Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bushnell

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bushnell
Podunavac
 Slažem se sa tobom da je Leupold VX-I ili Elite 3200 daleko bolji izbor, ali nekome je i 5000 dinara mnogo u današnje vreme. A što se tiče Zraka ne znam kakve su cene. Optika im je solidna ali šteta što ne rade varijabilna nego samo fiksna uvećanja. Dobra je optika i Meopta ali je za naše pojmove isto skupa. Ja sam pre par dana gledao jednu u Osijeku model Artemis 2000 1,5-6x42 3465 kuna (468 evra).
Gde u Srbiji može da se nađe Leupold VX-I 3-9x40 za 250 Evra? To je fer cena za evropske pojmove.
Tri prsta 2Kolce

kelt
 kanona doo leskovac je uvoznik leupolda za srbiju a kolko vidim imaju ducan u novome sadu
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 To znam. Ali mislim da je i kod njih cena 28-30000 dinara.
Tri prsta 2Kolce

kelt
 leupold je najpoznatija Americka kuca za opticke nisane i sigurno su im jedni od najbolji. zao mi je sto burriss i nikon niko ne uvozi e tu je vec pravi izbor u cenama i kvalitetu. svi su sigurno odlicni i svi proizvodjaci imaju neke svoje fore. ja sam licno gledao leupolda vx-1 ima dozivotnu garanciju na cvrstinu i to je o.k. ali koncanica mu je za moj ukus isuvise tanka , za dan ok ali kad se smraci mislim da se ne vidi uopste. svarovski i jos dosta proizvodjaca su izbacili optike sa rasponom uvecanja od6x (serija z6)dok se leupold drzi jos uvek 3x cak su jako retke serije sa4x . malo bi trebali postati inovativniji , mislim da svoje kasnjenje pokrivaju izuzetno agresivnom reklamnom kampanjom i tu je glavna caka.ika
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac

kelt kaže:
leupold je najpoznatija Americka kuca za opticke nisane i sigurno su im jedni od najbolji. zao mi je sto burriss i nikon niko ne uvozi e tu je vec pravi izbor u cenama i kvalitetu. svi su sigurno odlicni i svi proizvodjaci imaju neke svoje fore. ja sam licno gledao leupolda vx-1 ima dozivotnu garanciju na cvrstinu i to je o.k. ali koncanica mu je za moj ukus isuvise tanka , za dan ok ali kad se smraci mislim da se ne vidi uopste. svarovski i jos dosta proizvodjaca su izbacili optike sa rasponom uvecanja od6x (serija z6)dok se leupold drzi jos uvek 3x cak su jako retke serije sa4x . malo bi trebali postati inovativniji , mislim da svoje kasnjenje pokrivaju izuzetno agresivnom reklamnom kampanjom i tu je glavna caka.ika

Za Burris ne znam cene ali za Nikon ne treba da ti bude žao što ga nema. I kod njih ono što vredi košta mnogo (serija Monarch). Zavisi od serije Monarch X je 1300-1400 evra, Monarch E 700-1300 evra i Monarch III 500-800 evra u Nemačkoj. Tako da ni kod nas ne bi bili jeftiniji, a možda bi čak bili i skuplji.
Leupold VX-I ima klasičnu Duplex ili Wide Duplex končanicu koja se sasvim solidno vidi. Ali ne možeš ni očekivati od optike iz nižeg cenovnog ranga da ima neku ekstra sliku u sumrak ili svanuće i to ne zbog končanice nego zbog leća.
Swarovski je trenutno naj jači sa serijom Z6 što se tiče uvećanja, ali i Bušnell u seriji Elite 6500 ima uvećanja 1,25-8, 2,5-16 i 4,5-30 puta, što je za svaku pohvalu.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik
 Americke optike i evropske nisu bas sasvim iste U americi sa prvim sumrakom je lov zabranjen Americke otike daju bolji kontrast pri lepom vremenu Dok evropske optike imaju dobar kontrast i pri jutarnjoj izmaglici i vecernjem cekanju.To takodje treba imati u vidu pri kupovini optike Oznake su iste ali na samom delu nije bas tako.

Nenad000
 ohotnik mozda ti znas nesto bolje o zaiss,interesujeme me direktno duralyt serija optika 1,2-5x36 ,kakva je koncanica mislim da nosi oznaku 4.Dali si nekada mozda lovio sa takvom optikom
Kolce,S R B I J A

vuk71
 kolega Sumo ispalio sam sa bushnelom model legend oko 700 metaka iz 30-06. i fantasticno se ponasa. ako bude pomeranja ili pucanja stakla ili ista slicno pisat cu o tome...

Podunavac
 Moj drugar ima Bushnell Trophy 3-9x40. Služi ga već treću godinu, nema primedbi. Kod Bushnell optika mora dobro da se pazi gde se kupuje, pošto postoje kopije koje se prodaju ispod cene. Ja sam ih gledao na auto pijaci u Osijeku i izgledaju kao i original. Pre par dana sam gledao Busnell Trophy u prodavnici i na njoj piše da je proizvedena u Indoneziji ili Maleziji ako se ne varam a ne u Kini. Trophy serija jeste niže kvalitete i cenovne klase, ali ih Remington ugrađuje na svoje karabine model 770 i prodaje u kompletu (3-9x40). Da su toliko loše ne verujem da bi ih firma kao Remington ugrađivala. Možda pojedinci imaju problema sa njima ali je pitanje šta su sa njima radili i gde su ih kupili, a isto tako i šta od njih očekuju.
Podunavac priložio:
bushnell.jpg

Tri prsta 2Kolce

ohotnik

Nenad000 kaže:
ohotnik mozda ti znas nesto bolje o zaiss,interesujeme me direktno duralyt serija optika 1,2-5x36 ,kakva je koncanica mislim da nosi oznaku 4.Dali si nekada mozda lovio sa takvom optikom
Zaiss serija duralyt je najnize rangirana optika u njihovom programu sto nikako neznaci da nije dobra Koncanica je tipa 4 Imao sam prilku da tokom lova u Ukrajini lovim par dana sa karabinom na kojem je bila upravo ta optika Nije kao serija viktori ali sam bio sasvim zadovoljan sa perfomansama te optike I svakom je preporucujem Sa uvecanjem od 1,5 mozes odstreliti vepra vrlo lako u punom trku i na pedeset metara A sa maksimalnim uvecanjem od 5 neces imati nikakvih problema ni na 200 m mozes mu prebrojati koliko ima trepavica mada bi bilo bolje da je maksimalno povecanje od 8 Slika je kristalno cista u svim uslovima Zaiss je Zaiss.

Nenad000

ohotnik kaže:

Nenad000 kaže:
Zaiss serija duralyt je najnize rangirana optika u njihovom programu sto nikako neznaci da nije dobra Koncanica je tipa 4 Imao sam prilku da tokom lova u Ukrajini lovim par dana sa karabinom na kojem je bila upravo ta optika Nije kao serija viktori ali sam bio sasvim zadovoljan sa perfomansama te optike I svakom je preporucujem Sa uvecanjem od 1,5 mozes odstreliti vepra vrlo lako u punom trku i na pedeset metara A sa maksimalnim uvecanjem od 5 neces imati nikakvih problema ni na 200 m mozes mu prebrojati koliko ima trepavica mada bi bilo bolje da je maksimalno povecanje od 8 Slika je kristalno cista u svim uslovima Zaiss je Zaiss.

da ta serija je malo jeftinija ,dobro moze da se nadje i jeftinije od zaissa ali pitanje za tebe dali koncanica 4 ili8 posto ne vidim razliku

Tema je Bushnell!
Van teme
Admin Power
Nazad na temu
Srbijalov Admin Tim!

Kolce,S R B I J A

Orke
 E zdravo kolege . Skupio sam lovu pa mi treba informacija gde u Srbiji može najpovoljnije da se kupi Bushnell Trophy 1,5-6x44 ili 1,5-6x42 sa iluminacijom , i šta mislite koji je bolji od ova dva , noviji ili stari model ?

Pozdrav!

Podunavac

Orke kaže:
E zdravo kolege . Skupio sam lovu pa mi treba informacija gde u Srbiji može najpovoljnije da se kupi Bushnell Trophy 1,5-6x44 ili 1,5-6x42 sa iluminacijom , i šta mislite koji je bolji od ova dva , noviji ili stari model ?

Pozdrav!

1,5-6x44 19990 dinara Navi shop ili Snajper u Beogradu. 1,5-6x42 illum. 30000 dinara preko sajta Lorist. Ako planiraš češće u noćni lov, onda bolje sa osvetljenom končanicom. A ako ne bolje sa običnom zbog velike razlike u ceni. Možda negde ima i jeftinije?
Tri prsta 2Kolce

kelt
 busnela prodaju sve malo bolje radnje i svuda je cena li la uvoznik je info tim iz bg-a samo je u okruzenju jeftiniji nego kod nas moze bilo ko doneti iz RS ili CG, a i kod Podunavca je jeftiniji (bar mi se cini) samo sto onda nema garancije.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac
 U Hrvatskoj Bushnell skuplji nego u Srbiji, a Leupold je malo jeftiniji. Za Leupold doživotna garancija, ali na ime kupca. Čim ga prodaš dalje nema garancije, ili ako dozvoliš da te novi vlasnik cima za reklamacije.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 podunavac naravno da postoji problem kopija kod mnogih proizvodjaca optika ali ja pisem o pravim optikama, ovo druge necu ni spominjati. Mnogi proizvodjaci oruzja prodaju odmah ugradjene busnell optike na svojim karabinima i ponosno to pokazuju mislim pre svega na Americke firme i sasvim dobro su se pokazale. Tako barem testovi kazu a ja imam svoj test nakon sedam godina do sada...

Podunavac
 Druže i ja smatram Bushnell seriju Trophy naj boljim izborom u toj cenovnoj klasi. Lako je biti pametan kad imaš na raspolaganju 500-600 evra ili više za kupovinu optike. Ali do 200 evra Trophy je naj bolji izbor. Lako je reći valja Elite ili Leupold VX-3, Meopta, Swarovski ili Zeiss. Ali koliko nas to može da si priušti? Puška 450 evra a optika 900 evra. Van pameti. Ja sada muku mučim. Treba da naplatim neki dug koji sam davno otpisao i odlučio sam za te pare da uzmem karabin i optiku. Gledao sam Meoptu Artemis 2000 1,5-6x42 za 470 evra i Leupold VX-II za 400 evra. Sad sam u dilemi. A dok mi nisu iskrsle te pare razmišljao sam o Bushnell Trophy 1,5-6x44 za 200 evra.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Samo nije mi jasno da američke optike u evropi koštaju tri puta više, a evropske opet u americi jeftinije za 30%, ili su ameri jako pametni ili evropljani jako glupi (ili možda lakomi).
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac

Podunavac kaže:
Gledao sam Meoptu Artemis 2000 1,5-6x42 za 470 evra i Leupold VX-II za 400 evra. Sad sam u dilemi.

Ako češće loviš sa čeke, u svitanje i sumrak, Meopta je tu u prednosti, propustiće više svetla kao i sve evropske optike, končanica u prvoj fokalnoj ravni će se boje videti nego duplex kod Leupolda, a još ako i pogonom loviš DS znaš da od uvećanja 1,5-6 nema boljeg, ja bih se odlučio za Meoptu

petar
 [xhide]Ja bih za Leupold...ali stvar ukusa...B)[/xhide]
Just like old times!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bushnell Red Dot nišani OPTIKE I MONTAŽE 17 14.01.2020. 10:13
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,791 posete www.srbijalov.com