Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Podmlatkari u lovu, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Podmlatkari u lovu, da ili ne?
arnotije

matakata kaže:
A sa ovom dvojicom ću ja ove godine da krenem u lov prvi put (njima prvi put)!

Neka je sa srecom i samo napred, nema vece srece!!! Ja sam to doziveo u ulozi sina, sada cekam da moj sin poraste da zamenimo uloge ;), a tu je treca generacija moj cale koji je glavni krivac ...;)
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Sremac75

Jank kaže:
Nisam već duže vremena ništa ispričao iz života u mom rodnom kraju, evo kako smo se nekada družili kada smo svi bili braća...moja nova

LOVAČKA PRIČA

da se ne zaboravi....Kiss

Ujače Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Jank
 Hvala druže Sremac75

Nekada i sada, stalna dilema, da li je nekada možda bilo bolje ? .....neznam....rasudite sami....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sremac75
 Bilo je bolje....100%!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp

Jank kaže:
Hvala druže Sremac75

Nekada i sada, stalna dilema, da li je nekada možda bilo bolje ? .....neznam....rasudite sami....Bye

Jank Bravo 2!! ..i ja sam mišljenja da je bilo bolje nego što je sada!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp

matakata kaže:
A sa ovom dvojicom ću ja ove godine da krenem u lov prvi put (njima prvi put)!

Neka je sa srećom početak obadvojici budućih lovaca !!! Bravo 2Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

matakata
 Malo kasnim ali hvala vam svima i ja se nadam da ću i njega pelcovati sa "lovnom vakcinom"!Smeko Prošli vikend sam mu punio patrone sa slabijim punjenjem da malo oseti kako je kada se puca. Pucao je na neke flaše na nekih 15m u potoku i od 4 metka 3 flaše su stradale, obećavaGrin. Još samo da pregrmi šetnju, malo je buca, i na konju smo.

Jank

zoranp kaže:

Jank kaže:
Hvala druže Sremac75

Jank Bravo 2!! ..i ja sam mišljenja da je bilo bolje nego što je sada!!!

Hvala Zorane, potpuno se slažemo, nekada smo živeli skromnije, ali bez stresa, niko nikog nije pitao koje je vere i odakle je, živeli su dobro i radnici i sedljaci, svi smo bili drugovi a sada smo gospoda ali nadrljasmo...B)

dreger
 ja sam za podmladak 100% ali ko je lud da se uclanjuje u lovce ,a da po novom zakonu vise nesme i nemoze nego obrnuto,plati upis ,clanarinu,polozi lov.ispit kupi pusku i opremu i onda ,e znas ne moze ovo nemoze ono ,moras to itd.ako tako ostane bice nas sve manje i manje.

Jank
 Odavno nismo ništa napisali u ovoj temi, Priča iz ugla jednog dečaka: Pa eto sledi moja nova LOVAČKA PRIČA.....da se ne zaboravi..Kiss

Sutra će ujko svratiti iz lova, obećao je ako ne bude kiše, reče majka jednog dana. Video sam gde iz pušnice donosi suvo meso, i suva rebarca, tako je uvek bilo kada nam je ujak dolazio, bilo u goste, bilo kad se vraćao iz lova. Uvek je u kući bila nekako vesela atmosvera kada su nam dolazili ujaci a kako i nebi, ljubav sestre prema braći, majka je prenosila na nas, svoju decu. Voleo sam ja i drugog ujaka ali ujaka Boru, velikog lovca iz mog rodnog kraja sam posebno voleo, dali zbog njegove dobrote, da li zbog lova....neznam, znam samo da mi se taj mio lik ponovo vraća i posle toliko godina. Ujutru sam rano ustao, gledao kroz prozor, često onako u džemperiću istrčavao napolje nebi li ugledao ujaka i njegovu družinu. Zašto se ne obučeš, prehladićeš se, majka je stalno govorila. Ne znam ni koliko puta sam istrčao napolje dok jednom nisam čuo štektanje lovačkih goniča tu najlepšu pesmu lovačkih pasa koji se koriste u planinskom lovu. Nedugo zatim iz pravca Bećinog potoka pojavio se ujak, sa puškom okačenom o rame a iz ranca su se mogla videti dva uva... Opet je ulovio zeca, eno vire mu uši iz ranca, šaputao sam u sebi. Sa druge strane nekako u isto vreme pojavio se i Brka, još jedan naš rođak i takođe veliki lovac. Kao i uvek, oružje i ulov ostajao je okačeno o klin pod tremom ispred kuće. I dok su se oni gostili ja bi se igrao sa kerovima i zagledao oružje i lovinu. Da li će mi ujak ostaviti zeca, pitao sam se u sebi, nekako mi se ta misao stalno vrzmala po glavi. Iz kuće se čuo veseli žamor, širio se miris kuvanog kupusa, suvog prženog mesa i tek ispečene proje ali to me nije zanimalo. Nisam mogao da se odvojim od ujakove položare i mašte da i ja jednom kupim isto takvu. Bližio se rastanak, vidim gde naši gosti polako izlaze iz kuće, svoje pune rančeve zabacuju na leđa, svi se lepo pozdravismo, sa ujakom ode i onaj zec koga sam toliko želeo. Ma nema veze uloviću i ja kojeg zeca kada budem odrastao.
Zimski dani su kratki, mrak veoma rano obavije usamljene seoske kuće. Majka je postavljala sto, spremali smo se za večeru, kada je zalajao naš Šarko, pas čuvar koji je već bio pušten s lanca. Majka je upalila spoljno svetlo i iz mraka se pojavio moj ujak. Odkud ti? Pitala je majka. Evo doneo sam vam nešto, predao je majci, veliku šarenu vunenu torbu. A u torbi je bila kesa crvenih zimskih jabuka kolačara, flaša sveže pomuženog mleka i uređeni zec isti onaj koji je jutros virio iz ranca.

slavko75

Jank kaže:
Odavno nismo ništa napisali u ovoj temi, Priča iz ugla jednog dečaka: Pa eto sledi moja nova LOVAČKA PRIČA.....da se ne zaboravi..Kiss

Sutra će ujko svratiti iz lova, obećao je ako ne bude kiše, reče majka jednog dana. Video sam gde iz pušnice donosi suvo meso, i suva rebarca, tako je uvek bilo kada nam je ujak dolazio, bilo u goste, bilo kad se vraćao iz lova. Uvek je u kući bila nekako vesela atmosvera kada su nam dolazili ujaci a kako i nebi, ljubav sestre prema braći, majka je prenosila na nas, svoju decu. Voleo sam ja i drugog ujaka ali ujaka Boru, velikog lovca iz mog rodnog kraja sam posebno voleo, dali zbog njegove dobrote, da li zbog lova....neznam, znam samo da mi se taj mio lik ponovo vraća i posle toliko godina. Ujutru sam rano ustao, gledao kroz prozor, često onako u džemperiću istrčavao napolje nebi li ugledao ujaka i njegovu družinu. Zašto se ne obučeš, prehladićeš se, majka je stalno govorila. Ne znam ni koliko puta sam istrčao napolje dok jednom nisam čuo štektanje lovačkih goniča tu najlepšu pesmu lovačkih pasa koji se koriste u planinskom lovu. Nedugo zatim iz pravca Bećinog potoka pojavio se ujak, sa puškom okačenom o rame a iz ranca su se mogla videti dva uva... Opet je ulovio zeca, eno vire mu uši iz ranca, šaputao sam u sebi. Sa druge strane nekako u isto vreme pojavio se i Brka, još jedan naš rođak i takođe veliki lovac. Kao i uvek, oružje i ulov ostajao je okačeno o klin pod tremom ispred kuće. I dok su se oni gostili ja bi se igrao sa kerovima i zagledao oružje i lovinu. Da li će mi ujak ostaviti zeca, pitao sam se u sebi, nekako mi se ta misao stalno vrzmala po glavi. Iz kuće se čuo veseli žamor, širio se miris kuvanog kupusa, suvog prženog mesa i tek ispečene proje ali to me nije zanimalo. Nisam mogao da se odvojim od ujakove položare i mašte da i ja jednom kupim isto takvu. Bližio se rastanak, vidim gde naši gosti polako izlaze iz kuće, svoje pune rančeve zabacuju na leđa, svi se lepo pozdravismo, sa ujakom ode i onaj zec koga sam toliko želeo. Ma nema veze uloviću i ja kojeg zeca kada budem odrastao.
Zimski dani su kratki, mrak veoma rano obavije usamljene seoske kuće. Majka je postavljala sto, spremali smo se za večeru, kada je zalajao naš Šarko, pas čuvar koji je već bio pušten s lanca. Majka je upalila spoljno svetlo i iz mraka se pojavio moj ujak. Odkud ti? Pitala je majka. Evo doneo sam vam nešto, predao je majci, veliku šarenu vunenu torbu. A u torbi je bila kesa crvenih zimskih jabuka kolačara, flaša sveže pomuženog mleka i uređeni zec isti onaj koji je jutros virio iz ranca.

Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Sremac75
 A onda je pala i pita od jabuka....
Bravo ujačeBravo 2
PraviloPraviloPravilo
Palica

Jank

Sremac75 kaže:
A onda je pala i pita od jabuka....
Bravo ujačeBravo 2

Sve zavisi od godišnjeg doba, bilo je raznih pita, sa sirom, sa zeljem, sa krompirom, sa kupusom , sa jabukama , sa tikvicama.....na pitama smo odrasli....
HVALA na čestitkama, ujak i sestrić moja najomiljenija tema....Kiss

Jank

slavko75 kaže:
[quote]Jank kaže:

Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2

HVALA...HVALA....sve moji pravi i virtuelni sestrići...Bye

Podunavac
 Ujače svaka čast.Bravo 2 Svaka ti je priča za čistu desetku.B)
Tri prsta 2Kolce

zoranp
 SVAKA ČAST UJAČE JANKINA!!!B)Bravo 2..NISI TI NAMA BEZ RAZLOGA UJAK!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank

Podunavac kaže:
Ujače svaka čast.Bravo 2 Svaka ti je priča za čistu desetku.B)

Hvala, biće još, lepih i toplih priča koje dušu greju u ova hladna vremena....Bye

Jank

zoranp kaže:
SVAKA ČAST UJAČE JANKINA!!!B)Bravo 2..NISI TI NAMA BEZ RAZLOGA UJAK!!!

HVALA ZORANE......Bye

Ideja za ovu poslednju priču mi je pala napamet nedavno kada su Admini zatvorili temu "Odavanje poslednje pošte" zbog stalnih prozivki i nedoličnog ponašanja pojedinih članova ovog Portala. Ovo je deo lovačke etike, to se ne uči, to je deo lovačke duše, mogao je ujak da ostavi zeca i da nastavi lov ili da se sa svojim kolegama vrati kući. Ali ne, nastavio je da nosi svoj ulov do kraja lova, do svoje kuće koja je od nas udaljena nekoliko kilometara a posle lova se vraća sa poklonom za svog sestrića...Kiss

klaja
 JANK!!! Svaka cast,svaka ti je zlatnaika
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Lala
 Jank, na sledeći skup nas mučenika forumaša, zadužen si da doneseš neku pitu, kako god znaš!
Odlična priča!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Bezbednost i nesreće u lovu. METODE LOVA 67 04.01.2017. 12:57
Podmlatkari u lovu, DA ili NE LOVCI POČETNICI 136 03.01.2017. 20:32
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,801,107 posete www.srbijalov.com