Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka puška
Tomash
 Pa pošto već imaš položaru, jedino ako ti je najčešći lov na divlju svinju....ne vidim šta će ti PA, a ako ti već treba, poslušaj kolegu Podunavca, za 30k iliti 250eur razlike ne bereš brigu sa baklavama, dal će glavi, neće glavi, dal će nešto crkne i dal neće biti deo da se zameni...

Ma batali turkinje, to su konfekcijski modeli, prodaju se sezonu dve, posle se više i ne proizvode, pa i delova nema kada se pohaba.

Ako ćeš dobro od PA, onda rusko, a ako ćeš i dobro i lepo onda italijansko.

pavlepavlaka
 Zbog lova na d svinju a posto je razlika 9000 izmedju rusa 89 i franchi mislim da cu franchi ali hvala na savetu
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

ssekir75
 Павле, ако мене питаш, за свињу је карабин бог и батина. Ако се добро сећам имаш тоз 63 од деде, са њом завршаваш све могуће и немогуће што се сачмом лови. Не бацај паре улудо, а приде, мани се турских играчки. Ма шта видео све по нету, послушај колегу Подунавца. Он је научио на својој кожи, а клео се у тај проклету Хуглу.

Да не будем Van teme, колега има Дерију. Лепа пушка да нема где. Али мени је сувише лагаријаста. Није за погон, унаказићеш је. А за чеку важи прва реченица овог поста.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

pavlepavlaka
 Vec dugo lovim polozaro i exstra nema zamerke ali posto sam dobio odobrenje imam zelju da uzmem PA super je i polozara za ds nikad me nije izneverila ali zelja mi je da pocastim sebe jednim PA Smile

ssekir75
 ако је тако, или мп 155 или франки...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

pavlepavlaka
 Pa tako cu razlika je nekih 9000 skuplji franchi tako da cu da uporedim koja bolje lezi i tu cu uzeti a od turaka cu po savetu odustati Grin

mihailo
 Tursko oruzje nisu igracke....
Lovim par godina bokericom Yildiz i nema nikakvih problema.

Scorpion Hunter
 Pavle ne obracaj paznju na yuotube gluposti, taj lik na dum dum kanalu hvali ono sto mu daju i plate da reklamira, a trgovina dusu nema... Turci prave svasta u danasnje vreme kvalitet je pod velikim znakom pitanja neko hvali, neko kudi pitanje je koliko i jedni i drugi intenzivno love koliko tu olova prodje kroz cev godisnje, da li ovi sto ih hvale manje pucaju u sezoni ili obrnuto... Imao sam prilike da probam par huglu bokerica i bio sam pijatno iznenadjen stvarno su lepo napravljene (kazem lepo) to sto je lepo ne znaci da je kvalitetno...

Izgled zna da vara ne znaci da je kvalitetno ni ono sto je ruzno i robusno! Ruske puske su vazile za robusne ali kvalitetne! Danas su samo robusne i ruzne jer je kvlitet ravan nuli!

Ja sam kupio novu mp155 niz kvarova sam imao jos dok je bila u garanciji, boja na sanduku pocela da se skida cim sam je izneo iz prodavnice. O zastojima tek necu da pricam bilo ih je sa svom municijom (srecom popravljeno) kad sam kupovao vodio sam se logikom rus je to grubo ali radi ono ispalo drugacije...

Moj ti je savet kupuj Italijana i ne boj se, ako nemas kintu za bolje kupi Franchija i uzivaj, ako ti fali kinta za Fanchija sacekaj ne kupuj nista dok ne skupis pare kupi Franchi i nece glava da te boli Odobreno kakvi rusi, turci kakvi bakraci... Sad

Kad vidim ove Ruske (novije) i Turske puske i kad vidim Zastavinu polozaru skinem kapu ipred nje i kazem zdravo pusketino!... iveli 3

pavlepavlaka

Scorpion Hunter kaže:

Pavle ne obracaj paznju na yuotube gluposti, taj lik na dum dum kanalu hvali ono sto mu daju i plate da reklamira, a trgovina dusu nema... Turci prave svasta u danasnje vreme kvalitet je pod velikim znakom pitanja neko hvali, neko kudi pitanje je koliko i jedni i drugi intenzivno love koliko tu olova prodje kroz cev godisnje, da li ovi sto ih hvale manje pucaju u sezoni ili obrnuto... Imao sam prilike da probam par huglu bokerica i bio sam pijatno iznenadjen stvarno su lepo napravljene (kazem lepo) to sto je lepo ne znaci da je kvalitetno...

Izgled zna da vara ne znaci da je kvalitetno ni ono sto je ruzno i robusno! Ruske puske su vazile za robusne ali kvalitetne! Danas su samo robusne i ruzne jer je kvlitet ravan nuli!

Ja sam kupio novu mp155 niz kvarova sam imao jos dok je bila u garanciji, boja na sanduku pocela da se skida cim sam je izneo iz prodavnice. O zastojima tek necu da pricam bilo ih je sa svom municijom (srecom popravljeno) kad sam kupovao vodio sam se logikom rus je to grubo ali radi ono ispalo drugacije...

Moj ti je savet kupuj Italijana i ne boj se, ako nemas kintu za bolje kupi Franchija i uzivaj, ako ti fali kinta za Fanchija sacekaj ne kupuj nista dok ne skupis pare kupi Franchi i nece glava da te boli Odobreno kakvi rusi, turci kakvi bakraci... Sad

Kad vidim ove Ruske (novije) i Turske puske i kad vidim Zastavinu polozaru skinem kapu ipred nje i kazem zdravo pusketino!... iveli 3

Da tako sam i mislio odluka je na franchi pala idem da je uzmem sledece nedelje boze zdravlje ipak vasa iskustva cu da poslusam mene moja polozara sluzila i mog dedu i mene nadam se da ce i franchi afiniti

Tomash

Scorpion Hunter kaže:

Harmonika Veselo 2

AcaNik
 Ни по чему није Франки ништа бољи од МП 155! Ни по једном! Естетика је ствар укуса.
Нема тог оружја са кога неће спасти брун од трња, грања.... Ако се не користи, онда сигурно неће.
Имам оба и не причам напамет.
Сем за тај један случај, који се овде помиње, нисам чуо да је ико имао проблем са 155. А није да их сада нема по ловишту.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

pavlepavlaka
 Moram priznati da franchi mno bolje lezi od 155 ruska ima onu gumu nazad koja mi zakaci u rame kad je podignem to su sto se tice oko mehanizma u sistemu inercija i gasni razlike iskreno franchi je lepsi a sto se kvalitea tice to cemo videti ne znam nikad nisam imao PA

Scorpion Hunter
 AcaNik neces ni da cujes da ima problema. Nas covek retko kad zeli da prizna da se zaCenzurisanoo pri kupovini...
Rus je toliko popustio sa kvalitetom da i na Mp 156 vec ima reklamacija.

Od Mp155 ja sam lično ocekivao mnogo više. Za mene je to poluproizvod koji posle kupovine treba da se doradi i razradi da bi radio kako treba... Posle niza problema sad hvala bogu radi kako treba da kazem zadovoljan sam.
Da ne druzim imalo bi mnogo toga da se pise. Franchi je klasa iznad...

Pavle pametan izbor. Kad kupis prenesi nam iskustva. Ja cu uskoro da pazarim jedan Franchi u kalibru 20... iveli 3

AcaNik
 МП 156 није ни требало правити. Зашто правити нешто са лошијим системом а имаш поузданији систем који се налази на одличном моделу?! Само због дежурних закерала и тражитеља длаке у јајету.
Не знам шта си ти купио али зашто си узео то у продавници када си видео да је ''полупроизвод''? Мој није никакав полупроизовд. Одлична пушкица која одлично лежи. Због које сам и узео ПА иако нисам био за њих у лову на ситњу дивљач. Која је што на полигону што у лову испалила сада преко 13 000 патрона и за то време ни један једини застој! За Франкија то не могу рећи.
Оно колико је пута био залеђен, блатњав, да га очистим када се сетим... то и да не помињем.
Не видим ни један разлог по чему је он класа изнад?! Само због тога што је италијан? Будалаштина!
Мој је у калибру 20. Онај у 12 не бих ни купио у кал 12 када сам га видео и пробао поред више него одличног 155.
Франки још није почео да ради у кал 28/76 али знам где ће тај да заврши и то само због цене.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Scorpion Hunter
 Iz 155tice nisam toliko ispucao, ali godisnje (u sezoni) se poprilican broj patona ipuca iz nje.
Kazes nije polpoizvod, dakle'm da krenem...
Kad sam je kupio (od uvoznika) video sam da je to sranje, jer sam pri prvom ciscenju (pre koriscenja) gomilu sivih opiljaka od aluminijuma ocistio iz sandukaSad... Na stotinak patrona ispucanih (prvi problem) moralo je ispolirati ulaz patrona u cev, zato sto je tu na samom ulazu bila ostra ivica (kao zilet) i pri ubacivanju patrona zakaci, usece cauru i zaglavi! Confused Reseno je to i nije glavio neko vreme!
Sledeci problem, poluga koja drzi patrone u magacinu, drzi patron (nedovoljno) na samoj ivici. Pa se desavalo pri opljenju da dva patrona krenu na donosac (jedan pusti a drugi sklizne sam) i naravno zaglavi Angry reseno je i to kod puskara. Taman kad sam pomislo da je sve reseno, škljoc i puce udarna igla (kupuj menjaj) ko da nosi da reklmira treba se u lov...

Taman rekoh sve reseno, posle jedno 1000 patrona opet useca patrone, glavi! Kad ono ulaz izvlakaca na cev se izostrio kao zilet (opet intervencija oruzara)... Sad

Srecom sve su to bile sitne popravkice koje se resavaju brzo, pa sam ih nazvao decije bolesti. Sad hvala bogu radi nema zastoja, puno patrona ispaljenih, krdo svinja sam do sada oborio iz nje (za to sam je i kupio) plus patke ne zna im se broj...
Dobre osobine su mala tezina i sto stvarno dobo nosi kuglu, sve drugo je diskutabilo. Sa debelim razlogom kazem da je poluproizvod, koji nikad vise ne bih kupio niti bih ikome preporucio.

Vidim da i Turske uprkos lepoti kvari mnogo reklamacija , nema jeftinije (za te pare) a bolje nego sto je Franchi...

Jos ako podelis sa nama iskustva, kako te sluzi i nosi kuglu ta Franchi 20tica bilo bi super... iveli 3

mihailo

Scorpion Hunter kaže:

Kolega,koliko to treba olova da prodje koroz cev godisnje da bi se znalo dali je puska kvalitetna?Gde moze da se nadje taj podatak?

Scorpion Hunter
 To u prevodu znaci da li se intenzivno koristi celu sezonu, ili se lovi samo fazan sa njom pa ostatak sezone provede u sefu...

pavlepavlaka
 Da se pohvalim juče kupljen franchi afiniti 12-76 😁Grin

pavlepavlaka
 [img][/img]

Scorpion Hunter
 Svaka cast Pavle. Odlican izbor, da te dugo sluzi iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,117,416 posete www.srbijalov.com