Huglu lovačke puške
|
nidzamotocross |
Objavljen 23.12.2014. 16:06
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Baš tako, samo ne kapiraju da je to oružje i da od fabričke greške može neko da izgubi život, tu nema mesta za improvizaciju... Zato svakog pitam, kako se ta puška nađe van fabrike? Zar ne mora svaka na ispitivanje? Kakva im je to filozofija...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 23.12.2014. 16:45
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
MMilos kaže:
Kolega Nidžo, bez sve zayebancije i uvrede, ali kako možeš da znaš da je materijal kvalitetan tako što pušku samo rasturiš i očistiš a delove pogledaš?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 23.12.2014. 17:29
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
kimi kaže:
MMilos kaže:
Kolega Nidžo, bez sve zayebancije i uvrede, ali kako možeš da znaš da je materijal kvalitetan tako što pušku samo rasturiš i očistiš a delove pogledaš?

Oseti se to pod prstima...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 23.12.2014. 19:52
|

Lovčina

|
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 23.12.2014. 20:08
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Cvele kaže:
kimi kaže:
MMilos kaže:

Oseti se to pod prstima... 
Cvele ne pričamo o masi za baklave pa da se oseti pod prstima, već o puškama.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 23.12.2014. 20:13
|

Lovčina

|
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.12.2014. 20:51
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
ма како изгледало смешно, цвеле је у праву. временом стекнеш осећај за материјал ако си стално у коЊтакту са њим. порастао сам у лимарско-браварској радионици (најпре деда па отац) и мајстори су ми сваки дан у кући. реееетко се деси да неки од њих промаши чим погледа материјал. елем, временом се увеЏбаш и ти, па тако мени тај армед и делује ко кинеска играчка. материјал је го турац, ни принети руском а не дај боже немачком или француском челику.
подунавац, ја нисам говорио о разлици у цени између немачких и италијанских пушака, већ да бих, кад бих имао довољно пара, у сваком случају бирао немачку пушку без двоумљења. знам да ддр-а више нема, ни много квалитета за мало пара, али то није тема. квалитет оружја ценим по војним стандардима, а ту су швабе ипак далеееко испред жабара.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 23.12.2014. 21:00
|

Lovčina

|
Vidite da ipak može da se proceni odokativnom metodom. ;)
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.12.2014. 21:04
|

Lovčina

|
може, наравно, само треба искуство. а оно што овде неки никако да разграниче јесу квалитет материјала и завршна обрада. то нису исте ствари, па нпр руске пушке имају одличан материјал а завршну обраду саклони боже. код тураца је обрнуто, мада се и код њих промакне понешто да ваља.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 23.12.2014. 21:09
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Narocito kad je turac u pitanju,iskusni primete i sa deset metara da je tesko njesra
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
rk |
Objavljen 23.12.2014. 22:39
|

Veteran

Upisa: 535
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Nazalost, usitnjavanjem naseg nekad velikog trzista postali smo preslabi pred krupnim kapitalom. Nazalost i oruzje koje stize na naše trziste je daleko nizeg kvaliteta od onog koji se prodaje u zapadnim zemljama. Strane kompanije su vrlo dobro upoznate da su mogućnosti zaštite kupaca, odnosno upoznati su kolko ce imati odnosno nemati problema zbog prodaje robe koja je daleko ispod svakog nivoa.
Turci proizvode sve, od igle do lokomotive samo isto tako imaju i različite kvalitete i igala i lokomotiva.
RK
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.12.2014. 22:48
|

Lovčina

|
на нашу жалост. мрво, јесте тако. што каже ниџа, још ћу да почнем да не верујем ни жабарима. само, нису ту криве фабрике већ увозници. увезу нешто по багателним ценама, али без могућности рекламације, па шта ти се заломи. само од жабара и шваба очекујеш понеку ситну глупост, огребан брунинг или кундак, од руса никакву завршну обраду,а од тураца - нешто што се римује ;)
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 24.12.2014. 00:15
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 25.10.2014. 17:29
|
Evo jedan primjer nevezano za naoruzanje, u prodavnici lustera sve izgleda sjajno sija, kada se covjek malo bolje zagleda vidjece da na casama oko sijalice ima malo sitih ogrebotinica ili je iznutra casa bolago okrnjena. To je sve roba sa sitnim i na prvi pogled nevidljivim felerom, kao i vrata i slicno, alat skoro sam gledaso u jednoj radnji brendiran alat sa dosta lufta u pitanju je kljuc francuz. Elem nasi prodavci su vecnom stipse, cast izuzetcima kupuju vecinom reslove i skart, sto je razumljivo jer su cjene nize i dostupne za narod koji je u vecini slucajeva nezaposlen, necu nikog da opravdam ali ima ona nardodna, ``koliko para toliko muzike`` Samo skart, klasa koja nema ni oznaku....
Moje vidjenje stvari...
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.12.2014. 00:52
|

Lovčina

|
ssekir75 kaže:
na našu žalost. mrvo, jeste tako. što kaže nidža, još ću da počnem da ne verujem ni žabarima. samo, nisu tu krive fabrike već uvoznici. uvezu nešto po bagatelnim cenama, ali bez mogućnosti reklamacije, pa šta ti se zalomi. samo od žabara i švaba očekuješ poneku sitnu glupost, ogreban bruning ili kundak, od rusa nikakvu završnu obradu,a od turaca - nešto što se rimuje ;)
Ima izuzetaka, ali je to u suštini to. Na primer, ja sam u turke imao poverenja, pogotovo u taj Huglu, još prema tom Armedu imam neko poverenJCE, jer ima tu kod mene par dobrih puškica i možda Yildiz, ali za njega treba vremena da se dokaže. Izgubio sam poverenje i sada sam potpuno okrenut žabarima, ali ako ovako ovi naši mufjuzi nastave i to će da ode u tri lepe...
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.12.2014. 01:39
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
ssekir75 kaže:
подунавац, ја нисам говорио о разлици у цени између немачких и италијанских пушака, већ да бих, кад бих имао довољно пара, у сваком случају бирао немачку пушку без двоумљења. знам да ддр-а више нема, ни много квалитета за мало пара, али то није тема. квалитет оружја ценим по војним стандардима, а ту су швабе ипак далеееко испред жабара.
Kolega grdno se varaš. Italijani imaju i veoma skupe i kvalitetne puške (takozvane Fine Guns). Kao i vrhunske skupe puške za lov i sport. Kod njih imaš cenovni raspon od 800 evra pa do 200 hiljada evra za puške sačmarice. Sa Berettinim modelima SO 5, SO 6 i SO 10 retko koja puška može da se meri. Pa Perazzi, Fratelli Piotti, Bosis, Perugini & Visini Armi, Fabbri... Italijani su najveći proizvođači sačmarica i imaju naviše fabrika za proizvodnju sačmarica. Brescia i dolina Val Trompia su već više od 500 godina poznati po velikom broju oružara. I pored Merkela švabe tu nemaju šta da traže što se tiče sačmarica. Austrijanci su po pitanju sačmarica verovatno jači od nemaca (Ludwig Borovnik, Ferlach). Jedina konkurencija italijanima u proizvodnji Fine Guns su englezi po broju fabrika visokoluksuznih sačmarica (H&H, Purdey, Greener, William&Son, Westley Richards...), ali po ukupnoj proizvodnji i broju fabrika ni oni ne mogu da se mere sa italijanima.
Kada je zadnji put osvojena olimpijska medalja u trapu ili skeet-u sa puškom koja nije italijanske proizvodnje? Ili svetsko ili evropsko prvenstvo? Ili kada je zadnji put osvojeno bilo šta sa nemačkom puškom?
Veliki sam poštovalac nemačkog oružja, ali što se tiče sačmarica ne mogu da se mera sa italijanima. Švabe su majstori za karabine, i tu retko ko može da im konkuriše.
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 24.12.2014. 08:59
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Da ne ponavljam ono sto je Podunavac napisao, ali i mene je italijansko oruzje uvek vise privlacilo od ostalih pomenutih, nisu oni samo majstori za sminkeraj vec i majstori za kvalitet i preciznost izrade i misljenja sam da su im cene jos uvek prihvatljive s obzirom na kvalitet koji nude. Cuveni Krieghoff karabini od kojih nam stane um, ne samo od lepote nego i od cene, kad ih uzmemo u ruke ili vidimo u nekom katalogu, su takodje radjeni u Italiji u firmi Marocchi.
Imao sam Marocchi bok. pa je pre par god. prodao, a sad sam opet u pregovorima da kupim jednu polovnu bok. ako uspem da ga ubedim. Jel se neko pozalio da mu ne valja Beretta S-55, neki Benelli PA? Meni nije poznato, zato sam uvek ZA kupovinu polovnog italijanskog oruzja, naravno ako je dobro ocuvano. |
|
|
|
rk |
Objavljen 24.12.2014. 11:15
|

Veteran

Upisa: 535
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
S-55 je da kazemo najosnovniji njihov model, verovatno i po kvalitetu najslabiji, a ponovo rade bez ikakvih probelama po 40/50godina nasim prostorima, gde su cesto i slabije odrzavane od ruskih. Svako ce reci da je to i dalje dobra kupovina. Sad zamislite modele 686,687,682..., koje su daleko kvalitetnije, kolko mora da bude izraubovana pa da ne bude bollja kupovina, od nove ruskinje ili turkinje koje su sada u radnjama po 500/600eura.
RK
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 24.12.2014. 11:41
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
A zašto S55 radi 100 god. bez problema? Pa, zato što najčešće nemaju ejektore, imaju dva obarača - u prevodu: najprostije moguće puške ikada, u novijoj Beretinoj istoriji! 
Šta može npr. da se pokvari na IŽ12, koja je ista takva? NIŠTA, praktično... Za S55 ne znam, a IŽ imaju definitivno spiralne udarne opruge, koje ne mogu pući... Jedino igle, al to je pre svega do aljkavih korisnika... 
Sve ove novije Berete imaju 1 obarač, inercioni sistem(neke možda i nemaju isti), selektor na kočnici, ejektore, i sl. Isto kao "dodaci" kod modernih automobila - lepe, korisne stvari, ali ih je sve više, pa samim time i više mogućih kvarova!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 24.12.2014. 16:34
|

Lovčina

|
ја лепо рекох да за квалитет оружја узимам војне а не ловачке или не дај боже спортске стандарде. управо ово што ше каже, аљковост је мера. што дуже издржи аљкавог власника, то боље.
има код жабара доста квалитетног и борбеног оружја, нико не спори, али шваба је шваба (ту сврставам и аустрију, сви знамо да је то немачка изван себе, а може се чак и чешка рачунати јер је и то немачка школа). енглезе и французе нисам ни спомињао, јер је ретко ко од нас и видо било шта њихово, а има шта да се види. па амери, јапан, шпанци... поред меркела, имају швабе гомиле приватних радионица, које праве пушке да паднеш на чувено крајишко презиме. само што смо ми од тога ко од месеца...
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 05.01.2015. 14:52
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
CZ USA 912 u Grof-u 74 000 din. Dosta je pala cena. A za nju korisnici imaju samo reci hvale. 
A to je ista puska kao Huglu 901.  |
|
|