Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!
mrwa22250
 Bravo majstori,tako se brine o divljaci kad joj je najteze.Sad ce valjda i ovi kondomi iz raznih NVO da iznesu hranu u hranilistaTrt Milojka.Najlakse je sedeti u toploj kancelariji i kenyati po lovcima pritom nista ne cineci da pomognu zivotinjama kad im je pomoc najpotrebnija.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

stefan092
 Prihrana jerebica u LU "Fazan" Vranje.

i58.tinypic.com/2h7i5pj.jpg
i58.tinypic.com/f41bow.jpg
i61.tinypic.com/2uemn91.jpg
i57.tinypic.com/2djp3yu.jpg
Kada smo zavrsili sa prihranom i krenuli kuci one su nam malo pozirale Grin
i60.tinypic.com/24q3dwp.jpg
i62.tinypic.com/2dir4v7.jpg
i60.tinypic.com/b55hnc.jpg

klaja
 Danas u Neštinu nastavljena redovna prihrana sitne i krupne divljači.
i57.tinypic.com/11aj2ox.jpg
i62.tinypic.com/15qp1qp.jpg
i62.tinypic.com/ico8dk.jpg
i62.tinypic.com/1zy7o0y.jpg
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 Opet zabelelo i opet Veselinovici(ovaj put u punom sastavu) izneli hranu fazanima i jarebicama.Primecena je i prva pojedena jarebica,sto je delo neke od zaista prenamnozenih a zasticenih pernatih grabljivica.Uhvatila je i pojela jarebicu na 5 metara od prvog hranilistaBesan.Dan prelep za ovakve aktivnosti ali opet samo mi u ataru,a hranilista zvrje prazna.Ne znam samo da li ostali misle da ce neko drugi da radi u lovistu a oni samo da love.Mozda ce i to vreme doci,ali ce da kosta ko sv.Pere kajganaStari
mrwa22250 priložio:
3265prihrana_divljaci_0702_006.jpg

bogoljub
 I ove su ogladnele pa sišle malo kod rođake ispred kuće.Inače ovo je snimljeno u Kanadi - Ontario.
bogoljub priložio:
americke_divlje_curke.jpg

Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

klaja
 Sutra nastavljamo sa prihranom krupne i sitne divljači,obnavljanje hranilišta i solišta. Uredjenje pojilišta kao i ostalih lovno tehničkih objekata. Broj lovaca se sa svakom akcijom povećava kao i količina hrane koja se sipa u hranilice . Tako da nam je skoro svaki lovni revir obezbedjen što se tiče hrane,soli i vode.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

dreger
 Malo smo bili vredni i evo jos jednog hranilista za sitnu divljac u nasem lovistu.A i da se buduci mladi kolega Nikola G.upozna sta sve to rade lovci.
www.dodaj.rs/f/1d/59/4Pgk7umV/sdc12434.jpg

mrwa22250
 Dr.EgeruBravo 2Bravo 2Bravo 2
Sad je pravo vreme za popravku starih i izgradnju novih hranilista koja odmah treba i napuniti i tako dati divljaci priliku da se na ista navikne.Mnogi iznose hranu tek kada zaveju snegovi a tada je divljaci najbitnija usteda energije koju sigurno nece rasipati lutajuci po lovistu trazeci hranu.Kada se na vreme privikne na lako dostupnu hranu na odredjenom mestu,kada sneg padne doletace direktno na hraniliste ili u neposrednu blizinu,pa cak ako pre sneznih padavina nije jela iz istog.Ja sam prosle godine jarebicama i fazanima izneo hranu u drugoj polovini oktobra i kad je zazimilo redovno su posecivali hranilista sve do ranog proleca.
Krece sezona na zeca i fazana,pa kolege koje nisu stigle,mogu hranilista napraviti u pauzi za dorucak od materijala koji im je dostupan na licu mesta.Meni se u praksi bolje pokazao veci broj manjih hranilista jer ne grupisu veci broj jedinki na malom prostoru.Kad je divljac rastrkana tezi je plen za predatore,a i smanjuje se rizik od prenosenja zaraze sa eventualno obolelih na zdrave jedinke.
Dobar pogled i puna hranilista vam zelimOdobreno

Bacvanin55
 Poštovani lovci!
oko ove teme ima različitih mišljenja do onih ekstremnih da u ovom trenutku nije potrebno raditi hranilišta pa sada ima obilje hrane u ataru. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu u lovištu, praksa je pokazala da je ovo pravo vreme za izradu hranilišta za sitnu divljač i da treba popuniti hranilišta za visoku divljač. Strukturu i vrstu hrane kojom treba obezbediti kvalitet i raznovrsnost treba da odrede lovnici i lovočuvari a lovci da realizuju. Divljač koju sada puštamo u lovišta mora imati hranilišta u blizini puštanja i da se navikava na mesto gde će naći hrane i kada atari budu pusti i pod snegom. Kada smo radili na ovaj način imali smo divljači i na prolećnom prebrojavanju. D O B A R P O G L E D .

klaja
 Evo i kod nas bila radna akcija prihrane visoke i niske divljači,dogradnja novih i popravka starih hranilišta i solišta. Puno hrane i soli iznešeno a i odziv lovaca odličan.

schweps
 Danasnja dorada i dopuna hranilice za sitnu divljac.Ova spremna za hladnu zimu.
www.dodaj.rs/f/15/7s/1RDrS6RU/img20151023153020.jpg
www.dodaj.rs/f/3G/am/4iAFWWzC/img20151023153029.jpg
Lisica

dreger
 Sveps Bravo 2,i ja sam u pomoc jednom mladog,buduceg lovca napravio jos jedno i popravio staro hraniliste i napunio kukuruzom i jecmom.
www.dodaj.rs/f/1w/ES/1InS0sHQ/sdc12563.jpgwww.dodaj.rs/f/2d/Z4/45a6y35y/1/sdc12562.jpg

mrwa22250
 Malcice protegli noge i izneli hranu fazanima i jarebicama.Primeceno dosta traga oko hranilica a trske u njihovoj blizini redovno obilaze i lisice.Javljaju toplije za vikend pa ce i sneg otici(ovo malo sto jos ima),a posto ima neobradjenih kukuruzista bice dovoljno hrane za divljac da prezimi.Posto su fotke sa hranilista mutne(hladno pa baterije zayebavayu)evo jedna od usput,moji omladinci i jaOdobreno

Tomash
 Danas je za mene bio predivan dan u lovistu, moj stariji podmlatkar Mihailo (2 godine) i ja samo posetili jedan od lepsih terena u nasem lovnom reviru,

Napravili smo i napunili hranilicu za sitnu divljac.

Po samom dolasku na teren, vugleci alat i hranilicu koja je prethodno kuci vec napravljena, pokusavao sam da nadjem mesto gde je ker vec dva puta markirao jarebice ove sezone, i gde inače imamo veći broj zeca.

Po samom dolasku u prirodu, ona nas je i nagradila, ugledao sam veliku fazansku koku baš na tom mestu gde inače budu jarebice, a moj Miki je odmah uzviknuo: koka!, koka! i gledao u drugom pravcu, i tačno tu je bio i Petao Vebanje koji se bezbrižno šepurio kao da mi nismo tu, a potom lagano ušao u granje i pevao sve vreme Presrean

Pristupili smo montaži, neizbežnom lovačkom doručku i punjenju hranilice, a kako je sve to izgledalo, pogledajte iz priloženih slika:

Inače, hranilica je prerađena građevinska paleta(poklon kolege forumaša), opšivena najlonom, i postavljena u remizu pored oranja...

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_124024_zpseel9m02y.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_124019_zps9mupxnfx.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_124029_zpstshvwuuo.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_132227_zpsgv0l6yes.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_132233_zpsg1w2tzrf.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_132917_zps3zvzzsld.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_132943_zpspyaptmzm.jpg

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/IMG_20160315_132212_zpsqczbqazw.jpg

Ova slika je izvučena sa video snimka gde sam pokušao da usnimim petla, nazire se na njoj, obeležio sam ga...
i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/Petao_zps5es5oksi.png

Podunavac
 Свака вам част.Odobreno Него, што овоме ловчини не даде једно пиво након добро обављеног посла?iveli Вода не ваља ни у ципелама.Grin
А ова палета ми личи на царински инвентар.Hmmm
Tri prsta 2Kolce

Tomash
 Pivo smo podelili po povratku kuci, mama ga bas lepo oladila Smeko

A za paletu, tačno ne verujem da si je prepoznao Cry

DakiNS
 E nije tačno paleta je iz

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...WFANpG9fZg
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Luka 94
 Svaka čast..!Bravo 2
Odmah se sjetim sebe..kako me tetak (moj mentor) vodio..

mrwa22250
 Bravo za Mihaila i Tomasha,sad se uce pravim vrednostima.
Klopa u lovistu sa naslednicima=neprocenjivo.

Podunavac

Палете нове, навике старе.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,492,360 posete www.srbijalov.com