Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
ohotnik
 Nerazumem zasto bi se pripravniku uzimala upisnina Ona se u mom LU uzima samo clanovima koji prelaze iz drugog LU ili hoce da budu clanovi u vise LU Kod mene pripravnik placa obavezu prema lovackom udruzenju kao svi lovci i ima pravo na divljac koje kolege lovci koji su sa njim u grupi daju.A postoji neko nepisano pravilo u mojoj grupi da prva odstreljena divljac se daje pripravniku Po pravilu su to mladi momci koji treba da zavole lov.

Lala
 Hajde da se vratimo na temu, postoji tema 'Lovačko udruženje', pa ovo o pripravnicima može tamo da se nastavi.
Tema je 'Savez Šumadije i Pomoravlja'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Upisnina se u principu plaća da bi nekom uzeli novac na lep način, trenutno je kod nas na snazi da i ako nekim slučajem prestaneš da budeš član pa ponovo podneseš molbu ponovo plaćaš upisninu, a to za ovu godinu iznosi: dupla članarina = upisnina + članarina = 27.000 dinara. Na upravnom odboru sam tražio da se smanji upisnina bar na visinu jedne članarine i rezultat glasanja je bio: 6 : 1 u korist onih da upisnina bude dupla članarina.

Demokratija je prosta matematika.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Slažem se i tako bi bilo bolje!

Ali i kod nas pripravnici plaćaju upisninu, mislim 150E! 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Van temeVan temeVan teme

LU Aleksandrovo
 Pa malo smo se udaljili (dobro malo više) kad ovi moji iz Pomoravlja neće ništa da napišu, sve nešto neodređeno, te biće, te zvaće se , te neće se zvati, i sve tako u tom stilu, sad ispada da im za pisanje novog statuta jer ih ima više opet treba cela letnja sezona. više se ne zna dal će to biti novi lovački savez srbije ili regionalni savez, ili savez regiona.
Na kraju mogli su da posete LSV i sve iskopiraju za jedno pre podne i već uveče završe osnivačku skupštinu.

LU Aleksandrovo
 Alo prijatelji, ima li nekih novih vesti i saznanja, kako se malo čedo danas oseća?
Nije fer, mi Vojvođani svako jutro referišemo, ispašćemo već dosadni, i kao ono da se hvališemo, te kod nas ovo, te kod nas ono.

Lala
 Cuciću, pa rekao je Tomica Radosavljević u intervjuu, da će osnovati savez po uzoru na LSV; za sada mi se čini da jedino informisanje imaju po uzoru na LSV Grin Grin Grin

LU Aleksandrovo
 Auuu, pa da, tačno tako, startovali su sa pravog mesta, moraće ipak kao novi da angažuju na par dana dobošara da razglasi visinu članarine i rok za uplatu.

peda
 Tomica rece da ce Novi savez biti pod krovnom konstrukcijom LSS-a. Uzor na LSV je u tom pravcu da se Stručna služba približi Udruženjima oko pomoći u radu (Planska dokumenta, bolja saradnja Udruženja...),,, IAko je članstvo u LSV 1000 dinara koliko cujem, samo 60 dinara ostaje LSS-u, ostatkom se finansiraju razni projekti...

Lala
 Pedo, i ostale kolege, nemojte da uzmete za zlo, ako se i našalimo malo, kao u prethodnom mom upisu, nije zlonamerno.

Ako je tačno ono što se piše ovde, da je sad preko 60 LU izrazilo želju da bude u novom savezu, onda će novi savez po broju LU biti otprilike kao LSV, ali mslm da će imati više lovaca članova. Ako pokriva centralnu Srbiju, onda kakvu sliku imamo? Imamo LSV, pa Beograd, pa centralnu Srbiju, pa LSKiM. Ili je ostalo da se napravi možda još LS istočne, i LS zapadne Srbije, i LS južne Srbije? I eto regionalizacije...

Ne staj mi na muku, oko članarine u LSV, i gubitka osiguranja...

LU Aleksandrovo

peda kaže:
Tomica rece da ce Novi savez biti pod krovnom konstrukcijom LSS-a. Uzor na LSV je u tom pravcu da se Stručna služba približi Udruženjima oko pomoći u radu (Planska dokumenta, bolja saradnja Udruženja...),,, IAko je članstvo u LSV 1000 dinara koliko cujem, samo 60 dinara ostaje LSS-u, ostatkom se finansiraju razni projekti...

To bi trebalo da ispadne da LSS prebaci pare sa svog računa (primera recimo kao i LSV 540 din) na račun lovačkog saveza centralnog regiona ili već kako će se zvati, zar se ne misli da je to prevelika žrtva za LSS jer što reče Lala to je priličan broj članova.

Lala

peda kaže:
IAko je članstvo u LSV 1000 dinara koliko cujem, samo 60 dinara ostaje LSS-u, ostatkom se finansiraju razni projekti...

Problem je u tome, što vojvodjanski lovci nemaju pojma koji se to projekti finansiraju iz članarine. Većina lovaca nije imala uvid u finansijski plan za 2011., i ne zna šta je predvidjeno. Opet informisanje! Možda imaju i najbolji mogući plan, možda i najgori, možda će novac da uludo bace, a možda će pomoći LU i lovcima - nemam pojma, a informacija nema. A čim nema informacija, odmah se pojavljuje sumnja, da se nešto prikriva.

LU Aleksandrovo
 Pa da 1000 dinara je, ali ako vi sada osnujete savez ne možete raspisati članarinu od 1000 dinara, jer bi trebalo onda da svi članovi doplate, logično bi bilo da i vama LSS ustupi ili kako mi kažemo vrati 540 dinara od onih 600 na to sam mislio. E sad hoćete li sledeće godine praviti manju ili veću to već kako bude, ja mislim na ovu prvu godinu.

paninm
 a pa ja neznam da li ce LSS da pristane na to-
OD lovaca iz vojvodine dobijo je 60 dinara po lovcu-pa kad na to stavis LSKIM kome vracaju clanarinu, pa sad ako i Novom savezu isto prebace 540 dinara,a LSS da ostane 60 dinara- pa na cega ce onda spasti LSS?

LU Aleksandrovo
 To i ja kažem, a kako misle da tolikim lovcima sada nametnu dodatnu članarinu, o tom treba lovci da se izjasne ne njihova rukovodstva, kako će novi savez da obavlja sve to što je isplaniro, a pogotovo kako brat Peda kaže ,,projekti,, od čega mi se lično diže kosa na glavi.

LU Aleksandrovo
 Ne mogu da verujem da po ovoj temi, veoma ozbiljnoj, i nema sumnje veoma značajnom dešavanju za lovstvo srbije, nema nikakvih komentara.
Je li nekog strah da piše o tome, ili jednostavno nema volje.

paninm
 eto aleksandrovo mi iz vojvodine pisemo, a nemamo nikakve veze sa tim savezom. Hmmm

mirko knezevic
 Ljudi samo nemojte o autonomiji i nezavisnosti molim vas,mislim da bi bilo previse... Neka su nek prave taj savez kakav da je pa platicemo i to,sta sve nismo platili i to ce se nekako prezaliti... Ako bude bio valjan nastavi,ako ne bude gasi to i dovidjenja...
Bas me zanima kako ce to raditi dal ce nesto uspeti da se odrazi na lovce i poboljsanju lova...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

LU Aleksandrovo
 Jok bre Kneževiću, ne priča se ovde o autonomiji, nego regionalizaciji, i to samo po pitanju lovstva. O nezavisnosti možda, ali i to po pitanju lovstva, mada ne razumem baš razloge gubljenje nezavisnosti od strane regionalnih saveza, još pre njenog sticanja od strane LSS, ali valjda će to neko već jednom precizno objasniti.
Da će da se plati, to bez govora, e sad upravo je to jedna od stvari o kojima bi se trebalo diskutovati, ne zbog novca kako si i sam napisao, već o onome očekivanog od regionalnog saveza, zna li se tačno, šta bi on trebao da radi i na koji način će to pomoći lovcima učlanjenim u njega, ili samo izmišljamo sami sebi još jednu obavezu, kad bude bio jednom osnovan teško će se ugasiti pa makar ne samo ne radio nego čak i ako bude pravio više štete nego koristi svojim članovima.

I jel trebam da ponovim tvoju zadnju rečenicu, gde si sve rekao, e sad samo da li je to pitanje usmereno za pre ili posle formiranja regionalnog saveza.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

64,824,216 posete www.srbijalov.com