Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačko udruženje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačko udruženje
Jank

Browningbar kaže:

Lala kaže:
Ma to je onaj papir, gde se nabaca malo cifara, tu prihod, tu rashod, tu preneto, tu doneto, pa onda lovci belo gledaju, i jedan što sedi u čelo stola pita 'ko je za?', a 5 njih vikne 'svi smo za!', i onda se napiše 'usvojeno'. Ovi vaši čak ni ovakav scenario nisu upražnjavali, pošto nisu ni sazivali skupštinu Grin

Znaci Lalo kao da si bio na nasoj sednici! Scenario je tacan potpuno!
ROFLAplauziveli 3
Ma kome je potrebna skupstina!?

U potpunosti se slažem sa Lalom, ovakav način rada se primenjivao u doba komunizma, kada je predsedavajući vodio sednicu i sam prebrojavao glasove a članstvo je tu da popuni kvorum i ništa više...tipična odlika jednopartijskog sistema koji je nekada vladao a evo nažalost u mnogim sredinama se i do dan danas održao u izvornom obliku...

yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

zoranp
 NA SVE OVO ČOVEK MOŽE SAMO DA NAIZMENIČNO REAGUJE NA SLEDEĆI NAČIN...FrownCryROFLFrownCryROFLFrownCryROFL....BANDA LOPOVSKA,GDE GOD SE OKRENEŠ...MA NETREBA NAMA NI CIC-a NI EU-e SJEBAĆEMO MI SEBE SAMI!!!BesanBesan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Limun

LU Aleksandrovo kaže:

Browningbar kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
Browningbar, šta ti znači ono usvojeno je da sekcije postanu društva

[xhide]
Znaci da je usvojen predlog da sekcije dobiju naziv drustva i da ce se na skupstini najverovatnije glasati za to da svaka sekcija(drustvo) ima svoj ziro racun i da raspolaze svojim sredstvima![/xhide]iveli 3

Da bi imale žiro račun sekcije moraju biti registrovane kao udruženje, a to znači gašenje sadašnjeg udruženja, jer organizacioni delovi udruženja ma kako se zvali ne mogu po novom zakonu imati status pravnog lica, po starom zakonu je moglo po novom ne može, nemoj da vas lažu.
Iskreno ni meni nije jasna promena naziva sekcije u drustvo ako se time nista u sustini ne menja!ZbunjenNe razumem
Daj Boze da su oPraviloni uopste protumacili novi zakon kako treba ili jos uvek tumace stari zakon.....
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo
 Pa važno je ljudima dati obećanje u obliku žvake, dok još bude slatka skupština će prođe i još ako je izborna evo ti još četri godine điha điha.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Limun
 Ma sta ce im obecanja,pa vec 15 godina u OU sede uglavnom isti ljudi, sto ce se desiti verovatno i sada i ja ne vidim nacin kako to da promenim. Promenice se verovatno predsednik, a docice koliko mogu da naslutim jedan jos gori od ovog predhodnog, ma scenario je meni vec odavno poznat vec su oni smislili nacin kako to da izvedu!Glavu o zid

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo
 Jao nemoj meni da pričaš ni trrotilskim metkom od 100 grama ih ne bi pomerio sa stolice, sve se svodi na vlast jer ona donosi korist, i normalno grčevito se i po svaku cenu trude da je zadrže.

asivica
 [xhide]Ljudi interesuje me postupak oko stvaranja novog Lovackog Udruzenja,sta je sve potrebno da bi se ispunili uslovi,mislim na broj clanova,povrsina lovista i sve ostalo,da li je bitno da lovacko udruzenje mora da bude na teritoriji jedne opstine ili moze da zahvata i teritoriju druge opstine tj.da neka clanica tog udruzenja bude iz druge opstine a da se granici sa tom opstinom za kojoj teritoriji je LU.Interesujeme zato sto pokusavamo deset sekcija{ne znam samo koliki je broj lovaca ima u svim sekcijama}da osnujemo novo LU trenutno sada,a jedino moja sekcija je na teritoriji druge opstine a granicimo se snjima.E sada to me interesuje da li je to izvodljivo po zakonu i da li se tu moze uspeti ili da ne gubimo vreme.Unapred zahvalan na odgovorima.[/xhide]Preki SudZivioRodjo

Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

Limun

asivica kaže:
[xhide]Ljudi interesuje me postupak oko stvaranja novog Lovackog Udruzenja,sta je sve potrebno da bi se ispunili uslovi,mislim na broj clanova,povrsina lovista i sve ostalo,da li je bitno da lovacko udruzenje mora da bude na teritoriji jedne opstine ili moze da zahvata i teritoriju druge opstine tj.da neka clanica tog udruzenja bude iz druge opstine a da se granici sa tom opstinom za kojoj teritoriji je LU.Interesujeme zato sto pokusavamo deset sekcija{ne znam samo koliki je broj lovaca ima u svim sekcijama}da osnujemo novo LU trenutno sada,a jedino moja sekcija je na teritoriji druge opstine a granicimo se snjima.E sada to me interesuje da li je to izvodljivo po zakonu i da li se tu moze uspeti ili da ne gubimo vreme.Unapred zahvalan na odgovorima.[/xhide]Preki SudZivioRodjo
Mislim da debelo kasnis sinkoStari

Khalil Gibran

Lala
 Lovačko društvo ne postoji, postoji samo Lovačko udruženje, kao udruženje gradjana, koje posluje kao pravno lice. LU može da se sastoji od nekoliko lovačkih sekcija, koje nemaju status pravnog lica, i predstavljaju organizacione delove LU predvidjene statutom LU. Mada, možete vi sekcije nazvati i lovačkim društvom, ali ne mogu imati status pravnog lica, i ne mogu imati svoj žiro račun. Moraju da rade preko LU. A samo je LU taj subjekt, pravno lice, koje nastupa u odnosu na treća lica. Jesam li objasnio? Ako neka sekcija hoće da se osamostali, mora da pravi novo LU i da se registruje, u skladu sa zakonom o udruženjima gradjana. Po zakonu o divljači i lovstvu, dosadašnja LU koja su gazdovala lovištem imaju prednost na konkursu za dodelu.
Postoji potpuna sloboda udruživanja, nigde ne piše da se neko udruženje gradjana mora formirati na teritorijalnom principu, da samo stanovnici jednog mesta, ili opštine, ili grada, moraju biti članovi udruženja iz tog mesta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

asivica
 Pa da Lalo mi i hocemo da si posebno imamo racun,upravnika,lovocuvara da si sami odnosno nase deset sekcije gazduju tim delom lovista.

Lala
 Problem je, da shvatite šta znači imati status pravnog lica, a šta su delovi jednog LU, ma kako se zvali (društvo, sekcija, grupa, svejedno). 

Limun

Lala kaže:
Problem je, da shvatite šta znači imati status pravnog lica, a šta su delovi jednog LU, ma kako se zvali (društvo, sekcija, grupa, svejedno).
Ma ja sam Lalo to shvatio, samo ocu da kazem da ovi moji ili pokusavaju da nam mazu oci ili jednostavno ne citaju zakon, plasi me da je pre ovo drugo!

Khalil Gibran

asivica
 I jos nesto moja sekcija je u jednom lovackom udruzenju a ove devet u drugom LU mi hocemo da se odvojimo od postojeceg LU{jer sve zivo pokradose i osirotise drustvo sa 2.000.000.00din.samo za ovu godinu sa kaznama koje im je izrekao LSS}da se pripojimo njima i tamo da placamo kartu i da koristimo i teritoriju sto nasa sekcija drzi da da idemo na njihovu teritoriju.

Lala
 Asivica, ako to hoćete, onda morate praviti novo LU, po zakonu o udruženjima gradjana. To možete, niko vam ne brani. A da li ćete dobiti automatski lovište na konkursu, to ne znam. A još manje znam da li će će neki deo sadašnjeg lovišta biti biti odredjen kao zasebno lovište i dodeljen novoformiranom LU na konkursu.
Ako dobro shvatam, deo jednog i deo drugog LU hoće da se odvoje i formiraju novo LU? Pogledajte u vašim statutima, šta piše, kako je i da li je predvidjen izlazak neke sekcije iz LU, po kojim uslovima.
Korisnik lovišta je još uvek LSS, najbolje da se obratite njima i njihovoj pravnoj službi, pošto smo svi članovi LSS, pa porazgovarajte sa njima. Ja nisam kompetentan da vam na sva pitanja dam odgovor, mogu samo da napišem svoje mišljenje.

Limun
 Iz price koju sam danas cuo od Browningbara koji je prisustvovao sednici, a cuo sam mnogo vise nego sto je on izneo ovde, a znajuci koji ljudi sede u UO, mislim da oni novi zakon uopste nisu skapirali. Znate li sta oni rade tamo, cekaju da neko zapodene kavgu da bi se pobeglo od teme jer jednostavno neznaju odgovore na neka pitanja!Preki Sud 

Khalil Gibran

asivica
 A jeli Lalo kakva je procedura da se moje selo tj.nasa sekcija odcepi od postojeceg LU i pripoji drugom LU normalno sa teritorijom koju trenutno zahvata nas atar?

Lala
 Asivica, otcepljenje jedne sekcije ne znači automatski da i deo lovišta iznosite iz LU. Pročitajte malo zakon, i statut vašeg LU.
Udruženje gradjana je jedna stvar, i organizacija tog udruženja, a lovište je druga stvar. Te dve stvari (jedno LU i lovište)se povezuju, ili ugovorom sa LSS o dodeli lovišta na gazdovanje, ili u budućnosti, na konkursu za dodelu lovišta, koje će država raspisati.
Granice lovišta se ne menjaju, prelaskom jedne sekcije iz jednog LU u drugo LU, po mom mišljenju. Svako LU je dobilo odredjeno lovište na gazdovanje.

LU Aleksandrovo

asivica kaže:
Pa da Lalo mi i hocemo da si posebno imamo racun,upravnika,lovocuvara da si sami odnosno nase deset sekcije gazduju tim delom lovista.

Može, može i nije ti to loše, samo da znaš da osnivanje udruženja traži odricanje, onih koji se toga prihvate, a posebno ozbiljnosti, jedno je sedeti i pričati a sasvim drugo je realizovati, samo osnivanje i nije tako strašno, ali te onda očekuje rukovođenje i funkcionisanje udruženja, pri čemu nema mesta za greške, ekipa koja se toga prihvati mora da bude ozbiljna i istrajna, čemu stvarati nešto ako nemože da živi i preživi. Jedno su želje a drugo stvarnost, posebna boljka jesu kvalitetni kadar pa da još nije i ne bude korumpiran, to svako mora da proceni, udruženje ne stvaraju svi članovi, oni ga čine a samo mala grupa mora da se uhvati sa svim problemima, pa zato se udruženja i osnivaju i zato se u njima i biraju organi upravljanja, sad što neki ulaze u te organe ili budu birani u njih a pri tome nisu sposobni i ako su skloni mahinacijama postavlja se pitanje opstanka celog udruženja. Zato treba dobro razmisliti pre osnivanja udruženja da li postoji kvalitetan kadar koji će ga nosi na leđima.

Lala
 Cule, problem je što Asivica misli, da otcepljenjem od jednog LU automatski oduzima i deo teritorije lovišta. Sve se vrti oko lovišta. Možeš ti imati LU, ali to ne znači da ćeš imati i lovište, ako na konkursu bude dodeljeno nekom drugom. Bez obzira što je lovište u tvom ataru.
Ovo je već pisano toliko puta, i evo sad opet.

asivica
 [xhide]Okey Lalo,to sam samo hteo neko misljenje posto vidim da dosta dobro poznajete tu pravnu regulativu LSS-e pa sam cisto hteo da pitam,ipak hvalati i na ovome.Ali samo mi ovo nije jasno" otcepljenje jedne sekcije ne znači automatski da i lovište iznosite iz LU"kako da se mi odcepimo a da ne smemo u nase da lovimo?Ne razumem[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,288 posete www.srbijalov.com