Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
ssekir75
 па се сад ти за*ебавај са дивљом свињом...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Dikavac
 Ovaj kao da je upao u kavez sa tigrovima ili jos gore sa medvedom ... Svako ko lovi ds jednom plati ceh .. Pse sam zasivam ( brat i sestra su dr veterine , te se stekne praksa kada je daleko u planini ne treba cekati ..Ali ovo je covek i to cini mi se troje.. (Verovatno u gater sa onim tipicni ``nece on `` E da stvarno nece, pa kada se naljuti polomi sve pse onda jurne i na ljude.. Psi sa avatore su me jednm spasli od ranjenog vepra ... Jednom bi vredelo sesti i opisati dizivljaj , a nikako da stignem ..

Brka bez brkova
 napravljena,sad je na farbanju a za vikend pored kukuruzai59.tinypic.com/ncjxac.jpg

Vuja
 Svaka cast za pricu!!!

Lala
 Juče bio lov na DS u Bodjanima. Poslužilo i vreme, najzad nekoliko dana bez kiše.
Zorom podjem do B. Palanke do Sremca, predjem jedno 15-ak km. pa se setim da sam zaboravio čizme, okreći, vozi natrag, kad budala nema u glavi ima u rezervoaru kola... Još sve mislim zakasniću, dodjem do Palanke i zovem telefonom, a moj kompanjon Sremac75 se uredno ne javlja na telefon?!? Eee reko' nije valjda navlakuša u stilu onog 'Jović će biti dovoljno!' (stariji forumaši znaju na šta mislim Smile ), javio se malo kasnije bunovan, pita što sam tako rano došao! E lepo da popi@di čovek od njega! Kafa na brzinu (samo što me nije iz stana izbacio!), ima tu još jedna pričica slatka oko puške, ali neću da pričam, da ga ne zaebavate... 'Ajmo u lov.
Lovilo se pogonom, poveće table sa kukuruzom. Ja još dok sam vozio mislim kako je Dunav naglo i jako narastao od ovih kišurina (lovište u Bodjanima je podunavsko), garant je voda pokrenula DS iz obalske džungle malo u atar i u kukuruze, mora da bude dobar lov. Kao da sam urekao!
Lovci sa goničima su proterali jednu tablu kukuruza, i sve što su uspeli da pokrenu je jedna sirota srna koja je izašla iz kukuruza i stala na jedno 15-20 metara od lovaca na dočeku i tako nas gledala jedno minut, da ne veruje čovek! I to je bilo sve od divljači; lažem, jedan lovac sa dočeka pričao da MISLI da je video jednog šakala - 'beš ga, i ja mislim da sam video Pamelu Anderson...
Prebacujemo se na sledeću tablu, rasporedjuje se doček, pogon kreće, mi sve onako tihi, stojimo, nećemo da nas DS osete, kad u tom iz jedne prikolice za kerove koja je ostavljena nedaleko od dočeka počne da laje kao blesav neki jazavičar kojeg su ostavili u prikolici, odjekuje na sve strane, nema od lova ništa! Ali šta ćeš, pravila lova kažu da nema napuštanja mesta na kojem si postavljen, ja stojim (sedim) na rubu gde se dodiruju dve table, jedna sa tim kukuruzom, i druga sa tek izvadjenom repom, oko mene sasvim sveži jelenski tragovi, i jedno 5-6 dobrano nagriženih repa, vole jeleni slatko, i to, lepo se vidi, sveže nagriženih repa! A i u vazduhu se oseti miris jelena, što kaže Sremac, kao da si u štalu sa kravama ušao!
Od Sremca sam zarobio stolicu (stariji sam gospodin, neka omladinci malo vežbaju stajanje!), i lepo na suncu seo i zaseo, vidim da od lova nema ništa (hebo ih jazavičar iz prikolice), daj barem da se gušterišem na suncu. Posle jedno sat-dva čujemo u daljini dva pucnja, i to je sve; u povratku na Lovački dom, vidimo da je Meshtan imao odstrel, jedno nazime od 40-ak kg. A čujemo i da je pao i jedan ozbiljan vepar sa kljovama možda i u medalji, i da je taj vepar pre toga propisno iskasapio jednog istarskog goniča, kojeg su oodmah odneli kod veterinara na ušivanje.
Dakle, neki su čekali, i čekali, i čekali... i malo se gušterisali na suncu:
Lala priložio:
dsci0118_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 A neki su (Meshtan) i dočekali (Sremac nije, on se samo slikao, sretni dobitnik je Meshtan):
Lala priložio:
dsci0121_2.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank
 Lalo Srećan početak...doduše započeo ga meštan ali nema veze....kosio ili vodu nosio s kosačima si bio... dobro ti stoji ona stolica...mislim za nas matore je to super...gde nas ostave tu nas i nađu ...ne mrdamo...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank
 I priča ti je dobra...jeeedva sam je pročitao...ne vidim, pa brkam reči...dok sam povezao događaje...ohooooho...Stari
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

klaja
 Meshtan cestitam na odstreluOdobrenoBravo 2...
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 Pridruzujem se cestitkama.Dobro da ste ista videli jer se nekoliko dana pred lov,medj svinjama proculo da dolaze dva najbolja strelca ovega foruma(jedan s kuglu,a drugi sas sacmu).To je u stvari glavni razlog pokretanja divljaci a ne tamo neki Dunav u porastuSmeko
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Gedza66
 Meshtanu sve čestitke na odstrelu nazimeta-samca a manekenima na slikanju (pogotovu ovom što izgleda ko žandarm na prajdu)Chut

Mrwa, nije to razlog pokretanja divljači već prave bežanije.....ROFL
Pa zar u tolikim tablama samo jedno nazimče bez majke, braće i sestaraGrin
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75
 Bilo ih je još, ali su bili brži....

Inače, izgleda su te svinje naučile da maskiraju tragove....bilo je bar 20 kerova....ali....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

golf071
 Cestitke na odstrelu Bravo 2 neki su izgleda malo i dremnuli na stolici.HaHaHa
Novine

DakiNS

golf071 kaže:
Cestitke na odstrelu Bravo 2 neki su izgleda malo i dremnuli na stolici.HaHaHa

I ja bih rekao a dok je dotični pomno motrio očne kapke sa unutrašnje strane ono što pomenu Gedža:

Pa zar u tolikim tablama samo jedno nazimče bez majke, braće i sestara!

Ladno se provuklo pored "budnog" lofcaROFL

Ipak ne treba mu zameriti - godine su to, potpuno ga razumem, a i bio je malo rovit.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Nemojte Lalu da mi dirate. Kad može da pogodi onako malu i brzu prepelicu, šta bi tek uradio sa DS. Nego bolje što na njega nisu izašle, pošto u onaj njegov PA stane pola kutije patrona, pa bi mu domaćini zamerili da im istrebi svinje u lovištu.Grin
Tri prsta 2Kolce

milenko0609
 Mi smo lovilil svinje u subotu, 3table kukuruza, tek u trećoj ih napipamo, pogon odlično odradio svoj deo posla, ali je zakazala, tj zafalilo je ljudi u zatvaranju table, razmaci veliki, odpucana krmača oko 100kg, nazime 50kg, a vepar pobegao pored lovca koji je jedini u flanci nosio lov.pušku?? inače on taj lovac je moj kum i nije planirao da stoji na dočeku već da ide u pogon, ali bolje da on bez psa stane u flanku nego da razmak bude još veći, tako da je vepar tačno na njega izbio i protrčao kao dete pored mame u trznom centru Grin; no dobro, bitno da je bilo uspeha.
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

milenko0609
 U subotu je ista meta isto odstojanje, pa ko je zainteresovan neka dođe?

DakiNS
 Milenko možda bi valjalo da postaviš uslove za dolazak, da znaju kolege koje su zainteresovane kako da se pripreme.Odobreno

Podunavac pogodiće Lala sigurno samo ako opet ne zaspe na dočekuGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

MMilos
 Evo ja znam odmah jednog što bi došao Smile
Kad, gde, pošto?Odobreno Smile

milenko0609
 Evo ovako:
U subotu, se odrzava lov na divlje svinje u okviru sekcije LD Čurug, skup lovaca je u lovačkom domu u selju u ulici Petra Konjevića 35, kotizacija je 1.000 din za ulazak u lovište i u nju je uračunat ručak. Love se table sa kukuruzima
Gost lovac mora sa sobom da ima :
- lovnu kartu
- oruzani list
- Karabin ili sačmara sa korištenjem isključivo jedinačnog zrna

- obeležavajući marker (fluroscenti prsluk, kapa otd.)
- poželjno je da se ima terensko vozilo,
sve potrebe inf. možete dobiti od Upravnika Marinkovića na 063/84-88-448.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,386,733 posete www.srbijalov.com