Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
LU Aleksandrovo
 Jel ima nečeg novog?Spavanje
Cucić će biti sasvim dovoljno.

ohotnik

LU Aleksandrovo kaže:
Ne mogu da verujem da po ovoj temi, veoma ozbiljnoj, i nema sumnje veoma značajnom dešavanju za lovstvo srbije, nema nikakvih komentara.
Je li nekog strah da piše o tome, ili jednostavno nema volje.
Nemamo volje kolega I sa ovim jednim savezom neznamo sta cemo a jos jedan da nam natovare na vrat da i njega finansiramo.Docemo u situaciju kao vi u vojvodini da neznate konkretno ni kojeg ste clanovi saveza dal jednog ili dva i koji placate i zasto Tako nesto i nama spremaju da i mi neznamo kome sta placamo ko kome vraca pare i zasto.

mihailo

ohotnik kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
Ne mogu da verujem da po ovoj temi, veoma ozbiljnoj, i nema sumnje veoma značajnom dešavanju za lovstvo srbije, nema nikakvih komentara.
Nemamo volje kolega I sa ovim jednim savezom neznamo sta cemo a jos jedan da nam natovare na vrat da i njega finansiramo.Docemo u situaciju kao vi u vojvodini da neznate konkretno ni kojeg ste clanovi saveza dal jednog ili dva i koji placate i zasto Tako nesto i nama spremaju da i mi neznamo kome sta placamo ko kome vraca pare i zasto.

Ko plaća? Lovci!
Kome?Savezu!
Koliko?Onoliko koliko je potrebno i na koliko pristanu delegati!
Zašto toliko?Treba razvijati lovstvo!
Šta je unapređeno? Plate i dnevnice !
Šta će se unaprediti? Kao i dosada,primanja!
O čemu posebno treba voditi računa? Da ostanemo što duže na funkcijama!
Ako nam se izmakne stolica,šta onda?Osnovaćemo regionalni savez!
Ko će plaćati?Lovci!
Kome?Savezima!
Usvojiće himnu,
Nemože nam niko ništa jači smo od sudbine,
mogu samo da nas mrze oni što nas nevole
Pevaće rukovodstva saveza,i zadovoljno se smeškati........
A vi gospodo i drugovi članovi morate znati da mi postojimo zbog vas i da niko nemože i nezna raditi bolje od nas.Naše iskustvo je više decenisko,često se prenosi sa kolena na koleno,Ni sami neznate koliko ste srećni sto nas imate.
Ujedinjeni Lovčki Savezi Srbije!
Otprilike ovako u mojim očima izgleda budućnost lovstva srbije,možda grešim?

slavko75

mihailo kaže:

ohotnik kaže:

LU Aleksandrovo kaže:

Ko plaća? Lovci!
Kome?Savezu!

otprilike da je tako
Ko će plaćati?Lovci!
Kome?Savezima!
Usvojiće himnu,
A vi gospodo i drugovi članovi morate znati da mi postojimo zbog vas i da niko nemože i nezna raditi bolje od nas.Naše iskustvo je više decenisko,često se prenosi sa kolena na koleno,Ni sami neznate koliko ste srećni sto nas imate.

UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

LU Aleksandrovo

Mihailo ti izgleda sa ovom tvojom rečenicom nisi daleko od istine.

Lala
 E bre, Mihailo, pa ni ja ne bih bolje napisao ovo Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mihailo
 Ponešto važi i za pojedina lu

LU Aleksandrovo
 Pa imali su od koga i da vide a i da nauče.

LU Aleksandrovo
 Nema od ovoga ništa.

Tresla se gora, rodio se miš.

Pored toliko izjava, krupnih reči, obećanja i nadanja, ostade samo tajac. Tužno i žalosno je ko nas vodi, a sad izgleda da je još tužnije i žalosnije ko se sve nudi da nas vodi.
Po svemu sudeći država je ovoga puta bila u pravu i dala nam jedinu ispravnu i pravu mogućnost a to je da se svako pobrine sam za sebe.

Sremac75

mihailo kaže:
Ko plaća? Lovci!
Kome?Savezu!
Ko će plaćati?Lovci!
Kome?Savezima!
Usvojiće himnu,

Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 E Sremac, a šta na ovo reći.

Jank
 Kada je izmišljen ŠAH kao nova misaona igra, tvorac odnosno, izumitelj je tražio kao nagradu samo jedno zrno kukuruza na prvom šahovskom polju, na drugom dva, na trećem četiri, na četvrtom 16 zrna kukuruza....itd...
Na prvi pogled to nije ništa....formirati novi Savez pa to je veoma jednostavno.....
Savez, pa Savez Saveza, pa Ujedinjeni Savez, pa savez Lovaca Veterana.....Neće nam biti dovoljna ni kompozicija puna para za sve to....Frown
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

LU Aleksandrovo
 Matematička progresija, koju šah nije mogao da plati sa svim kukuruzom koji je u državi imao.

DakiNS

Jank kaže:
Kada je izmišljen ŠAH kao nova misaona igra, tvorac odnosno, izumitelj je tražio kao nagradu samo jedno zrno kukuruza na prvom šahovskom polju, na drugom dva, na trećem četiri, na četvrtom 16 zrna kukuruza....itd...
Na prvi pogled to nije ništa....formirati novi Savez pa to je veoma jednostavno.....
Savez, pa Savez Saveza, pa Ujedinjeni Savez, pa savez Lovaca Veterana.....Neće nam biti dovoljna ni kompozicija puna para za sve to....Frown
Generacijo što im ne kažeš i kraj legende koliko u stvari se dobije kukuruza do kraja šahovskih poljaShock
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank
 Daki druže pa Cule je napisao odgovor, Ili malo drugačije....Baba je dala dinar da zaigra u kolu...sada bi dala dva ali nemože da pokida lanac....Isto će proći svi koji priželjkuju novi Savez....jer...Stari Bog je umro uzalud....Shock
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

LU Aleksandrovo
 Mi smo totalno naopak svet, kad nam država da mogućnost da se razdružimo, mi se udružujemo, i obrnuto. Neko nam ponudi maglu mi se otimamo za nju, udružujemo se u viši rang institucija ne razmišljajući šta time dobijamo a šta gubimo, spremno postajemo sluge, nekima koji nemaju ništa ni lovište, ni članstvo, ni kancelariju, ni auto, ni računar, kratko rečeno koji nemaju ništa, a sve će to da stvore sa našim parama čim se zalepimo za njihova slatka obećanja, a gubimo ono najvrednije, slobodu da kreiramo svoju sudbinu spram nas samih. Jednom kad što kaže Jank baba uđe u kolo, neće iz njega izaći ne za 2 nego 222 dinara. ne razmišljajući ni malo svesno sami sebe uvlačimo u ropstvo i još veće obaveze, zar ni malo nismo poučeni dosadašnjim iskustvom. Zar nam nisu dovoljni i ove koje imamo, ja lično mislim da je i njih previše za jednu lovačku organizaciju u jednoj ne tako velikoj zemlji.

mihailo
 Verovatno je do zastoja došlo kada se neko od promotera setio da postoji nauka zvana matematika,uzeo računaljku poigrao se različitim bojama i došao do rezultata da osnivanje novog saveza neće donositi toliko novca koliko se očekuje,nakon toga pročitao zakon o lovstvu i tamo našao za šta je nadležan LSS,malo mućnuo glavom da se pokrenu klikeri i zaključio da regionalni savez nemože imati drugačija ovlašćenja od već postojećeg LSS.Nije potrebno biti vidovita Roska pa da se vidi šta će biti............
Čudi me da nisu došli na ideju da osnuju regionalnu lovačku komoru u čijem će sastavu biti regionalni lovački savez,sa svojim ogrankom veterinarske službe koja bi se bavila iskjučivo kontrolom,prevencijom i suzbijanjem bolesti divljih životinja.

LU Aleksandrovo
 Pa mihailo nisi daleko od istine, zar treba da smo toliko naivni da poverujemo kako nam je formiranje još nekog saveza potrebno, ne bi imao ništa protiv da se osnuje neki savez i da se plati članarina, ali pre toga mora se znati razlog njegovog osnivanja i njegovo delovanje, po zakonu i po svemu ostalom, to je još jedno udruženje čiji će mo biti članovi, zato što mi to sami hoćemo, što se tiče države možemo da budemo u milion takvih udruženja, ona ne pravi problem, znači potpuno je naša stvar, pa kad je naša ajde da vidimo prvo šta će mu biti zadaci, da li on može uspešno da ih ispunjava, koliko će to biti finansijski isplativo, kako će se finasirati i još mnogo drugih bitnih činilaca izvagati.
Zna se da država savezima nije namenila nikakvu ulogu, čak ni ulogu posrednika između nje i korisnika lovišta, agencije rade same za sebe, pa čemu pobogu ljudi onda osnivati još jedan, dva ili pet saveza, da bi opet neko bio zaposlen i plaćen za nerad, bio privilegovan i samo svom članstvu od kojeg i živi krojio kapu. nisu lovci takmičarska organizacija pa da joj trebaju savezi da ugovara takmičenja i susrete.
Sve u svemu izgleda da postoje veliki problemi u samom osnivanju regionalnih saveza, možda se nekima to učinio lak potez, ali očigledno je da se stiglo do još jedne utopističke priče, da ne kažem odma prevare sopstvenog članstva, u onom stilu, platite i mene ja ću vas bolje voditi i zaštititi, jer ako se bolje pogledaju navedeni razlozi za osnivanje regionalnih saveza pa glavni su bili da nas spasu od LSS.

mihailo
 Mislim da nije bilo potrebe ni za formiranjem dve slične organizacije,te poslove je mogao obavljati savez naravno reformisan ili obrnuto poslove predviđene za savez može obavljati komora što bi prema proklamovanim ciljevima bilo logičnije.Dve organizacije nisu potrebne pogotovo što stručna lica moraju biti članovi komore po sili zakona. Savezu je ostavljena uloga "ukrasa" eto koliko da postoji.
Zakon je ograničio jedinu organizaciju preko koje smo mogli imati nekakav uticaj,što ta organizacije nije i ne funkcioniše kako treba to je već posebno pitanje.

Lala
 Zakon o divljači i lovstvu je predvideo ulogu LSS, tako kako je predvideo. U tom zakonu ne pominje se neki drugi savez.
Obzirom da 'Lovac' više ne izlazi, a druga lovačka štampa se slabo kupuje, možda ne bi bilo loše, da neko iz osnivačkog odbora (takose zove valjda?) LSŠiP, napiše par reči ovde na forumu, ili negde drugde, i da malo informiše, dokle se stiglo, i šta se radi, i šta se hoće. Ovako, možemo samo da se frljamo pretpostavkama hoće-neće, ovo će-ono će...
Tomica je u svom intervjuu rekao da će praviti savez po uzoru na LSV. Pa, možda bi mogao i bolje Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

64,824,207 posete www.srbijalov.com