Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
slavko75
 nasa regija Birc *Republika Srpskaje* probala ove godine desetak l. udruzenje obustavila i lov nestomalo smo uspeli ali na odredjeno vreme
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Banatski Fazan
 Postovani drugovi Lovci, citao sam na Internetu na sajtu LSS u novom casopisu "LOVAC", posto ga jos nisam dobio postom, pa me cudi sto sada LSS objavljuje u tom novom izdanju Cenovnik za odstrel divljaci i meso divljaci za Lovnu godinu 2011/12, sto me potpuno zbunjujue, jer, sta sada oni imaju sa cenom odstrela i mesom? Ili to pogresno vidim? Molio bih vase komentare.

Lala
 Banatski Fazan, ministarstvo primenjuje cenovnik LSS, sve dok se ne formira Lovačka komora, koja treba da preuzme i tu ulogu, da odredjuje cenovnik divljači.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Banatski Fazan
 Znaci taj cenovnik je vazeci samo dok se ne oformira Komora i ona donosi onda novi cenovnik, pa postaje nevazeci cenovnik LSS, ne? Pa kada ce poceti da se oformira ta Komora, i da li znas kada ce ostali pravilnici da izadju?

I sta to znaci sve za LSS? Jer ce oni nastaviti da se ponasaju ko da se nista nije desilo, da donose cenovnike i ko zna sta jos, u Februaru ce mozda doneti da se mora njima platiti clanarina i dalje??

Lala
 Svi pravilnici bi trebali da budu doneti do otprilike marta meseca, koliko ja znam.
Za Komoru (ja je u zezanju zovem 'Camora' (Kamora) - po nazivu jednog dela ital. mafije Smile) je rečeno da je 'u fazi osnivanja' šta god to značilo. To ti je nešto kao ono 'istraga je u toku'.
LSS neće više dobijati deo od članarine, ako neko LU odluči da ne bude član LSS, sada više nema zakonske obaveze članstva u LSS.
LSS će ubuduće da distribuira lovne karte svojim članovima, da organizuje polaganja lovačkih ispita, cenovnik ionako prepisuju jedan te isti, sada trenutno drže 'kurseve za stručne pratioce' u trajanju od doručka do ručka.
Ali, na vidiku je novi izvor prihoda: izrada lovnih osnova i planova gazdovanja. E tu će pasti 'berba ušiju' od LU. Čekaj samo, videćeš! Smile

Sremac75
 Pa i tu Komoru će činiti odabrani bivši funkcioneri LSS i LSV, naravno!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

dragangolubovic
 Lalo, nije ti losa definicija za "Comoru". Na ovom forumu pocecemo veoma slicne definicije da dajemo. Problem sto u komori nece moci bas svako. Unazad pet godina, clan komore nesme imati poveden nijedan krivicni ili istrazni postupak, sto je veoma lose za novo clanstvo u komori, gde pojedini zdusno zure. Pa i to ce biti biznis kao i drugim sferama lovstva. Ako reaguju lovci, bice dosta komplikacija sa komorom. Jedna ispostava se planira u Nisu, na jugu,da je bliza lovcima, Beograd je daleko. Komika.

lisac
  U Lu Gornja Resava gde sam clan je clanarina za 2010-tu bila 100 EU a za sledecu se ne zna jos uvek.Ako clanarina bude bila 150+ EU po mom misljenju ce pola clanova odustati,a to onda znaci da ce troskovi biti nekoliko puta veca pa ce onda i ostali odustati.Sto se uprave LU tice:ne rade nista korisno za lov i lovstvo,to jest ono za sta su placeni,rukovode iz kancelarije eventualno iz kafane,u teren ne ulaze...i td.O stucnosti upravnog odbora ne vredi pisati.Vecina clanova moje sekcije ide samo u lov na zeca i fazana,zeca jedva da ima za videti dok je situacija sa fazanom bolja(zbog prirodne reprodukcije.

lisac
 E sad da je kraj problemima ali nije.Kad je stara uprava smenjena mislili smo bice bolje ali se Kurta i Murta samo zamenise u sedlu.Upravnik pored toga sto nista ne radi jos i glumi mangupa pa kad se ode za dozvolu on iz sebi poznatih razloga neda.Clan sam vec 12 godina ali nevidim zasto bi bio vise kad i onako idem samo u komercijalu.E sad dali neko zna gde da kupim lovnu kartu bez da budem negde clan?I mogu li da lovim u lovistima Srbija sume bez lovne karte?

dekierdevik
 dali neko moze da mi kaze gde bi mogao da vidim novi lovni kalendar mislim po novom zakonu ja sam u austriji pa nemogu nigde da ga pronadjem,zanima me dokle se lovi zec po novom kalendaru posto sam cuo da drustvo u kojem sam ja lovac lovice zeca 26. decembra po starom kalendaru je bilo do 15. a od 15-tog je bilo dozvoljeno samo hvatanje zivog zeca

Lala

lisac kaže:
E sad da je kraj problemima ali nije.Kad je stara uprava smenjena mislili smo bice bolje ali se Kurta i Murta samo zamenise u sedlu.Upravnik pored toga sto nista ne radi jos i glumi mangupa pa kad se ode za dozvolu on iz sebi poznatih razloga neda.Clan sam vec 12 godina ali nevidim zasto bi bio vise kad i onako idem samo u komercijalu.E sad dali neko zna gde da kupim lovnu kartu bez da budem negde clan?I mogu li da lovim u lovistima Srbija sume bez lovne karte?

Od sledeće godine, lovne karte će se moći kupiti u Ministarstvu poljoprivrede, Uprava za šume. Ne moraš više biti član LU, da bi dobio lovnu kartu, odeš lepo u ministarstvo, poneseš diplomu o položenom lovačkom ispitu, platiš (pominje se cifra od 1500 din.), i dobiješ godišnju lovnu kartu. Zakon je predvideo i mesečne lovne karte, što je dobro za naše ljude u inostranstvu. Za bilo koji lov u lovištima u Srbiji je lovna karta je neophodna, pa i za lov u lovištima JP Srbijašume.

Lala

dekierdevik kaže:
dali neko moze da mi kaze gde bi mogao da vidim novi lovni kalendar mislim po novom zakonu ja sam u austriji pa nemogu nigde da ga pronadjem,zanima me dokle se lovi zec po novom kalendaru posto sam cuo da drustvo u kojem sam ja lovac lovice zeca 26. decembra po starom kalendaru je bilo do 15. a od 15-tog je bilo dozvoljeno samo hvatanje zivog zeca

Evo ti odgovor, na temi 'Pravilnik o lovostaju', klikni na sledeći link: http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=710

dekierdevik
 napravljen je korak prema EU odlican pravilnik samo po mom misljenju nije trebalo menjati kalendar lova ali.... ko zna zasto je to dobro

Predator

dekierdevik kaže:
napravljen je korak prema EU odlican pravilnik samo po mom misljenju nije trebalo menjati kalendar lova ali.... ko zna zasto je to dobro

Kolega, vi se šalite ili ste ozbiljni kad kažete "odličan pravilnik"? Hmmm
Ja lično mu mogu naći mnogo zamjerki, a naročito ne mogu da shvatim da se donosi odluka o stavljanju šakala i lisice pod režim lovostaja u trenutku kad ove divljači ima u zabrinjavajuće velikom broju, a populacija zečije divljači (koji predstavlja jednu od osnovnih vrsta divljači u jelovniku predatora) je u generalno jadnom stanju na teritoriji cijele države.
Iskreno se nadam da će pravilnik doživjeti solidne prepravke, jer će u protivnom biti više štetan ne samo za nas lovce, nego i za neku divljač.

Sasvim prirodno

Lovac Stari
 Sigurno su ga pravili veliki strucnjaci i poznavaoci lovnih prilika u Srbiji Frown?
Cim su stavili pod zastitu Svraku,Sivu Vranu i obicnog Tvora!
Dobar pogled.

dekierdevik

Predator kaže:

dekierdevik kaže:

Kolega, vi se šalite ili ste ozbiljni kad kažete "odličan pravilnik"? Hmmm
Ja lično mu mogu naći mnogo zamjerki, a naročito ne mogu da shvatim da se donosi odluka o stavljanju šakala i lisice pod režim lovostaja u trenutku kad ove divljači ima u zabrinjavajuće velikom broju, a populacija zečije divljači (koji predstavlja jednu od osnovnih vrsta divljači u jelovniku predatora) je u generalno jadnom stanju na teritoriji cijele države.
Iskreno se nadam da će pravilnik doživjeti solidne prepravke, jer će u protivnom biti više štetan ne samo za nas lovce, nego i za neku divljač.
prijatelju nisi me bas razumeo ali istog smo misljena ja sam mislio da je napravljen korak prema evropi sto se tioce lovnih karti i slicnog ali ni meni se nesvidja plan lova i lovostaja na poneku divljac ali jos smo daleko od evrope ja lovim u austriji isto pa mogu da si to malo uporedim i zato mislim da je samo jedan korak napravljen ali ima tu jos puno da se radi ali treba krenuti od lovaca koji jos uvek idu u lov radi mesa u inostranstvu se odstreljena divljac prodaje a dibije se plan odstrela od drzave a ako se neispuni placa se kazna svaki lovac pa da vidis kako lovci cuvaju i neguju divljac i pravilnik da bi postojala mogucnos dovoljnog odstrela PRIMER: tu gde ja lovim je loviste povrsine 3500 hektara a plan odstrela srnece divljaci je 400 grla a prosle godine je bio 650 grla normalno nismo ispunili kvotu posto je bilo nenmoguce toliko puno vremena provoditi u lovu pa smo svi izvadili iz dzepa 500e da bi nadoknadili plan odstrela to je samo jedan primer a ove godine smo vec na kraju plana mislim da nam fali jos 20 komada

Lala
 Na 3500 ha, plan odstrela 650 grla?!?! Mislim da će me infarkt opaučiti!!!
Bolje da ne uporedjujemo cifre... Pa to znači da imate u proseku 5 grla za odstrel po hektaru!!! JEBOTEMIŠ!!!! Pa mi nemamo fazana toliko!
A koliko lovaca ima na tih 3500 ha?
Ako je frka, samo zovni, da vam pomognem da ispunite plan odstrela, dolazim o svom trošku, svoju municiju, ne treba mi ni hrana, samo vreća za spavanje...Mslm, kad ne možete da postignete, ja bih to kolegijalno da vam odradim Smeko

AcaNik
 i vas kazne ako ne odstrelite dovoljno?! sta se desi ako ostrelite previse?

Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Lovac iz Vrbova
 Hahahahaha...lalo ta ti je dobra...kolegijalno da odradimoB)Grin

Lovac Stari
 Kolega dekierdevik kako se zove to poznato i puno loviste u Austriji, ili mesto?
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,529 posete www.srbijalov.com