Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
DakiNS
 Po izveštajima sa terena koje sam prikupio zeca je drastično malo možda bi mi forumaši trebali da sugerišemo našim LU da se izlazak na zeca ograniči samo na jedan dok se ne utvrdi stvarno stanje inače biće velika oskudacija narednih godina, jer po ovim rezultatima čak (barem u lovištima gde je primećena smanjena populacija) ni jednom nije trebalo izlaziti. S obzirom da i ovu narednu zimu predviđaju kao izuzetno hladnu mislim da će lov zeca u mnogim lu biti obustavljen na nekoliko godina dok se populacija malo ne oporavi. A povećan broj predatora učiniće da ovaj broj bude daleko manji , sve zahvaljujući neodgovarajućem zakonu i predstojećim vremenskim neprilikama.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zoranp
 Po izveštajima moj kolega Daki u lovištima je svega malo,a za to je već krajnje vreme da mi lovci stavimo prst na čelo, i upitamo sami sebe...koliko ćemo još biti lovci sa ovakvim načinom "gazdovanja"???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Evodija
 Stanje je izgleda svugde isto a ima i Preporuka MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE!!

bogoljub
 Evidentno je da nema Zeca kao prošlih godina.Radovi u polju su kod nas u punom jeku i divljač je rasterana na sve strane.Imao sam samo jednu priliku danas i iskoristio sam je.Nema nešto preterano starih Zečeva ali analiza će da kaže kakvo je stanje.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

fotolovac
 Nije problem bila ni zima, zeca je na proleće, dok sam obilazio srndaće, u aprilu i maju bilo dosta, odjednom je nestao preko leta, tako da je logičnije tu tražiti uzrok...
Slažem se da lov na zeca u ovoj sezoni treba maksimalno redukovati.
Gazdovanje je u ovom slučaju, bez obzira kakvo ono bilo, najmanje uticalo na brojnost zeca, jer je situacija ista u skoro svim lovištima u Vojvodini.

golf071
 Kod nas se ove godine ne lovi zec uopste,a mislim da su rekli i sledece.

neno1971
 Izgleda da smo svi u manjku divljaci i kod nas ili se vidi jedan zec ili se ne vidi uopste, u nasem lovackom udruzenju je najveci problem sto kada nabavimo zeca prva godin je najteza.Obicno na zecevi dolaze sa nulte tacke na 600 m nadmorske visine i dok se aklimatizuju dosta ih ugine,a nema dobre volje medju lovcima da sami napravimo uzgajaliste i tako sve ode u vrazju. i sam sam kako rece kolega imao jednu priliku i iskoristio sam je-zec, dok je drugi kolega odstrelio ovogodisnju lisicu.
nebojsa savkovic

stojkuki
 pa kerovi, pa sakali, špa lisice ...

Aca Velika Plana
 u jucerasnjem izasku na fazana u brdskom predelu vidjeno je zeca vise nego prosle godine,s tim da su lovci bili obrazriviji i iznosili vodu na pojilista trud nije izostao,fazanske divljaci isto ima u solidnom broju,sto se tice zeca pored morave sakali igraju veliku ulogu u njihovom istrebljenju,zadnjih mesec dana lova cekanjem ostrelio sam 6 lisice i promasih jednog sakala Histerian ,a nijedan jedini zec nema u lovistu,tj ja ga nisam video! sakali zavijaju al nece na puskomet pa to ti je! Angry moje je misljenje da ova godina nece da bude dobra ni za fazana a kamoli za zeca... i jedan izlalak je mnogo,dosta ce i za taj izlazak da se ostreli... Sad

Lala

DakiNS kaže:
Po izveštajima sa terena koje sam prikupio zeca je drastično malo možda bi mi forumaši trebali da sugerišemo našim LU da se izlazak na zeca ograniči samo na jedan dok se ne utvrdi stvarno stanje inače biće velika oskudacija narednih godina, jer po ovim rezultatima čak (barem u lovištima gde je primećena smanjena populacija) ni jednom nije trebalo izlaziti.

Danas sam se čuo sa predsednikom mog LD, 99% je sigurno da posle jučerašnjeg dana neće biti više izlazaka na zeca.
Takodje današnje vesti i razgovori sa lovcima, potvrdjuju da je situacija sa zecom poprilično loša u Bačkoj i u Sremu, uz izuzetak nekoliko lovišta, ali to ne popravlja generalno loš utisak. Čak i Banat nije kao što je pre samo par godina bio. Još je gore, što ni fazana nema kao što je bilo - tamo gde ga ima iz prirodne reprodukcije, je smanjena brojnost, a tamo gde su ga puštali iz volijera, predatori su imali besplatnu gozbu. Plaća se ceh lošeg odnosa i neprikladnog gazdovanja, eto to je, uz nekoliko uzastopnih loših godina za zeca (pre nekoliko godina one silne poplave, pa onda žestoka zima, pa onda nezapamćena suša, uz odstrel neprimeren situaciji, i eto sad belaja).

Obustaviti zeca, ako mislimo da ga uopšte sačuvamo, a pojačati izlaske na lisice i šakale, pa čak i kao obavezne radne akcije, to je moje mišljenje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DamirKS
 Lalo Odobreno Bravo 2
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Podunavac
 Kod mene zeca ima solidno, ništa manje nego prethodnih godina. Šakala još uvek nema, a ni lisica nema preterano. Međutim na brojno stanje zečeva utiče i krivolov. Ako zeca nema u Bačkoj, onda je situacija zabrinjavajuća. Nikada nigde nisam video toliko zečeva kao u Bačkom Gračacu.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 ^ Menjamo lisice za zecheve! 1:10! Shifra: predatori su zakon! Smeko

Inache, za krivi lov si izvesno u pravu. Ja bejah u gostima u Bachq jooche, i znaaaatno manje ga ima nego pre par jahre, a u prichi sa meshtanima saznah da verovatno ima krivolova vishe nego ranije... A razlozi su, valjda, razni... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele

fotolovac kaže:
Nije problem bila ni zima, zeca je na proleće, dok sam obilazio srndaće, u aprilu i maju bilo dosta, odjednom je nestao preko leta, tako da je logičnije tu tražiti uzrok...
Slažem se da lov na zeca u ovoj sezoni treba maksimalno redukovati.
Gazdovanje je u ovom slučaju, bez obzira kakvo ono bilo, najmanje uticalo na brojnost zeca, jer je situacija ista u skoro svim lovištima u Vojvodini.

Isti problem je i kod mene u lovistu... na prolece je bilo zeca, a kada smo lovili prepelice ni jednog nismo podigli... Hmmm Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

kmkole
 zeca nema ni kod nas kao pre, razloga je dosta. pocevsi od prisustva sakala, suse koja je generalno bila losa za sve, pa i njih. i to malo sto se vide su telesno mali zecevi, sto bi mi u zargonu rekli "kao rukavica" Grin nije samo problem u gazdovanju nego im nesto ne valja, sad sta ko bi ga znao. lov se kod nas otvara sada u nedelju 28og pa ce se tada znati malo bolje kakvo je stanje. imali smo slucajeva da kada se vracamo u subotu uvece od kolibe vidimo ih dosta, a ujutru na tom istom terenu, ne dignemo ni jednog. fazana ima solidno kod nas.

aleksa
 Situacija sa zecom je sve lošija u poslednje vreme i prilično lako objašnjiva. Uzeću za primer teren na kojem lovim, a to je atar sela Mali Borak, u opštini Lajkovac koji je sada prepolovljen površinskim kopom i svakim danom je sve manji. Nekada se lovilo po principu daj da nađem petla, zeca ću lako, onda se uđe u strnjiku ili staro oranje i tu skoči neretko po 2 u jednoj njivi koje su retko kad veće od hektar. Prvo drastično smanjenje je nastalo tokom j.....g bombardovanja. Zatim se populacija oporavila i lepo se lovilo 2-3 sezone, a onda je počelo masovno sađenje voća da bi se uzele veće pare od države po osnovu eksproprijacije i prekomerno korišćenje hemijskih sredstava u tim voćnjacima ali i po njivama. Narod se olenjio pa je umesto okopavanja kukuruza recept bio dupla doza Atrazina, Monosana i ostalog otrova. Izmenila se i struktura poljoprivrednih kultura, sve manje su se sejale deteline a sve više je bilo parloga sa kojekakvim korovom. Poznato je da zečevi vole detelinasta područja, a toga sada skoro da nema kao ni prirodnih livada jer je ostalo malo naroda pa i stoke. Takođe, zečevi vole da gricnu voćku a vlasnici su verovatno koristili sredstva protiv tih ušatih neprijatelja. Nalazili smo mrtve zečeve po lovištu.
Sada je lov sveden na 3 nedelje mada je i to mnogo, prošle godine se nismo nijednom podmirili a nije nas išlo više od 8. To malo zeca što je ostalo je veoma teško pronaći jer umesto da su po oranjima, sada su u nepristupačnom trnju. Štetočina nema više nego što ih je bilo tako da one nisu osnovni razlog manjka zeca.

bogoljub
 Nije baš za hvaljenje ali nezvanično u Gardinovcima odstreljen tatko na svi Zajcovi.Pregledom očnih sočiva konstatovano je da je odstreljena jedinka zeca koja je nezvanično najstariji zec od kako se pregledaju očna sočiva kod zečije populacije.Inače kažu nezvanično i da su rezultati jedni od lošijih u Bačkoj.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 Pa koliko je star taj zekonja Bogoljube? Izgleda da ima osnova ona rečenica : Star ko bački zecGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 otvaram ovu temu sve u nadi da će Lala opisati dali je ulovio onog zeca što mu ga je Daki kupio za rodjendanNinjaZeka
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Breton Beska
 Stanje sa zecom je koliko vidim alarmantno u svim udruženjima,svuda je ista priča u april,maj,jun- solidna brojnost,avgust- kao da je u zemlju propao,oktobar lov- jako slabo...zatvaranje lova i unosenje sveže krvi u decembru,redukovati broj predatora jedini izlaz iz trenutno jako loše situacije.
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,393 posete www.srbijalov.com