavko75
 Bravo Stari (priko) Smile fotke su extra

UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

arnotije
 Bravo za slike,bas su lepe, samo ja ne bih pisao lokaciju jer ljudi su cudo na sta su sve spremni Sad
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

strahinja
 Juce sam isao isprobavao vabilicu za patke,kraj ibra kod mene u naselju,i preko ibra u jednom delu lovista su se cule samo tako,bilo je jato jedno preko 100tinak komada,slikati ih nisam mogao jer su bile daleko..Neke su setale pokraj neobranog zita,neke lezale a pevale su samo tako,tj javljale se..

Lovac stari cestitke na slikama,prelep prizaor ja sam se juce nagledao samo tako..

darkon
 Juče krenuo da iznesem još hranu za divljač, a kako džipom ne može, ranac na leđa, pa polako.
Kako mi je bilo usputno, dolazim do mesta gde ima jedna neobrana njiva i koja je sada odlično hranilište za svu okolnu divljač, a i one koje su ovde samo svratile...

Evo snimka.
[movie=youtube]9_HfRjYkEVU&feature=channel[/movie]

B)

slavaplana
 Juce izmedju 14-17hporedVelike Morave u delu terena Starog Sela grupa lovaca je lovila guske!!Brzim agazovanjem lovaca iz sekcije Staro Selo odredjeno je iz kog pravca se puca i obavestena je Planjanska i Svilajnacka policija!!Policija iz Svilajnca je u Kusiljevu uhapsila grupu lovaca iz Kusiljeva koja je imala sa sobom oruzje i 8 gusaka!!Lica su privedena i bice pokrenut krivicni postupak protiv istih!!!!!L.U.Pomoravlje Plana ce morati da istakne ostetni zahtev posto su na ocigled lovocuvara i 4 lovca lovili po pucnjima u delu sekcije Starog Sela koji je satavni deo udruzenja u Plani!!!!

Negovan
 Divlje guske pored reke RESAVE
Negovan priložio:
404567_183108755124993_100002776087234_201795_1641770103_n.jpg

Lovac Stari
 Lep snimak darkon.
Brate glad nema oci,uz novi sneg bice jos teze doci do hrane.
Eto vidis Slavo koliko se pojedini pridrzavaju zakona.
Dobar pogled.

dalibor
 evo nesto od mene i mog najboljeg prijatelja Smile
dalibor priložio:
398680_358970497461026_100000442367602_1261655_1865596087_n.jpg

Hunting is a passion! Pas

dalibor
 pozer Smile
dalibor priložio:
427439_359610100730399_100000442367602_1263353_141433930_n.jpg

Hunting is a passion! Pas

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Poligon za lov divljih svinja LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 10 01.03.2013. 13:46
STRUKTURA I BROJNOST POPULACIJA DIVLJIH SVINJA U OTVORENIM LOVIŠTIMA I FLUKTIRAJUĆI FAKTORI STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 25.02.2013. 17:09
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,330 posete www.srbijalov.com