Podmlatkari u lovu, da ili ne?
|
Jank |
Objavljen 28.03.2011. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Lovac Stari i lovac mali ...trebalo bi da bude dobar lov....bravo za malog lovca kada je tako rano ustao...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.04.2011. 20:32
|

Lovčina

|
Odavno već nisam ništa ispričao iz rodnog kraja, iz mog detinjstva.....čekajući novu lovnu sezonu evo još jedan doživljaj iz kraja koga sam dvavno napustio...
Još jedna .......LOVAČKA PRIČA
Mušmula je poslednje voće koje se bere u mom kraju. Njeni koštunjavi plodovi se ne mogu jesti sveže ubrani. Ali kada se ostave da ugljile, e to je bila omiljena poslastica poslednjih jesenjih dana. Ta voćka ne traži neke posebne uslove, obično se sadi negde na kraju bašte ili njive. Nemože da izraste sama nego se kalemi na trnu, odnosno na biljci crnog ili crvenog gloga. Plodovi crnog gloga su bobice tamne boje pomalo kisele i veoma ukusne, mi deca smo znali da odlomimo celu granu i da grickamo i jedemo to šumsko voće. Nije to neki ekstra ukus ali i to su plodovi koji se mogu naći u prirodi. Bobice crvenog gloga su više narančasto crvene boje ali nisu u sebi imale tu kiselost kao bobice crnog gloga i nisu ukusne za jelo.
Želeći da u svom dvorištu ima svoje mušmule moj otac je jedne jeseni izvadio dve mlade sadnice crvenog gloga i zasadio ih iznad kuće, na samoj ogradi pored puta. Sledeće godine u rano proleće na njih je kalemio mušmulu ali nije uspelo pa je posle pokušao ponovo, međutim ni u drugom pokušaju kalemljenje nije uspelo tako da je odustao od novog pokušaja. Od te dve sadnice crvenog gloga izrasla su dva ogromna žbuna koja su posle prerasla u drvo prepuno sitnih grančica. S jeseni kada sazru plodovi gloga to su na hiljade bobica načičkanih kao grozdovi po granama. Plodovi crvenog gloga ostaju na granama veoma dugo i završavaju kao hrana raznim pticama. Svake godine kada padne veliki sneg na naše biljke crvenog gloga navale razne ptice. Kada jako zahladni, kada sneg prekrije sve živo, u nedostatku hrane, kao poslednji izvori hrane ostaju plodovi gloga, trnjina i šipurka. Tada se na naš glog sjate drozdovi, kosovi i sojke, sve vrvi od ptica. Jedva sam čekao prvi sneg i hladne dane. Od prozora moje kuće do tih biljaka gloga ima oko dvanaest metara. Malo otvorim prozor i čekam. To su bili najuspešniji lovovi mene kao malog lovca. Po nekoliko dana sam dežurao pored prozora i uz pomoć moje vazdušne puške, lovio sve dok na glogu ima plodova.
.... ....B)
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 07.04.2011. 20:34
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 20:59
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Jank da li je to onda bio lov čekanjem ili vabljenjem? Ima elemente i jednog i drugog.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.04.2011. 21:20
|

Lovčina

|
Podunavac kaže:
Jank da li je to onda bio lov čekanjem ili vabljenjem? Ima elemente i jednog i drugog.
Ma čekanjem bre, sve dok mi majka ne zatvori prozor, "Ajde bre sine zatvaraj taj prozor oladi se kuća načisto"...
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 07.04.2011. 21:22
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Jank bas sam se zabrino sto te nema sa novom pricom, pomislio sam da si ostao bez inspiracije!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 21:42
|

Lovčina

|
Neko veče je imao inspiraciju, al za neke druge stvari. Zapalio ovde ove mlade vepriće, stari bludnik. Da postoji policija za moral kod nas, Janka bi prvog uhapsili.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.04.2011. 21:48
|

Lovčina

|
Podunavac kaže:
Neko veče je imao inspiraciju, al za neke druge stvari. Zapalio ovde ove mlade vepriće, stari bludnik. Da postoji policija za moral kod nas, Janka bi prvog uhapsili. 
E moj druže mene jure ko Šarića ali ne Policija nego moje obožavatelje...da nije Srbijalova neznam gde bi se sakrio...
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 07.04.2011. 21:51
|

Lovčina

|
Podunavac kaže:
Neko veče je imao inspiraciju, al za neke druge stvari. Zapalio ovde ove mlade vepriće, stari bludnik. Da postoji policija za moral kod nas, Janka bi prvog uhapsili.  Izgleda da sam nesto propustio jbg!

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 21:53
|

Lovčina

|
Ma stari si ti lisac. Već bi našao neku rupu ili rupicu da se malo zavučeš u nju.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.04.2011. 21:53
|

Lovčina

|
Podunavac jesi malo stariji od generacije 75 ali i tebe prihvatam za mog sestrića...meni je moj ujak bio uzor ....pa ti vidi šta ćeš sa novim ujakom...
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 21:55
|

Lovčina

|
Limun kaže:
Podunavac kaže:
Neko veče je imao inspiraciju, al za neke druge stvari. Zapalio ovde ove mlade vepriće, stari bludnik. Da postoji policija za moral kod nas, Janka bi prvog uhapsili.  Izgleda da sam nesto propustio jbg! 
Počeo čovek da se švaleriše internacionalno. Navalio na neke kineskinje. A kad grune ovde njih par miliona, je..li smo čvorka svi redom. Ima da nas pokidaju ko krmača mrsan papir.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 21:57
|

Lovčina

|
Jank kaže:
Podunavac jesi malo stariji od generacije 75 ali i tebe prihvatam za mog sestrića...meni je moj ujak bio uzor ....pa ti vidi šta ćeš sa novim ujakom... 
Nema pesme ni meraka, bez sestrića i ujaka. Pevaj ujko pevaj rode, daj sestriću razonode.
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 07.04.2011. 21:57
|

Lovčina

|
Da vam kazem nesto jes zaguljena ta generacija 75, ako ne verujete pitajte Sremca, a i ja po nesto malo znam o tome.....

Khalil Gibran
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 21:59
|

Lovčina

|
Ujke ne volim , ali volim ujake. Dogovoreno !!!
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.04.2011. 22:01
|

Lovčina

|
Moji sestrići su najbolji....   
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 22:01
|

Lovčina

|
Limun kaže:
Da vam kazem nesto jes zaguljena ta generacija 75, ako ne verujete pitajte Sremca, a i ja po nesto malo znam o tome.....
Pa tu smo negde. Par godina više, manje (kod mene nažalost više). Sve neki z@jebani tipovi.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.04.2011. 22:03
|

Lovčina

|
Oćemo li moj ujače zapevati malo jače? Oćemo li onu staru o Milošu i Lazaru..... 
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 07.04.2011. 23:07
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
Jank kaže:
Odavno već nisam ništa ispričao iz rodnog kraja, iz mog detinjstva.....čekajući novu lovnu sezonu evo još jedan doživljaj iz kraja koga sam dvavno napustio...
Još jedna ....... LOVAČKA PRIČA
Mušmula je poslednje voće koje se bere u mom kraju. Njeni koštunjavi plodovi se ne mogu jesti sveže ubrani. Ali kada se ostave da ugljile, e to je bila omiljena poslastica poslednjih jesenjih dana. Ta voćka ne traži neke posebne uslove, obično se sadi negde na kraju bašte ili njive. Nemože da izraste sama nego se kalemi na trnu, odnosno na biljci crnog ili crvenog gloga. Plodovi crnog gloga su bobice tamne boje pomalo kisele i veoma ukusne, mi deca smo znali da odlomimo celu granu i da grickamo i jedemo to šumsko voće. Nije to neki ekstra ukus ali i to su plodovi koji se mogu naći u prirodi. Bobice crvenog gloga su više narančasto crvene boje ali nisu u sebi imale tu kiselost kao bobice crnog gloga i nisu ukusne za jelo.
Želeći da u svom dvorištu ima svoje mušmule moj otac je jedne jeseni izvadio dve mlade sadnice crvenog gloga i zasadio ih iznad kuće, na samoj ogradi pored puta. Sledeće godine u rano proleće na njih je kalemio mušmulu ali nije uspelo pa je posle pokušao ponovo, međutim ni u drugom pokušaju kalemljenje nije uspelo tako da je odustao od novog pokušaja. Od te dve sadnice crvenog gloga izrasla su dva ogromna žbuna koja su posle prerasla u drvo prepuno sitnih grančica. S jeseni kada sazru plodovi gloga to su na hiljade bobica načičkanih kao grozdovi po granama. Plodovi crvenog gloga ostaju na granama veoma dugo i završavaju kao hrana raznim pticama. Svake godine kada padne veliki sneg na naše biljke crvenog gloga navale razne ptice. Kada jako zahladni, kada sneg prekrije sve živo, u nedostatku hrane, kao poslednji izvori hrane ostaju plodovi gloga, trnjina i šipurka. Tada se na naš glog sjate drozdovi, kosovi i sojke, sve vrvi od ptica. Jedva sam čekao prvi sneg i hladne dane. Od prozora moje kuće do tih biljaka gloga ima oko dvanaest metara. Malo otvorim prozor i čekam. To su bili najuspešniji lovovi mene kao malog lovca. Po nekoliko dana sam dežurao pored prozora i uz pomoć moje vazdušne puške, lovio sve dok na glogu ima plodova.
 ....  ....B)
xaxa lovac ipo B) to je moj UJKA
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 07.04.2011. 23:10
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
Limun kaže:
NE MALO zaguljeni smo mi dobro xaxaxaxaxa
UZIVAM U LOVU 
|
|
|