Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
Indjijanac
 kolega ako može malo opširnije,koji lovočuvar i koliko je koštao priručnik ili ste ih dobili besplatno?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Bigman86

Indjijanac kaže:
kolega ako može malo opširnije,koji lovočuvar i koliko je koštao priručnik ili ste ih dobili besplatno?

Ne mogu sa sigurnoscu da kazem ime, jer nisam dobro upamtio, ali u pitanju je Bata bata, znas sigurno ko je kad si iz Indjije. Smile
A prirucnike smo platili 630din po komadu.

micic80
 ja sam cuo da ce u bujanovcu biti polaganje lovackog ispita i to u skorije vreme da je tamosnje lu to izborilo. pitanje za kolege po zavrsetku lovackog ispita neki su dobijali diplome a neki uverenja jel to isto ili postoji razlika

ssekir75
 ja jos nisam dobio nista, a to nije ni hitno ni bitno. bitno je da tvoje lu ima spisak onih koji su polozili, te da trebuje lovnu kartu i za tebe ako si na tom spisku i ako si uplatio clanarinu. diplome stignu nesto kasnije, dok ih urade.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

micic80
 Da da samo sto mom prijatelju stoji diploma a kod mene je uverenje Confused

apinest
 Prema informaciji do koje sam došao raspitujući se na molbu jednog mladog kolege, naredno polaganje lovačkog ispita u Sremu biće održano u Šidu, okvirno polovinom maja meseca, u organizaciji LSV i tamošnjeg LU "Srem". Ovo pišem da bih otklonio nedoumice kod budućih lovaca (namerno ne kažem članova lovačke organizacije) koji su zbunjeni relativno novim pravilima u vezi polaganja lovačkog ispita.

Naime, u nekim LU buduće lovce-članove skoro da su počeli da ucenjuju nekakvim pripravničkim stažom, obavezama (radnim i finansijskim), rokovima... Kolege, pripravnički staž više ne postoji kao pojam u lovstvu! Ne dozvolite da vas neobaveštena, nesposobna, nekompetentna i kriminalizovana rukovodstva LU obmanjuju, varaju i kradu uskraćujući vam vaše pravo da čim napunite 18 godina i položite obuku u bezbednom rukovanju oružjem odmah pristupite polaganju lovačkog ispita!

Znači, ako u vašem LU u kojem ste se prijavili za polaganje lovačkog ispita ne žele, ne znaju ili ne mogu da vas prijave za polaganje istog, uradite to sami lično u prostorijama LSV u Novom Sadu, u ulici Jovana orđevića broj 4. Najpre se raspitajte i najavite na broj telefona 021457023, mislim da je za prijavljivanje dovoljna lična karta i Uverenje o položenoj obuci u rukovanju lovačkim oružjem ili oružni list za one koji već poseduju lovačko oružje.

Teoriju možete učiti iz svih do sada objavljenih lovačkih priručnika, osim kalendara lova koji možete naći u sklopu aktuelnog Pravilnika o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači: http://www.mpt.gov.rs/postavljen/125/...3.69-1.pdf ili jednostavnije na portalu Srbijalov: http://www.srbijalov.com/images/Kalen...r_lova.jpg (klik za veću sliku). Pripreme za polaganje lovačkog ispita vrše se svakog prvog ponedeljka u mesecu u vremenu od 08-10 časova u prostorijama LSV u Novom Sadu na gore pomenutoj adresi.

Ovo je pravo vreme i dobra prilika za one koji to do sad nisu učinili, da na vreme polože lovački ispit i do početka letnje lovne sezone reše sve papirološke i administartivne zavrzlame oko nabavke i registracije oružja, kako bi spremni dočekali lov prepelice, grlice i goluba u avgustu, odnosno divlje patke u septembru. A ni jesenja (glavna) lovna sezona nije tako daleko...

Pozdrav i DOBAR POGLED!

miletic
 Evo i ja ovih dana planiram da banem do lovackog udruzenja po par informacija vezano za moju situaciju ali ako neko od vas zna ustedeo bi mi vreme a radi se o tome da sam zavrsio sumarsku skolu i u toku skolovanja vec imao predmet lovstvo(lovna zoologija) a pre par dana sam i postao zakoniti vlasnik lovacke puske IZ 12 16/70 pa me zanima da li polazem lovacki ispit zbog skole koju sam zavrsio ili mogu sa vama ravnopravno u druzenje po sumama i gorama? Dragoljupe

Indjijanac
 tvoju situaciju je regulisao zakon o divljači i lovstvu u članu 60 stav 2
http://www.lovack...u_2010.htm

miletic
 Mnogo prosto za pismene sve pise! Hvala puno ustedeli ste mi vreme , znaci jos mi ostaje da pokucam na vrata lovackog udruzenja i pokupim lovnu kartu pa pravac po sumama i gorama!Dragoljupe

Bigman86
 U sledeci Cetvrtak, 30.05.2013 organizovano je polaganje lovackog ispita u Sremskoj Mitrovici.
Ne znam koja je tacna adresa, ali ko je bio u Mitrovici moze da se snadje, kada se ide iz pravca Rume, na semaforu pre bolnice se skrene desno, i u toj ulici treba da bude lovacki dom, lovacka kuca ili nesto slicno.
Uglavnom nas iz Novih Karlovaca ide 5-oro i jedan decko iz Starog Slankamena.
Ako ide neko sa foruma, javite se.

draza munja
 Drugari,cekam polaganje,na cukarici sam,zvao sekretara LU,covek jos nista ne zna.Prolazi Maj mesec ,ima li iko informaciju kada bi moglo biti polaganje i gde da se raspitam..
Pas

Bigman86

draza munja kaže:
Drugari,cekam polaganje,na cukarici sam,zvao sekretara LU,covek jos nista ne zna.Prolazi Maj mesec ,ima li iko informaciju kada bi moglo biti polaganje i gde da se raspitam..

Pa da sam napisao makar na drugoj strani, mozda bih razumeo da ne primetis........

Bigman86
 Mada sad kad razmislim, ti ne bi trebalo da mozes da polazes u Mitrovici?

draza munja
 Ne drug,u Beogradu opstina Cukarica..
Pas

xxxvrsix
 ćao drugrari, kod nas je opet pomeren rok za polaganje lovačkog ispita, sada treba da se polaže u septembru, ovo je već treći put od početka godine da ga pomeraju, pa vas molim ukoliko znate negde gde ima da se polaže lovački ispit beogradu,smederevo i okolini da javite ovde, pozdrav i izvinite na dosadi

Bigman86
 Ja polozio! Grin
Tacnije svi smo polozili iz moje ekipe. Kolce

DakiNS

Bigman86 kaže:
Ja polozio! Grin
Tacnije svi smo polozili iz moje ekipe. Kolce

Sve čestitke kolega LOVACBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 čestitam,da budete dobri lovci i da doprinesete u dobrom gazdovanju lovištem

Bajkela
 Polozio sam lovacki ispit Veselo 2 . Bilo polaganje u Sremskoj Mitrovici juce. Bilo je mnogo lakse nego sto sam ocekivao. Jedini sam bio iz mog L.D.
Grin Grin
Cestitam svim kolegama koji su polozili
Indjijanac
Lisica

Neca92
 Cestitamo, kolege lovci! Bravo 2 Veselo 2
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,267 posete www.srbijalov.com