pavikpavlovic kaže:
Evo ja se izvinjavam, pogresio sam, lov je bio vrh, svima bih preporucio.
Žao mi je da ipak nisi shvatio. Zanemariću tvoje ironisanje, a voleo bih da budem komercijalni gost u tvojoj sekciji ako pravite ovakav lov, pa da uporedim organizaciju, naročito ako ti budeš barem onaj koji čisti luk za kazan paprikaša.
Spusti nišan, kolega lovac. Ništa nije crno-belo.
Luka se kolega vi prihvatite, posto vam organizacija lova ne ide, a paprikas je bio odlican.
Prihvatam se ja, momče, i luka i svih drugih poslova koji su potrebni da bi neki lov bio dobar, i da bi moje kolege i ja iz sekcije dobro funkcionisali. Jedna molba: okani se bezobrazluka te vrste koji sad upražnjavaš. Ne stoji ti dobro, a i nije ti potrebno, veruj mi, da raspravu o ovom lovu spuštaš na lični nivo.
Organizator lova nisam bio ja, nego uprava moje sekcije.
Lala kaže:
Grešiš, nije tačno da kukuruz nije proteran: izašla su dva pogoniča na ovoj strani gde smo bili, jedan sa tri psa, i jedan sa dva psa. Prošli su skroz do kraja kukuruza, ja bio na ćošku table i video ih kad su izašli, pa zvao tebe telefonom da se vraćaš, jer je pogon prošao, seti se! Ja sa tim ljudima iz pogona koji su vezali pse stojao i pričao dok vi ostali sa dočeka niste stigli, video si to. Ostali iz pogona su izašli na drugom ćošku. Kad smo mi stigli na doček, nedugo potom je bio i jedan pucanj u kukuruzu, ali je bio promašaj. Taj pucanj si čuo sigurno?
To jeste bilo tako, ali ceo trougao od pola kocke pa do dijagonalno suprotnog špica je ostao netaknut, i to je onaj deo koji se naslanja na žicu lovišta "Vranjak"....jbg, ne mogu sad da nacrtam, ali nije to ni važno....
Rezultat je zavidan, ostalo se može popraviti, naročito što mislim, a to sam već i napisao, da greške nisu bile plod namere, nego neiskustva....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
klaja kaže:
Lalo a te lovce koji su napustili mesto doceka stavite na spisak ako im znate imena i kad sledeci put dodju mogu samo da idu u pogon ili da plate duplo za docek.Ljudi i kerovi u pogonu crkavaju a njima dugo čekati,sramota.Ja sam bio u Višnjićevu pre nekih mesec dana i isto se i tamo dogodilo,svinje baš tuda. A ono sto sam napisao je naravno malo šala a malo i istina.Valjalo bi pred pocetak lova objasniti ljudima da nema napustanja i odmah reci koja kazna sledi.
Klajo, i ti i ja znamo da skoro uvek bude nekog ko napusti doček, to maltene dodje kao loša praksa u ovom načinu lova.
Svim lovcima je pre lova, ispred lovačkog doma, nekoliko puta ponovljeno od upravnika lovišta i od lovočuvara, i od sekretara, da se NE SME napuštati mesto na dočeku. Džaba, kad uvek ima neko ko misli da je pametniji.
Naravno da će svinje uvek gledati da prodju tamo gde nema ljudi, nisu blesave da trče na cev?
Lala kaže:
Grešiš, nije tačno da kukuruz nije proteran: izašla su dva pogoniča na ovoj strani gde smo bili, jedan sa tri psa, i jedan sa dva psa. Prošli su skroz do kraja kukuruza, ja bio na ćošku table i video ih kad su izašli, pa zvao tebe telefonom da se vraćaš, jer je pogon prošao, seti se! Ja sa tim ljudima iz pogona koji su vezali pse stojao i pričao dok vi ostali sa dočeka niste stigli, video si to. Ostali iz pogona su izašli na drugom ćošku. Kad smo mi stigli na doček, nedugo potom je bio i jedan pucanj u kukuruzu, ali je bio promašaj. Taj pucanj si čuo sigurno?
To jeste bilo tako, ali ceo trougao od pola kocke pa do dijagonalno suprotnog špica je ostao netaknut, i to je onaj deo koji se naslanja na žicu lovišta "Vranjak"....jbg, ne mogu sad da nacrtam, ali nije to ni važno....
Rezultat je zavidan, ostalo se može popraviti, naročito što mislim, a to sam već i napisao, da greške nisu bile plod namere, nego neiskustva....
Taj trougao koji pominješ nije ostao nedirnut, nego je proteran u onom jutarnjem pogonu kad se ušlo u trsku. Ujutro je tu odstreljeno jedno nazime.
pavikpavlovic kaže:
Evo ja se izvinjavam, pogresio sam, lov je bio vrh, svima bih preporucio.
Žao mi je da ipak nisi shvatio. Zanemariću tvoje ironisanje, a voleo bih da budem komercijalni gost u tvojoj sekciji ako pravite ovakav lov, pa da uporedim organizaciju, naročito ako ti budeš barem onaj koji čisti luk za kazan paprikaša.
Spusti nišan, kolega lovac. Ništa nije crno-belo.
Luka se kolega vi prihvatite, posto vam organizacija lova ne ide, a paprikas je bio odlican.
Prihvatam se ja, momče, i luka i svih drugih poslova koji su potrebni da bi neki lov bio dobar, i da bi moje kolege i ja iz sekcije dobro funkcionisali. Jedna molba: okani se bezobrazluka te vrste koji sad upražnjavaš. Ne stoji ti dobro, a i nije ti potrebno, veruj mi, da raspravu o ovom lovu spuštaš na lični nivo.
Organizator lova nisam bio ja, nego uprava moje sekcije.
Nisam imao nameru ni jednog trenutka da vas vredjam, ponudili ste mi luk, ja sam uzvratio.
Bas naprotiv, vi ste shvatili licno, pa sam stekao utisak da ste organizator.
Verujte mi da memam nikakav problem sa vama.
Upravo sam se nalazio kod pomenute zice i do kraja lova se nisam pomerio, u jednom trenutku sam ostao sam, tuda pogon nije prosao. Prosla su dva lovca i jedan brak oko 13:30h putem pored mene, rekli su da ce da teraju taj deo ali nisu, usli su po sredini table, i da, cuo se jedan pucanj.
Znaci da se razumemo, nisam zadovoljan jer doceku uz zicu pogon nije prisao.
Pa i tih 20 krmadi se proda, ali nisam hteo da stavim akcenat na 4 odstreljena krmeta, vec na sledeć:
- Skup lovaca u 6:30h, lov počeo u 10:15
- Pogon koji je prošao kroz samo jednu polovinu table kukuruza
- Označićemo kraj lova i ne pomerajte se dok neko ne doje po vas se pretvorilo u svak na svoju stranu kad mu se navio
Po meni je to loše...
Gde god se skupi mnogo lovaca disciplina nije na zavidnom nivou.Neki puše drugi galame treći se skupe pa ostave prostor divljači da se izvuče itd.Skup u .... doručak pa popunjavanje dozvola izlazak na teren u .....
A što se tiče odstrela da je odstreljeno 20 komada dali bi bi bilo više bilokakvog lova na divlje svinje? Pa ima neka kvota koja je dozvoljena za ovu godinu.Ukoliko bi se to ispunilo za jedan dan šta posle?Bilo bi mnogo više nezadovoljnih jer nebi imali priliku da idu u lov na divlje svinje.U krajnjem slučaju nemože svako da bude zadovoljan i da se odstrelilo 100 komada svinja mnogi ih nebi ni videli a poneko bi imao sreći da vidi i da odsreli divljač.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
klaja kaže:
Lalo a te lovce koji su napustili mesto doceka stavite na spisak ako im znate imena i kad sledeci put dodju mogu samo da idu u pogon ili da plate duplo za docek.Ljudi i kerovi u pogonu crkavaju a njima dugo čekati,sramota.Ja sam bio u Višnjićevu pre nekih mesec dana i isto se i tamo dogodilo,svinje baš tuda. A ono sto sam napisao je naravno malo šala a malo i istina.Valjalo bi pred pocetak lova objasniti ljudima da nema napustanja i odmah reci koja kazna sledi.
Lepo brate Klajo, bio u Grku a da se ne javiš na jedan doček kod mene. Sram te bilo. Sedi, JEDAN!!!!!
Lepo ste mi društvo vi iz BAP-a. Ne mogu da dozovem Bejbea i Sremca da dolete do mene. Onaj od štrajka nema vremena, Bejbe kao fol samo radi nešto...sad i ti sine Brute.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
pavikpavlovicu, tek kada iza sebe budes imao nekoliko učešća u organizaciji ovakvih aktivnosti, shvatićeš da je ovaj lov u Baču bio dobar. Možda ti i imaš nekog iskustva u organizaciji ali ja na osnovu tvojih komentara a naročito tvrdnje sheja da si ti svež lovac, razumem i ne opravdavam, tvoje pomalo negativne komentare.
Od 12 ili 15 krenutih svinja, odsteljeno četiri. Pa zar ih je trebalo sve odstreliti?
Moraš da shvatiš da se radi o lovu u organizaciji lovaca-volontera u lovištu LU a ne profesionalaca koji od toga žive. Ako želiš da se napucaš i nastreliš divljih svinja, ograđena komercijalna lovišta su bogom dana za tako nešto. Nagledao sam se lovova u takvim lovištima. Bilo je slučajeva da su moji drugari Zoki Vasiljković (“Vlasinainženjering”) i Živa iz Rumenke, odstreljivali i preko 10 svinjčeta u jednom lovu, naravno sve to uredno i papreno platili. Na zajedničkim slikama pored njihovih po 12-13, ja uvek učestvovao sa jednim ( i nimalo vrednim). Nalovio sam se i u ovakvim lovovima po otvorenim lovištima u režiji LU i veruj da nikada nisam ništa odstrelio a bio prezadovoljan jer sam imao prilike da vidim divlje svinje ali nažalost, uvek sa sa izrazito spuštenim stomakom.
Žao mi je brata Sremca75, što ga svinjče evo skoro dve godine neće pa neće? Brate Sremac, ti svinjče videti nećeš, dok ti ga ker ne natera,.... pred cevku. Zato, budi strpljiv, mani se trouglova od pola kocke pa do dijagonalno suprotnog špica, nego čekaj, čekaj, čekaj, čekaj, čekaj, čekaj, čekaj,............
Znači sledi popravni ubrzo. Onda se vidimo na popravnom. Ako je iz HR bio Bego iz Silaša, on jeste pravi lovac sa pravim kerovima. Danas sam bio sa njim u lovu i nije mi se hvalio da je bio u Baču. Čestitke mom bratu Rnčeru na odstrelu, a Lali i Sremcu više sreće sledeći put. Koliko je puta Sremac sipao čobanca? Ako je više od tri puta znači da je stvarno bio dobar, i da Lala nije džaba suze ronio čisteći luk. Koliko je ukupno bilo forumaša u lovu, i što nema nikakvih slika?
Sledi popravni, brašo Podunavac, nemoj da te nema! Jedan žuti karton već imaš.
Sremac nije mogao da ostane na ručku, tako da o kvalitetu paprikaša ne može da priča. Dosta ljudi je izostalo sa ručka, a i 10-15 ljudi mi se javljalo da nisu ni mogli da dodju u lov, jer je u subotu bio Mitrovdan, velika slava.
Mislim da je onima koji su bili u lovu, kad su videli teren, veličinu i konfiguraciju, sada jasno da ovaj broj učesnika (oko 80), jedva da je bio dovoljan da zatvori teren. Sve priče ovde na forumu gde su ljudi iznosili sumnju da može toliki broj lovaca da lovi su pale u vodu, povelik je to teren. Da je došlo još 20 ljudi, ne bi bio nikakav problem da učestvuju u lovu, naprotiv. Za dve nedelje lovimo drugi teren, koji je vrlo sličan ovom koji je sad lovljen i po veličini i po konfiguraciji, takodje velika bara i tršćak, sa remizama trnjina, i sa čistinom okolo. Tamo takodje ima svinja u lepom broju. Bogoljub je dobro pomenuo godišnji plan odstrela divljači, koliko ja znam po informacijama od upravnika lovišta, uz sve što je do sada odstreljeno, imamo još za odstrel nekih tridesetak grla!
Meni je lov bio izuzetno uspešan, jer sam uspeo da posle svega pronadjem u šumi moj izgubljeni mobilni - katastrofa bi bila da sam izgubio sve brojeve koje imam, plakao bih od muke! Dva sata sam izgubio tražeći ga, dok su učesnici lova ručali i veselili se na lovačkom, da ne pričam dalje... Nemam pojma kako je uspeo da mi u povratku iz lova ispadne mobilni iz zatvorenog džepa, ali dobro se završilo, na sreću.
Slika nemam iz dva razloga: prvi je da nisam baš imao vremena da nešto puno slikam, a drugi razlog je da mi je fotoaparat ostao u Baču, zaboravio ga na salašu gde sam spavao.
Imam jednu sliku koju sam dobio na fejsbuk od Sanje, koja me slikala na lovačkom domu posle lova i nakon pronalaska mobilnog!
Kad me neće krmci, hoće me svirci! Na dočeku na lovačkom mi naletela grupa crnpurastih momaka sa instrumentima, pucao sam hiljadarkom!
'Jednoga dana žaliće mnogi
Što me više nema...
Ostaće pesma i uspomena
Na poslednjeg boema!'
Podunavac, ima naš drug Lala u svome "opusu" i mnogo lepših i kvalitetnijih slika od ove. Na primer onu sa letovanja, al se verovatno stidi da je pokaže. A Boga mi tu je "odstrelio" jednu lepu, ali jako lepu...kapitalku, al umalo da posle toga on ne bude "odstreljen" sa sve jabukom u ustima.
Želim samo da čestitam bata Rančeru na odstrelu, a bratu Sremcu da kažem da se mane tih štrajkova jer su mu ruke "omekšale" od kako su u štrajku, a i vid mu je verovatno oslabio jer se fokusira na "blizinu" kad posmatra koleginice štrajkačice, pa ne može dovoljno da izoštri na daljinu. A i nisu te DS one čuvene lisice koja mu Klaja i Bejbe vežu za drvo pa ih on napucava
Bilo kako bilo iskreno mi je drago da su ljudi iz Bača pokazali kako dobri domaćini mogu da budu. Ako neko i nije prošao kako je očekivao, pa to je čar grupnoga lova. Mi u Šidu smo par godina pre ( ima na temi "LU Srem" ) organizovali jedan gostinjski lov, dakle ne komercijalu, koji se izvanredno pokazao. Bilo je sigurno 70-ak ljudi, krenulo se i posle nekih sat vremena lov je u saradnji sa upravnicom lovišta prekinut jer je odstreljeno 6 komada DS i zaista nije bilo više nikakve potrebe napucavati i izlovljavati divljač, i uznemiravati srneću divljač s obzirom da se radi o šumi koja je uz sam rub R. Hrvatske.
Gosti izuzetno zadovoljni jer je bilo dignuto krdo od oko 20-ak komada DS. Pucalo se ko u Bejrutu, i onaj ko je imao sreće je i odstrelio.
Ja uvek na takve stvari gledam ne sa materijalne strane već kao na mogućnost druženja i zezanja, pogotovo ako su tu face sa Srbijalova koje kao da su ispale iz stripova Maksa Magnusa ( Alan Ford i Družina od vešala ). Ja iskreno uživam tada jer se radi o pravim drugarima.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Nije da se pravdam ali nisam nikako mogao da dođem jer je u mom selu bila seoska slava. A imao sam naporan vikend. U subotu sam zaguzio u kafani do pola pet ujutro. Pevaljka super, sa velikim kapacitetom pluća. Ostao bi tamo do svanuća da nije izbila tuča pa su nas organi reda "zamolili" da se raziđemo. Legao sam u 5,20 a u 5,50 mi je zvonio sat za ustajanje, jer sam išao kod kolege u goste na otvorenje lova. Tamo posle lova ručak i muzika. Piće i druženje uz pesmu do 9-10 sati naveče. Ne znam tačno ni kada sam stigao kući. Ovo je prvi put u mom životu da sam došao kući iz lova i nisam odma očistio ili bar namazao pušku. Ali jednostavno nisam mogao. Samo sam se okupao i bacio na krevet. Ali sledeći lov u Baču ne propuštam sigurno.
Znači Lala je izgubio telefon u kom su mu brojevi od švalerki, pa se zato toliko uzrujao. Bojao se ako ga nađe na primer Rančer da će da mu preotme harem. A postoji i realna opasnost da se onda još jednom oženi. Kažu da je slab na žene. Što se tiče Sremca ne mogu da verujem da je otišao bez da malo ručka. Šta mu je, da nije bolestan? Ili je žurio na nekakav protestni skup advokata ljubitelja NJE?
Fićo brate znam ja da je Lala bludnik, video sam slike sa trbušnom plesačicom. Kakav je to pogled u njegovim očima bio. Kao kada gladan kurjak ugleda ovčicu. Jedino što su mu malo zubi klimavi. Nego što ti ne dođe u lov? Tvoja gospođa izgleda načula sa kakvom se ekipom neradnika, švalera, ljubitelja alkohola i drugih poroka družiš, pa ne želi da potpadneš pod loš uticaj ovih bećara?
Podunavac, postojale je realna opasnost da nešto odstrelim a onda mi batine ne ginu. Ovako ja uspešno eskiviram to batinjanje duži vremenski period, ali kako vidim moraću da stisnem zube i da se nagoozim i stoički podnesem te napore.
A to što se tiče "ekipice" pa to sve sam bludnik do bludnika. Sve se prave kao nešto fini a ovamo "blago kući koju zaobiđu"
Kod mene u LD je bio prošle godine organizovan sličan komercijalni lov kao u Baču sa razlikom što smo mi terali samo šumu sa klasičnim pogonom bez lovačkih pasa.
Bilo je isto oko 40 lovaca gostiju koji su svi bili na dočeku, par njih je bilo u pogonu po sopstvenoj želji.
Odstreljena su 3 nazimeta i 2 šakala
I takođe je bilo nezadovoljnih lovaca, te zašto nismo doveli brak jazavičare, te vidljivost za pucanje je bila jako mala jer se lovila šuma a oni poneli pucaljke sa optikama za noćni doček itd, itd, svu divljač su odstrelili lovci gosti, ranjeno još dva šakala, pucano na još desetak svinja, naši lovci metka nisu ispalili, doručak organizovan, ručak gulaš od divljači uz muziku lokalnih svirača, zašto piće nije za džabe, kotizacija bila 2.000 din i nemožeš udovoljiti. Ja sam vodio raspored dočeka i ovi što su odstrelili mi se zahvaljuju kao da su dobili 1.000 eura od mene, mana po meni nije bilo izvlačenja brojeva već sam ja po svom nahođenju rasporedio lovce gledajući ko kakvo oružje ima i na koje mesto ga stavljam itd...
Ja lično u ovakve lovove neidem mada sam bio u par sličnih lovova i imao sam sreće u lovu pa nisam merodavan. Decembra će opet biti u Aradcu sličan lov pa ko voli nek izvoli a obaveštenje će biti o terminu i svim potrebnim uslovima za lov...
Lov u Bacu je bio dobar.A to sto neko nije zadovoljan i nije imao priliku za pucanje neka ide u ogradjeno loviste pa nek puca do mile volje.pozz
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Danas sam lovio d.svinje prvi put...terali pogon po kukuruzu al bilo nas je malo....pucalo se na jednu koja se pojavila iza pogoniča odmah po ulasku u kukuruzište, al promašio je ...bilo ih je u kukuruzima al nijedna nije izašla iz njih....odstrelilo se par lisica... sve u svemu,svidelo mi se... ima neizvesnosti, hoćeš li biti u prilici za odstrel...od kerova bili su terijeri, nekoliko njih na jednom kraju i ja sa mojom NKD na drugom....bilo je puno tragova i starih i svežijih.... sve u svemu ok...selo pored, teralo je isto neko kukuruzište i svi u pogonu imali su po svinjče a niko iz čekanja nije ni pucao,bolje reći nije ni videlo DS.... imao sam položaru CZ i municiju Krušik ,,silver hawk,, 16/70 18g...
davorcalic kaže:
Danas sam lovio d.svinje prvi put...terali pogon po kukuruzu al bilo nas je malo....pucalo se na jednu koja se pojavila iza pogoniča odmah po ulasku u kukuruzište, al promašio je ...bilo ih je u kukuruzima al nijedna nije izašla iz njih....odstrelilo se par lisica... sve u svemu,svidelo mi se... ima neizvesnosti, hoćeš li biti u prilici za odstrel...od kerova bili su terijeri, nekoliko njih na jednom kraju i ja sa mojom NKD na drugom....bilo je puno tragova i starih i svežijih.... sve u svemu ok...selo pored, teralo je isto neko kukuruzište i svi u pogonu imali su po svinjče a niko iz čekanja nije ni pucao,bolje reći nije ni videlo DS.... imao sam položaru CZ i municiju Krušik ,,silver hawk,, 16/70 18g...
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?