Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
|
slavaplana |
Objavljen 17.03.2011. 15:57
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
videcemo kad se osnuje Savez Sumadije sta ce ponuditi svom clanstvu i pod kojim uslovima!Onda ce se znati ko ce mu prici i koliko ce to da nas kosta !!!
Mislim da ce sigurno biti jeftiniji bar duplo od LSS! Ovi sigurno nece imati plate sa sest cifara a mi sigurno nismo vise ludi da bahanalije pojedinaca placamo!!!
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 21.03.2011. 17:54
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Oće li se održati već jednom ta konstitutivna skupština LSŠP ili se od toga odustaje, ili su pak baš sve informacije pod velom tajne. Nekako već sva ova priča počinje da deluje neuverljivo, posebno što su mi dva dana sada bili prijatelji iz Kragujevca veoma upućeni u sva zbivanja oko LSŠP, i na moje pitanje mi odgovorili da se koliko oni znaju ništa ne dešava a još manje bilo šta komentariše.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
peda |
Objavljen 21.03.2011. 21:46
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Nisu dobro upuceni, koliko sam ja cuo, predlog Statut je odradjen i vrlo brzo će se savez formirati i biće mu ime lovački savez CENTRALNE SRBIJE. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 21.03.2011. 21:48
|

Lovčina

|
Pa i vreme je brate Pedo, svi rokovi već polako ističu, a i sama lovačka scena će biti mnogo interesantnija.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 22.03.2011. 07:38
|

Lovčina

|
Jao majko al su ovi Šumadinci i Pomoravci tajanstveni, ali eto ipak je procurelo bar ime saveza, sad ostaje još samo da ga osnuju i gotova stvar, može da počne sa radom, nije baš naj jasnije njegovo finansiranje u ovoj godini jer su već sva udruženja donela visinu članarina, jesu li u tu članarinu za udruženja sa područja Šumadije i Pomoravlja uračunata i sredstva za rad LSŠP, ili se ona očekuju od LSS ili dodatnom članarinom. Bilo bi zanimljivo nešto i o tome čuti, ako je neko upoznat. A i ovom savezu, po svemu sudeći neće biti jača strana informisanje.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.03.2011. 13:32
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pa ako je tačna ova info, o promeni naziva u 'LS centralne Srbije', onda su ambicije tvoraca ovog saveza proširene, u teritorijalnom smislu, pojam 'centralna Srbija' je širi od pojma 'Šumadija i Pomoravlje'.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 22.03.2011. 13:43
|

Lovčina

|
Pazi, pazi ovo mi potpuno promaklo, dobro zapažanje Lalo, ovo se izgleda otelo kontroli i počinje da prerasta u LSS II, možda bi trebalo da razmotrimo da se i mi Vojvođani ponovo pridružimo, recimo da počnemo i mi sa osnivanjem LSV II.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.03.2011. 13:58
|

Moderator

|
Možda zato duže traje ova priča oko osnivanja tog saveza, možda je više LU izrazilo želju da se priključi... Ne znam, samo nagadjam. Vidim samo da se već nekoliko meseci drži tenzija oko osnivanja saveza, uskoro će, sad će, pred osnivanjem je, bilo je par intervjua Tomice Radosavljevića, koji su mogli da liče na najavu samog čina osnivanja, ali eto, još ništa u vezi toga, barem nema zvanično. Od skupštine LSS je prošlo evo skoro mesec dana. Izbori u LSV su raspisani, i moraju da se okončaju najkasnije do 12. maja, (priča se da će biti i par nedelja ranije), možda Šumadinci čekaju da vide šta će se desiti u Vojvodini, pošto rekoše da osnivaju svoj savez po ugledu na LSV.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 22.03.2011. 14:20
|

Lovčina

|
Možda grešim ali ako se počne sa proširivanjem tog novog saveza, onda to neće biti regionalni savez (to nije ni LSV) nego savez regiona, što bi odgovaralo poređenju sa LSV, sve dok i ovde nekom ne padne na pamet da napravi regionalne saveze Srem, Banat i Bačka (tri saveza junačka).
Ovo sada sve više liči na osnivanje pandana LSS i po meni gubi izvorni oblik sa kojim se krenulo na početku. Bara mala a krokoši sve gladniji.
|
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 22.03.2011. 20:04
|

Stari član

Upisa: 224
Pristupio: 11.06.2010. 08:48
|
38 udruzenja sa podrucja Sumadije su prva bila za to da se odvoje od LSS-a i naprave svoj savez tzv Lovacki Savez Sumadije..Po poslednjim informacijama koje imam doslo se do cifre od oko 65do 67 udruzenja koja su za ovu pricu ali izlaze iz geografskog podrucja Sumadije,tako da se doslo na ideju da se promeni naziv u LS Centralne Srbije ili LS Stare Srbije..Samim tim sve ono sto je pisano,statut i ostale zezancije se prilivom novih udruzenja mora menjati..imati 38 udruzenja i 67 mislim da nije isto...3 srbina 5 stranaka...Takvi smo kakvi smo,mislim da ce ovo potrajati dok se svi rogovi u vreci nenamire..
Saja Rudnik
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 22.03.2011. 20:13
|

Lovčina

|
Koliko je sad to sve pametno, to sad više nije isto, gubi verovatno i neku osnovnu misao vodilju, ako je krenulo sa uvećavanjem ko kaže da će stati i da se taj savez neće uvećavati, opet sa druge strane zakon za neke poverene stvari opet poznaje samo LSS, stvaranjem tri ili četiri tako velika regionalna saveza će opet biti rogovi u vreći kako ti kažeš sajo za toliki broj udruženja u jednom savezu. Ovo sve počinje da biva i te kako komplikovano.
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 22.03.2011. 21:01
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
ime lovacki savez Stare Srbije nemoze doci u obzir jer bi onda u taj savez morali uci i udruzenja sa Kosova iMetohije i Makedonije sto bi priznacete dovelo do nazgodne situacije. a sa ovim drugim nazivom jo sve O.K. samo neznam onda sta cemo sa jos jedino Beogradom ili da i on postane jedan novi savez npr. LSBeograda
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 22.03.2011. 21:07
|

Lovčina

|
Ma ebe se njima, ko i Novosađanima, jer neko primetio da se oni uopšte negde oglašavaju ili negoduju, kod njih je sve savršeno, koliko se da zaključiti, a ima tu i još nekih gradića kojima je izgleda sve po taman.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.03.2011. 22:31
|

Moderator

|
Cuciću, kad te šopim, o'ma će ti prisesti i novosadjani i beogradjani... Pa odakle sam ja, majku mu? Jes' da nisam član u LU Novi Sad, al' gundjam 
Ili se ja ne računam?
Izgleda da sam ja u nagadjanjima bio u pravu, da se širi krug LU koja bi da udju u sastav potencijalnog LS Centralne Srbije... Situacija se komplikuje, videćemo šta će se izroditi iz svega. A tačno je ovo što Cucić pomenuo, da zakon o divljači i lovstvu poznaje i priznaje samo LSS, za obavljanje nekih poslova.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 22.03.2011. 22:43
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
kad bi svi lovci sa boravistem u BG bili i clanovi lu BG neznam gde bi lovili uopste po kalisu ili knez Mihajlovoj
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 23.03.2011. 00:07
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
ja ovako gledam stvari-LSS jesu poverene neke stvari, ali svaki lovac pocetnik, pre polaganja nije clan LSS,jel tako, a kad polaze ispit,on njega i placa, i jos nije clan LSS, znaci,ja tu nevidim nikakvu smetnju- LSS moze biti tehnicka sluzba,koja ce raditi poverene stvari od strane Ministarstva i naplacivati kao sto ga je i dosad naplacivala, a to ce dati priliku,da se osnuju Savezi,koji ce stvarno pokusati da pomognu lovcima, i na taj nacin se nece placati clanarina LSS, a nov savez ce sigurno manje da kosta.
A najbolja star od svega toga,je da ce LSS stvarno zavisiti od tih poverenih stvari,jer ce im to biti izvor prihoda,a ne kao dosad da donesu odluku,da se plati godisnja clanarina,pa da ih briga,jer su dobili 50 miliona a da nisu mrdnuli ni prstom. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.03.2011. 07:33
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ma lako je meni za LSS oni od nas malo štrpnu para a malo i rade za nas , ali LSV zagrabe mnogo para a od njih nikakve vajde pa brate šta se oni pitaju bolje žive od trutova, pčele trutove posle sexa izbace iz košnice neće da ih hrane a ovi naši debeli trutovi nas yebu konstantno, ne mislite li da će i novi lovački savez biti stvoren za beskonačan sex i uzgoj novih trutova
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 23.03.2011. 11:26
|

Lovčina

|
paninm kaže:
ja ovako gledam stvari-LSS jesu poverene neke stvari, ali svaki lovac pocetnik, pre polaganja nije clan LSS,jel tako, a kad polaze ispit,on njega i placa, i jos nije clan LSS, znaci,ja tu nevidim nikakvu smetnju- LSS moze biti tehnicka sluzba,koja ce raditi poverene stvari od strane Ministarstva i naplacivati kao sto ga je i dosad naplacivala, a to ce dati priliku,da se osnuju Savezi,koji ce stvarno pokusati da pomognu lovcima, i na taj nacin se nece placati clanarina LSS, a nov savez ce sigurno manje da kosta.
A najbolja star od svega toga,je da ce LSS stvarno zavisiti od tih poverenih stvari,jer ce im to biti izvor prihoda,a ne kao dosad da donesu odluku,da se plati godisnja clanarina,pa da ih briga,jer su dobili 50 miliona a da nisu mrdnuli ni prstom.
Zanimljivo ako nije, a još zanimljivije zašto mu se naplaćuje članarina kad nije član, u redu je što plaća članarinu udruženju, nije u redu da mu se u udruženju naplaćuje akontacioni deo na divljač na koju nema pravo, pa da se onda donese i odluka da je dupla članarina upisnina, koja članarina ulazi u upisninu i ona koju ne bi trebao da plati a ipak je plaća, korektno nema šta, oduvek smo valjda i bili korektni, nisu lovci socijalna kategorija, pa valjda onda ne bi trebali ni da budemo tako sitni lopovčići.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.03.2011. 13:05
|

Moderator

|
Tačno je ovo što Cucić piše. Pripravnike šišamo, a očekujemo da mladi udju u lovstvo. Pa kako da udju, kad im za upisninu i članarinu treba oko 300-350 evra, samo da se učlane, a pri tom ne mogu da love, ali plaćaju za odstrel, rade sve obavezne akcije, i da ne ponavljam sad. I još moraju tako da guslaju godinu dana (što je u redu, treba da uče). Meni je uvek ta nesretna 'upisnina' smetala, to mi je baš bilo onako bzvz...Kako da mlad lovac, koji kupuje opremu, pušku, psa, da udje u LU, kad ga sačeka ta cifra upis+članarina, koja iznosi koliko i jedna solidna puška?!? Neko je to nekad uveo, slatka para za LU, ali mislim da je došlo vreme, da se ta 'upisnina' znatno smanji, ako ne i da se potpuno izbaci, ako želimo da se više mladih ljudi uključi u rad LU.
Mladi su uglavnom bez para (ni stariji nisu u boljoj poziciji), očekivati od njih da u startu odvoje 1000 evra (oprema, puška, pas, upisnina, članarina) da budu pripravnici, je nerealno.
Totalno sam sa ovim upisom off topic, izvinjavam se administratorima
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cadara |
Objavljen 23.03.2011. 13:23
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
Da ta upisnina je stvarno prevelik namet za mlade lovce.
a mladi lovci obično još nisu ni zaposleni i u većini prve korake, prvu pušku i opremu finansiraju roditelji.
Ja sam kad sam napunio 18 godina i dobio nabavku za oružje dobio na poklon od dede novu pušku da izaberem i kupim u prodavnici, tek sam završavao srednju školu a upisnina mi je bila tačno pola ruske bokerice tada.
Znači srednoškolac, odakle bi mogao da isfinasiram to da mi roditelji nisu pomogli u tome. |
|
|